Az önce göbek deliğimin kenarı kaşındı. Kaşıdım ve elim pis pis koktu? Bugün duş aldım ve normalde de pasaklı bir insan değilim. Göbek deliği neden kokar, sebebi nedir?göbek deliği neden kötü kokar
Selam :) Göbek deliğinin kenarını kaşıdığın zaman elinin kötü kokması aslında herkesin başına gelebilecek bir durum. Göbek deliği kokusu bir çok farklı sebepten kaynaklı olabilir. Bu sebeplere üreteceğimiz çözümler ile göbek deliği kokusundan kurtulabilirsiniz.
Göbek deliği neden kokar?
Göbek deliği neden kokar?
Göbek deliği neden kötü kokar? sorusunun birden fazla cevabı var. Bunlardan hangisinin sizin probleminiz olduğuna okuduktan sonra karar verebilirsiniz.
İltihap: Göbek deliği çukur ve küçük bir bölge. Mikrop, bakteri ve mantar oluşumu için çok uygun. Genelde bu bölgeyi duş sırasında özenli bir şekilde temizlenmiyoruz. Su sadece üzerinden akıp gidiyor. Özenle temizlenmediği için de göbek deliğinde mikrop, bakteri veya mantar oluşabiliyor. Bu da zamanla iltihap oluşmasına zemin hazırlıyor. İltihap olan bölgede sıvı ve akıntı oluşabiliyor. Bunların hepsi kötü koku oluşumuna sebep oluyor.
Göbek piercingleri: Göbeğe takılan takılar da düzenli şekilde temizlenmez ise iltihaba ve kötü kokuya sebep oluyor.
Terleme: Özellikle yaz aylarında göbek deliğinde terleme sonucunda kötü koku oluşur. Göbek deliği çukur bir bölge olduğu için sürekli kuru ve temiz tutulması gerekiyor ancak gün içinde terlediğinde kötü bir koku oluşuyor.
Kıyafet yünlerinin birikmesi: Göbek deliği çukur bir bölge olduğu için kıyafet yünleri birikiyor ve havasız kaldığı için kötü bir koku oluşmasına sebep olabiliyor.
Göbek deliği kokusu tedavisi var mı?
Göbek deliği neden kötü kokar?
İltihaptan kaynaklı göbek deliği kokusu için antibiyotik kremler kullanmak gerekmektedir. Her iltihabın türü farklı olacağı için doktorunuzun önerdiği kremleri kullanmanız gerekiyor. Bunun için Cildiye doktoruna başvurabilirsiniz. Eğer bakteri ve mikroplar henüz iltihaba dönüşmemiş ise evde kendiniz de tedavi edebilirsiniz. Göbek deliğini steril etmek için alkol kullanmanızı tavsiye ederim. Alkol antibakteriyel bir madde olduğu için mikrop, bakteri, mantar ve terlemeden kaynaklı kötü kokunun giderilmesi için göbek deliğinde hijyen sağlayacaktır. Piercing yaptırdıktan sonra da o bölgeyi düzenli olarak alkol ile temizlemenizi tavsiye ederim.
Göbek deliğine duşta bakım yapılır mı?
göbek deliği kokusu
Aslında göbek deliği kokusunun en önemli sebebi göbek deliğinin duşta özenli olarak temizlenmemesidir. Duşta yapacağınız bakım sayesinde kıyafet yünleri, terleme, mikrop, bakteri ve mantardan kaynaklı iltihap ve kötü kokuların önüne geçmiş olacaksınız.
Öncelikle göbek deliğine kese yapmanız gerekiyor. Göbek deliği hassas olduğu için çok bastırmamaya dikkat edin. Ya da parmaklarınız ile ovalayarak da temizleyebilirsiniz.
Ardından duş jeli ve lif kullanarak iyice köpürterek temizleyin. Ancak göbek deliği çukur olduğu için özenle her yerini temizlediğinizden emin olmalısınız. Ben duş jeli olarak Pure Line Duş Jeli kullanıyorum. Çünkü hem içerisinde alkol, paraben ve yapay renklendirici bulunmuyor hem de kokusu 12 saat kalıcı. Duştan saatler sonra bile harika kokuların keyfini çıkarıyorum. Doğal özler içerdiği için hassas cildim için uygun. Ayrıca cildimi nemlendiriyor ama kaygan bir his bırakmıyor, kolay durulanıyor. Özellikle Portakal ve Buğday Özlü olan kokusunu denemenizi tavsiye ederim.
Derin göbek deliklerinde, üst üste sık sık pamuklu kıyafet giyilmesi üzerine biriken pamuk parçalarının deri yüzeyinde hava bırakmaması üzerine bakteriler oluşur ve normal bir terlemede bile pişik ve bu senin bahsettiğin konu olabiliyor..
Selamlar, Bunun birçok nedeni olabilir aslında. Eğer aşırı terleyen biriysen veya temizliğini düzenli yapmıyorsan kokuya neden olabilir. Kuru ve temiz tutmaya dikkat etmelisin en başta. Sana göbek deliğinin pis kokma nedenlerini sıralamak ve temizliği hakkında bilgi vermek istiyorum.
Göbek Deliği Neden Pis Kokar?
Göbek Deliğinin Kötü Kokma Nedenleri:
Havasızlık: Kapalı biçimde olan göbek deliği havasız kaldığı için koku yapmaya başlayabilir. Havasız kalan bölgelerin koku yapması normaldir.
Yetersiz Temizleme: Göbek deliğinin iyi temizlenmeyip veyahut sık sık temizlenmediği zamanlarda koku yapması olağan bir durumdur.
Mantar: Temiz ve kuru tutulmayan bölgelerde bu enfeksiyon meydana gelebilir. Önce kaşıntı ve kızarıklık daha sonra da beyaz bir akıntı geliyorsa muhtemelen mantar enfeksiyonundan kaynaklanıyordur.
Göbek Deliği Nasıl Temizlenir?
Limon suyunu göbek deliği temizliğinde kolaylıkla tercih edebilirsiniz. Böylece içindeki kötü kirlerden arındırmış olursunuz. Bunun için yapmanız gerekenler, bir pamuğu limon suyuna batırıp göbek deliğinizi ovalamak olacaktır.
1- espri yaptim ama duvar bile daha samimi bir tepki verirdi, 2- gobek deligi kurcalanmamasi gereken hassas bir noktadir. Cok kurcaladiginda midenin agriyip bulandigini bile hissedersin hatta
En İyi Cevaplar