+1 yılÇok kapsamlı ve detaylı cevaplanması gerekli.
Bir-iki kelam edelim.
Öncelikle şunu bilmeliyiz ki "Müslümanlık" kimlikle değil kalple olur daha sonrasında ise kalp ile birlikte beden ile olur.
İslam kalbin güzelliğiyle yetinip ibadetleri terk et demiyor ya da tam tersi bedeni ibadetleri yap kalbin güzelliğini boşver demiyor.
Bu ikisi arasında manevi bir bağ kurmamızı istiyor Allah (celle celaluhu).
Bayanların yapması gerekenler olduğu kadar biz erkeklerinde yapması gerekenleri göz ardı etmemeliyiz.
Devir öyle ki! Kim erkek kim kadın belli değil!
Kuran'ı Kerimde bulunan 6236 ayeti kerimeden sadece birini inkar eden "Dinden çıkar" Kafir olur.
Lakin Allah'ın emirlerini kabul edip yerine getirmeyen Günahkar olur tabi bu demek değil ki! Yapmasak da olur! Bunu kast etmiyorum tabi.
Tesettür konusu çok "hassas" bir başlık şuanda toplumda derin ve kanayan bir yara...
www.kizlarsoruyor.com/.../a81607-tesettur-nasil-olmalidir-nasil-olmamalidir-sorunun-cevabi
Bu yazımızda izah etmeye çalıştık, okursanız istifade edebilirsiniz inşaallah.
Velhasıl nice açıklar gördük; kendini kapalı zannedenlerden daha kapalı giyinmiş.
Olmazsa olmazımız İmandır. Akabinde sorumluluklarımızı yerimize getirmektir.
Ne ibadeti yapan böbürlenecek nede yapmayan başını öne eğecek.
Daima Allah (celle celaluhu) ya Dua edilmeli bizi doğru yoldan ayırmaması için bizlere daima rahmetiyle muamele etmesi için ve de kapanmak isteyen hanımefendilere bu "hassas" vecibeyi yerine getirmeleri için daha da mühimi "Namaz" kılmayan kardeşlerimizin "Namaz" kılmaları için daima Dua edelim inşaallah.
Rabbim akıbetimizi Hayr eyleye.
Ümmeti Muhammedi iki cihanda da muzaffer eyleye.
Geceniz Hayr Ola...10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Sebep 1 : www.google.com.tr/search
Birçok açık bu ve bu tarz kapalıdan daha ahlaklı maalesef.
Sebep 2: Kur'an-ı Kerim'de tesattürlü olmak gibi bir şey anlatılmaz. Aynı zamanda söylediğin Nur Suresi 31. ayette de kapanmayı değil örtünmeyi söyler. Bu da senin yargındaki tesettürden ziyade edebe girer. Başörtüsü adı altında yapılan tesfirlerin çoğu yanlıştır. Başörtüsü olarak tesfir edilen kelime eski arap kültüründe bir tür giysi parçasını işaret ederken bizdeki çevirisi başörtüsü olmuştur.
Araf Suresi 26
“Ey Ademoğulları ! Size çirkin yerlerinizi örtecek giysi ve kıyafeti indirdik. “
Peki burada çirkin yerden kasıt nedir? Genelde yorum bellidir avret noktaları. Buraya kadar tamam burada baş örtmek gibi bir kavram var mı? Ya da Kur'an-ı Kerim'de alenen şu günümüzdeki yargıdaki tarzda çarşaf giymek ya da kapanmaya delil olacak "HATALI YA DA YÖNLENDİRME İÇERMEYEN" tefsirlerle bir ayet göstermeni bekliyorum.
Sebep 3: Kafirun Suresi 6. ayet açıkça bunu sormaya hakkın olmadığını söyler. "Lekum dînukum veliye dîn" yani "Senin dinin sana, benim dinim bana". Şimdi gelelim bunu sormaya hakkın olmayan konuya. Müslüman dinine göre başkalarının inanç ve yaşayışlarını sorgulayamaz. Ancak tebliğ de bulunabilir. Bu ayet de bunun kanıtıdır zaten. Kaldı ki ülkenin %99 unun Müslüman olduğu tamamen aldanmadan başka birşey değildir. Çünkü bu %99 luk kısma kattığın kişilerin yarısına yakını dini gerçekten yaşamıyor ve/veya bilmiyorlar. Müslümanlık cumadan cumaya camiiye uğramak değildir. Bu da demek oluyor ki bu %99 luk yargıya varırken dinini yeterince bilmeyen, yaşamayan veya onu ulaşmak istediği amaçlarda kullanan kişileride buna dahil ediyorsun.30 Yorumla
+1 yılKapanıp tekrar açılırsam daha kötü olur diyo olabilir , canı istemiyo olabilir , kendine yakıştırmıyo olabilir , bu konudaki fikirleri seninkinden farklı olabilir , kapanıp da dinin çok çok dışında yasayan insanları görüp kendinde eksiklik hissetmiyo olabilir , açıkken daha iyi hissediyo olabilir , inancı farklı olabilir , kapanması konusunda baskı yapıldığı için soğumuş olabilir... yeterli mi senin için?
20 Yorumla
- Diğer konusunda 6,8b cevap paylaştı.
+1 yılKendi adıma ben tesettürlü olmaya çalışıyorum. Hakkıyla taşımayı yani..
Lakin ülkemizde tesettürü moda olarak gören ve uygulayan süslüman kızlar var
Böyle olunmasındansa açık ve edepli olunması daha evla.12 Yorumla- +1 yıl
Amin cümlemizden :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
52Cevap
- Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılTahminim %5 i iyi bir müslüman %15 i dindar/din taciri %50 si de sosyal müslüman olup geri kalan %30 da ateist veya diğer inanç mensuplarının toplamıdır.
Bayanlar mal veya eşya değildir. Tanrı buyruğu adı altında özgürlüklerinden yoksun kılınamaz. Ortada bir teşhir varsa erkekler daima sınavını verdikleri nefislerine hakim olmalıdır. Kadınları kapatmak terbiyesizlik ve aşağılamadır. Sırf arzulamayayım diye benimle hiç alakası olmayan başka birinin özgürlüğü neden kısıtlanır ki? Yeri gelir bir kadının sesi o kadar tatlı gelir ki bu bile dürtüleri uyandırabilir. O zaman konuşmasınlar da.
Kapanmamayı şaşkınlıkla karşılayanın da bir bayan olması oldukça üzücüdür. Bakalım bu toplum ne zaman normalleşecek.10 Yorumla Sen sor diye. Herkesin inancı inanç boyutu kendine. Hristiyanlıkta da var kapanmak. Sen kaç tane hristiyanın kapalı olduğunu gördün? Bak rahibelere kafalarına kadar kapatıyorlar ama Hristiyanlar normalde öyle mi? Değil. İnsanın içinden gelmeli kapanmak. Ben de dinime bağlıyımdır ama kapalı değilim. Kapanmak istemiyorum. Ben ahlaksız kıyafetler giymiyorum ama buna rağmen erkekler nefislerine sahip çıkamıyorsa bu onların sorunu artık benim değil. Egzoz borusuna tecavüz etmiş bir ülkeyiz. Kapanmak pek işe yaramıyor.
10 Yorumla
+1 yıltürkiyenin %99 müslüman değil ki çoğu ateist deistin kimliğin de müslüman yazar =D onu geçtim herkesin kendi dileği zaten tüm türk kadınını kapalı görmek istiyorsan yabancı filmlere bak türkiyeyi arap gbi gösteriyorlar herkes çarşaflı kapalı =D =D görüp mutlu olabilirsin =D
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılPeki guzel kardesim zina en büyük gunahlardan birisi neden bir cok bayan bu kurala uyarken erkekler uymuyor? Çuvaldızı once kendine batır sonra baskalarina dil uzat
21 Yorumla- Diğer konusunda 968 cevap paylaştı.
+1 yılBütün Müslümanlar namaz kılıyor mu, içkiden uzak duruyor mu, haram yemekten kaçınıyor mu... Bu böyle uzar gider de sen neden listede bunca şey varken özellikle ve sadece örtünmeme konusunu sordun? Aklınız fikriniz kadının bedeninde. Kadınlarla uğraşacağınız kadar başka şeylerle uğraşsanız keşke de insanlığa bir faydanız dokunsa.
00 Yorumla bir abimizin dediği gibi herkesin hayatına kimse karışamaz
21 YorumlaDiğer konusunda 545 cevap paylaştı. bu ilke Türkiye müslümanları , yani işimize geldiği gibi ayetleri yorumlayan ya da hiç bir bilgi sahibi olmadan yorum yapan, aaa olur mu öyle şey günah değil diyebilen, kaldırım varken yolun ortasından yürüyen ve şemsiyenin nasıl açıldığını bilmeyip kırarak açan bir milletiz. bunları göz önünde bulundurrak yapmalısın eleştirini :)
10 Yorumla- Diğer konusunda 7,6b cevap paylaştı.
+1 yılHayatım yanlış anlama yani sözüm herkese değil sakin alınmasın kimse ama çevremdeki kapali insanları da görüyorum.. yemediği halt kalmamış.. Müslümanlık başını kapatmaktan ibaret değil ki önemli olan istenilen seylere uyabilmektir
21 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle katılıyorum size benden ne kapalılar gördüm ama maneviyatları transparan.
Onu bunu suçlamak yerine,
Herkes kendi müslümanligini gözden geçirmeli... Dinin emri ortada. Uyan da kendine, uymayan da kendine...20 Yorumlakapalılar kafada türban yüzde bir ton boya kolda manita ve g. t te taytla doşalıyor sen açıklara laf ediyon. kardeşim önce kapalılar kendini düzeltsin sonra açıklara laf atsın. önce ahlak , ahlak varsa kapalı olsun açık olsun fark etmez. kusura bakma çok saçma sorun var bögggggg
01 Yorumla- +1 yıl
kapanmak istemeyenler kapanmaz kimse kapanmak zorunda değil insanların kılık kıyafetine karışamazsınız. bu da bir ırkçılıktır. baskıcı toplum var diye yıllarca ülkede yaygara çıkardınız kapalılara böyle şöyle yapılıyor okula gidemedik edemedik vs... şimdi sizde açıklara yapmaya çalışıyorsunuz. bence sen soruna iyi bak ve kimsenin kılığına kıyafetine karışma kapanmayan kapanmaz kime ne vesselam.
+1 yılKafanın açık olması çıplak oldugun anlamına mi geliyor? Senin dediğine göre erkeklerde kafalarını ortmediklerine göre çıplak geziyorlar?
O %99 oranı ise muhtemelen kimlikte din hanesinde yazana göre hesaplanmistir ki doğru bir sonuç değil.00 Yorumla- Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılÖncelikle müslüman ülke diye bir terim yoktur. Müslüman insanları içerisinde barındıran ülke vardır. Bunu doğru anladığın zaman seninle bir tartışma içerisine girebilirim
05 Yorumla- +1 yıl
Ülke cansız bir varlıktır ve bir dine mensup olması mümkün değildir. Yiyip, içip , s*çmadğı gibi.
- +1 yıl
Hala beni anlamamakta inat ediyorsun veya işine gelmiyor. Ülke cansız bir varlıktır ve dini olmaz diyorum. Nötrdür yani. Cansızdır toprak gibi toprağın bir dini var mıdır? Hayır. Ağacın dini var mıdır? Hayır. İçinde barındırdığı toplumun dini vardır ki çoğunluk Müslüman. Diğer dinlere mensup insanlarda var. Daha nasıl açık anlatabileceğimi inan bilmiyorum. Bu dediğim madde resmi bir şeydir ayrıca. Bunu imkan etmen absürt kaçar zannımca.. İyi geceler diliyorum
Diğer konusunda 639 cevap paylaştı. Türkiye'nin %99u müslümandır inanışı efsanedir. Biz niyet okuyucusu değiliz kim iyi kötü müslüman bilmeyiz ama Türkiyenin müslüman oranı %80 civarındadır.
02 Yorumla- +1 yıl
Allah ile kul arasında olan günahı neden burda paylaşıyorlar peki cevp verin ona kımse ses cıkarmıyooo yok biz sevglmle blmem naptık ben kımsenın arasına gırmıyorum sankı zorla kapanın demıyorum allahın ayetını soyluyorum zorunuza neden gıdıyor anlamıyorum kımseye de laf ettgm yok :) :)
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılbiz erkekler olarak bile Müslüman erkek görünce tırsıp çelik don giymeyi düşünüyoruz bence çarşaf giymek korunmak in yeterli değil bu ülkede. Ayrıca %99 diyorsun ama bu ülkede sayılı Müslüman var (kuran-ı hakkı ile yaşayan) hatta dünyada toplasan bile çok azdır.
10 YorumlaDiğer konusunda 2,1b cevap paylaştı. Kapalılıktan daha önemli şey namaz kılmak neden herkes namaz kılmıyor?
Cünkü kul hepsi, yanlışı hatası olanilir ibadetleri 4-4 lük yapabilsek hepimiz peygambwr olurduk cehenneme de ihtiyaç olmazdı, değil mi?01 YorumlaÖnce ahlâk.
Bu olunca geri kalan bütün her şey yerine oturur. Çevremizde kapalı olup türlü iğrençlikleri yapan kadınları görmemizin tek sebebi ahlâk yoksunluğudur.10 Yorumlaçünkü laik bir ülkeyiz. her ne kadar içine edilse de birileri tarafından.
milletin giyimi kuşamı sana batıyorsa batsın. sizi arap özentileri.01 YorumlaDiğer konusunda 5,5b cevap paylaştı. Örtünen bayanların kaçı gerçek müslüman sence? Bizim lisede kendini her erkeğe sktirip lise bittikten sonra kapanan kız oldu. Oh ne güzel her haltı yesin sonra kapansın günahlarım affoldu ben müslümanım kolay mı bu kadar?
20 Yorumla
+1 yılÇünkü müslüman olmak demek günahkar olmamak anlamına gelmiyor. Ama bir insan bunun günah günah olduğuna inanmıyorsa işte o da müslüman olmuyor. Ve malesef ülkemizin %99 u bu yüzden müslüman değil.
00 Yorumla
+1 yılİnsanlara Allahın soracağı soruları sormayın. Kulun kula soracağı soruları sorun. Aç , susuz musun, evinde hasta var mı?
16 Yorumla- +1 yıl
Zaten imandayız Elhamdülillah. Burası sence Emr-i bi'l ma'rûf yapılmak için uygun bir site mi?
- +1 yıl
Tesettür farz değildir diyen olmadı ki sana soran. Dervişlik olaydı taç ile hırka , biz de alırdık , otuza kırka.
- +1 yıl
Seni bayan olarak bile görmüyorum demek ki. Sen insanlık dan nasibini almamışsın asıl.
- +1 yıl
Hanımefendi lütfen gider misiniz.
Çıplak gezmiyorlar ki. Surede çıplaklıktan bahsediyor. Sen ise çarşaftan. Cinsellik bölümünde yapılan onca paylaşım, instagram ve diğer yayın organları üzerinden yapılan yayınlara rağmen 99u müslüman olabilme ihtimali yok bence.
00 Yorumla
+1 yılYalan rüşvet şiddet zina tecavüz dinimizde yasakken niye hala oluyorsa ondan
30 Yorumla
+1 yıldin şahıslara aittir ve vicdani özgürlük vardır kapalı olmamak günahsa bu kısının kendısını baglar ve 6 milyon ateist oldugunu duymuştum
00 Yorumla
+1 yılGünah benim kime ne deseler haklılar, bence her insan istediğini yaşasın yaa
01 Yorumla
+1 yıl%40-45 gerçek müslüman
Ve kapılı olupda müslüman olunmuyor.07 Yorumla- +1 yıl
Gerçek islamın temeli nedir bilirmisin?
- +1 yıl
İslamiyetin temeli insanlıktır.
Eğer ki. Bir mümin insan başka mümin ve yahut garimüslim bir insanım hakkına gasp ediyorsa (Maddi-Manevi) fark etmez.
İstediği kadar ibadet etsin, namaz kılsın, dua etsin, tessetüre dolansın kapansın.
İnsan olamadığı sürece hepsi nafile boş. - +1 yıl
Sen beni hiç anlamamışsın.
+1 yılAhlaksızlık senin kendi görüşlerinde , ayet orda avret yerinizi örtünün diyor
Ki her kapalı imanlı olmadığı günümüz kapalılarında net gözüküyor :)
Ölüleri de Türbana sar sen canım01 Yorumla- +1 yıl
Şafii, Maliki ve Hanbeli mezheplerine göre, kadınların avret yeri, el ve yüz dışında tüm vücududur.
Hanefi mezhebine göre ayaklar da avretten sayılmaz. Yani İslam'ın 4 mezhebine göre kadının başı avrettir.
Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. İslamın temel esaslarına göre mi yoksa kimlikteki ibareye göremi neye göre %99 ?😕😕
03 YorumlaSanane? her koyun kendi bacağından asılır diye bir söz var bilir misin cahal
04 Yorumla
+1 yılÇünkü burası ATATÜRK'ÜN kurduğu LAİK TÜRKİYE CUMHURİYETİ. iran gibi değiliz!!
62 Yorumla- +1 yıl
+1 yıl%99 demen icin net bilgiye sahip olman gerekir
Oteki konuya gelirsek herkes sen gibi dindar olmak zorunda degil
Insan ol yeter
Belirli bir dine mensup olucam derken insanliginizi unutmussunuz00 Yorumla
+1 yılOncelikle ulkemiz %99 musluman degil. Ben musluman bir bayan olarak kapanmam gerektigini biliyorum. Maalesef iradem burada devre disi kaliyor
00 Yorumla
+1 yılHersey kapanmakla bitiyor mu sence? Ayrica Turkiye'de 99% musluman yok!!
00 Yorumla
+1 yılHer şeyi kadinlara yuklemeyelim. Erkeklerede bir cok farz var her koyun kendi bacadindan asilir.
00 YorumlaDiğer konusunda 709 cevap paylaştı. yüzde %85 ateist olan işveç yoksuzlukta dünya sonuncusu , ' yüzde %99 müslüman' olan türkiye yoksuzlukta dünya ikincisi
10 Yorumla
+1 yılKadinlardan ziyade camilerde bos cafeler agzina kadar dolu basi kapali kizlarda namaz kilmiyor cogunlugu kilmiyor hemde
00 YorumlaDiğer konusunda 840 cevap paylaştı. Nice insanlar gördüm üzerinde elbise yok
Nice elbiseler gördüm içinde insan yok!11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa gelmiş 1 level hesapla galeyana getirmeye çalışan troll. Bas git, insanları hassas olduğu noktlardan vurma. Ciddiye almayın bunu.
01 Yorumla- Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılbir kere şu klişeden vazgeçelim Türkiye'nin %99 u Müslüman değil bence bu oran % 80 i geçmez ayrıca bu biraz nasip meselesi öyle kapalılar var ki sadece süslüman...
10 Yorumla İman kapanmakla olsaydı... neyse herkesin kendi inancı bırak bu soruyu Allah sorsun.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖrtünenlerin çoğu da tam anlamı ile neden örtünmez süslü olur anlamam bunların babası abisi kocası yok mu düşünürüm. Zaman kötü
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCunku basini kapatmadanda musluman olundugu yargisi var.
00 Yorumla- Diğer konusunda 35,5b cevap paylaştı.
+1 yılöüslümanım demkle müslüman oluyosa o işte bir sıkıntı var
10 Yorumla hayat bir sınav. Herkes kazansa ne anlamı olurdu...
00 YorumlaÇünkü Türkiye müslüman bir ülke degil laik bir ülke
10 Yorumla- Diğer konusunda 17,7b cevap paylaştı.
+1 yılörtünmede namazda müslümanlara gelmedi ilk başka dinlere geldi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÜfff soru başlığı snirlenmeme yetti hala böyle zihniyetler var mı ya
00 YorumlaDiğer konusunda 3,8b cevap paylaştı. memlekette her sey on numara boyle kisisel sorunlara geldik
00 YorumlaCünkü hepimiz günahkariz, insaniz...
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKuranı kerimde bayanların kapanması tam olarak nerde yazıyor
00 Yorumla- Diğer konusunda 657 cevap paylaştı.
+1 yılTürkiye nerede %99 müslüman ya 😄
01 Yorumla
+1 yılSana ne?
Sen Tanrı mısın?10 Yorumla
+1 yılkeske sorun sadece bu olsaydi
03 Yorumla- +1 yıl
yoksa sen erkeklerden darbe mi yedin kapali oldugun icin sevgili terketmis ruh halin var. ve saci acik olanlarida namussuz olarak nitelendirmissin. bu kadar agresif olman normal degil
- +1 yıl
sizi hak veriyorum ama kitabi elestirenleri kendinizden gormeyin
+1 yılAh ah işte sen gibi sazanlar bokuna dinimiz lekeleniyor of of tiner içmek istiyorum
15 Yorumla- +1 yıl
Sana sorarım bakara suresi 24 ayet kadınlar toplumun tarlasıdır istediğiniz gibi sürebilirsiniz ne demek tir? Bizde müsğlmanız kardeş kızdığımız İslamiyeti şu platformlar da kullanmayın
- +1 yıl
Orada kadının toprak gibi verimli ve yumuşak bir yapıya sahip olduğu, erkeğin ise toprağına yani kadınına göre muamele etmesi gerektiğini yazar
Siz çok akıllısınız ya! Her haltı iyi biliyorsunuz ya hani!
+1 yıl%99 Müslüman diyen aklından şüphe etsin önce
00 Yorumla- Diğer konusunda 58b cevap paylaştı.
+1 yılSaç kapatmakla din olmaz
010 Yorumla- +1 yıl
Ezbere değil mantığa yönel, saçın hiç birini etkilediğini gördün mü? önemli olan şehvet yaratıcı yerlerin kapatılması ya da belirgin olmaması
- +1 yıl
Dediğim gibi ezbere değil mantığa yönel, zaten Kuranda sorgulamalısın denmiyor mu? mantığını kullan
- +1 yıl
Sana yobaz diyen olmadı, sadece kör kalma diyorum, saç kapatarak din olmaz diyorum
- +1 yıl
Sana öyle diyenler halt etmişler kardeşim, sadece sana tavsiyem ezbere yaşama sorgula kendince
- +1 yıl
Rica ederim
Gizli Üye(36-45)+1 yılkapalı olsa nolcakki boya badana eksik olmuyor
00 Yorumla- Diğer konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yıl99% müslüman değil ondan olabilir mi?
00 Yorumla yuzde %9 ancak musluman
00 Yorumla
+1 yıl%99 müslüman mı güldürme beni
10 Yorumlanamuslu olsunlar kapalı olmalarına gerek yok
20 Yorumla- Devamını Gör (12)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası