Ablamin esine nasil davranmaliyim?

Arkadaslar ablamin esi tam bir obsesif takintili her ablamlara geldigimde agliyorum sinirden. Bayram bende uzaktan geldigim icin buyuklere ziyarete gidicektim yaklasik 15 dakika makyajla ugrastim yapamadim iki kez yaptim silip. Neyse enistem geldi sen okula giderkende boylemi yapiyon makyaj bir saat ben sana soyleyim kpss çalışırken atanamazsin boyle makyaj yaparsan bende onu ben dusunurum dedim hemen yok olacak bu bak ben soyleyim diyo ben sesimi cikarmadikca ustume geliyor neyse sinirlerim bozuldu hal hareket soyleyis tarzi cabasi gittim agladim sinirden. Ben saygisizlik etmemeye calisiriyorum ama artik yeter. Bulasacak biseybulamadi makyajima sardi ya kpss ne alaka ki bu konuda cok stresliyim 3 senem olmasina ragmen ustume bilerek geliyor. Bunlar yetmiyormus gibi kendi ailesi mukemmel laf soyletmez bizim annemizden babamizdan herkese sayar cikar. Laf soyleyince sus sen kucuksun zaten ablamda bisey soylemiyor. Ne olursa olsun saygisizlik. Ben vize haftamda dinlenmek icin yanlarina geldim yegenime bakicisi bakıyor ken sabah 8.30da uyandim ve 12 gibi odaya gectim azcik dinleniyim diye beni uyuyor sanio su kardesini uyandir essek gibi yatiyo falan cikinca agladim ablama sinirden gene. Ki uyusam dahi dinlenmeye gelmisim misafirim ayrica istersem 4 e kadar uyurum. Neyse boyle iste bana yurt parasi gonderiyolar ben devletten kredi aliyorum 400 tl yemin ederim yetiremiyorum ogle yemegimden kisiyorum sirf malzeme alabilmek icin masrafli bir bolum okuyorum. Bu sene bir burs bulmustuk 100 tl soyledigim an yurda verirsin dediler benim yetiremedigimi bildikleri halde sonra burs iptal oldu onlara kaldi ki durumlari var ablamlarin. bir 10 tl fazla gondermiyolar. Bu sene eger vakit bulursam insallah parttime ise giricem para biriktircem dersane parami cikaricam kimseye agiz egmicem kpss falanda kazanicam. Cok canim sikilyor artik o kadar prikolojim bozulduki insanlara davranislarim degisti napicam sizce gorusmeyi mi kesmeliyim ablamdan olsam bile?
Ablamin esine nasil davranmaliyim?