Ben çok dindar bir aile dostumuzla oraya gittim. Gavs-ı Sani adında bir şeyh varmış neyse gittik bir avlunun içinde bekledik gün boyu. Yerde hasırlar var millet oraya oturmuş ama sadece bayanlar. Erkeklerin avlusuda sur gibi bir duvarın arkasında. bayanlar sadece o şeyh i evinden çıkıp camiye girerken görebiliyorlar ve adam geçene kadar ona bakıp edilen dualar kabul oluyormuş. Camide o görkemli evi de avlunun içinde. Sonra bide şifa çorbası adında bir çorba dağıtıyorlar. Olay bu yani. Sonra bu şeyh in gelini kadınlara vaat verdi dua okudu sonra birşeyler söyletti ve küçük kağıtta 10 maddelik bir şey verdiler bunları yerine getirince sofi olunacakmis yani o adamı kendimize şeyh yapacakmısız. Ben sahsen o kagittakilerin hiçbirini yapmadim. Kadın yüksek bir yerde kral tahtı gibi bir koltukta oturdu kolları altın dolu. Bu beni rahatsız etti. Sonra bu baktim şeyh bir ara bayanların içinden geçip eve gidecekti iphone telefonuyla konuşarak gidiyordu. Ordaki din algısı bana baskıcı geldi. Ve ben orada çok daraldım. Bilmiyorum bu şeyh olayları felan nasıl doğru mu ya ordaki insanlar toplanmış adama itaat etmek için can atıyor gibilerdi. Bana göre yapılan en iyi şey Allah a itaat etmek?
Bunların İstanbul da da mekanları var. Ailem yüzünden oraya o zamanın şeyhini görmeye gönderilmiştim kafileyle. Sanki o “tanrıymıs “ gibi onu görünce ona dua etmemiz isteniyordu insanlar saatlerce bu adamın sadece balkondan 2 dakika yürüyüşünü izlemek için güneş altınsa bekliyordu. Bi de hatime denilen olay var oraya girdim gözün kapalı yarım saat oturuyorsun dualar okunuyor muhtemelen önceden böyle yapması teşvik edilmiş insanlar sanki kendilerinden geçiyormuş gibi ( dua da şeyhin adı geçince ) çığlıklar atıyor ağlıyor bağırıyor. Korkutuycu.
O kadar saat yol gidiyorsun 6-7 saat daha uzaktan da gelenler var kendi paranla gidiyorsun sana 1 su bile yok balkona yakın olanlara dağıtılmıştı sadece su. Her şey parayla yemekler dahil bu yüzden ve bence gayri ihtiyarı yaptıkları şeylerden çok zenginler.
Villa evleri falan vardı orada. Adıyaman’da da varmış.
Seviyorum bu din tüccarlarını afferim onlara bunlarda o akıl millette bu g. zekalılık varken millet yırtık çorapla gider şeh son model araba ile gezer.. Daha gecen bunların bir şeh i öldüğünde yerine gelen oğlu babamın tövbeleri geçersiz gelin yenisini edicez demişti vallahi süperler komedi filmi gibi.. Bir kere dini para ile satanın zaten dini yoktur bu millet bi bunu uyanamadı bu olayları bir aşsak dünya lideri olacağız herşeyde ama bu din olayı milletin gözünde perde
Bende gittim aynı dediğin gibi çok değişik şeyler var ve beni çok rahatsız etti mesela oraya çok kısıtlı imkanlarla gidip fakirlikten geberen insanlar şeyhinin veya çocuklarının torunlarının hatta bütün sülalesinin süper lüks hayatlarını görüp kendi sefilliğini unutup maşallah yakışır şeyhime Allah daha çok versin inşallah diye dua etmesi çok garip bu dua edenlerin büyük kısmı da sabah akşam çorba içip çeşmeden su içiyorlar parasızlıktan
Dinin emirleri açık öylesi yerlerde bilmiyorum beni iten bir şey var gadası Allah dostu hepsi ama bizim gibi halkın içinde olmadıkları için sıcak bakmıyorum gadası
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Peygamber efendimize kurban olsun bak oku peygamberin hayatıni kaçı aynı şeyi yapıyor
Resmen sacmalık silsilesi hepsi peygamber efendimiz her zaman sadelik temizlikten yana. Komşun açken sen tok kalamazsın tabiki aç kalmasınlar ama o kadar altın o kadar yüksek model arabalar alın teri dökmeden nasıl elde ettiler haram para yani hepsi
"Ey iman edenler, din bilginlerinin ve din adamlarının çoğu halkın parasını hak etmeden yerler ve ALLAH'ın yolundan saptırırlar. Altın ve gümüşü yığıp ALLAH yolunda harcamayanlara acı bir azap müjdele." ( Tevbe - 34 )