Pazarda Satış yapan yaşlı insanları gördükçe içim parçalanıyor. O yaşta dinlenmesi gerekirken, ellerinin sıcak sudan soğuk suya değmemesi gerekirken onlar hala çile çekiyorlar. Bir yandan da gurur duyuyorum. O yaşta hala ekmeğini taştan çıkarıyorlar. Helal lokma yiyorlar. Belki çocuklarını okutuyorlar. Belki kimsesizler, tek başına ayakta kalmaya çalışıyorlar... Gözleri bide öyle bakıyor ki ne verirsen razıyım der gibi. İçim paramparça oluyor.. O insanları görünce siz neler düşünüyorsunuz? Biliyorum hepimiz marketten alışveriş yapıyoruz. Ama ben öyle insanları gördükçe alacağımı onlardan alıyorum.(Sırf ürünleri pasaklıdır diye düşünen! herşeyi marketten alan insanlarda var. Üzülüyorum.)
Bu sorunlari cozmek devletinin gorevidir. Piyasa ekonomisi bu sorunu cozemez. Bu insanlarin insan gibi hayatlarini devam ettirebilecekleri adam gibi bir emeklilik programi gereklidir. Ben uzun zamandir yurt disinda yasiyorum ama Turkiye'deyken ben de hep pazardan yapardim alisverisimi, ozellikle de bu yasli teyze ve amcalardan. Hep de cok cok alirdim.
benim içim gidiyo böyle çok yaşlı olanlara. söylenmez ama ben 1alıp 3ödüyorum bazen ki çabuk bitsin gitsin evine herkes yapsa ne yorulurlar ne üşürler ahh bide pazarlık yapmıyolarmı çıldırasım geliyo zaten çok uyguna satış yapıyolar , ama markete gitsek aburcubura vs bişeylere tonla para vermeye gelince sorunyok
En İyi Cevaplar