Ben çok dindar bir aile dostumuzla oraya gittim. Gavs-ı Sani adında bir şeyh varmış neyse gittik bir avlunun içinde bekledik gün boyu. Yerde hasırlar var millet oraya oturmuş ama sadece bayanlar. Erkeklerin avlusuda sur gibi bir duvarın arkasında. bayanlar sadece o şeyh i evinden çıkıp camiye girerken görebiliyorlar ve adam geçene kadar ona bakıp edilen dualar kabul oluyormuş. Camide o görkemli evi de avlunun içinde. Sonra bide şifa çorbası adında bir çorba dağıtıyorlar. Olay bu yani. Sonra bu şeyh in gelini kadınlara vaat verdi dua okudu sonra birşeyler söyletti ve küçük kağıtta 10 maddelik bir şey verdiler bunları yerine getirince sofi olunacakmis yani o adamı kendimize şeyh yapacakmısız. Ben sahsen o kagittakilerin hiçbirini yapmadim. Kadın yüksek bir yerde kral tahtı gibi bir koltukta oturdu kolları altın dolu. Bu beni rahatsız etti. Sonra bu baktim şeyh bir ara bayanların içinden geçip eve gidecekti iphone telefonuyla konuşarak gidiyordu. Ordaki din algısı bana baskıcı geldi. Ve ben orda çok daraldım. Bilmiyorum bu şeyh olayları felan nasıl doğru mu ya ordaki insanlar toplanmış adama itaat etmek için can atıyor gibilerdi. Bana göre yapılan en iyi şey Allah a itaat etmek?
Adıyaman Menzil hangi tarikata bağlı?

En İyi Cevap