Arkadaşlar, düğün için alışveriş yapıyoruz fakat hangi beyaz eşya markası daha iyi ve neden daha iyi bilgim yok, bilen birileri ya da ben şu markadan memnun olunduğunu duydum diyen birileri var mı? Bilgilendirirseniz çok sevinirim :)) Buzdolabı, çamaşır, bulaşık makinesi alacağız. En iyi beyaz eşya, en iyi marka buzdolabı, en iyi çamaşır ve bulaşık makinesi tavsiyeleriniz neler? Hangi beyaz eşya markası daha iyi?Hangi beyaz eşya markası daha iyi?
Beko
Siemens
Arçelik
Samsung
Diğer
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Hangi beyaz eşya markası daha iyi? Sizce en iyi ve en kaliteli beyaz eşya markaları nelerdir?
Birçok marka var Türkiye piyasasında ve bazıları marka parası bazıları ise kalite parası alıyor. Beyaz eşya önerileri alırken veya tavsiye verirken aklımıza pek çok marka geliyor ve aralarından seçim yapabilmek için beyaz eşya markalarını iyi tanımak önemli hale geliyor. Ben de bu sebeple, kendi deneyimlerimle beraber en iyi beyaz eşya markası hangisi, en kaliteli beyaz eşya nereden alınır sorularına yanıt vereceğim.
1- Philips
Philips
Philips kalitesine çok güvendiğim bir marka. Hollanda merkezli bir marka ve birçok farklı ülkede olduğu gibi bizim ülkemizde de çok seviliyor. Ütü, elektrikli süpürge, saç düzleştiricisi gibi birçok ürün için ben Philips tercih ediyorum. Uzun süre bozulmadan kullanabildiğim bir marka. Malzemesi oldukça kaliteli. Çevremdeki herkesten Philips ile ilgili olumlu yorumlar duyuyorum. En kaliteli beyaz eşya markalarından biri diyebilirim.
2- LG
LG beyaz eşya
Dünyanın beyaz eşyada en iyi markalarından biri olarak kabul edilen LG , Güney Kore'nin Seul şehrinde bulunan bir Güney Koreli kamu elektronik şirketidir. LG'nin çeşitli ürünleri, elektronik ürünlerin hemen hemen tüm segmentlerine hitap etmektedir. Şirket her ürün için çeşitli alt ürünler de üretmektedir. Örneğin, cep telefonlarında, müşterilerin ihtiyacına cevap verecek çok sayıda tip var. İnternette bulunan LG beyaz eşya yorumlarını inceledim ve genelde olumlu yorumlar olduğu dikkatimi çekti.
3- Samsung
Beyaz eşya markaları kalite sıralaması yapılacak olursa kesinlikle ilk sıralarda yer alması gereken bir markadır Samsung. Şirketin üç ana iş kolu var: ev aletleri gibi tüketici elektroniği, akıllı telefonlar ve tabletler gibi mobil cihazlar ve ekran panelleri ve yarı iletkenler gibi elektronik bileşenler. Özellikle telefon konusunda isimlerini duyurmuşlar ancak beyaz eşyada özellikle çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi konularında da çok iyi yedek parça erişimine sahipler. Müşteri hizmetlerinin de hızlı ve çözüm odaklı olması, Samsung'u en kaliteli beyaz eşya markası olarak anmamıza vesile oluyor.
4- Bosch
Bosh beyaz eşya
Bosch, Alman beyaz eşya markalarının başında gelir ve çok kalitelidir. Buzdolabı ses çıkartmaz; soğutuculuğu ve uzun ömürlü olmasıyla bilinir. Biliyorsunuz bazı buz dolapları çok fazla ses çıkartır ama Bosch bunu yaşatmıyor. Kullanımı da uzun ömürlüdür. Ortalama 15 sene kullanabilirsin. Ayrıca bir teknik sorun yaşarsan, 3 kez ücretsiz eve gelip kontrol sağlıyor ve yedek parça değişimi yapıyorlar.
5- Arçelik
Arçelik beyaz eşya
Arçelik de son yıllarda çok popüler ve Türk malı olduğundan kolay erişim sağlayabileceğimiz bir marka. Ocak, fırın, mutfakta kullanılan davlumbaz gibi setlerde çok başarılı ve tasarım olarak da harika öneriler sunuyor kullanıcısına. Fiyat segmenti, orta/üst olarak düşünülebilir. Ürünleri kaliteli ve birçok yerde servis şansı var. O nedenle güven telkin ediyor. Küçük ev aletleri konusunda da çok başarılı. Kahve makinesi, çay makinesi ve mutfak robotu gibi konularda eline su dökemez hiçbir marka.
Burada verdiğim bilgilere bakarak kendine göre en iyi beyaz eşya markası sıralamasını yapabilirsin.
Ben elektrik-elektronik teknikeriyim ve aynı zamanda beyaz eşya mağaza sorumlusuyum Sizleri aydınlatmak isterim. Öncellikle şu an piyasada birçok ürün var hepsinin kısa kısa tanıtımı yapayım.
Vestel: Önceden İngiliz malıydı ama şuan parçaları Çin'den geliyor Manisa'da montaj ediliyor. Çin standartlarında bir cihazdır.
Samsung : Kore malıdır ve elektronikte çok iyidir. Televizyon, cep telefonu, bilgisayar gibi cihazlarda çok iyidir. Lakin bir Apple değildir. Beyaz eşyada da aynı şekilde üstleri Miele, Franke, Gaggenau, Liebherr ve Siemens vardır.
Gaggenau: Bu ismi hiç duymamışsınızdır ilginç ama piyasanın en iyi beyaz eşya firmasıdır. Fiyatları çok aşırı pahalıdır ama Alman malıdır ve üstüne yoktur.
Arçelik: Arçelik bundan 30-35 sene önce beyaz eşyalarını Siemens üretirdi ve Arçelik'in iyi olmasının nedeni bu ününden kaynaklanıyor halen 30 35 senelik Arçelikleriniz varsa Laydie marka ve 2200 model Arçelik marka ürünleriniz varsa etiketlerine bakın ''Siemens lisansı ile üretilmiştir'' ibaresini göreceksiniz.
Şimdi ki Arçelikler, Çin parçası ve teknolojisi ile üretim yapılmaktadır ve bu yüzden şu an kullananlar Arçelik'ten çok fazla bir şey beklememektedir ve sorun çıkartmaya elverişlidir. Arızası çoktur ve bu yüzden de birçok yerde servisleri de çoktur artık Arçelik ile çalışmıyoruz müşteri memnuniyeti kötüdür. Beko da Arçelik ile aynıdır.
Profilo: Siemens ve Bosh'a bağlanmıştır. Kalite olarak Siemens ve Bosh'dan sonra gelen 3. alternatif bir markadır.
Bosh: Siemens'in ürettiği bir cihazdır. Aynı fabrikalarda üretilirler lakin Siemens'e göre çok az kalite farkı vardır. İçindeki plastik aksam ilk olarak Siemens'e üretilir daha sonra çapaklanan kısımları alınır, onlar tekrar ısıtılır ve işlenir daha sonra Bosh'a üretilir. Bosh'dan çıkan rafların çapakları da alınır, tekrar işlenir Profilo'da kullanılır. Alman malıdır ve oldukça kalitelidir.
Siemens: Tomografi cihazlarından tutun bütün entegreler sigortalar Siemens markasıdır. Elektrik-elektronik konusunda dünya devidir. Gaggenau'dan sonra 2.en iyi beyaz eşya firmasıdır.
Öncelikle yerli markaları çoğu kişiler araştırma yapmadan yerin dibine sokmuş ilk araştırma yapalım.
1- Siemens, Arçelikle aynı kalite bir ürün değildir. Siemens üstüne hiçbir yenilik koymamıştır. Bosch markayı ön plana çıkarmak için uğraş vermiştir.
2- Arçelik markasına yok Çin, yok şu, yok bu bugün dünyada teknoloji devlerinin çoğu Çin'in eyaleti olan Tayvan'dan elektronik parça alırlar.
3- Dünyada her konuda öncü markalar vardır mesela Bosch bir ısıtıcı alırsın, ısıtıcının beyin mekanizmasına bakarsın LG yazar.
4- Hiçbir marka yüzde yüz yerli değildir. Bugün İngiltere gibi bir ülkede en çok satan beyaz eşya markası Beko ise biraz oturun düşünün ancak yerli ürünlere çamur atmayı bilirsiniz. Bugün Danimarka'da en iyi markalardan birisi Vestel ise biraz daha düşünün.
5-Her firmanın kendine göre geliştirdiği ürünler vardır. Fırın olarak mikrodalga ve televizyonda dünyada başı LG çeker.
En iyi beyaz eşya markaları
Çamaşır makinesinde en iyisi Miele'dir.
Bulaşık makinesinde Bosch.
Buzdolabında Franke'dir.
Yani her alanda bir marka ön plandadır. Size önerim servisi bulunduğunuz bölgede olan bir marka tercih edebilirsiniz. Ülkemizde en çok servise sahip marka Arçelik, Beko, Altus, Grunding ve Vestel'dir.
güzel sallamışsın sen bhs grubunun türkiyede üretim yaptığını bilmiosun daha, kalitesi zaten tartışılır, bir alman üretimi değil sonucta.. tek cümlen doğru oda franke konusunda, ama franke premium bir üründür.. tıpkı gaggenau, sharp, amana vs gibi.. arçelik beko vestel-beko ingilterede iyi satışlar yaptığı doğru, hatta diğer avrupa ülkeleri içinde doğru fakat sebebi fiyatı, zira orda bir whirpool 8 bin sterlinse vestel-beko 1-2 bin sterlin bandında. sen abd deki beyaz eşya testini izledinmi hiç. aralarında bir tane türk mafrkası yok, bilmem kaçıncı kattan sıfır buzdolaplarını atıolar içlerinde iki marka eğrilip buğruluyo, amana ve sharp, samsung elektrolüx vs motorları yerinden fırlıyo haşat oluyo.. sen öyle arçelik beko vesteli övme burda kullanılan malzemeden tut ayrılan arge finansı s. boktan bir indesitin yarısı kadar bile değildir. miele de çok sağlam ama parasını hak etmeyen pahalı markadır.. F/P ürünü değildir yani.. bhs grubu bosh profilo simens aynı fabrikada aynı banddan farklı isimlerle çıkar... hiçmi görsellerde incelemedin hiçmi avm lerde bir beyaz eşyanın kapısını açıp made in turkey etiketini görmedin.. eskiden 40 sene önce arçelik çin piyasası yokken alman bosch bhs grubuna üretim yaptırır burda satardı.. hahh işte o yeşil ve hala ayakta duran köylerdeki buzdolapları var ya işte onlar gerçek alman malıda ondan.. şimdi kullanım kılavuzunda bu ürünün kullanım süresi ömrü şu kadardır diye etiket basıolar.. o yüzden arçelik beko vestel asla kaliteli bir marka değillerdir..
Oncelikle Siemens ve bosch için boşuna para harcamayın Profilo alın aynı fabrikada çıkan birebir aynı ürünlerdir. Bilmeyenlere tavsiye AEG Electrolux grubunun muhteşem makineleri vardır ve bilen bilir miele ile ayni kalitededir. LG beyaz eşya için samsung a göre çok cok daha mantikli bir tercih olur. Son tahlilde fiyat/performans/kalite üçlemesi en iyi cevabı profilo verecektir. BSH yani bosch siemens profilo grubu mukemmel bir servis ve bayiI agina sahiptir, yegane işleride beyaz eşya üretmektir. Profilonun yeni çıkan 9 kg 1400 devir inverter motorlu harika çamaşır makinesi var mesela tasarımıda super ve 1300 tl gibi. Aynı standartta ürünler diğerlerinde 2000 tl den başlar ve bu kadar kaliteli değildir. Uyarı no frost yerine low Frost Buzdolabı tercih edin. Kurutma makinesi neymiş demeyin inanılmaz bir rahatliktir kullanmadan anlayamazsiniz. Şimdi tekrar almam gerekse ve para sıkıntım olmasa özel olarak seçeceğim AEG Electrolux diyebilirim. SağlaM uzun ömürlü mükemmel kalitede ürünleri var. Şimdi ben kimimde yazdım bunlari: aylık alti sifirli TL lerde beyaz eşya alan devasa bir yerdenim
bir kere bosch simens diyenler yanıldınız, birincisi madem bunlara alıcaksınız gidin profilo alın zira üçüde aynı malzeme ve işçilikle aynı banttan çıkar ve marka logo ismi basılır. ve üçüde alman değil türkiye üretimidir, sakaryada üretilirler.. o yüzden ucuz olan profilo almak daha mantıklı, diğer yandan en sağlam 3-5 marka var dünyada, sharp, amana, gaggenau, miele, franke, whirpool, zanussi bunlar birinci sınır premium pahalı beyaz eşyalardır, orta segment fiyat performans ürünleri ise çinli midea ve gree, elektrolüx ama vietnam çin malı olanlar değil isveç üretimi olanlar, samsung, ki en kalın malzeme samsungta kullanılır bilhassa buzdolaplarının iç izolasyon malzemeleri oldukça iyidir, profilo ki simens bosch aynı kategoridedir, profilo tercih sebebidir fiyat olarak, gelelim sizi üzmesi muhtemel markalara ard arda sayıym.. ariston, hoower, indesit, arçelik, beko, vestel ve alt markaları, aksini iddia eden beyaz eşyacanı karşıma çıksın müteala edelim.
şuan piyasada fiyatına göre en iyi ürünler ''samsung'' dur... Bazen yerli malı kullanalım diye damarlarımız kabarıuyor ama ne yazıkki bütün parçalar çinden geliyor ve sadece türkiyede toplanıyor , üzerinede beklo - arçelik - vestel armalarını yapıştırdınmı oldu sana yerli malı...
Seçenekler içerinde gözün kapalı şekilde alabileceğin en iyi marka SAMSUNG dur... Klima , buzdolabı (3 adet) , televizyon ve laptop hepsi tavsiye ettiğim marka ve hiçbir sorunda çıkmadı yıllardır. Bu sıcaklarda samsung buzdolabını en düşük ayarlarda çalıştırıyorum ama derin dondurucu performansında çalışıyor...
Yalnız maddi imkanın var ise bazı markalar bazı ürünlerde daha performanslı ve kalitelidir. Mesela buzdolabında Sharp motorundan dolayı tavsiye edilir.
Etrafında şu iyidir bu iyidir gibi söylentilere kulak vermek yerine özelliklerini ve teknoloji yeniliğine dikkat etmeni tavisye ederim.
arçelik beko yetkili servisinde çalışıyorum ben bazı arkadaşlar diyorki arçelik çnde üretiliyor diye ama arçeliğin fabrikası üretimi İstanbul'da ve bir kaç illerde vardır ve %100 yerli malıdır diğerö markalara göre arçelik servisleri sizlere verdiği hizmet hijyen ve doğrulukta hiç bir problem yoktur temiz bir işlik sağlar ve sizin ürünlerinizin parça konusunda diğer ürünlere göre daha ucuzdur ve parçasını heryerde bulabilirsiniz servisimizde hiç bir sıkıntı yoktur aldığınız randuvude dakikasında gelinir ve bunları kendi markam diye söylemiyorum sadece burda çalıştığım zaman diğer servislerden farkını anladım bizim ilde nerdeyse %80 i arçelik beko galtus flavel ve grundig kullanılıyor ve bilmedende yerli malı değil demeyelim
dünyanın en iyisi miele dir beyaz eşyada.. buzdolabı konusuna gelince arkadaşa katılıyorum sharp ı kimse ağzına almıyo ama eskitemezsin onun beyaz eşyalarını.. pahalıdır.. zaten senin arçelik beko vestel hatta bir çok avrupa malı hotpoint ıvır zıvır bir sürü aklıma gelmeyen markayı çindeki midea ve gree firmaları üretir... kendi malları çok iyidir bulursanız midea gree kaçırmayın alın çinin iyi mallarıdır.. ama bizim markalara fason üretmde ikinci kalite malzeme kullanır.. sakın adına kanıpta bosch siemens falan almayın hepsi türkiye fabrikasında üretiliyor beş para etmez.. zaten siemens alcaksanız boş yere çok para vermeyin gidin profilo alın aynı banttan çıkar ikiside isimi farklıdır fiyatlarıda farklıdır.."iki beyaz eşya fabrkasını gezdim, biri uğur, diğeri vestel"
@samettttet bana kimse arçelik beko vestel ve alt ürünlerini savunmasın.. şimdiki arçelikler o kadar dandikki saçlarında hızlı çürüme oksidasyon oluyor, sürekli arıza çıkarıyorlar.. vestel birinci sınıf zaten o konuda, onu zikretmiycem bile arçelik beko da öyle kötü.. servis ağı çok diye bir marka iyi olmaz.. vestelinde maaşallahı var serviste ama her beyaz eşyası zulüm resmen.. bu konuda şu an paranın hakkını veren "çok çok süper kalite değil" samsung var.. çok zenginsen paran varsa zaten.. miele, sharp, gaggenau, amana, frıgıdaıre, elektrolüx, Liebherr, whirlpool... alırsın... vestel üretimi olmayanları tabi
Çamaşır makinesi kesinlikle Samsung Eco Bubble süper hem yıkama kalitesi iyi hemde öyle ikide bir deterjan koymuyorsun bir defa koyuyorsun o epey gidiyor. Ayrıca telefondan çamaşır makinesini kontrol edip program bitince bildirim alıyorsun. Kullanım açısından da temizlik açısından da rahat.
Bulaşık makinesi olarak Samsung aldım ama pek mutlu değilim. Bulaşık makinesi alırken kapağının kayarak açılmasına dikkat et ileri doğru kapı gibi açılanlar pek kullanışlı olmuyor, önüne tabak vs geldiğinde açılmıyor ve tabletin düşmüyor ve bendekinin yıkama süresi çok uzun kısa zamanda iyi yıkayan bir şey daha kullanışlı olurdu.
Buzdolabı Vestel aldım fiyata göre kalitesi gayet iyi.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 1,3b cevap paylaştı.
samsung özellikle çamaşır makinası harika kurutması yıkaması sterilizasyon (kurutemizlik) hepsi tek makinada teknolojisi çok iyi teknik servistende memnunum tavsiye ederim... mutfak eşyaları evde vardı simens koymuşlar mecbur kaldım kullanmaya fırınından memnun değilim hızlı pişiriyor yakıyor kek için ideal değil...fırın da arçelikten memnundum ...
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
sanırım hepsini tek bir markadan toplayamıycam:))))
Çamaşır bulaşık makinesi ve buz dolabı için Arçelik, televizyon ve teknolojik aletler için ise Samsung tercih ederim. Gerçi her markanın modellerine göre kalite ve sunduğu özellik değişiyor ancak A++ Arçelik dolabım var ve çok memnunum. Yıllardır tık demeden çalışıyor.
Hemen hemen hepsi aynı nanenin bej rengi olanı artık..
Şimdi mesela, bizim evde, atmaya kıyamadığımız ve benden beş yaş büyük, Hotpoint marka bir buzdolabı var. Kendisi, bu zamana kadar hiç bozulmadığından, aile içinde saygı görüyor bir nevi; hatta aileden biri gibi. Hatta ben, abi diye hitap ediyorum kendisine..
Eski imalat ürünlerdeki malzeme ve işçilik kalitesi, kullan-at-tezgah dönsün mantığı ile üretilen ürünlerden kat be kat daha fazladır mesela, öyle de bir şey var..
Ama yine de Bosch diyorum ben..
En azından ''e bosch ulan işte, alman malı'' diyosun mutfakta oturup, alete doğru keyif sigarası içerken..
Bak mesela, Arçelik marka bir çamaşır makinesi var bir de.
Çalıştığı zaman, belediyeden eve adam geliyor, ''n'apıyonuz lan, doğalgaz hattı mı kazıyonuz izinsiz hea?'' diye..
(Gerçi, iş tulumunun cebinde somun-civata-vida falan unutmuştum bir ara. Ondan sapıttı. Ama olsun, bozulmayacaktı yine de)
3
1 Yorumla
Gizli Soran
Bizim eski çamaşır makinasıda arçelikti bir çalışması vardı arabanın gazı sonuna kadar basarsınya onun gibi çalışıyordu sesi sen düşün:-D birde buzdolabı vardı mutfaga su içmeye gitmiştim uyku sersemiyim bu buZdolabı arkası tozluyken titriyordu neyse bir titredi ama felaket ,deprem oluyor sandım ama neyseki kurtuldk:-)
bende LG çamaşır makinesi var 9 kg lık battaniye ve yazlık yorganları bile atıyorum çok sessiz çok güzel yıkıyor çok memnunum. tv ve ses sistemi de lg diğerleri bosch onlardanda memnunum ama fırında özellikle ankastreyse samsunglara bir bak derim. çoooook güzeeeeeeellll... ocaktada siemensin wok lu 5 ocaklı modelleri var müthiş... tv de samsung lg bence. imkanım varsa vestel arçelik beko sokmam istemem eve...
Benim küçüklüğümden beri Arçelik ve Bosch markaları kullanıyor bizim evde. Annemin ilk evlendiğinde aldığı çamaşır makinesi Arçelik'ti. Tam 15 sene kullandık. Şaka gibi :D Bosch markasının ürünleri de çok kaliteli ve dayanıklı. Bende evlendiğimde evime bu 2 markanın beyaz eşyalarını tercih edeceğim.
Bizim insanımız nedense Avrupa'ya hayran aşık. Bizim kendi markalarımız var. Vestel var , Arçelik var. Sizin beğenmediginiz Vestel nedense on yıllardır ihracat şampiyonu. Dünya da 96 ülkeye ihracat yapıyor ve açık ara önde. Ben vestelin bayisiyim. Evimde Vestel ürünler var ve hiç şikayetim yok, arcelikte kullandım ondanda memnun kaldım. Bulunduğum bölgede benden Vestel Beyaz eşya satın alan çok müşterim oldu ve şikayet almiyorum. Bir ürün alan geliyor ikinci ürünü satın alıyor. Siz nasıl kullanıyorsunuz ki bu kadar çabuk arıza yapıyor. 5 kg lik çamaşır makinesine 10 kg çamaşır mi arıyorsunuz. Nedir bu kendi markalarimiza düşmanlığımiz.
İki ay önce bunu aldım çok memnunum ayrıyetten 10 yıl üretici firma garantisi var
General Electric
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Samsung ya da Bosh... kalite donanım konfor fazlasıyla mevcut... arçelik beko vs. Gibi alışılmış markaların kat be kat daha fazla fiyata verdikleri özellikleri 2 ye katlayan ama fiyatı diğerlerinin aksine daha makul olan eşyalar Bosh ve Samsung gibi markalarda mevcut...
Rusyada bir fabrika binası yapmıştık bosh profilo ve simens aynı fabrikada üretiliyordu mühendis arkadaslar sordugumuzda 3 üde aynı dakat bosh biraza estetik demişlerdi ama ben beko aldım çok memnunum nede olsa yerli sermaye vestelde yerli ama çok kez hayal kırıklıgına ugrattı
Bu markalarn arasında atla deve yok küçük farklar ama bosh un alternatifi beko da 400 lira daha uygun bosh sıradan olanını almaktansa bekonun son sistem en full olanını almak daha mantıklı
Alışveriş & Hediyeler konusunda 12,5b cevap paylaştı.
Siemens ve Samsung daha iyi bir teknolojiye sahip ve görsel olarak daha ileri düzeydedir, ama arçelik ve beko servis ağını bunlarda bulamazsın ve arçelik beko kronik arızalardan uzak kaliteli ürünlerdir.. Tercih senin..
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
aslında simens istiyorum ama yineden aklım takılıyor arçelikte iyi gibi bekodaaa sanırım aklm oldukça karışık:)
Zaten Arçelik-Beko aynı Beko Arçeliğin yurt dışına ihraç edilen adı.. Simens çok güzel maddi problemim yok arızası çıkarsada beni yormaz dersen tercih edebilirsin.. Nede olsa elektroniğin bir almadan öncesi vardır bide sonrası :) yaşadığın yerde servisi varsa sorun yok
Her markanin sivrildiği esyalar var. Misal profilo buzdolabinda iyiyse siemens ocakta iyi. Bosch genel anlamda en cok tutulan marka sanirim. Eğer toptan almayi dusunmuyorsan bunlari goz onune al bence.
Bosh ve arçelik aynı ürünleri üretiyor. Sadece dışları farklı. Yan sanayide aslında ürünleri berbat, kaliteli değil. Bazen bosh marka çamaşır-bulaşık makinaları gelirdi sökülürdü incelenirdi felan. Vestel de kötü ürünler üretmiyor. ama arçelik o kadar da kaliteli değil. Saçlarını o kadar ince tutuyor ki geriye dönük arızaları çok çıkıyor. Vestel tavsiye ederim.
Bosch u önerirler genelde. Televizyonda samsung uçtu, bizimki elle ve dille kontrol edilebiliyor :D El güzel de sesten etkilenmesi kötü, kafasına göre kanal değiştiriyordu biz konuşurken :D Ama kapatabilyorsun o özelliğini
beyaz eşyada bosch ve siemens (profilo'da aynı fabrika üretimi ama kalitesi düşük) düşün derim. Şu bir gerçek ki araba alırken de beyaz eşya alırken de Alman ve Japon teknolojisinden hiçbir zaman şaşma
inanki arçelik pişmanlıktır ister al ister alma ama beni dinlersen inan pişman olmazsın 2 marka war öncellik bosch sonra samsung her ikisinden birini al ama öncelliğin bosch olsn pişman olmıyacağından eminim..
Almanları yaptığı ürünlerin kalitesi tartışılmaz özelliklede siemens bu konuda çok ileride. Gönül isterki kendi ürünlemiz daha iyi olsunda onlardan alalım ama malesef :(
Bosh ve siemens ya da samsung derim ama birini tercih edecek olursam samsung olur tv konusunda sony ama cok pahali onun yerine yine samsung lg ya da philips
Yerli marka olarak termikel öneririm biraz araştır çok kaliteli malzemeleri.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
internette beyaz eşya markaları ile ilgili bir çok şikayet bulabilirsin. Daha az şikayet bulduğun beyaz eşya markası senin için en ideal olanı olacaktır.
Öncelikle teşekkür ederim gizli kullanıcı en iyi cevap için ancak 100. en iyi cevabımı seçeni ekleyecektim arkadaş olarak ama seni ekleyemiyorum:) Şimdiden mutluluklar dilerim evlenecekseniz eğer sağlıcakla kalmanız dileğiyle:)
Ben vestel camasir makinesi aldim evde acdigimda reqal cikdi buzdolabimda iyi calismiyor camasirlaru iyi yikamiyor onceden beko kullaniyordum oda sonradan cok ses cikariyordu simdi yenilemek istiyorum bana ne tafsiye edersiniz
En İyi Cevaplar