Doğum kontrol hapi hormonlara zarar verdigi icin ne ben nede eşim kulanmami istemiyor. Prezervatifide ben istemiyorum çünkü içime bosalmasini hissetmek istiyorum ve daha fazla zevk almak istiyoruz. diger korunma yöntemleride genelde hormonlara zarar veriyor. sizin kullandiginiz yöntem ve en rahat olani nedir? kimler neler denedi ve hangisinden memnun kaldiniz?
Cevabın nedir?
+1 yılHormonlu RIA
Hormonlu RIA'larda 'T' şeklindeki spiralin gövdesinden çok düşük dozda bir hormon salgılanmakta ve bu hormon rahim zarını incelterek gebelikten korumaktadır. Bu incelme tamamen geçici bir şeydir ve spiral çıkarıldıktan 2-3 hafta sonra zar normale döner.
Hormonlu spiral kullanımı sırasında adet kanamalarında ciddi bir azalma oluyor mu?
Hatta kullananların yüzde 40-50'si hiç adet olmaz. Bu büyük bir rahatlık, kansızlığa karşı bir mücadeledir ve kişinin sosyal hayatını çok daha rahat geçirmesine yol açar. Adetin çok az olması veya hiç olmamasının menopozla ilgisi yoktur.
Yumurtalıkların faaliyetleri aynen devam eder. Hormonlu spirallerin etkinliği hemen hemen tüp bağlama kadar yüksektir. Bakırlı spirallerde ise yüzde 1-2 arası gebelik şansı olmaktadır01 Yorumla- +1 yıl
EİG için teşekkür ederim
+1 yılBen evliyim ben boşalıyorum karim ıkınıp geri cikariyo
08 Yorumla
Soran+1 yılnasil yani? yani cikarsa bile sperm bir gerse hamile kalir. bunu kontrol edemez ki. madem geri cikariyor yani sizde henüz cocuk sahibi olmak istemiyorsunuz dogru mu anladim?
- +1 yıl
bizim 2 tane cocugumuz zaten var ama eşim ben boşaldıgimda soruyor veya ben söylüyorum boşaldım diye oda hemen ayağa kalkiyo ikininiyo ve tuvalette vajinasini yakıyo bir şey kalmiyo 3 yildirda istemedigi icin hamile kalmiyo
Soran+1 yılbüyük başarı ya tebrikler. ben okadar büyük bir riske giremem herhalde :/
- +1 yıl
sen nasıl yapıyorsun bu adam sana bosalmiyormu
- +1 yıl
iliskide
- +1 yıl
dışarımi bosaliyo
- +1 yıl
ama yazdigin soru verdiğim cevap belli
+1 yılDeri altı kapsülleri var 6 aylık ve 1 yıllık diye biliyorum kuluna enjekte ediyorlar birde doğum kontrol hapinin zararlı olduğunu kim söyledi bir ton faydası var hormonları düzenler kansere karşı korur vs araştır derim 😊
00 Yorumla
Doğum kontrol hapları hormonları etkilemez. Bunun için doktorunuzun yazdığı doğum kontrol hapını kullanmalısınız.
12 Yorumla
Soran+1 yılbana ilerde cocugun olmaz diyorlar :/ bu yüzden kullaanmayan cok tanidigim var onun yerine esinin prezervatif kullanmasini isteyenler var da.. bilemedim simdi. ben ilerde cocuk sahibi oömak istiyorum simdi degil bunun yüzünden de tamamen kısır olurum diye korkuyorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
5Cevap
+1 yılEn iyi yontem kondom & dogum kontrol hapi ile birlikte kullanmak. Yapacak birsey yok.
14 Yorumla
Soran+1 yılciddimisin neden birlikte kullanmak?
- +1 yıl
Cunku hicbiri tek basina yeterli olmaz birlikte kullaninca cocuk olma olasagi coook daha dusuk olur.
Soran+1 yılyani bitane korunma yöntemine rağmen cocugumuz olursa allah verdi nasibimize seviniriz yinede. hic istemiyorum derken henüz annelige hazir hissetmiyorum kendimi de o yüzden. ama ilerisi icin zaten düsünüyoruz okadar korunmayada gerek yok sanki
- +1 yıl
Pardon ben yanlis anlamisim :)
özelden yaz erotik ve saglık ürünleri uzmanıyım. yani erotik shop da çalıştım.
00 Yorumla
+1 yılaylık iğnelerden vurdur hamile kalmazsın istediği kadar boşalsın
00 YorumlaBen uzmanim yardım edebilirim
00 Yorumla
+1 yılIki kulhu bir elham
00 Yorumla
+1 yılolmaz bosalırsa hamıle kalırsın
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 445 cevap paylaştı. Bana da soylryin sonrq
00 Yorumla
+1 yılBana yaz detaylı yardimci olayım?
06 Yorumla
Soran+1 yılneden buraya yazmiyorsun ki?