+1 yılÖzellikle yazmak istedim çünkü üç aşağı beş yukarı aynı şeyler benim de başımdan geçti. Küçükken yaşıtlarımdan çok daha ilgiliydim derslere ve çok başarılıydım ortalama bir ailem vardı. Liseye geçtiğimde her şey zincirleme kötü oldu annem babam kafayı yediler hayatım 3. sınıf dizilerde bile olamayacak kadar berbat oldu. bir süre sonra boşandılar da. Benim de tüm notlarım sıfırlandı akraba ve arkadaş ilişklerim koptu çünkü ben farketmiyordum ama olaylar psikolojimi bozmuştu ve sadece annemle babamı manyak olarak görüyordum. Geriye dönüp baktığımda ne kadar fazla hata yaptığımı net larak görüyorum o zamanlar anlamıyordum çünkü gerçek sorunlu kişiler kendilerini normal zannedelermiş. Her neyse ben sorununun çözüm kısmına geleyim... Bizim dinle uzaktan yakından alakamız yoktu evimizde Kur'an dahi yoktu. Bize üç harfliler musallat olmuş bir şekilde farkettim Allahtan oralara girmiyorum. Bence aynı durumda olabilirsin gerçi insan kendine böyle bir şeyi kendine kondurmaz ama... Sana diyebileceğim Kur'an dinle evde, beş vakit namaz kıl -çünkü namazsız kabul olan bir dua görmedim- muavazateyn sureler var internetten onlara bak ezberle her gün oku bir de küçük bir cevşen al latin alfabesiyle yazılmış olanından onu da her gün oku. Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve selleme Cebrail Cevşeni okursa savaşta zırhını bile çıkarabileceğini söylemiş her şeyden koruyor yani. Güzel kardeşim bunları seni korkutmak misyonerlik yapmak ya da başka bir şey için yazmadım. Şu an annem ve kardeşim aile olmaya çalışıyoruz hatta benden nefret edeb bana seni görünce yılan görmüş gibi oluyorum diyen beni öldürme planları yapan ruh hastası annem şu an eskiyi telafi etmek için beni büyük maddi sıkıntıya girerek özel okula gönderiyor hatta kimse annemdeki değişime inanamıyor yani o yüzden yazıyorum bunları sana. Şimdi de her şey güllük gülistanlık değil ama çok çabalıyoruz bir aile olabilmek için. İnşallah kısa vakitte sende daha fazla yara almadan sorunlarından kurtulursun.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılannende babanda olgunlaşamamış insanlar ki ayrılık sbepleride önemli tabki çünkü eğer aldatıldı ise annen psikolojikman yıkılmıştır ve tavırlarını kontrol edemiyordur şimdi sen annene sevgilini anlatacak kadar yakındın dmi çünkü sana sürekli git basımdan of konuşma aman yeter gibi davranan bir kadın değilki annen tahminimce sen annenle oturup konuşp dertlesip sevgilinide anlatabildin şindi evet hakszlar ordan oraya gt diyerek seni göndermkte ama sende sanırım üstlerine cok gidiytorsn tatlım egerki gitmesen baban ile el bebek gül bebek geçinirkn neden adam gt desin sende demişsin çok ısrar ettim diye ısrar edersen karsındaki inada bindirir hep böyledr bu durumlar sen ısrar etmeseydinşu anbaban seni göndermeyecekti burasıda bir gercek sana ne kadar seni sevmiyorlar gibi gelsede ikiside seni çok seviyo sen babana hergğün çıkıcam ders faln da desen adam sana bişi olur korkusu ile gtme diyo annen sevgilinii babana söylemiş çünkü korkmuş kavga sebebini bilemicem ama büyüğk ihtimal telefonda fazla vakit gecirdin ise ygs ye calış demiştr yani sen şuan psikolojikman ygs stresi falan bunalmışsın canım benim annem babam ayrı değil ama bazen kavga ederm annemle hemde cok büyük ya da babamla ederim bazen kavga anında defol gtde der yani bunlar olabiliyor sadece sana özel değil şimdi ayaklarını yere sağlam bas ve inatı bırak canım herseyin daha güzel oldugunu göreceksn
03 Yorumla
Soran+1 yılama annemde babamda deli onlar normal değiller gercekten değiller anlatılamıcak kadar uzun ve kötü bir hayat hıkayem var benım durumum çok farklı
Cevap sahibi+1 yılanlıyorum canım ama ne olursa olsun sen onlarl inatlasmadıgın ısrarcı olmadığın vakitler sana iyi davranıyorlar en azından kavga etmiyorsunuz demi önmli olan bu aileni sevmeyebilirsn onlar delideolabiilirler ama emin ol dışarısı çok kötü yani sen evden gitmeyi basardın diyelim hayat o kadar zorki mumla ararsın keske eve gtsemde kovsalar bni bile diyebilirsn ygsye gireceğine göre 18 19 yasındasın e bekle şu üniversteyii kazan iki veya dört yıllık hersy dahada güzel olucak şimdlk sabret
Cevap sahibi+1 yılbeni sevmiyorlar diye düşündükçe beynine bu şekilde yer eder boşver sevselerde sevmeselerde bu hayatta bir ailen olduguna yalnız caresz olmadıgına ne olursa olsun senin bir şekilde delide olsalar yanında olcklarını bilkdiğin birileri olduguna sevin ve umursamaz olmaya calış tatlım zaten 3 5 yıl snra evlnr gidersn
+1 yılBu sadece insafsızlık. Bu durumu -ne yazıktır ki- sadece sen yaşamıyorsun güzel insan. Birçok genç yaşıyor. Yazık yani, böyle insafsız, merhametsizler de var ya, insan ne diyeceğini şaşırıyor. Allah yardımcın olsun, ne diyeyim. Büyükler ya da sözde büyükler, bakamayacakları çocukları dünyaya getiriyor ya, Allah görüyor. Başka bir şey demeyeceğim.
30 Yorumla
+1 yılBenim ailemde ayrı.Aynı olaylar aşağı yukarı benimde başıma geldi.Şu anda arkadaşlarla bir ev tuttuk orada kalıyoruz.Ayda bana belli miktar para gönderiyorlar öyle geçiniyorum.Fakat senin derdin daha büyükmüş.İnan bana aklıma hiç bir şey gelmiyor.Çözüm yok gibi mecbur çekmek zorundasın birinden birini.
01 Yorumla
Soran+1 yılama ikisde beni sevmiyo her gun kavga ediyoruz
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
ılk once okuluna onem ver kesnlkle ve bırınden yardm al tanıdıgın buyuklerden vakıf olur dernek vs ögrencı okutan bısuru ınsan var arastr bnce oku sabret bıraz daha ve bıyere yerles sehır dısı bı ıs bulursn okuln bıtınce evlenrsn ıse gırersn hayatn kurtulur bnce yapmalısın ..annenlern oyle davranması onlrnda psikolojılerı bozuk ıste napçakalrını blmıyrlar hayta zor bnce sende anen gıbı olmak ıstmyrsan tek cıkar yol okuman kardesım .uzuldum dua et bol bol
01 Yorumla
Soran+1 yılsağol :/
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Ne aileler varmış.. üzüldüm gerçekten.. bir an önce başka bir şehirdeki üniversitesiye kendini atmaya bakıcaksın,o güne kadar da sabrediceksin mecburen ya annenin ya babanın yanında.. duymamazlıktan görmemezlikten geliceksin her dediklerini,sinirlerini bozmadan dişini sıkıcaksın ki kurtulabil ordan...
07 Yorumla
Soran+1 yılya sorunda şu ki Ankara dışına izin yok
Soran+1 yılama para fılan vermzeler tepki olarak ben nasıl yasıcam oralarda :/
- +1 yıl
devlet yurduna girersin,zaten çok uygun fiyatlı.. Bir de part time iş bulursun ya da günlük işler oluyo,var öyle çalışan arkadaşlarım,ürün tanıtma vs. illaki bulursun bir yolunu. Hem yurtta ilk başta kendini güvende hissedersin hem de sana destek çıkcak bir sürü insanla tanışırsın çabucak yeni şehir de olsa..
Soran+1 yılçok sağoll tamam yapmaya calısıcam bunu
Soran+1 yılkesınlıkle oyle yapıcam sağol soylediğin ii oldu :)
+1 yılben eskiden onlar anne baba oldukları için mükemmel olmak zorundalarmış gibi saçma bir düşünceye kapılırdım fakat onların da ayrı birer birey olduklarını anladığımda kötü biri de olabileceklerini kabullendim :D hiç akraban yok mudur kalabileceğin? aşağıda da biri yazmış evi otel olarak kullan. ya da ne bileyim aslında gençliğinde böyle hayat sürmüş bir sürü insan var. istediğin sürece yaşarsın bir şekilde sokakta kalıp açlıktan ölecek değilsin ya
15 Yorumla
Soran+1 yılya işte dışarı çıkarmıyolar kii izin vermiyolarr sınava kadar ve kımsede yok malesef arkadaslarım dısında onlarlada gorusutumuyolar
- +1 yıl
18 yaşından büyüksen bir şeye zorlayamazlar
Soran+1 yılyok tam 18im
- +1 yıl
o zaman internetten kalabileceğin yerlerle ilgili filan araştırma yap iş bulmaya çalış
Soran+1 yıltamam bakıcam zaten :)
Sınava giricekmişsin.bulunduğun şehirden başka bir şehirde üniversiteye yerleş yurtta kalırsın. Ailen de bu kadar meraklıysa seni uzaklaştırmaya paranı da verirler zaten. Seni sevmeyeni sen de sevme bu annenn baban bile olsa.
11 Yorumla
Soran+1 yılben zaten diyorum eskişehire gidicem diyorum hangi parayla gidiyosun sen kimsinkiiii sen bize muhtaçsın dıyolar
ayak uydurmaya çaış. allah yardımcın olsun. ne insanlar varya. kız evladım olacakta böyle davranacam. yaşamayayım daha iyi
11 Yorumla
Soran+1 yılbende oyle dusunuyorum
yine 2 ay da olsa bakıyorlar sana ben kapıya gittiğimde kovan adam var annemi benle görüşmesini yasaklayan adam var elimde bebegimle yalvardım mahaleeye rezil etme bizi defol git diyen babam var utanarak söylüyorum kardeşleri mi annemi o kadar özledim ki analık da var onun sayesinde sildi beni sen haline şükret
01 Yorumla- +1 yıl
Yaşadıklarınız ağır şeyler evet ama bu derdini açan birine haline şükret deme hakkını vermez size
Aynı durumdan bendede var çok iyi anlıyorum sizi anne ve babam boşandı iki tarafta evlendi çocukları oldu beni istemediler 12 yaşımdan beri tek başıma mücadele etmeye çalışıyorum ama başardım sanırım ev tuttum kendime iş buldum düzenli isim var rahatca geçiniyorum ara sıra aklıma gelseler huzunleniyorum ama yapacak bisi yok...
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 541 cevap paylaştı. ben bunu yaşayan birisini tanıyorum hemde çok iyi tanıyorum... isminin baş harfleri B.N.D mi ? ciddi soruyorum
016 Yorumla
Soran+1 yılhayır değil
Soran+1 yıliyide tek bir sevgilim vardı sağolsunlar artık yok
Soran+1 yılo ayrı bir konu zaten ve o ailevi sorunlarımı bılmıo
Soran+1 yılama ayrılalı uzun zaman oldu dönmez ki o artık :/
- +1 yıl
o zaman doğruca polise gidiyorsun.ordan seni bir yere yönlendirirler.bir çare bulunur elbette...Bu arada bak sana tavsiye ben yaşadım diyorum ya böyle bir durum :) harbiden yaşadım.sevgilimdi yani eski sevgilimdi kapımı çaldı bu sefer anlattı. tekrardan aşık oldum olmaz olaydım... ona.acitasyon yap anlat sadece bilse ne kaybedersinki ? etkili bir yöntem
Soran+1 yıl5 ay oldu :/ o beni sallamıyodur bile artık pek sanmıyorum :/ ama polise gidicemmm yakındaa çok yakındaa yeter artk
Soran+1 yılpardon :/
Soran+1 yılzaten herseye ragmen guluyorum sağolsun yanımdakı kardeşim dediğim insanlar sayesinde
Soran+1 yılpeki şimdi yazıyım
Soran+1 yılyazdım mesaj olarak :)
Aile & Toplum konusunda 8,5b cevap paylaştı. olur hayatta neler olur seni istemiyorlarsa evi terketmeden önce ne yapacagına karar ver önce insanlar iyi sayılmaz yarının neler getireceğinide kimse bilemez
04 Yorumla
Soran+1 yılben evi terkedememmmmmm hiç bir güvencem yok kımsem yok
Soran+1 yılzaten evin içinde konusutugumuz yok ki ben odamdayım onlar farklı odada
yine annen ya da baban birini seç mümkün olduğunca özelini paylaşma okulunu okuyup kendi ayakların üstünde durmaya bak
06 Yorumla
Soran+1 yılama sürekli uğraşıyolar benlee yaa gece bir arkadasımla mesajlasıyorum kım o kım bu saatte diye bağrıyo annem
Soran+1 yılgittim zaten
Soran+1 yılama artık o kadar aştılarki o safayııı annem tam ruh hastası ustumde neler neler kırdıı bu kadarınıda umursayamıcak kadar guclu değilim
ygs'ye cok sıkı hazırlan derım.sorumluluk ıstemıyorlarsa kendı sorumlulugunu ustleneceksın.hayat bu,her şey yolunda olacak değil.ve uzulme.reşit olmuşsundur ya da olacaksındır kısa zamanda.
01 Yorumla
Soran+1 yılbi an once olmak isiiyorum zaten
Aile & Toplum konusunda 739 cevap paylaştı. Allah allah madem alamiycaksin sorumluluk yapmasaydin de. Boyle olmaz ki anne baba.
03 Yorumla
Soran+1 yılaynen oyle hatta neden anne-baba diyoruz ki
Soran+1 yılabim var zaten ama istanbulda çalışıyo işi orda ankaraya haftasonu gelıyo o zaten aramızı duzeltmeye calısıyo ama abim gidince deliriyolar yine
Allah düşmanımın başına vermesin böylesi bir aileyi ..
AAma sende ısrarcı olma .
Agresif yapılı galiba iki tarafda.
Ortayı bulman lazım .02 Yorumla
Soran+1 yılnasıl bulucam ikiside ruh hastası
+1 yılokuyup adam olucan baska caren yok onlara muhtacsın suanda
03 Yorumla
Soran+1 yılof ya of
- +1 yıl
of sana gercekten cok uzuldum ya :( keske elımden bişey gelse
Soran+1 yılkeske :/
+1 yılCidden çok üzüldüm canım.Umudunu hiç kaybetme.Derslerine iyice çalışmaya özen göster ve güzel bir iş sahibi olmak için elinden geleni yap.Odana kapan ve annenle muhattap olma.Şu an nerdesin peki?
01 Yorumla
Soran+1 yılbabamın evindeyim yarın anneme götürücek
Nasıl olsa üniye gitceksin git kazan adam gibi bir yer çatır çatır ye paralarını
03 Yorumla
Soran+1 yılkazanamssın sen salaksın fılan diiyp moralımın içine...
Soran+1 yıloyle yapıcammm zatennn bunların elıne dusmektense
Aile & Toplum konusunda 532 cevap paylaştı. yatılı bir yer bul ya da kaymakamlığa valiliğe git. yardımcı olmaları gerekli.
112 Yorumla
Soran+1 yıliyide göndermiyolarki kaç kez dedim nereye gidiyosuns en kımsın diyolar
Soran+1 yılannemler valiliğe gitmedim ki :/
Soran+1 yılama evden çıkamıyorum kii nasıl cıkıcam evdennn ?
Soran+1 yıl18
Soran+1 yılonlar bir gün yaşlanıcakkkk ozaman intikamımı alıcam
Soran+1 yılboyle bir aileye insanlık fılan gosteremem
bacım odana kapancan muhatap olmuyacaksın özelini sakla anlatma hiçbirşeyini hesap verme açık açık evı otel olarak kullanıcam de
113 Yorumla
Soran+1 yılama oyle yaparsam çok fena yaparlar beni arkadaslarımla gorusmeme izin vermiyolar ki hiç haketmiyosun diyolar
Soran+1 yılooooo neler demedimkiiiii nelerr yapmadımkıı ama nafilee
Soran+1 yılsağol denicem :/ bir önce evimi buluyımda oyuncak oldum resmen
Soran+1 yılçoook sağol :) ama zaten benım arkadaslar soyluyolar gel diyee ama ben ailemden korkuyorum onlar hayatta ızın vermez
Soran+1 yılben kendıme cok kotu seyler yaptım hastanelere dusutum ama yınede değişmedi onlar
Soran+1 yılyazamam cunku utanıyorum boyle bir durumda olmaktan
Soran+1 yılpeki özelden ekledim
+1 yılokumadan önce kaç yaşındasın ? 18 - 19 ise git ergenliğini başka yerde yaşa
01 Yorumla
Soran+1 yıltam 18im ama yaşayamam maffederler beni
Böyle şey mi olur l*n gitmicem de sen de onlara cok meraklı değilsindir herhalde arada banada öyle diyolar 2 saat sonra canım oğlum akıllı oğlum falan
00 Yorumla
+1 yılHemen polise git. Seni korumaya alsınlar. Evden çıkamam dersen hazır bir sebepten dolayı dışarı çıktığında hemen bir polis karakolu/sivil polis bul ve olanları anlat.
00 Yorumlabunlar nasıl ana baba şasırdım kaldım diyecek bişey bulmadım allah sabır versın :/
03 Yorumla
Soran+1 yılartık dayanamıyorum
Gizli Üye(36-45)+1 yılNe aileler varmış. Yaşadıklarına üzüldüm. En yakın zamanda iş aramaya başla. Allah yardımcın olsun.
01 Yorumla
Akrabaların yok mu? Teyze Hala vs .
05 Yorumla
Soran+1 yılyok :/ dayımlarım ve amcalarım var dayılarımın kendı dertlerı kendılerıne yeter amcalarımda aşırı ilgisizler zaten yılda bir görüyorum
Soran+1 yılarkadaslarımda teklıf edıyor ama annemler göndermiyo hem kendileri bakmıyo hem göndermiyolar
Soran+1 yılbencedeee kesınlıkle artık yeterr en son care gidicem polise gercekten
+1 yılvay arkadaş nasıl bir dünya bu nasıl aileler var
03 Yorumla
Soran+1 yılmalesef :(
- +1 yıl
napalım güzel kardeşim elimizden ne gelir Allah yardımcın olsun,
Aile & Toplum konusunda 541 cevap paylaştı. seni tanıyormuyum?
02 Yorumla
Soran+1 yılne biliyim
Nerede yaşıyorsun?
010 Yorumla
Soran+1 yılankara
Soran+1 yılgöndermezlerrrrrrrrrrrr Ankara dısına izin vermiyolar kaç kez konustum, bu konuyu açtıgım anda kavga çıkarıyo ıkısıde
Soran+1 yılonları tanımıyosun
Soran+1 yılups senin adınada üzüldüm :/ bende aynen oyle yapıcam kımseye muhtac olmamak için adam gibi çalısıcam
- +1 yıl
Kimseye muhtaç olma zaten okuluna odaklan ve benim demek istediğimi anlamadığına eminim.. İstanbulu kazanırsan dinleme kimseyi doğru birşey değil ama geleceğin sözkonusu. İsyanbulda ben seni en iyi şekilde okutmaya çalışırım annemde kalırsın... Yanlış anlamanı istemem benim kız kardeşim 1 iken 2 olur...Biyolojik anne ve babana sorarsan göndermez tabiki... Ama iyi düşün geri dönüşü olmayan bir yol bu hayatının en önemli yerindesin şuanda. Derslerine odaklan...
Soran+1 yılçook sağol :) zaten oyle yapıcam
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat