deizm nedir ya nasıl bu düşünceye vardınız ve neden seçdiniz kimseyi yargılamıyorum saçma sapan konuşacak arkadaşlar yorum yapmasın sadce konuşmak istediğim bilgi almak istediğim bir konu
Cevabın nedir?
Deistler tanrı her şeyi yarattı evreni başlattı sonra oturdu köşesinden bizi izliyor gibi düşünmez. Çünkü böyle düşünmek tanrıyı beyinde kocaman elleri ayakları olan upuzun boylu korkutucu bir insan gibi yorumlamaktır. Deistler tanrının cezalandırıcı, hırsları olan, sevebilen üzülebilen, merhamet duyabilen, nefret edebilen tüm özelliklerini reddederler çünkü bu tanrıyı bir insan formuna sokmaktır. Bir tanrı insana benzemiyorsa bu duyguları da taşımamalıdır. Deizm her şeyi başlatan bir güç olduguna inanır ve bu gücün adına tanrı der. Bu güç (tanrı) tüm insanların tüm boyutların tüm canlıların tüm zamanların ötesinde çok çok farklı bir sonsuzluktur. Bu kadar yüce bir varlığın insanların işlediği günahları cezalandırmak gibi bir gayesi olamaz diye düşünürler. Ateizmden tek farkı ateistler evreni başlatan gücün ilahi olmadığını bir doğa olayı olduğunu tesadüfle vs açıklamaya çalışırken deistler 0dan başlayan bir düzende mutlaka başlatıcı olmalıdır ki sürüp gitsin diye dusunduklerinden bir yaratıcıyı kabul ederler ve bu güce tanrı derler
13 Yorumla
Soran+1 yılanladığım kadarıyla siz deist değilsiniz ve merek ettiğim insan dünyanın ve kendi varoluşunun yaşam ve ölümün sebebini neye bağlıyor deist bir düşüncede acaba?
- +1 yıl
Herhangi bir sebebe bağlamıyor herhangi bir sebebe bağlanması da gerekmiyor. Her insanın hayatta küçük ya da büyük bir amacı vardır herkesin amacı da kendine özeldir, onun dışında ortak bir amaç yok. Öldükten sonra cennete gitmek de bir amaç olamaz zaten düşünüldüğünde. Deist değilim, doğru.
Soran+1 yılpeki düşüncelerinize saygı duyarım ben bu soruyu tartışmak amaçlı değil bilgi almak amaçlı sorduğumdan dolayı kimseye istemediği müdeetçe fikirlerine karşı bir cevap vermiyorum tartışmak isteyen arkadaşlar olursa fikir alışverişi yapıyoruz
En İyi Cevaplar
+1 yılDeist degilim ama hosuma gitmeyen bir durum gordum onu soyleyip gidecegim. Simdi sen sorunu sorarken bilgi almak amacli sordum diye belirtmissin, yargilamayacagim demissin. Sonra yorumlarda " deistlerle, ateistlerle tartismak hosuma gidiyor, onlarin fikrini degistirmeye calisiyorum" vb seyler yazmissin ki bu tutarsizliktir. Keske sorunu acik acik bu sekilde dusunenlerle tartismak istiyorum seklinde sorsaydin. Tartismaktan hoslanmayan, amaci bilgi vermek olan insanlar cevap vermezdi boylece. Iyi geceler..
35 Yorumla
Soran+1 yıltartışmayı seviyorum evet ama farkındaysan o soruları yazdığım kişlilerin bir çoğu deist değl bu bir ikincisi de ben sedece tartışmak isteyenlerle tartışıyorum bu iki ve soru tartışma konusu olduğu zaman kaldırılıyor geçen deist ve ateist arkadaşlarşa beyin fırtınası yapalım tarzı bir soru sordıum adminler tarafından kaldırıldı bua üç ve kimseyi yargılamadan kibarca sorularımı sorup cevaplarımı veriyorum ve sadece bilgi almak istediğim bir konu dedim ve bilgi almaya çalışıyorum bu esnada da fikşrlerimi belirtiyorum ve saçma sapan yorum yapacak arkadaşlar yazmasın demiştim sende yazmışsın dime yani demekki tartışmayı seviyorum toplum olarak
- +1 yıl
Yorumumun alt yapisi saglam soruna cevap olmayabilir ama dikkatimi cekti durum. Amacim tarrismaktan ziyade fikrimi ifade etmekti ve ettim. Sence gecerlidir ya da degildir bilemem ama disardan gorunen bu.
Soran+1 yılbende sana bu soruyu farklı bir biçimde sorduğum da kaldıralacağını ve tartışmaktan ziyade fikir almaya çalıştığımı anlattım bu seni tatmin etmediyse yapabilecewk bir şeyim yok ama şöyle düşün ki ben ateizm olsun deistlik olsun bu tür meseleri araştırırım çünkü bir kişinin anası babası hristiyan diye hristiyan budist diye budist müslüman diye müslüman olamsına karşıyım ve insanlar araştırmalı bende deist arkadaşların neye inamadığını onları dinden uzaklaştıran şeyin ne olduğunu merak edip soru sordum ve altını çizerek söylüyorum fikir alışverişi yapmak istiyenlerle konuşuyorum tüm olay bu
- +1 yıl
Anladim. Iyi geceler.
Soran+1 yılsizede iyi gecelr
Deistlik şuanki dinlerin değil gerçek yaratıcıya inanıyorlar yani yaratana inanıyorlar ama kim olduğunu bilmiyorlar kimse tam olarak bilmiyor
01 Yorumla
Soran+1 yılDinsizlik kolay görünen, düşünce ufku dar , tamamen tembelliğe ve rahata dayalı bir inanç biçimidir.. aslında deist olan kişi bu dünyada mükellefiyeti kabul etmez, zor gelir.. halbuki herşeyin nasıl olup bittiğinden adı gibi eminndir
Gizli Üye(30-35)+1 yılSanırım onlara göre tanrı önce dünyayı sonra da bizi yaratıp dünyaya gönderip ömrümüz tükenene kadar "takılın çocuklar kafanıza göre" demiş.
02 Yorumla
Soran+1 yılbu inancın sebeblerini araştırıyorum açıcası inasanları neden böyle bir düşünce sarıyor araştırmak lazım
Cevap sahibi+1 yılAmaçsızca oksijen aldığını düşünenleri anlamaya çalışmak vakit kaybı bence, hiç kurcalama.
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
3Cevap
+1 yılDeizm, evrenin bir yaratıcı tarafından yaratılıp daha sonra bu yaratıcının insanı kendi başına bıraktığını kabul eden bir felsefi akım ya da inanç biçimidir. Deizm, peygamberleri ve Kutsal kitapları reddeder.
Tüm dinleri reddeden ancak tanrının varlığına inanan deizm, peygamber, kutsal kitap, cennet ve cehennem, melek ve şeytan gibi kavramların hiçbirini kabul etmez. Deizme göre mutlak bilgiye ulaşmanın yolu vahiy ve peygamberlerden geçmez. Doğa, bilim ve akla dayanır. Bu inanca göre insan aklı yeterli olduğu için vahiy ve kutsal kitaplara da gerek yoktur. Yaratıcının dünyayı ve evreni bir kez yaratmış, sonra kendi yasalarına göre işlemesi için insanları ve evreni bir başına bırakmış olduğunu savunurlar. Deizm inancına göre Tanrı evrene ve dünyaya müdahale etmemektedir. Deizme göre Tanrı vahiy göndermez.
Deizm de peygamberlere inanılmaz, Tanrı ile insan arasına başka hiçbir düşünce giremez.
Kutsal Kitaplar Tanrı'nın sözü olarak kabul edilmemektedir. Deizme göre elçi olduğunu iddia edenlerin "Vahiy geldi" diyerek var ettiği kitaplar Tanrı'dan gelmiş olamaz.
Deizm'in hiçbir kutsal kitabı veya peygamberi yoktur.
Deizm'de şeytan, cehennem gibi öğeler yoktur.
Deistler "özgür düşünürler"dir. İyi birey olabilmek için peygamber ve kitaplara gerek duymazlar.
Deistler vahiyleri ve vizyonları reddederler. Hayatlarında insan uydurması mucizelere ve kehanetlere yer yoktur.
Deizm'in rahip, haham, imam gibi din adamlarına ihtiyacı yoktur. Bir bireyin istediği tek şey kendi sağduyu ve insanlık durumunu düşünme kabiliyetidir.00 Yorumla- Diğer konusunda 323 cevap paylaştı.
+1 yılBak güzel arkadaşım ben dinsiz birisiyim (agnostisizme yakın birisiyim )
Yani tanrının varlığı yokluğu benim için önemli değil. Gelelim soruna
Deizm vahiy ve esine dayalı tüm dinleri reddeden tek Tanrı inancıdır.
Yani Kehanetlerin, mucizelerin, dinsel dogmaların, demagojilerin ve kaynağı ilahi ilan edilen dinlerin reddinden dolayı peygamberler, kutsal kitaplar, sevap, günâh, ibâdet, dua, vahiy, melek, cin, şeytan, cennet, cehennem, ahiret ve kader gibi kavramların bu inanışta yeri yoktur
Sen burada boşuna deistler ile mücadele ediyorsun...
Peki sen bir müslümana neden inanıyorsun diyebilir misin?
ya da dinini gerçekten ne kadar iyi biliyorsun diyebilir misin?
En basitinden siz gerçekten dininizi ne kadar iyi biliyorsunuz?
İnanç veya inançsızlarla uğraşacağınıza dünya da olan onca olaylarla mücadele edin..01 Yorumla
Soran+1 yılöncelikle ben herkesin inancına saygı duyarım ve herkesin dini allahı var olmas sebebbini araştırmasının önemli olduğunu düşünüyorum ve bende hem araştırıp hemde farklı düşünceleri toplarken sizin gibi farklı düşünen arkadaşların fikirlerini alıyorum tartışmak amaçlı sormadfım aslında bu soruyu anlıyacağın sadece sizin de yazdığınız sorulara isterseniz dilim döndüğünce cevaplar verebilirim benim tek derdim birilerinin sorduğu soruları kendi nefsimce cevap bulabilirmiyim ve bence ne kadar haklı olduğunuza bakıyorum ve bu cevaplara sizin inanmanızı ya da size kendi fikirlerimi enpoze etmeye çalışma düşüncem yok hatta dilerseniz size de sorularınıza cevap verebilirim
Diğer konusunda 687 cevap paylaştı. Din inanci olmayan kisilerdir. Ben de onlardan biriyim. Iyi biri olmak icin dine gerek duymuyorum. Din insanlari elde tutmak icin arac sadece. Tanri inancida dinlerdeki tanri gibi degildir. Insandan bagimsiz bir guc yoktur bana gore. Enel hak kavramini okuman lazim biraz
01 Yorumla
Soran+1 yılpeki dine inanmama sebebiniz nedir sonuçta insanın bir var oluş nedeni olması gerekmiyormu yani tanrı tüm dünya insanı boşuna mı var etmiştir acaba düşüncenizi daha iyi idrak etmek için soruyorum da?
+1 yılben açıkcası dine inan biri değilim ama deist de değilim ateistim yani kısaca büyük ihtimal kuranda veya diğer dinlerde yanlış buldular ama evrenin yaratışını açıklayamayıp bir yaratıcı olmak zorunda dediler ve bu 4 dine ve diğerlerine inanmadıklarına göre tanrı bişey göndermemiş yani bir vasıf yükleyememişler tanrıya ama olduğunu da düşünüyolar o yüzden vardır ama bir işe yaramıyodur diyolar
05 Yorumla
Soran+1 yılpeki yaratıcıya dine inanmama sebebiniz nedir sonuçta insanın bir var oluş nedeni olması gerekmiyormu yani tanrı tüm dünya insanı boşuna mı var etmiştir acaba düşüncenizi daha iyi idrak etmek için soruyorum da?
- +1 yıl
ben deist değilim tanrı boşuna yaratmış değil ben direk tanrıya inanmıyorum zaten sebebi benim benimsediğim bir felsefe var hiç bir madde yoktan var edilemez vardan yok olamaz diye ha diyosun ki bu bana yeterli değil kuran kusursuz varsa hatası göster diyosan erkeği kadına göre daha aşalık gösteriyo bence kadın sözüne uymazsa dövebilirsin bir kadının şahitliği bir erkeğin şahitliğine eşit değildir cennette erkekleri bekleyen huriler var o hurilere ne vaat ediliyo sonra da kuran evrensel mesaj gönderen bir kitp olmalıydı tamamen ama daha çok hz muhammed in rehberi ya da onun işine gelen şeyler sonra allah dünya da kaos dursun diye peygamber göndermiş o da gitmiş savaş açmış e hani barı hani kardeşlik yani bunlar benim için yeterli sebepler sadece kuran için tabi ki
- +1 yıl
ayrıca nuh un gemiside var ki bana çocuk masalı gibi geliyo sizi bilmiyorum tabi
Soran+1 yılsize cevap verebilirim dilim döndüğünce fakat bu tartışmaya girmek olur ben bilgi almak amçlı bu soruyu sordum çünkü sizib düşünceleriniz önemli ve ben her fikre saygı duyduğum gibi o fikirleri de alıp araştırıyorum dediğim gibi çok derin mevzu bunlar ve sayfalarca yazı yaılabilir
- +1 yıl
yazabilirsin istersen bende bilmediğim bişey se öğrenmiş olurum hem yani yazarsan sevinirim
+1 yılDinlere inanmıyorum.
Tanrıya itaat etmek için bir elciye ihtiyacım yok.
Üstelik iyi biri olmak için de dinlere ihtiyacım yok.
Dinlerin insanları uyutmak için uydurulmus kaoslar olduğunu düşünüyorum.415 Yorumla- +1 yıl
Mesaj kutum kapalı 😐
Gecen akşam tartıştığım da siz miydiniz?
Anlaştık sanıyordum ben 🙈🙈
Soran+1 yılyok ben sizin düşüncelerinizi değiştirmeye ya da sizi rahatsız etmek istemiyorum fakat sizin hoş görünüz gerçekten çok hoş ve konuşmalarınız anlamlıydı diğerleri kadar körü körüne hiç bir mantığa dayanamayacak kadar kulaktan dolma konuşmuyordunuz ve sizinle biraz daha derinlemisene tartışmak istedim ama problem yok yinede teşekkür ederim
Soran+1 yılbu arada okullarda kitap verilir peki neden öğretmen veriyorlar?
- +1 yıl
Ama söyledim ya kutsal kitaplar dünyaya indiğinde adem oğlu zaten dünyayı, yaşamayı öğrenmemis miydi? Kitaplar dünyayı öğreten yazılar değil ki kullanım kitabı ya da öğretmen gibi dusunebileyim.
Soran+1 yılders kitaprını da biz dünyadayken yapmışlar ve aynı şey hiç bir farkı yok ayrıca kuran hem dini öğreten hemde yol göstern bir kitap ve içinde binlerce bilgi ve gösterilen yol var onu anlatma vazifesi de peygamber efendizmize verilmiştr
- +1 yıl
Ama ders kitabı ile kıyaslamak doğru değil işte.
Dersler ve kutsal kitaplar aynı değil çünkü.
Kutsal kitaplar da öğetici bir şey göremiyorum ben.
Bakın mesela Türkler Oğuz Kağan zamanında dahi tek eşli topluluklardi.
Ama Kur an Arabistan da indiği için çok eslilik olduğu için 4 esle sinirlandirdi.
Çünkü o zaman ve o şartlar savunması.
O kıtabi doğru kaynak yapmıyor benim nazarimda
Soran+1 yılişte benim demek istediğim de o kuran öğretici ve eğitici bir kitap ve anlaşılması zor evet 4 eş hak edlm, iştir erkeğe ama bunun şartları ve zaruri durumları var ve ayettte derki nekader uğraşırsanız 4 eşe adaletli, davranamaya güç yetiremazsiniz ve bir başka ayette de derki eğer aldığınız eşlere adil davranamazsanız haram işlersiniz yani yasaktır islamda kadın erkek ilşkisi bir başlıktır ve erkeğin kdından kadının da erekten üstün olduğu zamanlar mutlak vardır
- +1 yıl
Ama Türk tarihinde çok eslilik yoktur mesela ve bu kuranin inmesinden önce bir tarihtir.
Buna her hangi bir geçerli açıklama yapamazsınız.
Üstelik pedofoli var. Aişe nin 9 evlendiğinde 9 yaşında olduğu sahih kabul edilmis hadisleri var bayım. Bu yeni takvime göre hesaplandigında da Aişe çocuk yaşta..
Ben kabul edemiyorum. Ki 9 yaşında çocukların evlenmesi caizdir. 9 yaşında bir çocuğun ne fikri ne iradesi var ki ona fikrini mi soruyorlar gerçekten? ya da şu an bir adamın 3. Karısı olan kadınlara gerçekten fikrini sordular diyebilir misiniz bana?
Soran+1 yılsizin araştırma yaptığınız sitelerde bir yanlışlık olabilir çünkü anti islam siteleri ve kitaplarında bu soru sıklıkla tekrar sorulmaktadır “Esma yüz yaşındayken, Hicretin 73. Yılında vefat etmiştir. Hicret vaktinde yirmi yedi yaşındaydı. Hz. Ayşe ablasından on yaş küçük olduğuna göre, onun da hicrette tam on yedi yaşında olması icap eder. Ayrıca Hz. Ayşe, Hz. Peygamber’den önce Cübeyr’le nişanlanmıştı. ve islamda evlenme kıstasları bellidiir 10 yaşındaki bir çocuğa aile müsadesi olsa bile nikah düşmez
Soran+1 yılayrıca türk ile islam felsefesi aynı şey değildir dinin ırkı yoktur bunu türk arap hindu diye ayrım yapmaz din
- +1 yıl
Hayır islami kotuleyen sitelerden okumadım.
Ama 17 yaşta çocuk yastir ki aralarında ki yaş farkından bahsetmek bile istemiyorum.. benim hayata bakisima çok ters gerçekten.
Evet ırkı yok diyorsunuz ama neden çok eslilik var dediğimde çünkü aralarda çok eslilik vardı 4 ile aza indirdi diyorsunuz. Bu nasıl ironi?
Soran+1 yıl17 yaş olgun düşünübilecek bir yaştır ki şu anda bile 17 yaşındaki kızların kendi rızası ile aile izniyle evlendiğini görüyoruz ki bilimde bir kızın erkekten daha önce olgunlaştığını ve bunun 15 yaş ağırlığında olduğunu söylşemiştir ve ırkı yoktur kuranda türkler ya da araplar ya da hindular diye geçmez fakat peygamber efendimize kuranı kerim gönderildiğinde cahiliye dönemi vardı ve o anki dönemde erkekler kadınları köle oolarak görüp 20 den fazla evlilik bile yapıyorlardı peygamber efendimiz kuranı kerimin emrini buyurduğunda herkes bu fikri karanlıktan vazgeçtiler
Soran+1 yılToplumlar, ortak birikimin neticesinde hâsıl olan ‘örf’lere göre yön bulurlar ve bunların hesaba katılmadığı yerde, o toplum hakkında karar verme konumunda olanların isabetinden söz etmek oldukça zor, hatta imkânsızdır. yani demek istediğim türkler ya da araplar örf ve adatlerini kendileri nin yaşam biçimini örf ve adatlerini kendileri yazmıştır ve kuranı kerim tüm kainata gelmiş bir kitap olduğu için hepsinin kuranı takip etme
- +1 yıl
bir sigara yaktım ne yazmışlar bee 🚬
Soran+1 yıl@NinaEulalie derken kardeşim
Diğer konusunda 2b cevap paylaştı. Sadece her şeyi yaratan bir yaratıcı vardır, evrenin işleyişine müdahele etmez kitaplar, din, peygamberler yoktur tek gereken akıldır, kendini bilmektir.
016 Yorumla
Soran+1 yılsiz deistmisiniz bu inanca sizde katılıyormusunuz acaba
Soran+1 yılsizinle tartışmak amaçlı sormuyorum da sizi bu düşünceye iten nedeir acaba
Soran+1 yılbütün dinlerin çıktığı yer aynı derken
Soran+1 yılben zaten her konuda araştırma peşindeyim ki bu soruyu sorma nedenimde bu araştırmalarıma farklı inançlar ve görüşleri mesela sizi dininizden uzaklaştırp deistliğe iten ne bu tür düşünceleri toplayıp daha fazla araştırmak istediğim için
- +1 yıl
Bu dediklerim dışında beni asıl iten şey bu insanların yobazlığı oldu aslında. Din sömürüleri, mezhep savaşları. Sadece geçmişten gelme kitaplar var o kadar. Hangi birinde yazıyor Dünya'nın yuvarlak olduğu, Galileo bunu söylediği için ne hakla Katolik Kilisesi onun idamına karar verdi? İslama göre kim karar veriyor kadının Hristiyanla evlenemeyip erkeğin evlenebileceğine? Bunları sorgulamaya başladıkça dinlere inanamıyorsun maalesef.
Soran+1 yılanlıyorum sizi ve sorduğunuz her soruya verilebilecek cevaplar vardır illaki ve nitekim bu sizin düşüncelerinizi ne derce etkiler bilemem ben araştırma peşindeyim açıkcası ateizm deizm olsun tüm dinler ve islam olsun ama sonuçta müslümanım ve inanıyorum sizin tartışmak istemeyeceğinizi düşünerek sorularınıza cevap vermiyorum ama dilerseniz fikir alışverişi de yapabilirim gene de teşekkürler cevaplarınız için
Soran+1 yılpekala ben cevaplarımı yazarım dilerseniz okursunuz ve sizde cevapp verisiniz fikir alışverilşi yaparız tabi istemezseniz de anlarım ben dediğim gibi kimsenin fikrini yargılamam bu sizn düşünncenizdir size sorularınızın cevabını yarın yazarım yanlız saat bayağı geeç oldu ve ben yatarım birazdan eğer başka bir sorunuz olursa onu da yazın lütfen hem bende fikir almış olurum ve onu da yazarım iyi geceler
Soran+1 yılmerhaba sana cevap vereceğimi söyledim onun için yazıyorum aslında çokfazla şey yazacaktım ama çok çok uzun olacağı için okumaktan sıkılmanı istemedim ve kısaca bir vakadan bahsetmek istedim diyorsun ya galileo dünyanın yuvarlar olduğunu ispatlamıştı diye1500 lerde yaşamış biri ama kuranı kerimde dünyanın yuvarlak olduğunun ispatı ve delili vardır bu ayatte açık olarak belirtilmiştir ve modern bilim hala buluşlarında kuranı kerimden faydalanmaktadır sonuçta daha 50 yıl içerisinde bulunan dünyanın oluşumu bile kuranı kerimde açıkça belirtilmişti
Soran+1 yılöncelikle şunu söylemeliyim ki bkuran delil ve ispat kitabıdır ki içinde sayılamayacak kadar bilimin yararlandığı ve hala yararlanabileceği bilgide bulunmaktadır bing bang teorisini açıklayan bilim adamalrı dahi kurandan ilham aldıklarını açıklamışlardır ve haristayan bilim adamlarını bir araştırısanız bir çoğu islamiyeri seçmiştir amerikalı ya da farklı ülkelerde fark etemez
Soran+1 yıl1597 de sir francis drake tekne ile dünyanın etrafını yelkenliyle dolaştı ve dünyanın yuvarlak olduğunu kanıtladı fakat kuran bize 1400 yıl önce naziat suresinde der ki ve yeride yumurta biçimine soktu yani ayetin açılımını okursanız bunun arapçadaki dahv kelimesinden gelen deve kuşu yumurtası olduğunu ve o yumurtanında dünya gibi küre yani olips şeklinde olduğunu açıklar ve kuran da 6.236 ayet vardır ve peygamberimiz bu ayatleri hadislerinde açıklamıştır kuran sadece bilgi vermez ve yolda gösterir türkçe mealini bir okumanızı tavsiye ederim
Deist degilim. Ama deistler ustun bir guce inaniyorlar (bizim allaha inandigimiz gibi) ama hic bir dinin altinda olmuyolar... butun dinleri ret ederler :)
020 Yorumla
Soran+1 yılevet biliyorum ve neye dayanarak bu fikirleri savundukları hakkında bilgi topluyorum deistlerle tartışmak ya da ataistlerle tartışmayı seviyorum açıkcası
Soran+1 yılöncelikle ben herkesin dini araştırmayıp körü körüne bağlanmasına karşıyım insan anası babası budist diye budist hristiyan diye hristiyan müslüman diye müslüman olmamalı ve deidtlerin iddaa ettikleri inanç biçimi kısaca Dinsizlik kolay görünen, düşünce ufku dar , tamamen tembelliğe ve rahata dayalı bir inanç biçimidir.. aslında deist olan kişi bu dünyada mükellefiyeti kabul etmez, zor gelir.. halbuki herşeyin nasıl olup bittiğinden adı gibi eminndir kardeşim son günlerde her yeri sardı bu inanç ve bende biraz tartışıp insanların fikirlerinin karanlık olduğunu söylemeye çalışıyorum ve onların da tam olarak inan madıkları ya da kafalarındaki soruların ne olduğunu anlamak istiyorum aynı zamanda kendi nefsim ve inaçlarıma katkıda bulunuyorum
Soran+1 yıl@hermooni kardeşim şöyle düşünelim şimdi evren kendi oluşmadığına göre bir ilah var diyorsun ki sen benim ilahım bu dünyayı yaratttı ama karışmıyor ee sen bu ilahın sıfatları ya da opnu tanımlayabilecek ne söyleyebilirsin bana ama bende bir ilaha inanıyorum ve onun sıfatları esmaları peygamberi ve kitabı var bir köyde 2 muhtar olmaz birimizin ilahı yanlış değil mi o zaman kardeşim
- +1 yıl
Anliyorum gizli cocuk :) ama deist ateist degildir... ateist allaha inanmayan kisidir... ama deistler allaha inaniyorlar... artik hangi kelimeyi ismi kullandiklari onlara kalmis bisey... ya tanri, ya allah ya yahweh ya da ne bileyim iste... aslinda bu tek ustun varliga inanan dinlerin burda kast ettigim ( musluman, hristiyan ve yahudi) inandigi varlik (bizim icin allah, hristiyan icin tanri ve yahudi icin yahweh) ayni varliktir ve bu 3 buyuk dinin temeli aynidir sadece onceki dinlerde degisiklik oldugu icin islam geldi... ve bence bir insan butun dinleri arastirip ogrenmeli bilmelidir... deistlerde bence inaniyosa allahi inkar etmiyorlarsa oyle cokta kotu bisey degil bence... asil kotu olan allahi inkar edenlerdir... :)
Soran+1 yılama atladığın bir şey var meri peygamberi inakar edersen kuranı da inkar etmiş olursun ve doğal olarak hükümleride gider ve sen allah inanıyorum diyemezsin çünkü neye inandığını bilemiyorsun demektir bir diğer anektod da zaten diğer dinler yani kitaplar bir dönem ve sadce kavime inmiştir ki ve dönemleri bitince hükmüde kalkmıştır ve son peygamberimiz ve kitabı indiğinde ise tüm müslümanların islamı takip etmeleri emir olmuştur yani dini kabullenmeyen kişi ahireti ve ibadati yani sınavda olduğunu da kabullenmediğinden ateisten bir farkı yoktur
- +1 yıl
Zaten bizim inandigimiz gibi allaha inanmiyorlar ki... hani ustun bir guce inaniyorlar bizim allah dedigimiz varliga diyelim... sonuc olarak allaha inaniyorlar... benim anlatmak istedigim sey bu : hristiyanlarin Tanrisi = yahudilerin Yahweh'i = bizim Allahimiz :) deistlerde ayni varliga inaniyorlar sadece dini kabullenmiyorlar... tam olarak ateist diyemezsin buna :)
Soran+1 yıltamam tam olarak ataeisler değiller ama bide şöyle düşün ateist ben hiç inanmıyorum diyor adam kabul ama bunlar allah var din yok diyor bence tamamiyle şöyle bir düşünce allahın varlığını mantıken yok sayamıyor ama bu seferde ibadet var kaçamıyacak ortasını bulmaya çalışıyor resmen dinin yasaklarından ibadet ve sorumluluklarından kaçma yolu bence deistlik ateislikden daha beter bir sorun
- +1 yıl
Olabilir herkesin gorusu farklidir bu konuda saygi duymak lazim sonucta secim onlarin... hani biz ne diyebiliriz ki bu konuda bence en onemlisi ne biliyomusun insanlara saygi duymak... din irk ayirimi yapmamak... sen deistsin ve ya ateistsin allaha inanmiyosun kotusun diyerek ayirmamak gerek :) herkes farkli bir sekilde ibadet eder kimisi 5 vakit namazini kilarak orucunu tutarak digeri de insanlara iyilik yapip sevap kazanarak ibadet ediyordur :) orasini ne sen bilebilirsin ne de bir baskasi... insanin sevabi gunahi kendinedir ;)
Soran+1 yılyok ben kimseyi inandıkları konu ne kadar saçma da olsa ayrgılamam tabi bu yakın çevremdeki kişiler değilse yakınımdaki bir insanın yanlış bir yolu takip ettiğini görürüsem onu bizatti uyarır uzun uzun konuşurum ve benim asıl niyetim insanlarla fikir alışverişi yapmak bir kaç defa sordum ben bu ve benzeri sorular ve sorulara gelen cevap veren tüm arkadaşlarla tartışıp fikir alışverişi yaptım kimi benim saçmaladığımı düşündü kimisi normal tartıştı ve arada gerçekten arada kalmış fikirleri tam oturmamış birileride benle tartışıp fikir ldılar ve bu bence güzel bir şey bazen soru sorarlar ve ben açıklayamam demektir ki biraz daha araştırma yapmam lazım
Soran+1 yılevet zaten biliyorsun ki Hz. Davud’a (as) Zebur, Hz. Musa’ya (as ) Tevrat, Hz. İsa’ya (as) İncil, Hz. Muhammed’e (asm) Kur’ân-ı Kerim Allah tarafından insanlığa yol gösterecek birer ışık olarak gönderilmiştir zebur ve tevrat örneği aslı yani değiştirilmemiş hali ile bulunamayacak kadar zoe belkide imkansız incil ise 4 de ayrılıyor Matta, Markos, Luka ve Yuhanna ve bu dört incil de yazanların isimlerinden geliyor ve o kadar çok tezat varki saymakla bitmiyor budizm ya da benzeri dinleri hiç söylemeye gerek yok bence sonuçta bir cisme ya da kendi elinle yaptığın bir ilaha tapmak ne kadar mantıklı değil mi sadce din de değil masonluk siyonizm gibi şeyleride araştırırım ben ve açıkcası 25 yaşına kadar mal gibi yaşadım ve son 1 senedir de bu tarz araştırmalar içindeyim
- +1 yıl
Evet bende arastirmayi severim... wicca paganism gibi seylerde var ve ya daha cok enerjiyle calismak yoga yaparim meditasyon falan... illuminato mason gibi seyleride lise yillarimdan beri arastiriyorum ilginc konular bence... hani ne derle ilim cinde de olsa ogrenmelisin ya da bilmemisin diye bir deyim var ve bence ogrenmekte sinir tanimamak gerek... iste okul olmasa daha fazla vakit harcayabilirdim boyle seylere...
Soran+1 yılmeri ya sende mi meri ya yoga ne allah aşkına bee yoga yapıp ne anlıyorsun tövbeestağfirullah ve araştırmanı sevdim gerçekten güzel bir şey paganizm araştırması yapmadım da oda listede ne okuduğunu bilmiyorum ama daha çok dil okulu okuduğunu düşünüyorum nedense
Soran+1 yılkötü bir şey demedim de yoga bana saçma geliyor k. bakmada ne bilim ve peygamber efendimiz meditasyon yapmış derken meri?
Soran+1 yılneyse meri benim gözlerim ağrıdı iyice istersen yarın konuşuruz iyi geceler sana
+1 yılDinler bana oldum olası absürd ve mantıksız gelmiştir bu yüzden inanmıyorum. Tanrı inancım var ama bir açıklaması veya nedeni yok, inanıyorum sadece.
13 Yorumla
Soran+1 yıltamam bir ilah var ise bu ilahın sizi sebebsiz dünyaya mı gönderdiğini düşünüyorsunuz peki
- +1 yıl
Benim tanrı anlayışım daha farklı. Bizi sınayan, ceza veren bir tanrıya inanmıyorum. Benim inandığım tanrı evrendeki düzeni sağlıyor ve uzun vadede adaleti sağlıyor.
Soran+1 yılevrendeki düzüne sağlıyor peki sizin inandığınız ilah neden sizi var etmiş çünkü amaçsızca bir doğa kurup insanların yaşaması sağlanıp sonrada yaşamlarına son vermek neden olabilir
+1 yılDeizm tanrirnin duanyayi yaratip biraktigi inancidir kitap peygamber melek kader gibi inanclar yoktur deizmde
05 Yorumla
Soran+1 yılpeki siz bunu innıyormusunuz acaba
- +1 yıl
Yok ben deist degilim
Soran+1 yılanladım ben deistlerle tartışıp inançlarını biraz değiştirmeye çalışıyorum da
- +1 yıl
Size ne insanlarin inancindan size mi dustu peki
Soran+1 yılevet her müslümanın görevedir dini yaymak ve yanlışlıkları düzeltmeye çalışmak eğer dine inanıyorsanız ilahi kitabınızı bir daha okumanızı tavsiye ederim her müslümanın görevidir dini aşılamak ve bende insanların düşüncelerini anlayıp nerde takıldıklarına bir cevap arıyorum ve cevap veriyorum ister düşünür ve beni haklı bulurlar ister kendi düşüncelerinde kalırlar ve size de tavsiyem eğer inanıyorum diyorsanız biraz araştırma yapın körü körüne bir dine ya da her hangi bir inanca abğlanıp kalmayın
ibadet etmek zor geliyor ondan din yok Yaratıcı var diyenler
03 Yorumla
Soran+1 yıldinsizlik kolay görünen ufkudar bir inanç biçimidir ve aslında deist olan kişi her şeyin farkındadır fakat bu dünyada mki mükellifiyeti kabul etmez aslında olup iten her şeyin farkındadır
- +1 yıl
Alakası yok..
- +1 yıl
Tanrı'nın insanın ibadetine ihtiyacı yok ki.
yaratici var ama dinler uydurma yani dinlere inanmiyorlar.
014 Yorumla
Soran+1 yılsiz de bunu savunuyormusunuz ve eğer savunuyorsanız dinde gördüğünüz tezat ya da inanmama sebebiniz nedir acaba
- +1 yıl
kısmen evet. ama kendimi etiketlemeyi sevmem. dinlerin dogru olduğunun size gore tek kaniti kutsal kitaplar. iyi ama ya bir insan elinden cikmaysa? başka bir yerde daha o kitaplarin allahin kelami olduguna dair kanit yok ki? ve varsayalim bu kitaplari peygamber dedigimiz kisiler uydurdu. halki kontrol etmek istediler ve başardilar. o zaman bizler allahin/tanrının bize verdigi akli kullanmayip sorgulamadan dinlere inanarak bence en büyük gunahi işliyor oluruz. ayrica kurani ele alalim hirsizlik yapanlarin elini kesin diyor. kadin yataga gelmek istemezse elinizle vurun diyor. begendiginiz kadinlardan 3er 4er alin diyor. cennette gogusleri yeni tomurcuklanmis huriler olacak diyor. bunlar ahlaksizca söylemler ve kadini aşagılayan şeyler. şiddet ve ayrimciligi körüklüyor. hepimizi allah yarattıysa neden yarattığı kullardan birini diğerine ezdirsin? simdi cikip da gercek muslumanlar kadini el üstünde tutuyor deme asla inanmam. kadının kapanmasi bile ona zulümdür.
- +1 yıl
tanri neden kadini kapatmak istedi ve erkege de sonsuz izinler verdi? kadin herşeyden mahrumken erkek herşeyin sahibi oldu? neden erkeklerin gözleri kapatilmiyor da kadin tumüyle kapaniyor? ben bu saydiklarimiin inandigim yüce varligin kelami olabilecegine asla inanmiyorum asla. allah bizleri eşit yaratti hepimiz eşitiz eşit haklara sahibiz. örtünmek zorunda degiliz. erkekler efendilerimiz degiller. köle degiliz. şiddeti tacizi kuma getirilmesini hak etmioruz. benim inandigim tanrı bizlere kullanmamiz ve sorgulamamiz icin akil verdi. bunu kullanarak da dinlerden şüphe duymaya başladim.
Soran+1 yılkardeşim çok güzel sorular sormuşsun eğer bu konuyu benle tartışmak istersen sana dilim döndüğünce cevap veririm ama eğer dersen ki ben istemiyorum senle tartışmam fikirlerine saygı duyduğumu söylerim ama izin verirsen sana bildiğim kadarrıyla açıklama yapayım
- +1 yıl
valla şöyle ben herkese saygiliyim herkesi dinlerim ama bu konulari çok insanla tartistim ve hep dayanak noktasi kuran oluyor. ben de kurani bir insanin uydurup yazdigindan süpheleniyorum. bu da kısır bir döngü oluyor. yani ne yaparsan yap benim fikrim degismez. biliyorum senin de degismez. değiştirmeye de calismiyorum tabi. bazen işte elimizde az veri oldugu için agnostisizme yaklaşiyorum yani bu tartısmalarimizin doğru cevabını hiç bulamayacağız bilemeyeceğiz bilinemez diye düşünüyorum. karışık bir durum. ve genel olarak da dinle tanriya kafa yormam. Çünkü somut olarak hissedebildiğimiz tek bu dünya var. burada olabildigim kadar iyi ve yardimsever olup mutlu olmaya calisiyorum ve insanlarla tartısmaya girmekten kaçınıyorum. Çünkü kesin bir kanıt yok elimizde. birilerinin inancına saygısızlık edip kalp kirmaya degmez. ben böyle inanıyorum sen öyle inan. saygı duyarim bişey demem.
Soran+1 yılsenle fikir konusunda aynıyız bende kimsenin inacını değiştirmek istemem fakat fikir alışverişini çok severim ve senin sorduğun tüm sorulara verebileceğim en uygun cevapları vericem ister oku istersen okuma ama senin aklında bunlar bir soru ya da düşünce kibar ve nazik bir biçimde görüşünü belirtmişsin teşekkür ederim ve inan ki seni ya da başkasını yargılamıyor yanlış düşünüyorsun demiyorum çünkü ne olursa olsun bu senin düşüncen ve sorduğun sorular gerçekten çok mantıklı ve kafa karıştırıcı ama cevapları da var öncelikle ben sorularını bir sıraya koyup hepsinin cevabını tek tek yazıcam dediğim gibi senle tartışmak için değil sadce fikir alışverişi yapmak için ve okumazsan eğer sana diyebileceğim bir şey yok canın sağ olsun
Soran+1 yılteşekkür ederim bende karşımdaki insan anlayışlı olunca monuşmayı seviyorum ve sorularınızı incelikle cevaplıyıcam da vakit gerçekten geç olduğu için sizinle yarın iletişime geçeriz artık hayırlı akşamlar görüşmek üzere inşallah
Soran+1 yılya sana cevap yazmak istedim fakat o kadar uzun oluyorki hem seni sıkmammak hemde tüm sayfayı kaplamammk için istersen soru cevap tarzı gitmk daha mantıklı gibi inanki 3 kelimelik bir sorunu cevaplamam yarım sayfa bir yazı olmak durumunda kalıyor ve ilk önce şunu söylemek istiyorum 4 kutsal kitap var ve niye kuran diyorsun çünkü 3 ilahi kitap bir dönem ve sadce bir kavme yollanmıştır ve asüreleri dolaunca hükümleri kalmıştır ayrıca allah bu kitaplkarı korumaya almamış ve kuranı takip edlmesini buyurmuştur ve kuranı kerimde 1400 yıl önce yazılan bir kitapda şu anda bilim adamlarının yeni buldukları şeyler bile yazıyorken bunu bir insanın yazabilme ihtimali ne kadar doğru olabilir ki sence? ve dinde kadın erkek ilşkisi bir başlık ve çok fazla detayı olan bir konu ve yanlış bilgiler çok çok fazla
- +1 yıl
anlıyorum ama neden önceki kitaplar tanrı tarafından korunmuyor. yani hem onlari yolluyor diğer insanlara, hem kitap korunmadi bozuldu diyorsunuz. bunun üzerine tek gercek din muslumanlik islam diyorsunuz. ama islama inanmayan herkes de cehenneme gidecek öyle degil mi? e başta o zaman neden o insanlara o kitabi yollamıs tanrı? neden o dinlere inandirmis sonra da islami yollamis. o zaman tanri kendi yanliş yönlendirdiği insanları neden cehenneme atacak neden sınav edecek? bunlar çok çelişkili. ve anladim evet aciklamak uzun olur ama bana şunu söyle. kutsal kitaplar disinda dinleri tanri yolladi o sözler onun sözleri diye bir kanıt var mi? yok diye biliyorum ben. ha kutsal kitaplarda bilim adamlari bulmadan once var olan seyler vardi vs demissin. benim bildigim bu tarz bir durum yok varsa yazarsan sevinirim. ayrica ornegin misirlilarin yuksek bir medeniyet sahibi olduklarini biliyoruz tarihten. yine kayip kita atlantiste yasayan insanlar icin de aynısı deniyor.
Soran+1 yılo kitaplara gerçekten inanan insanlar daha doğrusu gerçek bir incile idsanın yoludan giden hiç bir insan cehenneme gitmeyecek ve dediğim gibi sadece bir kavme gelmiş o kitaplar ve sonradan hükümlerinin kalktığı bildirilmiştir ve inananların allaha iman edenlerin kuranı örnek almaları söylenmiştir çünkü mesela incilden örnek alalım hz. isa çarmaha gerildikten sonra ona inanan kimse kalmadı ve incil herkesin istediği gibi yorumlandı zaten incile bakarsanız tezatlıklar görebilirsiniz fakat kuranı kerim hiç bir tezatlık bulunmayan tek din kitabıdır ve kuran sadece delil ve ispat kitabı olduğu gibi içinde bilim le alakalı bir sürü de delil ardır mesela 1597 de sir francis drake tekne ile dünyanın etrafını yelkenliyle dolaştı ve dünyanın yuvarlak olduğunu kanıtladı fakat kuran bize 1400 yıl önce naziat suresinde der ki ve yeride yumurta biçimine soktu yani ayetin açılımını okursanız bunun arapçadaki dahv kelimesinden gelen deve kuşu yumurtası olduğunu ve o yumurtanında
Soran+1 yıldünya gibi küre yani olips şeklinde olduğunu açıklar ve kuran da 6.236 ayet vardır ve peygamberimiz bu ayatleri hadislerinde açıklamıştır kuran sadece bilgi vermez ve yolda gösterir bundan daha 50 yıl kadar önce öğrendiğimiz dünya oluşumu ve bing beng teorisi 1400 yıl önce yazılmış olan kuranı kerimfde açıkca ifade edilmiştir
Soran+1 yıl"O inkar edenler görmüyorlar mı ki başlangıçta göklerle yer birbiriyle bitişikken, biz onları ayırdık ve her canlı şeyi sudan yarattık. Yine de onlar inanmayacaklar mı?" (Enbiya, 21/30) suresinde anlatılmıştır bing beng teorisi daha açıklaması da var
- Diğer konusunda 30,8b cevap paylaştı.
+1 yılbir yaratıcı var ama dinler, kitap, peygamberleri reddediyoruz
18 Yorumla
Soran+1 yılbenim de merak ettiğim bu zaten sebebi olmalı bunun redddetmeniz için değil mi
- +1 yıl
sebebinin uydurmaca olması
Soran+1 yılmüslüman bir ülkedesin ve her tarafın kuran dolu hiç açıp ta türkçe mealini okudunuz mu ya da başka dinleri araştırdınız mı sonuçta bir ilah varsa ve sizi dünyaya göndermişse bunu amaçsızca mı yapmıştır bunu hiç düşünüyormusunuz
- +1 yıl
ilkokul 5. sınıfta hatim etmiş kızım. düşüncem böyle yargıla tartış diye yorum yapmadım. deizmi sordun açıkladım. iyi geceler
Soran+1 yılbende açıklayamadığınız fikirlerinizi düşünerek yaptığınız yanlışlarınızı duymak için bu konuyu açtım sizde iyi geceler
- +1 yıl
niye açıklamıyım kardeşim inancımız böyle. bu evren, insanlar elbette kendiliğinden olmadı. ama dinler ahiret inancı kitaplar mucizevi olaylar uydurmaca geliyor.
Soran+1 yılşimdi evren kendi oluşmadığına göre bir ilah var diyorsun ki sen benim ilahım bu dünyayı yaratttı ama karışmıyor ee sen bu ilahın sıfatları ya da opnu tanımlayabilecek ne söyleyebilirsin bana ama bende bir ilaha inanıyorum ve onun sıfatları esmaları peygamberi ve kitabı var bir köyde 2 muhtar olmaz birimizin ilahı yanlış değil mi o zaman kardeşim
- +1 yıl
Ya senin inancın yanlışsa? Bunu bilemeyiz.
Deistler Allah'a inanır ama peygamberlere inanmıyor
06 Yorumla
Soran+1 yılsiz bunu inanıyormusunuz
Soran+1 yılDinsizlik kolay görünen, düşünce ufku dar , tamamen tembelliğe ve rahata dayalı bir inanç biçimidir.. aslında deist olan kişi bu dünyada mükellefiyeti kabul etmez, zor gelir.. halbuki herşeyin nasıl olup bittiğinden adı gibi eminndir kardeşim son günlerde her yeri sardı bu inanç ve bende biraz tartışıp insanların fikirlerinin karanlık olduğunu söylemeye çalışıyorum
- +1 yıl
Deistlik sapıklık mı sence?
Gizli Üye(30-35)+1 yılDinleri red eder. Dinler insanlar tarafından uydurulmuştur deizimde akıl ve doğa vardır.
11 Yorumla
Soran+1 yılpeki sizi dünyaya getiren bu dünyayı var eden bir ilah bunu amaçsızca mı yapmıştır neden böyle düşünüyorsunuz acaba
+1 yılallah var din kitap yok
05 Yorumla
Soran+1 yılpeki bu inanca iten şey neydi acaba sizi
- +1 yıl
müslümanım bir ara öyle düşünecektim o yüzden biliyorum
Soran+1 yılbende müslümanım ve deistlik her yanı asrdı gidiyor deistlerle fikir alışverişi yapıp açıkcası onların düşüncelerini tam olarak öğrenip ve yanıldıkları noktaları ya da inkar ettikleri noktaları ne diye arştırma yapıyorum ben bir insanın anası babası hindu diye hindu hristiyan diye hristiyan ya da müslüman diye müslüman olmasına karşıyım herkes araştırmalı bence
- +1 yıl
Zaten herkes iradesine karşı sözde kara veriyor
Soran+1 yılişte ben o irade neye dayanarak karar veriyor soruyorum da bir çok arkadaş tartışmadan kaçıyor gibi bazıları mantıklı sorular soruyor ama bende cevap verdiğimde garip tavırlar sergiliyorlar
Diğer konusunda 22,4b cevap paylaştı. Deistim, din inancım sevgim yok.
03 Yorumla
Soran+1 yılsebebini sorabilirmiyim size dinde itici ya da inanmanıza mani olan şey neydi
Soran+1 yıldini kullanmak da günah ve zaten sınavda olduğumuz ve bu gerçek bir hayat olmadfığı için olabilir mi bunlar ve ayrıva din günah diyorsa bunun bir sebebi vardır öyle değil mi
+1 yılYaratıcıya inanıp dinlere inanmamak
04 Yorumla
Soran+1 yılDinsizlik kolay görünen, düşünce ufku dar , tamamen tembelliğe ve rahata dayalı bir inanç biçimidir.. aslında deist olan kişi bu dünyada mükellefiyeti kabul etmez, zor gelir.. halbuki herşeyin nasıl olup bittiğinden adı gibi eminndir kardeşim
- +1 yıl
Off git başka yerde zırvala mk her haltı kafanıza göre yorumlayıp kendinizi zeki sanıyorsunuz
Soran+1 yılsenin fikri karanlıklarda olman ve buna inanmaman din kardeşlerini yok sayman daha büyük bir saçmalık değilmi kardeş
Soran+1 yılilk önce konuşmalırına dikkat et kardeşim ikidebir zırvalık felen diye saçma kelimeler kullanma adam gibi konuşamayacaksan yazma kendi düşüncelerini benimsemiş olabilirsin bu beni ilgilendirmez ama düzgün konuşman gerekeir karşındaki ile sen çok zeki biri isen zekenı kendine sakla ve biraz anlayışlı olmada kullan bu soruyu tartışma amaçlı sordum ben zaten yazdığı gibi tartışmaya gelemiyorsan yazma git
+1 yılYaraticiya inanıyorlar ama ibadetlere inanmiyorlar
02 Yorumla
Soran+1 yılpeki siz de deistmisiniz yoksa değilmisiniz
- +1 yıl
Degilim
Gizli Üye(30-35)+1 yılDeist ateistler gibiler işte aynı
01 Yorumla
Soran+1 yıldeistler allahın varlığını sayıyuorlar peygamberi kitabını yok sayıyorlar da bu daha da fikri karanlık bir düşünce bence ve bu inanca insanları itrn sebebler ne merak ediyoru
Diğer konusunda 390 cevap paylaştı. Dinlere inanmıyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılbunun bir sebebi olmalı değil mi nedenleri nedir acaba?
Devamını Gör(5)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası