Erkeğin aynı anda birden fazla kadınla evlenme hakkı yoktur, kadın ise bir erekle evlenip ona hizmet etmek zorunda değildir. Kadın ve erkek evlenirler ve bir birlerine destek olurlar.
Kadın erkeğe hizmet etmek zorunda değildir. Haksız mıyım?
Bir kadına ne verirseniz verin, onu daha da büyük hale getirir. Ona sperm verirseniz, size bir çocuk verir. Ona bir ev verirsiniz, size bir yuva verir. Ona sebze verirsiniz, size yemek verir. Ona bir gülücük verirsiniz, size kalbini verir. Ona bir şarkı söyleyin, size konser verir Kendisine verileni çarpıp çoğaltarak geri verir. Bu yüzden ona çamur atarsanız, karşılığında bir bataklıkta boğulmaya hazır olun. Demiştir Aziz Nesin...
Bu konu erkek veya kadın olma konusu değil bu tamamen insan olma konusu.. İnsan olanlar her işi evlilikte birlikte yaparlar.. İşler birlikte yapılır ise bir birlerine bakacak zamanları çok daha fazla olur..
Haklısın. Kadın çocuk bakmak eşine hiszmet etmeye mecbur değildir dinimizde. Sana bir fıkra anlarayım. Kadının biri sohbetlerden bunu duymuş eve gelmiş sermiş postu yatıyo. Yemek yok çocuk ağlıyor. Eve pislikden bakılmıyo. Kocası demiş bu ne hal. Kadın demiş ben hizmet etmeye mecbur değilim. Kocasıda haklısın demiş. O halde şu odayı boşalt. Niye demiş. Sen yapmıycaksan yapacak biri lazım.. Kadın demiş, aman canııım sende şakadan hiç anlamıyorsun
Anlaşılan tatlı su müslümanısın, islamda erkek 4 kadınla evlenir, erkeğin boşama yetkisi vardır ama kadın bir erkekle evlenir ve ona hizmet eder. 50 kadınla evlenen bedevi erkeğe 4 kadın izni vermiştir.
4 kadın var da arkadaşım. Onun bir kuralları var burada anlatmaya harf yetmez. En basiti sevgin eşit olacak hiçbirini birinden ayırt etmeyeceksin. Mal varlığın hepsine yetebilecek. Ama kimse mecbur değil. Ama günümüzde amaç haddini aştı malesef. Geçen burada okudum kızın kocası ben iki kız takıl koluma gezicem diye 2. Evlilik istiyomuş. Bu adamınki taşkınlık bana göre. Bunun anlaşması var kadın evlenmeden önce istemiyosa belirtebilir.
Ayrıca bedevi derken kimi kastettiğini anlamamışım var sayıyorum. Hiçbir güzelliği dikkatinizi çekmezde bilemm kaç kadınla evlendi omu dikkatiniizi çekiyor. Şimdiki zamanda 50 kadınla yatıp sabaha biribirini tanımayan insanlardan dahamı kötü o bedevi. Lütfen geniş bakın be arkadaşım.
Hz. Muhammed (s. a. v.)’in gençliğinde ve ilk orta yaşlılık döneminde, kendisinden on beş yaş büyük olan Hz. Hatice ile evli kalarak başka bir hanımla evlenmemesi, onun ileriki yıllarda ilahi hikmetlere binaen çok evlenmesinde dünya zevki gibi art niyet arayacak olanlara peşinen verilmiş, reddi kabil olmayan tokat gibi bir cevaptır. halbuki hakikat hazreti aişe annemiz 619 yılında hüzün sensinde 14 yaşında evlenmiştir.. ıfk hadisesinde 22 yaşlarındadır.. onun için Cenabı Hak ona hitap ederken MÜMİNATİ dedi... ÜNSA değil
araplar bile bu hadisleri kabul ederken siz nereden kıvıracağınızı bilemiyorsunuz muhammed ayşe ile evlendiğinde ayşe 6 yaşındaydı ve 9 yaşındayken ilişkiye girdi sahih hadislerde bunu yazar
Ateist olduğum için böyle düşünüyorum, Müslüman bir erkek böyle düşünemez. Müslüman erkek ben 4 kadınla evlenirim der, hepsi bana hizmet etmek zorundadır der. Çünkü din bunu emreder.
En İyi Cevaplar