Dairede mühendis bir bayan vardı. Bu bana her cuma... cumaya git tamam mı? derdi. Benim pek (camiler AKcamiiye dönüştüğü için), gitmediğimi bilirdi. Ben birgün buna dedim, gel bakayım, Bilgisayarı açtım, afganlı burkalı bir bayan gösterdim. Peşine Suud bir bayan gösterdim. dedim ki, "Şimdi bunlar müslümansa sen hangi dindensin? Sen müslümansan bunlar hangi dinden?" Çünkü mühendisimizin başı açık, ayağında dasdaracık bir kot, ağzında ciklet, benimle de gayet (kesinlikle aklında bir kötülük yok tabii ki) samimi konuşuyor. Bu bana dedi ki, "... abi, ben elhamdülillah müslümanım, imanım var, ama kapanırım-kapanmam bu benim bileceğim iş... onlar yapıyorlar, ben yapmıyorum, ahirette örtünmediğim için cezamı çeker, imanım olduğu için cennete girerim" dedi. Ben de dedim ki, "afganistanda yaşayan kadınların canı yok mu? onlar kot giyip, başını açıp, sıfır kol tişört giyip imanlı olmayı bilmiyor mu? ağustosun sıcağında zırhla geziyorlar, onlar salak mı? onlar senin kadar bilmiyor mu dini? Şimdi mühendis hatice hanımın mühendis olabilmesi, başını açması, ayağına dar kot giymesi, benim gibi haşin bir erkekle başbaşa kalıp konuşması, dinen mümkün mü? Acaba bizde islamiyet farklı yorumlandığı için mi, yoksa 80 yıldır laik bir idare sistemine sahip olduğumuz için mi, böyle açık modern giyimli ama aynı zamanda, müslümanım diyen mühendis bayanlar oluyor. Afganistanda taliban kızların ilkokula bile gönderilmesini yasaklamıştı. Osmanlı ve şeriat devam etse, kotlu başı açık mühendis ama müslüman bir bayan olabilir miydi?
Kuranda cilbab emri kesin ve katidir. Özellikle akp mitinglerinde bayrak sallayan açık giyimli bayanlar Allahtan özel bir izne mi tabiiler. Allahın örtünme kuralı onlar için geçerli değil mi? Hatta akpli sitelerde açık bayanlara en ağır hakaretler edilir ama bunlar üstlerine alınmazlar. Sanki Allah örtünmeyi solcu ve ateistlere emrediyor müslümanlara değil de.
Türkiyede Müslümanım diyen Kadınlar Neden Örtünmez?
ben bu yazinin anlamini anlamadim, simdi sinirin camiye gitmedigin ve bunun icin sana camiye git diyen acik kadinmi, kendi kapanmiyo bana ne yapmam gerektigini ne hakla söylüyo diye, yoksa acik kadinlarin kapanmadigi sürece ben müslümanim diyislerinemi sinirleniyosun? afganistanda kadin haklari diye bisey yok, onlar istedikleri icin kapanmiyo mecburiyetden kapaniyolar, orda acilmanin sonucu ölüm, tek basina disari cikmak yasak, erkek ne derse o, hersey kadinlara yasak, bumu hayat, bumu müslümanlik? baskasini biseye zorlamakmi? benim hayatim benim bedenim ister acarim ister kapanirim, Allahim beni biliyo bu bana yeter, elalem konusmus konusmamis, onu demis bunu yapmis, kendi bilicekleri is, ben kimsenin hayatina karismam, anamdan babamdan baskasida benim hayatima karisamaz.
2
14 Yorumla
Soran
+1 yıl
hepsi de. öncelikle kimseyi kırmak gibi bir amacım yok. Ben mesela şube müdürüydüm ve o bayanın amiriydim. Ona bir iş verdim mi koşa koşa gidip yapıyordu. Şu proje şu saate hazır olacak dediğimde gece bile çalışıp önüme getiriyordu. Ama iş Allahın örtünme emrine gelince, boşver nasıl olsa cehennemde yanar çıkarım, diyebiliyor. Oysa benim verdiğim bir işe boşver diyemiyordu. Şimdi bu bayan Allahtan mı daha çok korkuyor yoksa benden mi? Allah ahirette bunu kendisine söylerse beni de şahit tutarsa seve seve yaparım. Mahvederim onu. Ağzıma geleni sayarım. Bunu sallı sollu kızart derim.
is veren sensen dedigini yapmasi normal, isini kaybetmek istemiyo ihtiyaci var demek, özel hayatinda nasil biri oldugunu nerden biliyosun, belki kapanma disinda herseyi yapiyo, yapmiyosada bunu sorgulamak bize düsmez, ona senin cumaya gidip gitmedigin düsmedigi gibi. begenmiyosan is vermeseydin, kapali ya da erkek alsaydin. bide bana arap ülkeleri demeyin sinirim tepeme cikiyo, ordaki yasam yasam degil, kadin tecavüze ugruyo, evlilik disi iliskiye girdi diye öldürülüyo, arba kullanmak istiyo hapise atiliyo, yaninda erkek olmadan disari cikiyo taslaniyo, bu müslümanlik degil. Islam aslinda cok güzel bir din, ama malesef herkez anlamak istedigini anliyo, dini kendi amaclari icin kullaniyo, herkezin sevabida günahida kendine, öbür dünyada herkez yaptiklarinin hesabini kendi vericek. hatasiz kul olmaz herkez düse kalka ögrenir
Senin böyle düşünme nedenin 90 yıllık laik bir sistemde yaşaman. Laik sistem islami yaşantıyı sınırlandırmış, camiiye ve eve kapatmıştır. Eğer osmanlı ve şeriat düzeni devam etseydi benzer uygulamalar türkiyede de 90 yıldır olacaktı, ve sen o zaman böyle düşünmeyecektin. Normal karşılayacaktın. Adamın birisi lağımcı olarak çalışıyormuş, gül satan dükkana girince bu ne iğrenç koku deyip bayılmış. Senin böyle düşünme sebebin, türkiyede islamiyet daha iyi yaşandığı anlaşıldığı için değil, batılı laik değerlerin hakim olmasıdır. Sen herşeye batılı ve laik pencereden bakıyorsun. O söylediğin ülkeler gerçek müslamandır. Sen laiksin. Hatta deistsin. Türk halkı deisttir. Ama bunun farkında değildir.
sanki sen o zamanlarda yasadin, technologiyi niye kulaniyosun bunlarda yasak günah degilmi, bu sayfada ne isin var, bize islami ögretmeyemi geldin. iyi iste bizim ne oldugumuzu kararlastirmisin, magdem arap ülkeleri gercek müslüman nereye tasincagini biliyosun, yolun acik olsun, güle güle git, deistlerin arasindan kurtul. sizin gibi bu geri kafalilar yüzünden bilmem ne sebeplerden kadinlari öldürüyolar, can almaya gelince günah degil demi, can almak hangi kitapda yaziyo, allahin verdigi cani almak kimin haddine.
arabistanda yasiyosun, senin emrinde calisan bir kadin var basi acik ve dar pantolon giyo hemde arabistanda, vay be arabistan neydi ne olmus, deistler orayada gelmis demek -.- bu arada yalanda günah hatirlatma yapim dedim simdi sen örnek bir müslümansin ya yakistiramadim.
Benim yukarda paylaştığım şeyi kimse çözememiş. DUR ben açıklayım en iyisi. Hani beni bir tek sen anladın, sen de yanlış anladın, diye bir söz var ya, şimdi açıklık getireyim. Gerçi bir ya da iki kişi anladı. ama genele anlatayım. şimdi
Ben ne çalışan bayanla, ne açık bayanla, ne dindar bayanla bir derdim yok. Yukardaki başlıkta söylemek istediğim çok farklı bir olay. İnsanların inançlı olması ayrı bir olay ama kendilerindeki inancı başkalarına karşı silah olarak kullanmaları ayrı bir olay. Mühendis hatice hanımın giydiği kot, açık başı benim sorunum değil, ama bana gelip, cumaya niye gitmiyon abi yoksa sen alevi misin? diye salakça bir soru sorduğunda, benim de onu saçlarından tutup, ya tekbir allahü ekber, ya tekbir allahü ekber, diyerek sokaklarda sürüklemek gibi mültezil isteklerim oluşmuştu ama yapmıyorsun tabii, memuriyet var. Şu an izinliyim. Yani tencere için kara, senin ki benden kara olayı. İnsanımız din iman hususunda başkasını denetliyor, kendisi muaf tutuyor. Başı açık kadın fahişedir diyen adamın karısı başı açık. Çalışan kadın fahişedir diyor adam, karısı devlet dairesinde müdür. Böyle bir toplum. Ve gıcık oluyorum ben de. Anlaşılmamak da ayrı bir sorun.
Fındık hanım, benim yapmak istediğim toplumsal bir eleştiri. Kadın komşumuz, aynı binada yaşıyoruz. Yaz kış deri tayt giyer. Açıktır. Bunları iftara davet etmiştim eşiyle. Yan binaya yeni birileri taşınmış. Onların hakkında ne diyor biliyor musun? "kesin alevidir, kadını gördüm kot pantolon giyiyordu..." Kendi giydiği deri taytı gözü görmüyor, yan binaya taşınan kadının kotunu görüyor. Böyle canım bir toplum yani. Bende de obpesif kompülsif var. Sinirleniyorum. İğreniyorum, diskiniyorum... agresifim komplexliyim ama bazanda kedi gibi olurum.
böyle yazsana abi iki saatir gicik etdin beni burda evet yil olmus 2017 insanlar hala dini kullanarak bir yere varmaya calisiyolar, ne yazikki malesef basariyolar. sonumuz arabistan, böyle giderse burasi kesin. bu zamanda alevi sünni ayrimi malesef hala var oysa ikiside islama ayit, gerci bazilari bunuda kabul etmiyo ama iste
Her şey örtünme mi? Çarşaflı veya kapali olup her halti yiyen var. Açık olup çok masum tertemiz olanda. Bunu kimse yargilayamaz kimsenin de karışmaya hakkı yoktur. Laiklik sistem erkeklere batıyor tabi kadının her hakkı var. Kadınlar koleniz olsn istiyorsaniz o ülkelere gidin. Burasi Türkiye
5
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Benim laik bayanlarla bir derdim yok. Benim derdim, akp mitinglerinde boy gösteren, başları açık, holiwood yıldızı gibi giyinen hatta sosyal medyada Atatürke hakaretler yağdıran ama, müslümanlık mıçırtan ama Allahın kuranda kadınlar için koyduğu en olmazsa olmaz emri çiğneyen liboş bayanlar. Laik ateist sosyalist atatürkçü bayanlara bir lafım yok. Müslümanım islamcıyım deyip de örtünmeyen, şeriata uygun hareket etmeyen, ama dönüp müslümanlık mıçırtan bayanlara sinirim. Kadın holiwood yıldızı gibi giyiniyor sosyal medyada atatürke hakaret ediyor. Onu alıp, o kılığıyla afganistana götürüp, bırakmak istiyorum. Allah örtünmeyi solculara emrediyor zanneden akpli canım bayanlar tanıyorum. Yavrum Allah örtünmeyi müslüman kadınlara emrediyor. Atatürke hırlamadan önce müslüman bir kadın nasıl giyinir onu öğrensinler diyorum. Atatürkçü değilim ama şahit olduğum bir olay çoğu ateist bayan, müslüman bir kadının nasıl giyinmesi gerektiğini akpli liboş bayanlardan daha iyi biliyor buna eminim.
Hele yarabbi şükür. Aziz nesini haksız çıkartan birisi çıktı. Bacım, adam başı açık kadın fahişedir der, karısı başı açık gezer. Çalışan kadın fahişedir, diyor, karısı çalışıyor, söyleyince paraya ihtiyacım olmasa ben çalıştırmam diyor. İşte böyle canım bir toplumda, 140 IQ sahibi olursan benim yarı deliriyorsun ve anlaşılmıyorsun.
Ben seni simdi cok iyi anladim ve bunu bire bir yaşıyorum suanda. Ablamin evli oldugu kişiler çarşaflı ablam açık. Herseyi yapıyorlar onun altina sığınıp, kadin calismamali evinde oturmali diyorlar ama ablamdan para istemeyi cok iyi biliyorlar. Katılıyorum sana önce insanın kalbi temiz olmali açık veya kapalı farketmiyor. Kapalı olan her kadın iyidir diye bir şey yok
Herşeyi örtünme zannetmeyin namus ve din örtünme değildir. Saçma sapan gerçekle ilgisiz hadisler de yazmayın. Dinin ilk emri Oku'dur. Okumak için de yazıyı öğrenmek lazım dikiş nakışı değil. Kadın örtünmüyorsa bunun cezasını çeker belki de Allah, diğer ibadetlerini yapıyorsa o kişiyi affeder. Yeter ki senin gibiler eşlerini kardeşlerini zorla kapatıp hem kafalarını hem beyinlerini örtmesinler
Kapananlar müslüman namuslu, başı açıklar haşa gavur namussuz değildir bunu öğrenin önce. Kaldı ki Kur'an da bir saç teliniz bile gözükmeyecek diye bir ibare geçmiyor.
Sen islam dininin sadece giyiniş olarakmı yaşanacağını sanıyorsun? islam dininin bazı kuralları vardır namaz kılmak, oruç tutmak, zekat vermek vs gibi farzları vardır bunlardan birini veya bir kaçını yapmamak dinden çıkartmaz günahkar olursun nun cezasıda Allah a kalmıştır. kelimei şahadet getiren herkes müslümandır ve varsa dönmediği sürece cezasını çektikten sonra cennete gidecek bize bildirilen bu, açık giyinmek le dinden çıkmak ayrı bir olay açık giyinen günahkar olur cezasıda Allah katındadır
4
12 Yorumla
Soran
+1 yıl
O senin dediğin laiklik oluyor. Bir islam devleti, islamı tüm kurallarıyla yaşatmak ve uygulatmak zorundadır. Allah c. c. kurandaki örtünme emrini şaka olsun diye mi emrediyor. Yapsanız da olur yapmasanız da mi diye veriyor. Ben afganistandaki ve arabistandaki uygulamaların islama ve dine uygun olduğunu söylüyorum. İki yaşından beri arapça konuşan, bir de üstüne dini eğitim alan insanlar bu dini yanlış anlıyor yanlış uyguluyor siz doğru biliyorsunuz. İman gazaliyi okuyun bakalım kadınlarla ilgili neler diyor. Sizler laik sistemi batılı değerleri benimsemişsiniz bilinç altında. Bilinç üstünde islamcısın ama bilinç altında laiksin.
Sözlerinde şu yanlışlık var (İyi niyetli düşünüyorsun o ayrı konu) Ben günah işlerim ceza mı çeker kurtulurum demek, bir defa insanı küfre düşürür. Çünkü bir insan icabında yiyeceği bir tokattan bile korkar. Yolda senden güçlü biri çıksa, veya bir polis elini kaldıp tokat atmak istese çekinirsin pısarkın. Allah sana diyor ki, örtün vs. Sen diyorsun, yok ben örtünmeyeceğim, cehennemde yanıp, cennete gireceğim... var mı böyle birşey. Allahın vereceği cezayı yanmayı küçük görüyorsun. Bir müdürün amirin senden bir şey istese koşa koşa yapıyorsun, Allahın emrine geldi mi ebelek gübelek.
Konuyu saptırma ne demek istediğimi gayet iyi biliyorsun, Sen uyarını sürekli tekrar tekrar yaparsın onu uygulamak o kişiye kalmış yaparsa dininin gereğini yapmış sorgusuz suasiz cennete gider, bunların hepsine inanırda yapmazsa günah işlemiş olur onun cezasınıda Allah bildirmiştir bu kişi günahkardır dinden çıkmaz dinden tek şartla çıkar allah ın emirlerini inkar ederse dinden çıkar burda hiç kimse bir başkasının dinini olup olmadıgını bilemez sadece uyarır geçersin yaparsa kendine yapmazsa kendin...
Asıl yanılan sensin. İslam devletiyse bir ülke Allahın emirlerinin yerine getirilmesinden sorumludur. Örtünmeyen kadını örtersin, namaz kılmayanı cezalandırırsın. Sen laikler gibi düşünüyorsun. Sen iyi bir müslümansın ancak, biraz laiklere yakın düşünüyorsun.
Laik sistemle yönetilen devlet islam devleti olurmu? türk devletinin dini islamdır ibaresi cumhuriyet döneminde kaldırılmıştır. Halkın %90 ı müslüman ama devlet yönetimi laik oda ayrı bir mevzu
Bak kardeş senin görevin bildiğin kadarıyla Allah ın yasaklarını söylemen gerekirse tekrar tekrar söylemen ama birisi açık giyiniyorsa ona dinden çıkarsın diye söyleme açıktan kastımda çıplak gezenleri demiyorum günümüzde standart giyinen yani baş açık pantalon ve gösterişli elbiselerden giyenlerdir.
Aziz dostum, benim burada açık bayanlara ya da kapalı bayanlara hakaret etme gibi bir amacım yok. Benim demek istediğim, dini bilgimizin zayıf olduğu. Bizler, islamiyete değil, kendi kafamızda kurguladığımız bir şeye iman ediyoruz. Kendimiz islama uymuyoruz. İslamı kendi kafamıza uyduruyoruz. Bu benim içinde geçerli. Çok cahiliz. Adam islamda kadın çalışabilir, diyor, örnek olarak hz. Haticeyi gösteriyor. Oysa Hz. Hatice 612'de vefat etmiştir. Kadınlarla ilgili örtünme vs. emirler 627'de olan ifk hadisesinden sonra geldi. Nur suresi bu olayla alakalıdır. Bu tarihden sonra islam dünyasında çalışan bir kadın yoktur. Günümüze kadar. Günümüzde batılı değerlerin yayılmasıyla olmuştur. Biliyorsan söyle. Şu kadın çalışmıştır de, özür dileyip paylaşımımı kaldıracağım. 627 yılı gerdanlık hadisesi kadınlar için milattır.
Kadınların çalışmasıyla ilgili bir yasak var mı onu bilmem iddiada etmem ama şundan eminim ki kelime i şahadet getiren biri dini vecibelerini yerine getirsin getirmesin müslümandır, İslam ın emrine tam uyanlarla uymayanlar arasında tabiki çok büyük farklar vardır ahiret hayatımızda cennetin 8 kademeden oldugu söyleniyor Allah ın emrini bire bir uygulayanlarla gevşek davrananlar arasında mutlaka bu dünyanın deyişiyle kıdem farkı olacaktır kimi peygamberlerle kimide aynı düzeydeki insanlarla birlikte yaşarlar
Fıtratları bozulmadığı için örtünmek istemezler. Çünkü tesettür nefse yani fıtrata, fıtratı bozulmamışa ağır gelir. Bir de bazıları yanlış olduğunu bilir o yüzden de örtünmezler. Nefis insana kötülük yaptıran insandan ayrı bir varlık değil insanın kendisi, özü anlamlarını taşır.
Güzel yazmissin ellerine sağlık bazı olgular dışardan hala var gibi gözükür ama içi bosalmistr bu verdiğin örnek teki gibi. İnsanlara çağdaşlık adı altında dini unurtrdular. ya da din adı altında yibazligi empoze ettiler.
2
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
Deizm denilen bir inanç vardı. Yaratıcının varlığını kabul eder, ama onunla konuştuğunu söyleyen kişilere inanmaz veya onları takmaz. Yani peygamber olgusuna ve onların getirdiklerine inanmazlar. Derler ki, ne musayı, ne isayı, ne de Hz. Muhammedi yaratıcıyla konuşurken görmedik der ve yalnızca bilinmeyen bilinmeside mümkün olmayan, belki de hiç bilinmeyecek bir yaratıcıya inanırlar. Ben türk halkının deist olduğuna ama bunun farkında olmadığına inanıyorum. En basit örnek, Şevki yılmaz, 90lı yıllarda Atatürke cumhuriyete küfürler yağdırdı, şeriat istiyorum dedi, bu yüzden hapse atılacaktı. Bir baktık soluğu avrupada aldı. Hani sen şeriat istiyordun, niye afganistana gitmedin, niye arabistana gitmedin, kafir ülkelerine gittin. Çünkü bilinçaltında şeriat ülkelerinin yaşanmaz yerler olduğunu düşünüyor. Yoksa şeriat isteyen bir insanın ne işi var, hrıstıyan ülkelerde, islam ülkesine gider. Yani şeriatçılarımız bile bilinç altlarında laik batılı değerleri benimsiyorlar.
Bunu söylediğimizde vay efendim, afganistanda suudi arabıstanda gerçek şeriat uygulanmıyor, o yüzden avrupaya gidiyoruz, diyorlar. Vay be şeriat demek ki, avrupada gerçek şekliyle uygulanıyormuş demekki. Suudi arabistandaki ulema, kabe imamları veya afganlı ulemalar hepsi dini yanlış anlayıp yanlış biliyorlar ama, akp mitinglerindeki holiwood yıldızı gibi giyinen bayanlar islamı doğru anlıyorlar. Türk halkı bilincinde müslüman hatta islamcı, ama bilinçaltında batılı değerleri benimsemiş, bilinçaltında deist. Allaha inanıyor ama onun verdiği örtünme emrini takmıyor. Afganıstanda sokakta sesi işitildiği için joplanan kadınları görünce "onlar gerçek müslüman değil" diyor. Oysa bir devlet islam devleti ise Allahın kuranda yazdığı tüm emirleri denetlemek ve uygulatmak zorunda. Başını açarsan köteği yersin. Türkiyede başını açabilmen laik sistem yüzündendir. Türkiyede müslümanlık daha iyi anlaşıldığı için değil.
Bazı yerlerde belki haklı olabilirsin ama adam Afgansitan'a değil de Avrupa'ya gittiği için onu kötüleyemezsin. Bak Arap ülkelerine kadıns seçme hakkı daha yeni verildi. Daha geçen yıllarda Suudi Arabistan'da kadınlar insan mıdır diye bir oturum yapıldı bu mu peki İslam? Dünyada şu anda gerçek İslam yaşanmıyor. Ne Afganistan ne Suudi Arabistan ne de başka bir yer. O ülkeleri gelip savunma burda.
Türkiyede şeriatçıyız diyenler bile bilinçaltlarında avrupadaki rahatı demokrasiyi benimserler, o yüzden oralarda yaşarlar. Cemalettin kaplan, yıllarca türkiyede şeriat istedi, ama almanyada yaşadı. Benim iddiam türk halkı gizli deisttir. Bilinçaltında islamiyetin emirlerini saçma bulur ve yapmaz ve ona kırk bahane arar. Müzik dinlemek günahtır. Dinlemeyen var mı? Karısıyla oynamak, silahla oynamak hariç tüm sporlar haramdır. Oysa türkiyedeki şeriatçıyız diyenlerin hepsi futbol hastasıdır. Hazreti Muhammedin "kız çocuklarına yazıyı öğretmeyin, dikiş öğretin, nur suresini öğretin..." hadisi sahihtir. Bak sen okuma yazma biliyorsun, peygambere karşı gelmişsin. Hele o profil resmin gerçekse, o kılıkda afganistanda gezsen başına neler gelir düşünebiliyor musun? Seni yargılamıyorum yanlış anlama, bilinç altında örtünmek sana saçma geliyor çünkü, afganlı kadın gibi yaşamak istemiyorsun. Yalan mı?
Benim 4 yaşında evladım var. 2 yaşında konuşmayı söktü. Şu an bir profa taş çıkartacak cümleler kuruyor. Bir arapda aynı şekilde 2 yaş gibi arapçayı söküyor ve konuşuyor, bir de üstüne dini eğitim alıyor, ulema oluyor, kabe imamı oluyor ve Allahın apaçık bir arapçayla indirdim dediği kuranı yanlış anlayıp yanlış yorumluyor ve sokakta kadın kırbaçlatıyor, bu nasıl iş. Onlar mı yanlış anlıyor, yoksa biz batılı değerlerle büyüdüğümüz için mi bize ters geliyor. Acaba osmanlı ve şeriat düzeni devam etse, işidin yaptığı kafa kesmeler, talibanın yaptığı sokakta kadınların kırbaçlanması bize ters gelir miydi. Osmanlıda cariye satışı tanzimat fermanıyla (batılı devletlerin baskısı sonucu) kaldırılmış. İşid cariye satıyor, onlar gerçek müslüman değil diyoruz. Osmanlı damı gerçek müslüman değildi. Saraydaki cariyeler, üniversite sınavı mı kazanıp geliyordu saraya sanıyorsun. Nisa 24'ü okudun mu? ahzab 50 yi.
Sana bir şey söyliyim ben sana Kuran'dan ve sahih hadislerden bir sürü şey çıkarırım mesela müslüman olmayanları dost edinmeyin. Peki bunun açıklamasını ve aslında ne anlatmak istediğini okudun mu yoksa gördüğün gibi mi yargıya vardın? Burada zannediyorum IŞİD'i de savunuyorsun ki onlar bana göre müslüman bile değiller teröristler. Müslümandan terörist OLMAZ. Kadınların kırbaçlanması garip gelir miydi demişsin bir de ya. İnanamıyorum nasıl yani ya? Sana şu soruyu sorayım. Madem Araplar kendi dilinde oldupu için çok iyi anlıyorlar peki o bahsettiğim kadın insan mıdır oturumunu da çok iyi anladığı için mi yaptılar? Benim kendi Arap arkadaşım 4 tane karı alacam siyo niye diyorum değişiklik olsun diyor. Peki peygamberimiz nefsi için mi evlendi?
dinimiz kadın olsun erkek olsun ilim öğrenmeye karsı değildir aksine teşvik eder ve günümüzde okuma yazma öğrenilmeden ilim edinmek ve o ilmi yaymak kolay bir iş değildir. Öyle bir hadis var mı doğruluğu nedir ya da anlatılmak istenilen ne anlaşılan ne araştıracağim elbet. Demem o ki islam höşgörü dinidir. İslam kusursuzdur müslümanlar kusurludur. Bir tarafı yermek için kulaktan dolma ithamlarla suçlamalarda bulunuyorsunuz. Kişi kendinden sorumludur.
Elbet dinen örtünmek zorunlu cumaya gitmekte farzdır. Yapmazsan yine seni ilgilendirir her koyun kendi bacağından asılır başkasının sorumluluğu (aileden ferdin derğilse) başka kimselerin üzerine vazife değildir. kişisel yaklaştığınız noktaya değineyim eğer ki şeriat kurallar ve şartları 571-630 yılı arasındaki gibi olsaydı isterdim ama şu dönemlerde hele hele adaletin hukukun hassas oılmadığı bir dönemde böyle bir şey istemem mümkün değildir. Profil fotoğrafıma gelecek olursak siz beni tanımazsınız ben sizi örtülü ya da örtüsüz olduğumu bilemzsinz
Ben şahsen oruçluyken oruç tutmayan arkadaşıma yemek ısmarlarım. Ama adamlar oruç tutmayanı dövüyorlar. Döven adamın bacısı mini etek giyiyor. Ulan önce bacını dövsene... haksız mıyım?
her dönemim ihtiyacı farklıdır @soran gazaliyi örnek veriyorsun ama o kendi yaşadığı döeneme ışık tutan bir alimdir. Şimdiki dönemin şartlarına pek hitap etmez hatta itebilir bu adam ne diyor bile diyebilirler söyledikleri yanlış ya da yobaz herif demiyorum ama durum bu.
Sen fetvayı aldığın durumun zamanını iyi araştır biraderim. Fitne zamanında kadınların yüzlerini örtmesinden bahsedilir ancak Nur Suresi 31. ayetinin tefsirine bak bakalım ne diyor? Gelmiş millete deist diyorsun burda bir adam namazını kılıyorsa orucunu tutuyorsa sen bunu söyleme haddini nerden buluyorsun kendinde?
Ben her türlü saygı duyarım ama saygısız olan sensin. İnsanların deist olduğunu iddia ediyorsun burda. Peki değillerse? O zaman sen kafir olmuyor musun?
İçi boş müslümanlığın adı deism olur. Örtünmeyen müslüman kadın, namaz kılmayan müslüman erkek/kadın, farkında olmasa da deisttir. Abidin dinoya sormuşlar, neden ateistsin diye o da demiş ki "müslümanlar Allahın emirleri konusunda çok lakaytlar, ben öyle bir gücün varlığını kabul edersem, korkudan yerimden bile kıpırdayamam...". Mutlak sonsuz bir güçte bir varlığa inanıp, emirlerini sallamamak.
Deizm bir tanrının varlığını kabul eder ama müslüman değildir ve Allah'ın emrine inanmaz. Sen müslümanım diyen insanlara, Allah'ın emir ve yasaklarını (yapmasa bile) kabul etmiş insanlara deist diyorsun. Git tevbe et Allah'tan af dile. Ve ayrıca deizmin ne olduğunu araştır.
Ben deizmin ne olduğunu ilk paylaşımımda yaptım. Deist, özetle, Hz. Muhammedi Cebraille konuşurken görmedik, diyen insanlardır. Aynı şekilde musayı da isayı da. Hem madem örtünmeyen kadınlara hoşgörülüsün. Deislere neden hakaret ediyorsun. Hani islam hoşgörü diniydi. Sonuçta onların inancı. Bizim tatlı su müslümanından daha dürüstler. En azından.
Hem sen eminim ülküdürsün. Peki Hüseyin Nihal ATSIZ'ı biliyor musun? O da deistti. Deist olduğunu bilen deistlerden. Kendime erinmedim IQ testi yaptırdım. 140 çıktı. Deizmi gayet iyi bilirim. O yüzden türkiye müslümanlığını da biliyorum. Nasrettin hocanın bir fıkrası var biliyon mu? Eline bir leylek alır, gagasını ve ayaklarını keser, sonra yenice bir kuşa benzedin, der. İşte türkiye müslümanlığı da bu.
Benim deistlere hakaret ettiğim cümlemi bul çıkar ben onlara da saygı gösteriyorum ama sen kendisini müslüman olarak nitelendiren insanlara müslüman değiller diyorsun. Ya onlar kafir ya sen bu durumda.
Ya bir soru soracam. Bak kendin dedin ki kız çocukları okumasın dikiş nakış öğrensin peygamberimizin hadisi olarak önümüze koydun ki sahih mi değil mi araştırmak gerek ve işinin ehli tarafından ne anlatılmak istendiğini anlamak gerek. Peki eşini hastaneye götürdüğün zaman ona bir erkek doktorun mu bakmasını istersin bayan bir doktorun mu?
Kafir kelimesi başlı başına bir hakaret değil mi? Ben deist diyorum sen kafir diyorsun. Sen bir hrıstıyan ülkeye gitsen, onların dinlerinden olmadığın için sana kafir diye seslenseler hoşuna gider mi? Biz müslüman kimliğine sahip olanlar diğer din mensuplarından bahsederken hep kafir diyoruz. Sonra da islamofobi diyoruz. Sen hrıstıyan bir ülkede müslüman olarak yaşasan ve insanlar sana bu yüzden kafir deseler ne hissedersin. Kafir kelimesi de bir hakaret değil mi?
Kâfir, (Arapça: كافر - kāfir, çoğulu: كفّار - kuffār, kadın için kâfire kullanılır, çoğulu: kevâfir[1]) İslam dini terminolojisinde küfür işleyerek dinden çıktığı düşünülen veya hiç Müslüman olmamış kişiye denir.
Önce kafir kelimesinin bir hakaret değil, müslüman olmayanlara söylendiğini bir anlayalım. Bu kelime halk arasında hakaret sözcüğü olarak dönüşmüş ama alakası yok. IQ testine harcadığınız zamanı keşke buna harcasaydınız
Hayır anlamadım. Şeriatı mı savunuyorsun tam olarak?
0
11 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet şu ülkeye en ağırından afganistanda uygulandığı şekilde bir şeriat rejimi gelmesini istiyorum. İ. M. Gökçeğin hanımını, şu 90 yıllık ara diyen akpli bayanı o sistemde görmeyi çok isterim Benim dini bilgim beni hayatta tutar. Ama liboş tatlı su müslümanlarının işi zor.
Evet evet istiyorum, yaşasın şeriat. Ama merak etmeyin, bu başkanlıkmış bunlar boş işler türkiye bir beş yıla kalmaz gerçek islamla tanışır. O zaman onlara dersiniz, ben örtünmek gerekliliğine inanıyorum ama yapmıyorum...
Eyi diyon da bocim, ülkeye şeriat gelince senin benim ne düşündüğüm önemli olmayacak. Şeriat kanunları ne düşünüyor o geçerli olacak. Senin benim bunları yazmam bile suç olacak. İşte ben o salak mühendise bunları anlatmaya çalıştım hep, Afganistanda bir zamanlar sosyalist bir hükümet vardı. Sonra o ABD tarafından yıkıldı. Peşine tıpkı akp gibi ılımlı islamcılar geldi. Sonra taliban geldi. Ha onlar gerçek müslüman değilmiş, fasa fiso bunu onlara söylersiniz geldiklerinde. Kafanızı uçururken bakın siz islamı yanlış anlıyorsunuz, kafamı acıtmadan kesin vs. der ikna edersiniz.
Ben kadın değilim ki, erkeğim. Alırım dört karı keyfime bakarım. Kimse beni sokakta çok durdun, başını açtın diye kırbaçlamayacak. AKPnin başı açık kadın milletvekili cumhuriyet için "90 yıllık reklam arası" dedi mi demedi mi? Bu kadının sokakta yiyeceği kırbaç beni mutlu edecek. O yüzden yaşasın şeriat.
ona istemediği kadar hoşgörü gösterecekler. 30 cm mi desem 40 cm mi desem. Bizim dinimiz hoşgörü dinidir. Hatta o kadar hoşgörülüdür ki, "hoşgörü dini değildir" derseniz, kafanızı keserek olan hoşgörüsünü gösterir. Daha ne istiyon. İslamın hoşgörü dini olduğundan şüphesi olan, ramazan ayında erzuruma gitsin ve sokakta çiklet çiğnesin.
30 cm 40 cm derken, bir tane video var. Youtubeye girip aratırsanız "taliban sokaktaki kadınları dövüyor" diye. Orada adamın elindeki sopanın boyunu kastettim. Cinsel bir mana yoktu. Ama Atatürkün meclisinde Atatürkün getirdiği kanunlarla mv yapabilen, istediği giyinip sonra da cumhuriyet için reklam arası diyen bir bayan... kusura bakma da hak ediyor. Keşke Atatürk olmasaymış. Osmanlının son dönemi devam etseymiş. Keşke türkiyede kadınların sokaklarda kırbaçlandığı bir ülke olsaydı. 2. Mahmut nüfus sayımı yapar, erkekler ve hayvanlar sayılır. Kadınlar sayılmaz. Atatürk kadına avrupada yokken seçme seçilme hakkı verdi. Sonra onun kurduğu mecliste onun verdiği hakları kullanan bir yaratık, cumhuriyet için 90 yıllık reklam arası diyor. Osmanlı devam etse burada şu tartışmayı bile yapmıyor olacaktık. Evet biraz ağır bir üslübum var, İnsanımız hassastır her lafı kaldırmaz, eşek dersin kızar da sırtına binene aldırmaz. Bu lafım sana değil haa...
Evet. Zeki insan kendisini belli ediyor. Şu ülkeye şeriat gelse, büyük ihtimal yalnızca radikal islamcılarla ateistler sağ kalır. Bu iki kesmin dini bilgisi liboş tatlı su müslümanlarından çok çok fazla.
iyide bayan ortunmenin gerekliliginin zaten farkinda her gunah isleyen muslumanliktan ciksa dunya uzerinde musluman mi kalir
2
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Peki... ben onun şube müdürüydüm. Ona iş verdiğimde bana, verdiğiniz işin gerekliliğinin farkındayım ama yapmayacağım, demiyordu. Gerekirse gece gündüz çalışıp yapıyordu. Şimdi demek ki beni Allahtan daha büyük görüyordu. Benden daha çok korkuyordu. Allah, verdiğimin emirlerin gerekli olduğunu bilin demiyor, yapın diyor. O zaman bana niye karışıyordu, ben de cumaya gitmek gerekliliğine inanıyorum ama gitmiyorum, mesela. Genel sekreter bana bir iş verdiğinde bundan sonra, sn. sekreterim, bu işin gerekliliğine inanıyorum ama yapmayacağım dersem bana soruşturma açarlar. Allah o emirleri gerekliliğini bilin diye mi veriyor, yoksa yapın diye mi?
Mesela ramazanda oruç tutmayan insanlar dövülüyor, oysa onlar da orucun gerekli olduğuna inanıp tutmuyorlardır belki. Şeriatı tam uygulayanlara geldi mi onlar yobaz ama oruç tutmayan dövüldü mü oh olsun. Oruç tutmayan dövülüyorsa cilbab giymeyen bir kadında dövülmelidir.
İmamı gazali hazretleri İslamı mütezile mezhebinden kurtarmış, sünni hanefi itikadını ayağa kaldırmış değerli bir din alimidir. Onun görüşlerine göre bak bakalım, kadın çalışabiliyor mu? : Kadınlarınıza evlerinin kapısında oturmamaları için yeni elbise yaptırmayın, çünkü elbiseleri güzel ve yeni olursa kalplerine dışarı çıkmak arzusu gelir. (Gazali, Kimyay-ı Saadet, s: 178) Dışarı çıkması kesin gereken kadın ise kocasından izin aldıktan sonra dışarı çıkacak ve su kurallara kesin uyacaktır: Sıkı sıkıya örtünüp kötü giysilere bürüne, Hiç çıkmamış gibi davrana, Başını öne eğip kimsenin yüzüne bakmaya, Kalabalığa karışmaya, Erkeklerin bulunduğu yerlere yanaşmaya, Herkesin dolaştığı sokaklardan uzak dura, İsini bir an önce bitirip evine döne, (Gazali, Ihya, 2/290). Gazali mi biliyor sen mi?
Hazreti hatice, Hz. Muhammed peygamber olduktan iki yıl sonra vefat etmiştir. 612'de ölmüştür. Hazreti hatice cahiliye döneminde ticaret yapıyordu. Aynı dönemde hind binti utbe de yöneticiydi. Kureyşi yöneten mecliste söz sahibi bir bayandı. Hatta bedirde yenilince kocası ebu süfyanı sakalından tutup sirkeleyip azarlamıştır. Yani yönetimde ondan daha üst konumdaymış. Örtünme kaç göç gibi emirler 627'deki ifk hadisesinden sonra gelmiştir. tebliğin 17. yılından sonra. O tarihe kadar müslüman kadınlar başları ve omuzları açıktı. Kapalı değillerdi. Örtünme ifk hadisesi üzerine geldi. Örtünme ile ilgili ayetler haticeden yıllar sonra geldi. Zaten islamiyet arabistana hakim olunca ne bir tüccar bayan kaldı ne de yönetici. Hazreti hatice döneminde kadın kıyafetlerinde vs. şeylerde kısıtlama yoktu. İnternette gerdanlık olayı de, bulursun.
İfk hadisesi (gerdanlık olayı) olmasa, bugün afganistandaki kadınlar avrupalı kadınlar gibi giyiniyor olacaktı. İlk 17 yıl kadınlar normal giyiniyorlardı. Hatta camiide erkeklerle beraber sohbet vaaz dinliyorlardı. Kaç göç, cilbab emirleri hep bu hadiseden sonra gelmiştir. Nur suresi ve diğer örtünmeyi emreden ayetler bu olay sebebi ile gelmiştir. Hatice zaten bu olaydan 15 yıl önce vefat etmişti. Hazreti hatice cahiliye döneminde ve islamın ilk iki yılında yaşadı. Kapiiiş.
Bana kurandan delil getir , kadinlar calisabilir ama harama bulasmadan , ortusune vs dikkat eder erkek olmaz calistigi yerdr elbette calisir imam gazalinin dedigide bu sekildedir
Kurandan delil, şeriat ülkelerdeki uygulamalardır. O adamlar eminim kuranı senden iyi biliyordur. Koskoca kabe baş müfteleri, ulemalar, şeyhülislamlar bu dini bilmiyor, kuranı bilmiyor yani. Ahzâb Suresi 59: ‘’ Ey Peygamber ! Eşlerine, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle ** Dış giysilerini üzerlerine alsınlar. / Cilbablarıyla ( çarşaflarıyla ) üzerlerini sıkı örtsünler. / Sokağa tenlerini göstermeyen, vücut hatlarını belli etmeyen elbiselerini giyerek çıksınlar ** Tanınıp incinmemeleri için bu çok daha uygun bir yoldur. / Bu onların tanınmalarına ve tanınıp eza edilmemelerine en elverişli olandır. / Bu tür örtünme onların, vakar ve heybetleri ile hür kadınlar olarak tanınıp, kendilerine hüemet edilmesine; sarkıntılık yapılmamasına, incitilmemelerine en uygun bir örtünmedir.
koskoca imam gazali kur'anı bilmiyor mu? dört mezhep imamından sonra gazali gelir be. Kadınlarınıza evlerinin kapısında oturmamaları için yeni elbise yaptırmayın, çünkü elbiseleri güzel ve yeni olursa kalplerine dışarı çıkmak arzusu gelir. (Gazali, Kimyay-ı Saadet, s: 178) Dışarı çıkması kesin gereken kadın ise kocasından izin aldıktan sonra dışarı çıkacak ve su kurallara kesin uyacaktır: Sıkı sıkıya örtünüp kötü giysilere bürüne, Hiç çıkmamış gibi davrana, Başını öne eğip kimsenin yüzüne bakmaya, Kalabalığa karışmaya, Erkeklerin bulunduğu yerlere yanaşmaya, Herkesin dolaştığı sokaklardan uzak dura, İsini bir an önce bitirip evine döne, (Gazali, Ihya, 2/290). Gazali mi biliyor sen mi?
Tesettür yani örtünme ile ilgili en önemli ayet Kur’an’ın 24. Sırasında yer alan NÛR Suresi 31. ayetidir. Mümin Kadınlara da söyle: ** Bakışlarını yere indirsinler, /Hain bakışlardan sakınıp, zerafetlerini koruyarak önlerine baksınlar ** Irzlarını/ eteklerini korusunlar/ Namus ve iffetlerini korusunlar, bellerine sahip olsunlar ** Süslerini/zinetlerini, görünen kısımlar müstesna açmasınlar. /Kendiliğinden görünenler dışında zinetlerini açmasınlar/Örtünme zarureti olmayan ve görünen kısımlar hariç, cezbedici yerlerini ve güzelliklerini teşhir etmesinler ** Örtülerini/başörtülerini göğüs yırtmaçlarının üzerine vursunlar. / Ve baş örtülerini yakalarının üzerine vursunlar./Baş örtülerini, gerdanlarını ve gerdanlıklarını açık bırakmayacak şekilde göğüslerinin üzerine sarkıtarak örtsünler. Süslerini şu kişilerden başkalarına göstermesinler:Kocaları, Yahut babaları, Yahut kocalarının babaları, Yahut oğulları, Yahut kocalarının oğulları... hepsi sığmıyor.
Ben şimdi desem ki falancanın kafasını kesin! Birisi de yahu sadece kafasını kesin, dedi, öldürün demedi, dese o adama ne dersin. Kadınlarla ilgili tüm hadisleri ayetleri, alimlerin yorumlarını getir bakalım ortaya ne çıkıyor. Gazali özetlemiş. Üstelik gazalinin bulunduğu dönem fitne dönemi filan değil, aksine müslümanların hakim olduğu dönem. Suudi arabıstana islamiyet hakim olduktan sonra, çalışan bir müslüman kadın biliyor musun? örneği var mı? Hazreti hatice deme sakın. O peygamberliğin 2. yılında öldü. Kadınlarla ilgili emirler, 627'den sonra geldi. İfk hadisesi denilen olay olmasa, dediğin olurdu. İfk hadisesinden sonra durum değişiyor. Çalışmasına izin verse tarihde bunun bir örneği olurdu. Gazali bu yorumu neye göre yaptı?
Rasûlullah (s. a. v.) şöyle buyurdu: “Bir kimse önüne hayvan semerinin önündeki veya arkasındaki tahta kadar da olsa bir şeyi koymaksızın namaz kılarsa önünden geçen siyah köpek, kadın ve eşek onun namazını keserek bozar. Ebû Zerr’e sordum; Kara köpeğin kırmızı ve beyaz köpekten farkı nedir? Dedi ki: Ey kardeşimin oğlu benim Rasûlullah (s. a. v.)’e sorduğum şeyi sende bana sordun, siyah köpek şeytandır” buyurdular. (Nesâî, Kıble: 7; Ebû Dâvûd, Salat: 113) Ebu davud sahih bir hadis bilginidir. Bu hadis sahihtir. Bunu diyen bir peygamber kadın çalışsın der mi?
2. Mahmud zamanında nüfus sayımı yapılır. Yalnızca Erkekler ve büyükbaş hayvanlar sayılır. Mustafa Kemal ATATÜRK olmasaydı, osmanlı şeriat düzeni devam etseydi, bugün mühendis hatice olmayacaktı. Biz de bu gereksiz bir tartışmaya girmeyecektik. Afganistandaki suudi arabıstandaki kadınnın durumu neyse o olacaktı. Sen belki kendini islamcı olarak görüyorsun ama farkında olmadan hayata laik batılı değerler gözüyle bakıyorsun. O yüzden kadın çalişabilir diyorsun.
Kardeş beni bir tek sen anlıyorsun, sen de yanlış anlıyorsun. Ben ne çalışan bayanla, ne açık bayanla, ne dindar bayanla bir derdim yok. Yukardaki başlıkta söylemek istediğim çok farklı bir olay. İnsanların inançlı olması ayrı bir olay ama kendilerindeki inancı başkalarına karşı silah olarak kullanmaları ayrı bir olay. Mühendis hatice hanımın giydiği kot, açık başı benim sorunum değil, ama bana gelip, cumaya niye gitmiyon sen alevi misin? diye salakça bir soru sorduğunda, benim de onu saçlarından tutup, ya tekbir allahü ekber, ya tekbir allahü ekber, diyerek sokaklarda sürüklemek gibi mültezil isteklerim oluşuyor. Yani tencere için kara, senin ki benden kara olayı. İnsanımız din iman hususunda başkanı denetliyor, kendisini denetlemiyor. Başı açık kadın fahişedir diyen adamın karısı başı açık. Çalışan kadın fahişedir diyor adam, karısı devlet dairesinde müdür. Böyle bir toplum. Ve gıcık oluyorum ben de.
En İyi Cevaplar