Türkiyede Müslümanım diyen Kadınlar Neden Örtünmez?

Dairede mühendis bir bayan vardı. Bu bana her cuma... cumaya git tamam mı? derdi. Benim pek (camiler AKcamiiye dönüştüğü için), gitmediğimi bilirdi. Ben birgün buna dedim, gel bakayım, Bilgisayarı açtım, afganlı burkalı bir bayan gösterdim. Peşine Suud bir bayan gösterdim. dedim ki, "Şimdi bunlar müslümansa sen hangi dindensin? Sen müslümansan bunlar hangi dinden?" Çünkü mühendisimizin başı açık, ayağında dasdaracık bir kot, ağzında ciklet, benimle de gayet (kesinlikle aklında bir kötülük yok tabii ki) samimi konuşuyor. Bu bana dedi ki, "... abi, ben elhamdülillah müslümanım, imanım var, ama kapanırım-kapanmam bu benim bileceğim iş... onlar yapıyorlar, ben yapmıyorum, ahirette örtünmediğim için cezamı çeker, imanım olduğu için cennete girerim" dedi. Ben de dedim ki, "afganistanda yaşayan kadınların canı yok mu? onlar kot giyip, başını açıp, sıfır kol tişört giyip imanlı olmayı bilmiyor mu? ağustosun sıcağında zırhla geziyorlar, onlar salak mı? onlar senin kadar bilmiyor mu dini? Şimdi mühendis hatice hanımın mühendis olabilmesi, başını açması, ayağına dar kot giymesi, benim gibi haşin bir erkekle başbaşa kalıp konuşması, dinen mümkün mü? Acaba bizde islamiyet farklı yorumlandığı için mi, yoksa 80 yıldır laik bir idare sistemine sahip olduğumuz için mi, böyle açık modern giyimli ama aynı zamanda, müslümanım diyen mühendis bayanlar oluyor. Afganistanda taliban kızların ilkokula bile gönderilmesini yasaklamıştı. Osmanlı ve şeriat devam etse, kotlu başı açık mühendis ama müslüman bir bayan olabilir miydi?

Kuranda cilbab emri kesin ve katidir. Özellikle akp mitinglerinde bayrak sallayan açık giyimli bayanlar Allahtan özel bir izne mi tabiiler. Allahın örtünme kuralı onlar için geçerli değil mi? Hatta akpli sitelerde açık bayanlara en ağır hakaretler edilir ama bunlar üstlerine alınmazlar. Sanki Allah örtünmeyi solcu ve ateistlere emrediyor müslümanlara değil de.