2 kardeş diyor ki biz dükkanda çalışıyoruz satılmasını istemiyoruz
4 kardeş de diyor ki yok olmaz biz satılmasını istiyoruz.
bu durumda ne olacaktır?
4 kardeş de diyor ki yok olmaz biz satılmasını istiyoruz.
bu durumda ne olacaktır?
izalei şuyu diye bir dava var arkadaşım tek kardeş istese bile satılmasını babadan kalan miras satılır.
hiç bir şekilde engelleyemezsiniz, ama dava 2 yıl kadar sürer sonunda devletin belirlediği fiyat üzerinde açık arttırmaya gider dükkan
kaç mirasçı varsa en çok parayı basan dükkanı alır
mirasçı olmayan da açık arttırmaya katılabiliyordu ama onun şartını tam olarak hatırlamıyorum, ya 6 kardeşinde onayı gerekiyordu ya da biri bile istese dışardan başkası katılabiliyordu
ayni durum bizim basimiza geldi. Babamla amcam demirci atolyesinde calisiyordu 4 kiz kardesde satilsin dedi. babamda biz ordan ekmek yiyoz baska gecim kaynagimiz yok dedi kizdi satilmadi
ama orda baba hayatta sonuçta. benimki baba öldükten sonra kardeşlerin durumu. bir kişi satılmasın diğerleri satılsın derse ne olur durum atmt merak ediyorum?
6 kardesin de hakkı varda satilmasi icin hepsinin onayı gerekir.
1 tanesi bile satılmasın derse satılmaz öyle mi?
Araştırdım evet satışa çıkarılır, ama diğer iki kardes itiraz icin dava açabilir.
evet satışa cikarılir ama diğerlerinin itiraz hakkı var @AcaipAdam
Cevap
7Cevap
çözülmeyen mal paylaşımlarında hissedar çoğunluğu ile İzalei Şuur davası açılarak satılabilir herkes hakkını alır çıkar
Baba ocağını söndürene yazıklar olsun gidin amele gibi çalışın ama onu yapmayın hayatınız alt üst olur bırakın iki kardeşiniz ordan ekmek yesin yalnışlardasınız başınız musibetten kurtulmaz ama iki kardeşiniz ferah günler görür
Hepsinden tek tek imza gerekir her türlü onaylı noter tastikli biri satmam derse yine olmaz
Bir kısı bıle hakkını vermese satılamaz mahkemeye duser paylastırılır
2 kardeş kendi paylarını çıktıktan sonra bedeli karşılığı dükkanı alır
diğer kardeşlerin payını nasıl alıyor peki?
Tüm kardeşlerin satmaya rızası olması gerekiyor. Aksi takdirde 1 kişi bile hayır derse o iş yatar.
Tek bir kardeş isterse olur.
neyi isterse olur?
@AcaipAdam Satış isterse, mahkemeden tabi.
@AcaipAdam kardeşim sana mesaj atabilir miyim?
Bu durumda 6 kardeş olduğunuzu düşünüyorum
Bolunur sorun olmaz
dükkanın şu kadar bölümü senin bu kadar bölümü senin gibi mi?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar