Kekeme olsaydınız ne yapardınız?

Arkadaşlar ben 3 yaşından beri kekemeyim. Küçükken kekeme olduğum için büyümekten korkardım, sonuçta küçücük çocukken kekeme olup olmamam önemli değildi ailem bile "ilgi çekmek için, şımarıklığından kekeliyor" deyip sürekli geçiştirdi, 21 yaşına girdim. Malesef 21 oldum. Malesef büyüdüm, genç kız oldum. Hatta evlenme yaşına bile girdim denilebilir çoğu insana göre. Liseye kadar öyle ya da böyle geçiştiriyordum, ortama alıştığım zaman kekelesem bile dikkat çekmiyordu ne bileyim ya da çok fazla insan canlısı olduğum için kimse farketmiyordu bile, ama ben hep o kitap okuma sırası bana gelmesin diye türlü türlü bahaneler uydurur sınıftan çıkardım ya da ne bileyim yalan söyleyip boğazım ağrıyor derdim. Kendi kendime konuşurken asla kekelemedim, dalga geçenler olmadı mı? Çook oldu :) her seferinde ağladım her seferinde daha da çok içime kapandım. Üniversiteye gittim Peyzaj Teknikeri oldum, sunumlar yapılırdı ben hazırladığım halde yapmadım ya da evde unuttum derdim eksi puan alıp vizeyi finali yüksek tutup geçerdim derslerimi. Kpss ve dgs sınavına hazırlanıyorum. Sınavlara hazırlanma sürecimde bir işe girip para kazanıp birikim yapmayı çok isterdim ama öyle içime kapandım ki öyle büyük bir korku oluştu ki bende, ölmek için yaşıyorum denilebilir. Zaten küçüklüğümden beri anne sevgisini iliklerime kadar hissetmeden büyüdüm ben, öz annem tarafından sevilmedim hiç hala da sevilmiyorum bunu kendisi de kabul ediyor :) her neyse, siz kekeme olsaydınız ne yapardınız? Ya da aranızda benim gibi kekemeler var mı çok merak ediyorum... Öyle zor ki kendini ifade edememek, bir şeyler anlatmak isteyip nasıl olsa kekeleyeceğim hiç konuşmaya başlamayayım deyip susmak. Dediğim gibi ölmek için yaşıyorum, etrafımdakiler güzel bir kız olduğumu söylese bile ben evlenebileceğimi aşık olsam bile o kişiyle birlikte olabileceğimi asla düşünmüyorum öyle bir beklentim de yok artık. Tek istediğim bu sıçtığımın hayatında diğer insanlar gibi konuşabilmek ama hiçbir çözümü de yok malesef. Neyse işte öyle
Güncellemeler
+1 yıl
Okuyan okumayan herkese teşekkür ederim içimi döktüm en azından rahatladım :)
Kekeme olsaydınız ne yapardınız?