Asayiş polisi olman için öncelilkle Polis olman razım. Polis olman içinde Lise mezunu isen her yıl POLİS MESLEK YÜKSEK OKULU sınavları yapılıyor. Başvuru şartlarını taşıyorsan eğer başvuracan. ( İnternetten Burabilirsin başvuru şartlarını. ) Sonra mülakatlara girersin Sağlık , Fiziki , Ve Sözlü mülakat Bunlardan başarılı olursan PMYO'da okumaya hak kazanırsın. Eğitim süresi 2 yıldır. 2 yılın sonundan başarı ile okulu bitilirsen Polis memuru olursun. Polis olduktan sonra Asayiş birimini seçersin ve göreve başlarsın. Asayiş polisleri; cinayet, gasp, hırsızlık, yankesicilik ve dolandırıcılık, aranan şahıslar ve kayıp şahıslar konuları üzerinde çalışmaktadır. Asayiş polisleri sivil ve üniformalı olarak çalışabilmektedirr. Şark görevi her polis memurunda olduğu gibi asayiş polisinde'de vardır. Bildiğim kadarıyla 3-4 Yıl doğuda şark görevi vardır. İhtiyaçlara göre bu sayı azaladabilir. Artadabilir. 8-12 saat çalışırlar. Bazen nöbet usulü 24 saatte çalışırlar. 24 Saat çalıştığın zaman 2-3 gün evde otulursun. Başka sormak istediğin soru varsa , sorabilirsin. :) Saygılar.. :)
24 Yorumla- +1 yıl
aga lütfen cevap ver lütfen
- +1 yıl
@elliotaldersoon neye cevap vereyim kardeşim?
- +1 yıl
Almanyada polis olup orada sivil polisi olabilirmiyim?
- +1 yıl
Veya sivil polisi olmak istiyorsun orada ne gerekli
Gizli Üye(36-45)+1 yılFarketmez bütün polislerin görev tanımı aynıdır ve tabiki doğu görevi vardır. :/
05 Yorumla
Soran+1 yılHayir canim bir suru birimi var dogu gorevi ne kadar suruyo
Cevap sahibi+1 yılOnun için demedim. Ben İstanbul'da çevik kuvvetim. Hakkari'de 1 yıl. Yozgat'ta 8 yıl. Doğu görevi.
Soran+1 yılIyiki okumussunuz sorumu. Sizce bir bayan icin en uygun birim hangisidir? Pmyo ve pomem farki nedir soylermisiniz
Cevap sahibi+1 yılPmyo'ya liseden sonra en az 2 yıl. Pomem'e ise lisans'ı bitirdikten sonra 6 ay gidilir.
Soran+1 yılO zaman ben pmyo da 2 sene okumam gerekicek. peki birimler?
Gizli Üye(30-35)+1 yılRıza baba gibi😂
11 Yorumla
Soran+1 yılYa dhxhdjx onumu soruyorum ben
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 13,2b cevap paylaştı.
+1 yılVardır toplumun huzurunı namusunu malunu korur
00 Yorumla asayisi sagliyolar
00 Yorumla
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat