lise yeni bitti..ilahıyat okumak istiyorum 4 yıllık sizce ilahıyat okyanlara devlet bir iş imkanı sağlıyor mu
Cevabın nedir?
+1 yılMeb de ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nda iş bulabilirsin.
Formasyon alırsan ,din kültürü öğretmenliği ya da imam hatip liselerinde öğretmen olabilirsin.
Diyanet'te ise ilk olarak Kur'an Kursu Öğreticiliği ile işe başlarsın. Yanlış değilsem, 5 yıllık çalışma sonrasında vaize olabilirsin. Gireceğin sınavlara göre kıdemini yükseltebilirsin.
İstersen akademik kariyer ile de hayatına devam edebilirsin.00 Yorumla
Arapçana güveniyorsan oku. Yada idealin varsa akademik kariyer düşünürsen okuyabilirsin.Ama öğretmen olmak için ilahiyat okuma yani zor çünkü idealin varsa katlanabilirsin sadece.
13 Yorumla
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 3,8b cevap paylaştı. Bu soruda ciddi olamazsın.
Mevcut Hükümet özellikle İlahiyat okuyanları Doktor, Pilot, CEO, Savcı, Belediye başkanı. KİT'lere müdür olarak atıyor yahu. Kadro doluysa kadro genişletip yer açıyor. Sen ilahiyat okumaya başla bitirmene de gerek yok. Hemen yerleştirirler bir yere.10 Yorumla
Devlet memuru kadrolarında yer bulabilirsin. Çok var öyle...
30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
19Cevap
din kültürü öğretmeni olabilirsin belki.. ya da ilahiyat lisesinde falan hocalık yapabilirsin illa devletten istiyosan.. normal kendin olarakta mevlüttlerde falan olabilir.. hakkında hayırlısı :D
10 Yorumlaİşsiz kalmazsın merak etme hele bu iktidar olduktan sonra:)
Dinimizde ruhban sınıfı yok, yasak, ama nedense Peygamberimizden sonra bu da değişmiş, diğer bir çok şey gibi!25 Yorumla- +1 yıl
Namaz kıldırmanın maddi karşılığı mı olurmuş? Cemaat toplanır ve bilen biri kılar, hepsi bu. Mevlüt nedir? Dinimize emevilerin eklediği ve asla inanç sistemimizde olmayan şeyler bunlar. Gidin dininizi doğru düzgün öğrenin ve öyle gelip yanıtlar verin. Yarın Allah huzurunda yalnız olacaksınız, yanınızda ne bir evliya ne bir imam hoca olmadan!
ilahiyat kesinlikle çok iyi bir seçim ama bayanlar için devlet iş imkanı %100 sağlaıyor diye biliyorum yüksek derecedekilere sağlıyor.. ama erkeklerde çok büyük sağlanıyor
00 Yorumla
+1 yıl4+4+4'ten sontra ilahiyatçı açığı var siyer dersleri hadis dersleri falan filan derken... İşsiz kalma ihtimalin çooook düşük
10 Yorumlaimam olmak istiyorsan (ki türkiyede kadın imam yok)
Yada akp yöneticilerinin torpiliyle sağa sola girerim diyorsan buyur oku.11 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 642 cevap paylaştı. şu anada öğretmen olarak alınan en çok branşlardan bildiğim kadarı ile meb olmaz ise diyentte özellikle bayanlara öznceleik veriliyor
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılmevlüdlerde yasin okuyarak geçimini sürdürebilirsin.
12 Yorumla- +1 yıl
ek gelir olarak ta güllü yasin kitabı satabilirsin.
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 5b cevap paylaştı. sen okulu bitirene kadar hükümet düşer bence başka bir bölüm seç
11 Yorumla- +1 yıl
hükümet falan düşmez sen onu geççen
İş için okuyorsan hiç okuma ama o bölümü seviyorsan oku iş için ise çalışan kazanır.
10 Yorumla
+1 yılgerçekten neyi istiyorsan onu yap.sonra içinde ukte kalmasın, iyice araştır.iş imkanlarınızı bilmiyorum.
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 321 cevap paylaştı.
+1 yıl4 yıl uzun bir süreç.. onu şimdiden düşünme.. her gün yeni bieşy değişiyor
00 Yorumla
+1 yılhayır cok genıs ıs ımkanları var ıssız kalmana ımkan yok
00 Yorumlaasıl ilahiyat okursan işssiz kalmazsın nasıl olsa artık sadece ilahiyatçılara ihtiyacımız var
00 Yorumlabildiğim kadrıyla din kültürü öğretmenliği falan olabiliyor.
00 Yorumlahedefindeki meslek ne önce onu belirle sonra ona göre bölüm seç bence,
15 Yorumla- +1 yıl
:)
- +1 yıl
Yanlışsın ya da doğrusun diye eleştiremem :)
+1 yılBemce iyi düşünüp doğru karar vermelisin... Acele etme...
10 Yorumla
+1 yılÇocuk gelişimi filan oku..
15 Yorumla- +1 yıl
Çocuk sevilmez mi
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu devirde dinle ilgili ne okursan oku işsiz kalmazsın . akp sağolsun .
20 Yorumla
+1 yılBende ilahiyata gideceğim inşallah, sen kazandın mı gittin mi ya da mezun musun?
00 Yorumla
+1 yılfizik tedavi oku
millete bir faydan olur11 YorumlaBir bilgim yok ama hoca olabiliyorlarmış :)
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 2,5b cevap paylaştı. işsiz kalmazsın Diyanette çalışırsın
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılşu saatten sonra vazgeç bu sevdadan!
10 Yorumlakalmazsın merak etme
00 YorumlaMerak ettim şu an kazandın mı
00 Yorumlahayır kalmazsın kesinlikle.devir zaten bunun devri
00 Yorumlaişsiz kalabilrsn
02 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026