Ruhsal olarak bir çöküntü içerisindeyim. Üzüntüler kırıklıklar can sıkıntılarımı korkularımı kaygılarımı içime attıkça büyüdü de büyüdü. Ve kötü sonuçlar vermeye başladı. Din psikiyatriste gittim. Ve iki çeşit antidepresan verdi. (Birisi daha çok sakinleştirici) Bunları kullanınca ne değişecek hayatımda? Daha iyi olacak mıyım? Kullanmalı mıyım? Lütfen cevap verin.
Antidepresan kullanmam hayatımı ve beni nasıl etkiler?
Şöyle bir durum var. Ben de uzun bir süre bu haplardan kulladım. Dikkat eksikliği ve boş bir kafayla yaşıyosun gündelik hayatı. Tabiki bu kişinin hastalık boyutunun gelişmişlik seviyesi ve kişiye yansıttığı olumlu olumsuz yönelerine göre farklılık gösterir. Aşırı derece de ruh sağlığı bozuk birisi iş hayatını tamamen iyileşe kadar bırakmalıdır. Çünkü beyin yönetimi karışmış duyguları ani geçişli ve intihara meyil olduğu için bu dönemlerde fevri davranışlar vucut alışana kadar çok yüksektir. Serotonin salgılanma süresi de değişkenlik gösterir. Bu ilaçları kullananlar göz önünde ve sürekli kontrol altında tutulmalıdır baskı hissettirilmemelidir.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Boş bir kafayla yaşamak çok mu kötü? Flulaşmak istiyorum..
yan etkileri mutlaka vardir ama zararli olduklarini düsünmüyorum. arkadasimda antidepresan kullaniyordu ve onda göz bebekleri arada büyüme yapiyordu gündüzleri.. bana soracak olursan ne sikintin ne derdin varsa bolca dua etmelisin ve hic bir sekilde yanliz kalmamaya bak. birazcik zaman üzerinden gecince geri eski mutlu haline dönüsürsün insaallah..
geceleri karanlikta nasil ki göz bebeklerin büyüyor ya. gündüzleri de büyüyor. göz renginden fazla göz bebeklerin ortada. arkadasta bu etki var belki sana yazilan ilac farklidir ve yan etkiside farklisir
hiçbir şey değişmeyecek, sadece beynin biraz uyuşacak ve bu kötü düşünmekten geçici olarak vazgeçmiş olacaksın ama ilacı bıraktığında eğer bu kötü düşüncelerin kaynağını yokedememişsen veya seni bu kötü hale sevkeden dış etkenler hala devam ediyorsa ya ilaç bağımlısı olarak uyuşuk bir şekilde tabiri caizse Leyla gibi yaşayacaksın, ya da kesin bir karar alıp, hayatına yeni bir yön verip bu olumsuzluklardan kurtulmaya çalışacaksın. Karar senin.
Depresyonu kendi kendine yenebilmeyi başarırsan antidepresan alma derim. Ama ilaç alırsan seni biraz sakinleştiriyor ve iyileşme süreni ilaç dengeliyor.
En İyi Cevaplar