+1 yıldeistim ve dinleri reddediyorum her din için de düşüncelerim aynı. o dinlere sahip kişilere yüklenmiyorum tabiki de karşımdaki bana saldırmaya başladığında saldırganlaşıyorum. bu ülkenin çoğunluğu müslüman ve bu ülkedeki ateistler de haliyle islamı eleştiriyorlar dine düşman değiller dinin varlığını kabul etmiyor her dini uydurma olarak görüyorlar her din için de mesafeleri budur. amerikadakiler de hristiyanlığı eleştiriyorlar ona bakarsan her ateist kendi ülkesinde kabul gören dini eleştirir çünkü toplum onu o dine inanmaya iter türkiyede olduğu gibi.
25 Yorumla- +1 yıl
kusura bakma ama o nasıl nick , içim karardı bir kötü oldum.
- +1 yıl
@kafama_göre sinirli ve depresif bir zamanımda açmıştım hesabı kullanmam diodum ama hediye çeki alabilmek için bier süre kullanmaya karar verdim kusura bakmayınız.
- +1 yıl
karşıma çıkma o zaman huzursuz oluyorum :))
- +1 yıl
@kafama_göre ben karşına çıkmadım sen zorla beni meşgul ediyorsun yorumumda uzaklaş
En İyi Cevaplar
Benim düşünceme göre gerçek bir ateist dine düşman olmaz çünkü adam olmayan bir şeye nasıl düşman olayım der ama türkiye de ilgi çekmek farklı gözükmek için ateistim deyim başı sıkışınca Allahım sen yardım et diyenlerde var onlarsa kendi kendine düşman olup savaşları kendilerine 😂
00 Yorumla
Ateist felan değilim ama mantıklı olmaktan yanayımdır. İslamın ortaya çıkışından bu yana insanlar kendilerini günümüz adıyla canlı bomba yapmaya daha isteklidir. Bunu geçelim hadi Arap ülkeleri çok zengindir ama hiç bir şekilde bilime katkıları yoktur. Bir söz okumuştum ve hoşuma da gitti açıkçası. " Araplar dini farkirlere, petrolü zenginlere satarlar." diye bence güzel de söylenilmiş bir sözdür. Neden böyle düşünüyorsun dersen eğer sana şu linki atar ve bak derim.
- www.haberturk.com/.../1265863-suudi-prensi-navaf-el-saud-bodrumu-terk-etti00 Yorumla
Ateistim , din düşmanı filanda değilim ne haliniz varsa görün. Size 10 bin tane kitap yazılsa da , milyonlarca deney yapılsada fayda etmeyeceğini biliyorum çünkü. Sürekli inandığınız şeye eleştiri yaparak da zamanımı harcayamam. Bir insanın ateist olabilmesi için dinleri eleştirmesi gerekiyor ve siz bunu din düşmanlığı olarak görüyorsunuz. Sen hiç bomba patladan bir ateist gördün mü? Veya 12 yaşındaki kızlarla evlenen ateist gördün mü? Ateistlerin eleştirileri kağıttan ibaret ama dinlerin bombayla , savaşla , kanla ...
427 Yorumla
Soran+1 yılBiz kendiliğimizdenmi oluştuk?
- +1 yıl
Ben islama inanan birisiyim ayrıca sizin inancınıza da saygı duyan birisiyim sizinde okuduğunuza göre islam hoşgörü dini olarak geçiyor peki hiç orayı burayı bombalayın diye bir ayet okudunuz mu zevk için düzen bozup kafa kesin çocuklara tecavüz edin erken yaşta evlendirin diye bir ayet okudunuz mu bunu genelleme yapmanızdan dolayı soruyorum mesela ben senin düşüncelerine inançlarına saygı duyuyorum ve bu pislikleri yapanları müslüman olarak görmüyorum asla da olacaklarına inanmıyorum şimdi ben kimseye zarar vermiyorken başkası islamiyeti kötülemek için yaptığı pislikler yüzünden bende tecavüzcü bomba patlatan zevkine insanları öldüren kişilerden mi sayılıyorum?
- +1 yıl
@Tutku007 Bu popülist saygı kelimesine inanmıyorum mesela. İslam ilk nasıl yayıldı biliyor musun? Kabedeki putlar yıkılarak , oradaki insanlar öldürülerek. Muhammed islamı yaymak için savaşlar başlattı , kur'anda sizden olmayanı öldürmek adı altında çok örnek var. İslamın özünde var bu , size hoşgörü dini diye yalan söylemişler. Ilımlı müslümanlık olamaz , asıp kesmek zorundasınız. Herkesin kötülediği IŞID şu an gerçek islamı yaşıyor. IŞID'ı sevdiğimden değil ama gerçek islam o dur işte. Sen belki onlar gibi değilsin ama , muhammed gibi yaşamıyorsun dinini.
- +1 yıl
Peki islamın yayıldığı zamanlar da neden islamiyete inanan insanlar kimseye bir fiske bile vurmadan eziyetlere maruz kaldılar burada asıp kesen kimler bir de ışıdin gerçek islamı yaşıyor olduğunu söylediniz gerçek islamiyeti yaşıyor olsa islamı simgeleyen yerlere saldırması ne kadar mantıklı
- +1 yıl
@Tutku007 İslam dininde bir çok şiddet içeren emirler vardır. bakınz
yaptıklarına bir karşılık ve allahtan caydırıcı bir müeyyide olmak üzere hırsız erkek ile hırsız kadının ellerini kesin. allah, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.(maide 38)
haram aylar çıkınca bu allaha ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. şüphesiz allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.(tevbe 5)
arzu ettiler ki kendilerinin küfre saptıkları gibi siz de sapasınız da beraber olasınız. bu sebeple, onlar allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin. eğer bundan yüz çevirirlerse, onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün. onlardan ne bir dost edinin, ne de bir yardımcı.(nisa 89)
hiçbir zulüm ve baskı kalmayıncaya ve din yalnız allahın oluncaya kadar onlarla savaşın. onlar savaşmaya son verecek olurlarsa, art - +1 yıl
hiçbir zulüm ve baskı kalmayıncaya ve din yalnız allahın oluncaya kadar onlarla savaşın. onlar savaşmaya son verecek olurlarsa, artık düşmanlık yalnız zalimlere karşıdır.(bakara 193)
allaha ve resûlüne savaş açanların ve yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya çalışanların cezası; ancak öldürülmeleri, yahut asılmaları veya ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut o yerden sürülmeleridir. bu cezalar onlar için dünyadaki bir rezilliktir. ahirette de onlara büyük bir azap vardır.(maide 33) - +1 yıl
@Tutku007 O zaman o kitabı anlayabilmemiz için herkesin arap dilini çok çok iyi derecede bilmesi gerekir. Biz belki 20-30 senede bu seviyeye gelebiliriz ancak çok uzak ülkelerdeki mesela burkina fasoca konuşan veya tai ce konuşan insanların arap dilini çok iyi derece anlamaları ve evrensel olarak herkese gelen kitabı anlamaları çok zor olur. ozamanda böyle bir kitap herkes tarafından anlaşılamaz.
- +1 yıl
@Gibörtıl ben evrensel demedim ama sadece benim inancımın bu yönde olduğunu belirttim 😊 Birde müslümanım deyip bunu ticarete dökenler var bunlarada karşıyım benim ayetlerimi para karşılığında yapmayın yazdığı halde yaptıkları için ama işte inanç meselesi bunlar kişisel olgular 😊
- +1 yıl
@Tutku007 evet bu allahı kimsenin s*kine takmadığı anlamına gelir ve kimsenin ondan gerçek anlamda korkmadıgını, vaadlerinin kimsenin umrunda olmadıgını, onun emirlerine ve isteklerine karşı gelerek onu aslında önemsemediğimiz ve bizim için 2. planda oldugu, bizi sonsuza kadar ateşe atması hiçte inandırı değil. s. s allah affeder yha dememiz anlamına geliyor yani sizi n öyle geliyor
- +1 yıl
@Gibörtıl ben böyle bir şey demedim ki yine bir genelleme bak daha fazla uzatmak istemiyorum bu konu hakkında belki rahatsız olurlar ama benim inancıma göre ben kendimden sorumluyum kimsenin günahını ben çekmeyeceğim ya da benim sevaplarım başkasına yaramayacak bana iki yol gösterilmiş birisi cennet birisi cehennem ben kendi kararlarıma göre yaşayacağım ve o gün geldiğinde kendi tercihlerim doğrultusunda hesap vereceğim 😊
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
23Cevap
+1 yılBirincisi kendi adıma konuşuyorum hiç bir dine karşı düşmanlığım yok. Kim neye inanıyorsa şeyimde değil.
Düşmanlık konusuna gelirsek aslında si öyle sanıyirsunuz biz turkiyede yasiyoruz doğal olarak burda en fazla muslumanlar yasıyor yani siz.
Şimdi siz bir ateistle tartismaya girdiginizde bu kişinin mecburen islam üzerinden vermesi gerekiyor düşünsene adam sana diyo hristiyanların günah çikarmasina karşıyım senin cevabin muhtemelen şu olur ya zaten bende onları tasdik etmiyorum onlar kafir sapıtmış onlar dersin ikinizde o olaya karşı olduğunuz için mecburen sadece senin kabul ettiğin konular üzerinden yürümeli ve sizde bunu düşmanlik olarak goruyorsunuz00 Yorumla- Diğer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yıltürkiyedeki ateistlik cehilikten kaynaklanan bir durum cogu ateıstın bilimlede ilimlede alakası yoktur tek cogu hayatları boyunca kıtap bile okumuyor onları karsına alıp al senı dınlıyorum ateizmi anlat dersen inan ki seni ve inancını kötulemeden hakaret etmeden 5 dakıka bile konusamazlar cunku konusacakları bir kelıme bulamazlar onların ateizmi gemı batana kadardır
06 Yorumla- +1 yıl
Ateizm din değil ki sen anlat deyince kitabını anlatsın. Varoluş hakkında düşünerek bile tanrı red edilebilir. Kitabın olmadığı zamanlarda ateistlerin de olmadığını mı sanıyorsun
- +1 yıl
@tanımlanamaz ateizimin din oldugunu söylemıyorum ben dıyorum kı ülkemızde ateizim yoktan var oluş bilgileri üzerinde değilde islamı kötuleme uzerıne yer edinmeye çalışıyor yanı misal anladıgım kadar sen ateistsin ya da degılsın bılmıyorum ama buyur var oluşu anlat bana her hangı bir dını kötulemeden evrenin oluşumunun oluşumundan öncekı durumunu canlıların ortaya cıkısını :)
- +1 yıl
Şimdilik büyük patlama ve evrim var. Tartışılan konular bunlar. Kesin olarak bilmiyoruz. Şöyle bir şey var büyük patlamadan önce zaman yoktu der bilim adamları, dinler tanrı vardı der. Zamanın yokluğu tanrı fikrine göre daha mantıklı. Onun için birçok insan ateizmi seçer. Cinler, melekler, cennet, cehennem tesadüften daha mantıklı mı sence?
- +1 yıl
@tanımlanamaz big bang oldu ve yaşamın ild adımı atıldı demek en kolay şey yanı big bang öncesinı yok saymak cahiliktir gaz ve toz bulutunun varlıgından bahsedıylıyor ama kımse o gaz ve toz bulutunun oluşumunu sorgulamıyor nerden geldı onları oluşturan neydı zaman yoksa harekette yoktur madem hareket yoktu gaz ve toz bulutunu bır araya getıren neydı evrimleşme nasıl oldu neden insan ve maymun ırkından önce bulunan bazı turler evrimleşmedide maymunlar evrımleşti ya da neden butun maymunlar evrımleşmedi evrimleşme canlı hücrelerın mutasyona ugraması demek ve mutasyon canlının yok oluşunun başlaması demek kanser bunun en iyi örneği mutasyona ugrayan hucreler kanserleşir ve canlıyı öldururken nasıl oluyorda canlılar mutasyona ugradı ve degısık turler medana geldı hadı dıyelım kı geldı neden ara formlardan hiç bahsedılmıyor hiçmı ara form yok insan maymundu ve bır gun insan olalım deyıp hop insanmı oldu :)
- +1 yıl
Melekler, cinler, cennet cehennem, yasak elma filan daha mantıklı mı geliyor sana?
- +1 yıl
@tanımlanamaz inandığım için bana mantıklı geliyor tabiki
- Diğer konusunda 445 cevap paylaştı.
+1 yılIrkçı Türklerin Kürtlere karşı olması, Amerikalıların zencilere karşı tavır takınması gibi bişey. Turkiyenin çoğu Hristiyan olsaydı Hristiyanlığa karşı olurlardı. Yoksa isviçredeki ateistlerin islamla işi ne.
13 Yorumla
Soran+1 yılYurtdışında yaşamıyorum orada durum nasıl?
- +1 yıl
İlk inandıkları dine çatıyorlar. Ama terror haberleri İslam dinin itibarını çok zedeliyor.
Soran+1 yılSaygı duyarım :)
Gizli Üye(25-29)+1 yılSadece İslam'a karşı değil, Hristiyan bir ülkeye gidersen oradaki ateistlerin çoğunlukla Hristiyanlığa düşman olduğunu göreceksin.
Ateistler tüm dinlere karşı.
Aklı olan herkeste zaten karşı olur.
İlk insanlar 200.000 yıldır var
ilk çok tanrılı din 7000 yıldır var
ilk tek tanrılı din 4000 yıldır var
İslam ise sadece 1400 yıldır var, bu da demek oluyor ki din, ilk sahtekar ve ilk aptalın tanışması ile ortaya çıkmıştır.10 Yorumla
+1 yılTurkiyede yasayanlar islami hedef aliyor dunya genelinde durum bile degil. Simdi bizim ulkemizde daha Kurani birkere okumamis koru korune inanan muslumanlara incilden destanlarmi yazsinlar adamlar napsinlar?
02 Yorumla
Soran+1 yılHer Hristiyan da incili su gibi ezberlemedi dimi?
- +1 yıl
Hayatim tatlim sekerim bebegim once yazilani dogru oku. Ulke musluman kurandan degilde incilden mi bahsetsin adamlar?
- https://www.youtube.com/watch?v=vt0Jol4x_U8
Alın size kapak gibi cevap şak pat yapıştır :)11 Yorumla- +1 yıl
dindar bir ailede yetiştim hayatım boyunca hiristiyanlar yahudıler veya baska dınlere hakında kötu söz söylenmedı en yakın komşumuz ermeniydi en yakın arkadaşım ermenıydı hiçte onlara düşmanca bakılmadı bakıldıgınıda görmedım hiç bir muslumanda cocuklarına musluman olmayanları ödur demez ifira atıyorsun
+1 yılÇünkü hak din İslam ve ateistler bunun farkında. Ama gururları engel kabullenmeye teslimiyete.
29 Yorumla- +1 yıl
Çok bilim insanı olmuştur ve dediğim gibi gurur herşeyin önünde.
- +1 yıl
@Gibörtıl cennet ve cehennem yoksa münafıklar veya ateislter neden toplu intihara girişmiyor gidin kurtulun ne kendinizi yoruyorsunuz D:
- +1 yıl
Savaş halinde gideriz zaten kafanızı yormayın.
Soran+1 yılO zamanda tiyatro diyebilirler :)
- +1 yıl
Sen soruya soru ile cevap veryorsun ben seninkini cevapladım sende cevapla bende cevaplarım sıkıntı yok.
+1 yılherkesin fikri görüşü kendine, cevap verenler veriyor, alanlar alıyor zaten. bizde alet olmayalım. gerekte yoktur. tv programlarında bir sürü, mahallede sokakta cadde'te heryerde din mevzusu geçiyor zaten. aralarında halletsinler.
00 YorumlaBu kanıya nasıl vardın acaba sorabılır mıyım? Ben ateıstım ve hıcbır dıne karsı dusmanlıgım yok. Hepsını gereksız buluyorum sadece. Zamanında dinleride arastirdim ve Şu an sadece bilim ile ateizme karsi arastirmalar yapiyorum. Sanirim ateistlerden kastiniz ergenlikten cikamamis kisiler.
02 Yorumla
Soran+1 yılŞöyle söylesem kimse bir rahibe dini için örtünürse kimsenin sesi çıktığı yok. Ama müslüman kadınlar yapınca gerici ve yobaz oluyor :/
- +1 yıl
Şu an curutulmesi gereken teori hangisi? Bir rahibe dini mi yoksa islam, hristiyan dini mi? İnsanlar tum dinlerin yapitlarinin hristiyanlik veya islamdan olustugunu soyluyorlar. Ve ilk curutulmesi gereken bas dinlerdir. Ha ben yanimdan gecen biriyede basortu ortuyor diye hakaret etmem ben bu inanci ortadan kaldirmaya calisirim.
+1 yılbırakın bunlarıya hepimmiz bu acımasız oyunun bir parçasıyız oymuş buymuş demeye gerek yok en güzel şekilde yaşayalımda önemli olan cennet cehennem olmadanda namaz kılabilmektir
00 YorumlaHer ateist ait olduğu ülkede egemen dini eleştirir İngiltere de Hristiyanlık İsrail'de musevilik Türkiyede de doğal olarak Müslümanlık ateistlerin hedefindedir
00 YorumlaAllah katında tek din islam olduğu için şeytan İslamiyete kışkırtıyor adamlarını.
12 YorumlaTürkiye müslüman dolu olduğu için müslümanları hedef alıyoruz, budistlerimi eleştirelim
30 YorumlaNe kadar ezik siniz bu sorular bari gizlenerek sormayın.
10 Yorumla
+1 yılçunku ıslamla cok çarpışıyorlar ondan evrıme ınanırlar. ınsanın maymundan geldıgıne ınanırlar bu konuda ters duştuler devamı geldı. halbukı ıslam kuran bılıme karşı değil onlar sacmalayınca durum bu
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTürkiyede sadece islam var o yüzden sen kaçtane yabancı ateist tanıdın da bu yargıya varabildin
32 Yorumla
Soran+1 yılGözlemim bu.
Cevap sahibi+1 yılsana bir ateist gelip hristiyanlığa karşı bişeyler söylese sen ne dersin ya o kitap değişti der çıkarsın yanlışmıyım nıye boşuna uğraşıyım
Gizli Üye(30-35)+1 yılyalnız dikkat ettiysen ateistleri tek sevmeyenlerde islam dinine mensup kişiler.
14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıldeve kuşu gibisiniz, Türkiyeden başka hiçbir ülke görmeden yani kafanızı kuma gömüp evrensel tespit yapıyorsunuz :)
Soran+1 yılBenim dinimde kimseye zorlama yok. Herkese saygımız var.
Cevap sahibi+1 yılher ne kadar öyle desende ateistleri sevmediğine adım gibi eminim.
Soran+1 yılSeni tanımıyorum kimsin bilmiyorum. Tanımadığım birinden neden nefret edeyim ki?
+1 yılRadikal hristiyanların gittiği en ileri nokta LGBT bayrağı yakmak, radikal müslümanlar ise insanları canlı canlı yakıyor. Öncelikli tehdit islam.
00 YorumlaBirakalimda nasil isterlerse yaşasinlar, allahin bekleyin ve görün dedigi gün gelip cattigi an, yüce yaradan onlardan hesabini soracaktir..
02 YorumlaDiğer konusunda 27,4b cevap paylaştı. İslama ait topraklarda hristiyanlığı neden konuşsunlar tabikide başta islam ağırlıklı olucak
10 Yorumlabiz din yok diyoruz siz düşmanlık diyorsunuz :)
113 Yorumla- +1 yıl
@irsm128 sen burdaki kişiye salak derken haddini bilip öylemi yorum yaptın şimdi? Allaha inanmayıp kendi dinlerini uyduranlar putlara tapanlar kendilerine göre bir şeye inanıyorlar allahın saydığı bildiği emrettiği dinleri bilirim gerisi benim için bomboş hristiyan da yahudisi de bir kitaba ve bir yaradıcıya inanıyor neyse boşver fazla yorma o beynini..
Bu site de cok var o ateistler den
00 Yorumlagerçek olduğundan. boş eve hırsız girmezmiş
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılharbiden güzel tespit.
10 Yorumla
+1 yılTürkiye de ki ateyizzler öyle
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTek gercek din islam cunku...
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbilgisizliklerinden
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Gibörtıl anlasilan sende bilgisizsin
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım