Babam annemi aldatıyor ve bunu anneme nasıl söyleyebilirim?

Babam annemi aldatıyor ve kadının hiçbirşeyden haberi yok okullar açılmadan önce sınıf grubu vardı whatsappta sadece velilerin olduğu grup ve okulların açılmasına 1 gün vardı hocalar sınıf ders programını attılar whatsapptan gruba ve bende babama dedim ki baba ders programının ss ini bana yollasana oda al kendin yolla dedi yemek yiyordu ve bende telefonu aldım elime ve sohbetten cıktım ne var yok diye ne goreyim birtane kadın vardı 35 38 yaşlarında profil fotoğrafı falan göZüküyordu ama babam kaydetmemiş numarayı birtane link vardı ama o kadının sohbetine tıklamadım çünki 2. bir şoka hazır degildim daha sonra kendi sohbetime girdim ders programınj göndermek için ve mesajdan emojiler kısmına bastım +18emoji falan kalpler şeytan emojisi falan vardı yine kötü oldum vay be dedim bu benim babam mı gercekten bunları zaten anneme atamaz emojileri o cesaret yok faha sonra annemde hiçbirşeyden habersiz saf ve mutlulukla yemek hazırlıyordu bende banyoya girip muslugu açıp ağlamaya başladım neyse böyle bir şey yoktur falan dedim ve bunun üstünden 9ay gecti hastaneye gittik ve sıra bekliyorduk sürekli kaydedilmeyen numara ariyordu ve o kadin oldugundan emindim babam da benim yanimda acmiyordu sonra dedi ki benim bi telefonla konuşmam gerek falan dedi gitti 4 5dk sonra geri geldi neyse bunuda geçtim şimdi de instagramda fake hesaplar açıyor başka birilerinin adına ve birsuru kadınları takip ediyor açtığı hesapların bildirimi gelmiyor sanıyor herhalde ama onun yanında da gördüm 4tane hesabı var ve bu aralar daha çok belli oluyor whatsappta 7/24çevrim içi tiktok hesabı açmış ve hesabını gizlemiş yani ne yapsa gizli ama en çok üzüldüğüm annem yani bunu ona nasıl açıklıyabilirim hiçbir fikrim yok..
Babam annemi aldatıyor ve bunu anneme nasıl söyleyebilirim?