Ben çok dindar bir aile dostumuzla oraya gittim. Gavs-ı Sani adında bir şeyh varmış neyse gittik bir avlunun içinde bekledik gün boyu. Yerde hasırlar var millet oraya oturmuş ama sadece bayanlar. Erkeklerin avlusuda sur gibi bir duvarın arkasında. bayanlar sadece o şeyh i evinden çıkıp camiye girerken görebiliyorlar ve adam geçene kadar ona bakıp edilen dualar kabul oluyormuş. Camide o görkemli evi de avlunun içinde. Sonra bide şifa çorbası adında bir çorba dağıtıyorlar. Olay bu yani. Sonra bu şeyh in gelini kadınlara vaat verdi dua okudu sonra birşeyler söyletti ve küçük kağıtta 10 maddelik bir şey verdiler bunları yerine getirince sofi olunacakmis yani o adamı kendimize şeyh yapacakmısız. Ben sahsen o kagittakilerin hiçbirini yapmadim. Kadın yüksek bir yerde kral tahtı gibi bir koltukta oturdu kolları altın dolu. Bu beni rahatsız etti. Sonra bu baktim şeyh bir ara bayanların içinden geçip eve gidecekti iphone telefonuyla konuşarak gidiyordu. Ordaki din algısı bana baskıcı geldi. Ve ben orada çok daraldım. Bilmiyorum bu şeyh olayları felan nasıl doğru mu ya ordaki insanlar toplanmış adama itaat etmek için can atıyor gibilerdi. Bana göre yapılan en iyi şey Allah a itaat etmek?
Güncellemeler
1 yıl
Birde birbirlerine kurban diyorlar 😂koyun musunuz lan siz
Doğru demişsin, bunlar koyun veya kurban, başka bir işlevleri yok. Bedava amele çoğu, hizmet ayağına her işi beleşe yapıp şeyh dedikleri şarlatanı besliyorlar. Yalan dolan işler bunlar, milletin inancını sömüren ve kendilerini kral zanneden sahtekar tipler işte, bu sayede on numara hayatları var birilerinin üzerine basa basa daha da yukarı çıkıyorlar. Çorbaları hiç bitmiyormuş efsaneye bak sen, böyle böyle mürit topluyorlar, insanları kendileri önünde havlatıyorlar şaka değil ciddi ciddi 60-70 yaşında koca koca dedeler çömelip havlıyorlar şeyhleri karşısında itaatlerini göstermek için. Böyle de maymunlar bunlar.
Fotoğraf cektirmiyorlar dimi? Turla mı gittin tür düzenliyorlar diye duydum. Çok merak ediyorum dini olarak şeyhlerle işim olmaz ama oraya kurduğu şehri merak ettim neler yapmış planlı proje gibi
0
4 Yorumla
Soran
1 yıl
Saltanat kurmuşlar resmen baya zengin evleri dilannoplatin evinden 2kati
Parayı onlardan kazanıyorlar zaten adamlar turizim şirketi kurmuşlar her şey onlara ait sen gittiğin anda para kazandırdın onlara mesela her yer onların
Nasıl bir inançtır ki Allah harici bir kulun peşinden gidip itaat etmek? Hoca görünene kadar okunan dualar kabul oluyormuş.. Nerede alimler, nerede hocalar? Gazze’de çocuklar katlediliyor, hangi dua merhem olmuş bu vahşete? Mercedes arabalarda gelip fakirin yoksulun duasını sömürüyorlar. Yazıktır. İslam bu olmamalı, sen duanı Allah’a et kula değil.
1
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Ben tövbemi namaz kılıp Allah'a ederim saçma sapan inançlar
Benim eşim ve ailesi dediğiniz gibi sofi diyorlar kendilerine. Bir arkadaşlarının tavsiyesi üzerine gitmişler ve onlara katılmışlar. Ama yalnız bisey diyebilirim, benim bir üvey amcam vardı, kendisi içki içer eşini döverdi.. oraya götürmüşler birlere , adam geri geldi namaza başladı arabada ilahiler falan. 180 derece değişti…. Aslı vardı şahit olduk, ama bencede Allahtan başka birine itaati bende saçma buluyorum. Eşim Allahtan fazla sofi değil