Aylardır işsizim. Başvurduğum hiçbir yer geri dönüş yapmadı. Ne yapacağımı bilmiyorum delirmek üzereyim. Mecalim kalmadı artık iş aramaktan kendime güvenimi tamamen kaybettim. Herşey bombok dertleşebileceğim hiç kimsem yok. Ailemle bile konuşmuyorum. Herkes nefret ediyor benden nasıl bir insansam artık. Ulan bir insan en fazla ne kadar şanssız olabilir? En azından bu iyi diyebileceğim hiçbir şey yok. Tek bir sevenim bile yok destek olacak. Ölmek istiyorum artık çok yoruldum ben. Nefes alamıyorum boğuluyorum. Artık ne yapacağımı bilmiyorum hiç ümidim kalmadı. bir bok olmaz benden bunu anladım.
Cevabın nedir?
+1 yılÖncelikle işsizim demiş ayrıntı vermemişsiniz. Eğitiminiz nedir? Tecrübeniz varmıdır? Bunları bilmiyoruz. Hal böyleyken işsiz olmanız bir kenara iş bulursanız şaşırırım. Dost acı söyler malesef. Ağzınız bozuk her şey bombok demenizden bunu anlıyorum. Sevgili kardeşim. Öncelikle sizin sorununuz işsizlik değil. Bence. Ne yapacağınızı bilmiyorsunuz. İşin içinde psikolojik durum var mı onuda bilmiyoruz. Ya bize gerçek bir hayat hikayesiyle gelin bizde samimi bir kaç cümle yazalım. ya da inanın bende bilmiyorum. Yazdığım paragraf biraz sert gibi görünebilir ancak dost acı söyler sevgili kardeşim. Son olarak internet ortamında bir sürü ne olduğu belli olmayan art niyetli insan dolu buralardan yardım almak yerine aklı başında bir aile bireyi ya da bir devlet yetkilisi ile konuşsanız daha hayırlı olur kanaatindeyim. Umudunuzu kaybetmiş hissediyorsanız bu işsizlikten değil sevgisizlikten olabilir. Bu sevgiyi bir insandan bulamıyorsanız bir evcil hayvan sizin bu sevgi ihtiyacınızı bir nevze olsa karşılıyabilir. Ya adama bak amma yazmış nasıl olsa tuzu kurudur diye düşünenler olacağından hemen belirteyim. Bende 3 yıldır işsizim. Bilmem anlatabildim mi. Ancak her sabah erken saatte kalkarım. Günde 1 saat işim olsun olmasın yürürüm. Gözümün tututuğu insanlarla konuşur sohbet ederim. Bu yazdıklarım saçma gelebilir lakin vicut ve zihin siz onu kullanmazsanız zamanla sizi negatif düşünceler ile zehirlemeye başlar ve zamanla tanrı korusun hiç istemediğimiz sorunlar oluşabilir. Bu bunalım döneminde çareyi arkol ya da uyuşturucu gibi maddelerde aramayın ben aradım bir halta yaramıyor daha kötü olursunuz. Siz böylesiniz demiyorum yanlış anlaşılmasın ama hayatta bu acı olaylar var malesef. Tekrar yazın ki durumunuzu hep beraber değerlendirebilelim. Saygılar sevgiler herkese...
30 Yorumla
+1 yılBak ben bir abiden duydum su sokakta röportaj yapiyorlar ya anket yani onlara katil bulup her yaptigin kisi basina yuksek miktarda para veriyorlar cogu yerdede var bu aknet seysi dene derim
02 Yorumla
Soran+1 yılKüçük bir ilde yaşıyorum burda maalesef anket işi yok
- +1 yıl
O zaman bilmiyorum kardesim
rab kimseyi sebepsiz yere yaratmaz ve rızksız bırakmaz bu da senin sınavın elinden geleni yapıp dua etmekten başka yapacak bişey yok
12 Yorumla
Soran+1 yılDua etmekten başka elimden gelen bir şey yok. Teşekkür ederim yorumunuz için
Kendine haksızlık etme. Senin yaradanın Allah o gereksiz görse senin yaşamana izin verir mi
03 Yorumla
Soran+1 yılBunları düşünüyorum en azından düşünmeye çalışıyorum
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
19Cevap
Umutsuzluga kapılma herkesin hayatında zor zamanları oluyor bunları yasayan ilk ve tek insan degilsin hemen ölümü düşüme
15 Yorumla
Soran+1 yılO zor zamanlar geçiyor ama sonra. Bende geçmiyor
Soran+1 yılHalim yok umudum yok
Soran+1 yılİnanın en son ne zaman kendimi bu kadar çaresiz güçsüz hissetmiştim hatırlamıyorum
+1 yılNe iş istiyorsun ne yapmak istiyorsunki işsiz kaldın?
02 Yorumla- +1 yıl
Bu arada dalga geçen makaraya alanların beyin yapısı boş beleş işlere calıstığı için kulak asma.
Soran+1 yılArtık iş ayrımı yapacak durum mu kaldı bende
Boşa pes etme niye biliyormusun düşüne bir tekmede kendileri vurmayı çok seviyor insanlar...
03 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle.. Bizzat yaşadım
- +1 yıl
Valla zor durumun boş beleş salak salak cümleler kurmak istemiyorum dayan sabrın sonu selamettir vs vs çevrene ya herhangi cafe veya mağzada bir şekilde iş bul elinde sonunda bulacaksındır hem işin verdiği yoğunluk hem iş yerindeki insanlar sana bunları unutturacaktır maddi desteğide aldığında kimseyi kolay kolay takmazsın hani derlerya ayaklarının üstünde durabilsin hah işte tamda o ayaklarının üstünde durdun vakit kimseye ihtiyaç duymazsın ihtiyacın yoksa üzülmen içim bir sebep yoktur.
Soran+1 yılBen de bunu diyorum almıyorlar beni işe. Bir de kadınlar kolay iş bulur derler. Cazibem yok herhalde
Ben Seviyorum gizli dostum oncelikle kendine bir ceki duzen ver her insan ozeldir ve degerlidir ne tur islere bakiyorsun internet ilanlarina baktin mi?
08 Yorumla
Soran+1 yılHergün bakıyorum ve başvuru da yapıyorum hatta yapmadığım yer kalmadı
Soran+1 yılBiliyorum.. Gidiyorum da o da etkili olmuyor
Soran+1 yılDindarmısın derken
Soran+1 yılKusura bakmayın yeni gördüm.. Peki okurum.. Allah hayırlı bir kapı açar inşallah..
+1 yılSaçmalama emin ol herşey düzelir ama önce psikolojik olarak olumlu düşünmeye çalışmalısın.
09 Yorumla
Soran+1 yılHiçbir şeyin düzeldiği yok o aşamayı geçtim ben
- +1 yıl
Niye kimsen yok?
Soran+1 yılOlanları da bu süreçte kaybettim
- +1 yıl
Nasıl kaybettin?
Soran+1 yılKimse beni anlamıyor. Esasında kimse kimseyi anlamıyor bu yüzden yalnızlaşıyoruz
- +1 yıl
Belkide yalnız olmayı sen tercih ettin farkında olmadan hepsini uzaklaştırdın yani anlaşılmak istiyorsan hayata farklı bir açıdan bakmayı dene pes ermek kolay ölmek kolay savaşmak için cesaretin var mı hiç mi bir hedefin yok hayalin yok hayallerini gerçekleştirmeden gitmen seni hiç üzmeyecekmi bir düşün
Soran+1 yılFarklı açıdan baktığım için anlaşamıyoruz zaten. Bir süre öncesine kadar umudum da vardı hayalimde ama bugüne kadar istediğim hiçbir şey olmadı. İyi olan yolunda giden bir şey de yok hayatımda. Tutunamayanlardanım..
- +1 yıl
Belkide birisi seni tutacaktır bilemezsin yaşamadan neden herşey kötü bilemezsin ama ben şuna inanıyorum elbet iyi birşey olacaktır.
Soran+1 yılBelki..
+1 yılBu kadar bıkkın olma herşeye kötü taraftan bakıyorsun
03 Yorumla
Soran+1 yılİyi bakılacak bir taraf yok çünkü
- +1 yıl
İçin rahatladı mı buraya yazarak azda olsa?
Soran+1 yılKısa bir süreliğine..
+1 yılÜmitsizliğe kapılma hemen.
Elinde bir mesleğin var mı?09 Yorumla
Soran+1 yılYok maalesef.
- +1 yıl
Daha önce herhangi bir işte çalıştınmı peki?
Soran+1 yılYıllardır çalışıyordum. O yüzden işsiz kalınca sudan çıkmış balığa döndüm
- +1 yıl
Ne iş yapıyordun peki?
Soran+1 yılBir mobilya mağazasında satış temsilcisiydim
- +1 yıl
Nerde ikamet ediyorsun?
Soran+1 yılBunu söylemek istemiyorum. Küçük bir il
- +1 yıl
Hmm anladım.
Allah yardımcın olsun.
Soran+1 yılAmin.. Herkesin
+1 yılNe is gelir elinden bana mesaj at sana biseyler ayarlayalim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen bensin … yıllarca KPSS ve mülakatla uğraştım özellere baktım olmadı ben napıyım artık bilmiyorum o kadar iyi anlıyorum ki seni
00 Yorumla
+1 yılaynı durum bendede var malesef...
01 Yorumla
Soran+1 yılAllah herkesin yardımcısı olsun..
bende işsizim. bizimde kaderimiz buymuş napalım...
00 Yorumla
+1 yılMeslek var mı? Mezuniyet neydir
01 Yorumla
Soran+1 yılLise mezunuyum
:DDDD ulan kıyamam lan :DDDDDDDD
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yılDertlesmek istersen dinlerim
00 Yorumla
+1 yılPes etme
016 Yorumla
Soran+1 yılPeki sonra?
- +1 yıl
3-4 arkadaşın oluverir. İş bulursun. Ailen sana bir anda muhtaç olur ölüm de var sonuçta. Tasalanma devam et yani
- +1 yıl
He kız için de bmw araba alabilirsin en sonunda :)
Soran+1 yılÖyle olmuyor işte
- +1 yıl
Kafayı rahatlat Nasıl oluyor bak. Bide iş bulmak için çok çaba sarfetmelisin. Ülkede 10 milyona yakın işsiz var Bilgin olsun
Soran+1 yılBiliyorum yalnız olmadığımı. Yapmadığım şey kalmadı dayanamıyorum artık
- +1 yıl
Sabır et beklet, ALLAH çok seviyor bence seni. Sevmediği kulunu pek sınamazmış.
Soran+1 yılBu güzel bir düşünce teşekkür ederim
- +1 yıl
Düşüncede kalmasın mücadele etmeni de istiyordur..
Soran+1 yılİş ayrımı yapmaksızın arayan heryere başvurdum hatta bazı yerlere 3-4 kez cv bıraktım ama yok başka ne yapabilirim bilmiyorum
- +1 yıl
Başka yerlere de dene araştır, herkesin bir yerde nasibi var derler
Soran+1 yılŞans verilmedikçe deneyecek bir şey olmuyor..
- +1 yıl
Şans da kader de biraz senin ELİNDE
Soran+1 yılBenim elimde olsaydı şu an bu durumda olmazdım. Benim tercihim değil böyle yaşamak.. Oturduğum yerden bir şey istediğim yok ki çabalıyorum uğraşıyorum ne yaparsan yapayım olmuyor
- +1 yıl
Karamsarlıktan kurtulup, biraz daha farklı kulvarlarda koşmalısın. Risk al, kendine şans tanı. Tespit Kasma hatta bir süre. Herşey olucağına varır değilmi nihayetinde..
Soran+1 yılBelki bir gün iyi bir şeyler olur..
+1 yılBenle dertleş
01 Yorumla
Soran+1 yılKimseyle konuşmayınca buraya yazdım işte
Meslegin nedir?
04 Yorumla
Soran+1 yılSatış temsilcisi olarak çalıştım en son
- +1 yıl
Bunalima girmeni anliyorum lakin her insan hayatinda boyle donemler var ve bana gore bu donemler de okullarda girdigimiz imtihanlardan bir farkiyok zor zamanlarin elbet ki olacak hepimizin oluyor ama hic bir zaman su yukarida yazdiklarin gibi degil soylemek dusunmemelisin bile , isyan etme sukret haline allah dermani olmayan dert vermez sevdigi kuluna. Pozitif olmaya bak hayatin boyle daha iyi olacaktir ben eminim surekli pozitif dusun, pesimist olma.
Soran+1 yılZor bir süreçten geçiyorum. Bazı şeyler üst üste gelince dayanacak gücüm de kalmadı.. Olumlu düşünemiyorum herşey olumsuzken. Hiç enerjim yok. İnsanın ailesi de destek olmayınca tutunacak bir şeyi kalmıyor.. Geçer diyorum ama geçmiyor
hangi semtte kalıyorsun
00 YorumlaAylardirrrrrr at yalani mikim inanani
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAynı ben mk 9 aydır işssizim
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılgel benim evde kal ben bakarım sana :D
00 YorumlaSalla gitsin
01 Yorumla
Soran+1 yılTamam
+1 yılEvlen
02 Yorumla
Soran+1 yılBu mu çözüm?