Siz gidebilir misiniz?😛
#blond

Ben altı yaşımdan beri mezarlığa gidiyorum genelde gece oluyor evimiz mezarlığın hemen yanında camdan baktığımda görebiliyorum ama bu beni tatmin etmiyor hiç orda olma gereği duyuyorum her gece... Altı yaşımda gece saat 3 gibi mezarlığa gittiğimi bilirim annem çok korkmuştu hatta beni okuttu ama bunda korkulacak bir durum yok ben mezarlığı ikinci evim olarak bilirim çoğu insan gece gitmeyi anormal bir durum zanneder ama aslında bu onların aşamadığı bir korkudur ben bunları aştım ve gece gittiğim saat belli değildir mesela benim genelde 8 ile sabah 4 arası gidebilirim belli olmuyor bazen birden uyandığımda gidiyorum annem bu duruma hala alışamadı ama alışmasını da beklemiyorum zaten kim olsa korkar değil mi?
Mezarlık bana hem yalnızlığı hem de soyut bir alemde çoğul olmayı hatırlatır aslında yalnızsınızdır dimi yanınızda sadece isim yazan taşlar vardır ama bir düşünün hepimiz mutlaka soyut aleme gireriz mesela rüylarımız orda soyut bir varlığız ve kendimizi oranın içinde görürüz ve genelde yalnız değilizdir mezar da soyut olarak yalnız olmadığımız bir yerdir. Korkulacak hiçbir şey yoktur. Benim şu an okuyanlara tavsiyem ileride isminizin nerede yazılı olacağını görün derim ben mutlaka sizin de isminiz o taşlarda kazınmış olacak elbet bir gün bunu unutmayın...
Yazdığım herşey kendi düşüncemdir isteyen önemser isteyen önemsemez bu size kalmış bişey önemseyenler için umarım benim gibi düşünürsünüz diyorum...🙂
Asla ya korkarım 😣🙈
Akşama doğru, havanın kararmasına 30 dakika kala '' Eyüp Sultan - Mezarlığı '' na gittim.
Orayı bilen bilir mezarlıklar, Tepe şeklinde yukarıya doğru çıkıyorsun. Dedemin mezarını arıyorum o sırada, telefonla bizimkilerdende yardım alıyorum işte telefelik standlarını geçiceksin, kırmızı bayraklı bir mezar var oradan toprağa çıkıp 3-4 mezar aşağı iniceksin falan dediler bende uyguluyorum.
Mezarı bulduğumda ise çok geçti hava kararmaya başlamıştı, gitsem mi diyorum kendi kendime ama sonrasında o kadar geldim. En azından 10-15 dakika durayım dedim.
Daha sonrasında kalktım, karanlıktı etraf ayın ışığı çok yardımcı olmuyordu telefonun flaşıyla bir şekilde patikaya çıkmaya çalışıyordum.
O an ki psikolojimden mi bilmem salak salak kuş böcek değişik değişik sesler duymaya başladım. Üç buçuk atıyorum ama sonrasında arkamda bir ışık belirdi yaklaştı, korkuyorum. Sonra o ışık el feneri yaşlı bir amca elinde boş su şişeleriyle yanımda tıngır tıngır geçti.
Sonrasında zaten yolumu bulup indim, buda böyle bir anım.
Ulan ben sorucaktim :/
Haa pardon hsjssj
Cevap
70Cevap
cok defa gittim ama birisi aklimdan cikmiyor :) 2arkim benden cesaret alarak geldiler onlar arkada ben onde yuruyorum neyse cukurovada yetisen bir meyva var turunç bilir misiniz bilmem mezarin hemen yanina dusmus farketmeden ona bastim ama ici dogru sicma eylemini gerceklestirdim :) sanki mezardan kol cikmis ben basincada etleri dokuldu :) geri dondum konusamadan cocuklara el isaretiyle geri geri dedim ama uctuk oradan bildigin :) bembeyaz olmustu yuzum :)
Gidilir ne olacak ki ölüden korkulmaz. Hatta dışarıda mahsur kalındığında uyumak için mezarlığa gidilmesini önerenler var söylediklerine göre yanına yattığın ruh seni misafir olarak kabul edip , seni uykun boyunca her kötülükten korurmuş.
11 ayetel kursu 3 Felak nas bir de Fatiha okudum mu değil mezarlığa gitmek içinden bile gecerim.😁Peki sen gider misin ya gitmek zorunda kalsan ne hissedersin?
Tek başıma da gidebilirim asla korkmam ancak @_Caterina_ ve @HayalperestPisicik ile birlikte gitmeyi tercih ederim 😈.
Gelirim tabiki☺
Geliyom bekleyin😢😢😇😇
@_Caterina_ Gel tabiki 😊 Merak etme korkmana gerek yok hep beraber gideceğiz 😇
Siz varken ben hiçbirşeyden korkmam ki😇😇
@_Caterina_ :))
Çok gittim.. Yalnızlığıma ortak oldular.. Ben konuştum onlar dinledi.. Kimisi korkar.. Korkulacak bir şey yok. Hepimiz bir gün ölücez.. Belki bazımızın mezarı bile olmayacak..
Biz mezarlıkların içinde büyüdük. Daha 6 yaşındayken karanlıkta mezarlığın içinden geçmeye başladım eve giderken.
Gece veya gündüz ne farkeder. Gitmişliğim var ama korkacak bir şey yok. Ölüden değil diriden korkmalı
ALLAHIMA hamd olsun öyle şeylerden çok şükür hiç korkmuyorum gidebilirim öyle bir cesaretim var kendime güveniyorum 1 Fatiha 3 Subhaneke yeter bana
Çok kez gittim. Köyde hayatını bilenler öyle şeylerden korkmaz :D
gitmeyi boşver kafa dengi birini bulursam içmeyi denemek istiyorum.
Ben giderim ve gidiyorum da çünkü mezarlık bizim evin sağında 150 m uzaklıkta
Ölüden korkulmaz diriden korkun. Ben korkmam öyle şeylerden #Elhamdülillah
Giderim gittim de.. Korkmam.. Geceleri en güvenilir yerler bence mezarlıklar :)
var orda uyumuşluğumda var bazen en güvenli yer orası olur siz bilmezsiniz tabi :)
adamın dirisinden kork demişler, ölüsünden değil.😀😀 bu bağlamda gidilebilir yerlerdir, günün her saatinde ve gece de☺
Mezarlikta içiyoruz biz polis uğramasin diye sen ne diyosun ;P
çok geç saatlerde gittim, geçtim vesaire ama her gece neden gideyim.
Normal de gitmem ama Şu an biraz morleim bozuk oldugu icin giderim tek basina sIkIcI olur biri benimle gelsik
Gelsin.
giderim ne kadar korkulacak bir yer olsa da en güvenli yerlerden biridir ama köpek falan cıkarsa kötü olur :D
gıttım gıderım ölüden korkma dırıden kork tabı cenabet gıtmeyın ıkı dk abdest alın g. tünüz basınız yamulmasın :D
2 gün önce akşam saat 11 gibi babannemin mezarına gittim.
geçen hafta dedemin mezarındaydım..
gece 03 00 falandı..
Evit, kafam cok iyiyken universite yillarinda kendime mezarlikta gelmisligim var :D
Saklambaç oynuyordduk biz mezarlıkta çok eğlenceli oluyordu
Tabi giderim :) Koltuk la ölü nün ne farkı var ? koltuğa oturuoz :D bunuda niye dedim bilmiyom :D
Bn bir kere girdim gecr 1 gibi ciglik sesi gelmisti dahada gitmem :D
Mezarlıktakilerden değil, yaşayan yavşaklardan korkun!
valla ben korkarım aslında en zararsız yer ama korku işte
Genelde mezarlıkla gitmem zaten kalbimde olduklarına inanırım
14 ay gece boyunca mezarlığın karşısında nöbet tuttum. bir keresinde gece 12 de cenaze getirip gömdüler
Oha o saate ne mana
Diriden korkmuyorsunuz ölüden korkuyorsunuz.. ilginç
Bence en huzurlu yer orası. Canlıdan korkarım ölüden korkmam.
İyide mezarlığın bir esprisi mi var anlamadım ki?
Mezarlığa gidince cesaretli mi oluyor insan o bakımdan dedim :)
Hapçısı, serserisi ve iti kopuğu olduğu için olabilir bak...
Korkmak saçma ama gece korkarım been
Arkadaşlarla bikaç koli alkol bitirdikten sonra belki
Sorun yok mezarlukta uyuyada bilirim. Fanilerden daha zararsız oldukları kesin.
Sokakta kaldığında en güvenli yerler oluyor genelde. O kadar korkmana gerek yok.
Daha önce gitmiştim evet var cesaretim
mezarlıkta korkulacak birşey yok ki
Zaten mezarlıkta evim :)
Ben gittim, her zaman da gidebilirim korku yok
Bazen gidiyorum. İyi geliyor bana.
Gece gece ölmezsem gitmem
Ben giderim o tarz şeylerden korkmam :D
Ölüden degil diriden korkacaksin. Sıkıntı yok :)
ölüden mi korkuyorsun :)
:) ama ima vardı sankim
amaç?
şehirdeki birçok yerden daha huzurlu ve güvenli
Gidersem donemem biliyorum o yuzden gitmem😂
Gece geçmek istemem
Dirilerden korkun ölülerden değil.
Tam şu an o cesaret var
Giderim kardelen nedir ki ya :)
ölüden değil diriden kork
Mezarliga gitmeyi severim sorun olmaz 😄
Olur giderim ama boş gitmem 😄😄😄😄
ölüden değil canlıdan korkun
Giderim de biri götürsün araba yok bise yok
Bigün hepimiz gidecez bacım.
arkadaşlaa bir ara gidiyorduk
6 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar