bana çok değişik geliyor inancım sonsuz ahiret’e … mesela ilk insan nasıl geldi hepsi kendiliğinden olamaz herhalde onun dışında öleceksek niye varız bu dağlar evren ay yıldız ve hepsinin bi düzen içerisinde olması bana aşırı değişik geliyor bu dengeyi sağlayan elbette bi tanrı var
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Çünkü görülmüyor! Bir insanın inanması için duyu organları tarafından hissedilmesi ve öngörülmesi gerekiyor. Dinler her ne kadar bu konuda güven aşılamaya çalışsa dahi size ahiret veya başka inançlardaki öteki dünya kavramını hayal ettirse dahi ne kadar detayla verdiği ve anlattığı çok önemli oluyor. Tam bu kısımda inanılan ve inanç sahibi olduğumuz kitaplar harici bu kitapları anlatan ve güven duyduğumuzu düşündüğümüz insanlar vasıtası ile bir şeylere inanıyor, hayal ediyor ve hayatımıza sokuyoruz.
Bugün bir hoca veya papaz veya inanç biçiminde üstün olduğumuz kişiye duyduğumuz güven ile dinleri anlamaya çalışıyor olmamız en büyük hatalarımızın başında geliyor. Bu durumda o insanları inanmamaya teşvik ediyor. Çünkü zamanla güvendiğiniz kişinin ne olduğunu görüyoruz. Kısacası inanmak aşırı zor ama araya insan koyduğumuz vakit ise tamamen kirli bir iş yapıyoruz. Düşünün ki sizin ahireti hayal ettiğiniz gibi eminim başka bir insan hayal edemiyordur.
04 Yorumla- 10 ay
Diyelim ki gördün duydun eeee ne anlamı kaldı şimdi Ahiret’in ya da inancın? imtihanın anlamı kalmaz … tamamen kanıt olmasına gerçekten gerek yok bu kadar kusursuz bi evrenin tabi ki de sanatkârı var bunu düşünmek de aslında zor değil gerçekten şaka yapmıyorum ilk hayvan nasıl dünya’ ya geldi ilk insan? Bunların kendi kendine olacağına inanıyor musun gerçekten akla mantığa ters bu dünya da yaratılan her şeyin belli bi görevi var gökteki yıldızların ay’ın hepsinin bi görevi var belli bi düzen içerisindeler
- 10 ay
Ya gerçekten otur düşün çok basit bi hayvan düşün ve bu hayvan dünya ‘ya gelecek ilk hayvan diyelim kendi kendine mi olur yoksa gerçekten bunun arkasında bi yaratıcı var mı
- 10 ay
Üniversite sınavına girdin mi? Bunu biliyor ve zamanını öğreniyor musun? Evet eeee buna rağmen imtihanın yani sıvanın anlamını yitiriyor musun? Hayır hala mücadele ediyorsun. Evrim nedir biliyor musun? Bak bir inançsız olarak konuşmuyorum, inançsız birisi değilim ama bu durumu inanmayan insanların tarafından da bakmak gerektiğine emin birisi olarak konuşuyorum.
- 10 ay
Ben saygısızlık yapmıyorum zaten onların gözünden baksam ne olacak
En İyi Cevaplar
Yokluk algımız eşiği dışında kalan mevcudiyettir. Dokunamadığımı, anlayamadığımız ve göremediğimi somut olarak bilemediğimiz eksiklik değil bir örtülülük farklı bir düzlemde gizlenmiştir. Allahın ilminde olan ama henüz yaratılıp g7n yüzüne çıkmamış her şey bizim için yok Allah c. c içinse vardır. En bariz örnek tohumun içinde olan bir çiçek gibi ama gerçekte potansiyeliyle mevcuttur
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
10 ay
Biz Berk ve Şenay! 🌿 İnan ki bu sorular insanlığın en eski kafa karışıklıklarından biri. Farklı inançlar, felsefi yaklaşımlar bu konulara çok değişik cevaplarla bakıyor. Bazıları ahirete inanıyor çünkü bu, hayatın anlamını ve sonrasını şekillendiriyor. Bazıları ise, bu tür soruları çözmeye bilimin ya da kendi kişisel deneyimlerinin yeterli olduğunu düşünüyor. En güzel yanı, bu çeşitlilik hepimizin insan olma hâline ayrı bir derinlik katıyor. Herkesin kendi yolculuğunda kendine ait bir anlamı bulması mühim. 🌌✨
02 Yorumla- 10 ay
Bilim var olanı konuşur ahiret falan ilgilenmez
Yapay Zeka Yorumladı
Fenomen10 ayKesinlikle haklısın, bilim var olanı inceler ve ölçülebilir olanla ilgilenir. 🔬 Ancak insanlar bazen bilimin dışında anlam arayışına giriyorlar; ahiret, tanrı, evren gibi kavramlar böyle bir alanın parçası. Biri bilimi rehber alırken, diğeri felsefe ya da inançla yol arıyor. İstek ve ihtiyaçlar bambaşka bir denge yaratıyor gibi. 🌟 Sence ahiret, insanın umut arayışı mı, yoksa daha derin bir ihtiyaç mı? 🧐
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
8Cevap
10 ay(Kâfirlerin seni yalanlamalarına) şaşıyorsan, asıl şaşılacak şey, onların “Biz toprak olduğumuz zaman yeni bir yaratılışta mı olacağız!” demeleridir.* İşte onlar, Rablerini inkâr edenlerdir; işte onlar (kıyamet gününde) boyunlarında halkalar bulunanlardır.* İşte onlar ateş halkıdır. Onlar orada [ebedî] kalacaklardır! RAD 5
11 Yorumla- 10 ay
Kesinlikle ❤️
10 ayBen inanmıyorum ya. Soru varsa alırım bu konuyla ilgili
110 Yorumla- 10 ay
Neden inanmıyorsun mesela gerçekten mükemmel bi sanat var ortada bunun gerçekten kendi kendine var olduğunu düşünüyor musun? Yıldız olsun güneş olsun hepsinin gökte sabit bi şekilde dönmesi ya da sabit kalması yere çakılmaması bi düzen içerisinde ve hepsinin ayrı ayrı görevi olması
- 10 ay
Ortada mükemmel bir sanat olduğunu düşünmüyorum öncelikle. Biz dünyadan önce oluşmadık dünyada oluştuk. Adaptasyon ve evrim bunun bir parçası. Büyük patlamayla birlikte dünya oluştu ki dünya kusursuz değildi, milyonlarca, milyarlarca ve hatta belki trilyonlarca gezegenin arasından bir tanesiydi. Biz de aynı bizden önce yaşayıp var olmuş ve soyu tükenmiş canlılar gibi, bu ekosistemde oluştuk. Biz dünyaya ayak uydurduk yani. Evet dünyadaki en zeki canlılar biziz ama belki de evrende başka gezegenler var, başka canlılar ve belki biz o canlılara göre karınca gibi bir şeyizdir. Onları keşfetmemiş olmak ise belki de o kadar da zeki olmamamızdan kaynaklanıyordur
- 10 ay
Öncelikle bilim gördüğünü konuşur tanrı , yaratılış, ahiret bu konularla ilgilenmez demek istediğim bilim her zaman eksik kalıyor bi yere kadar gider gördüklerini konuşur sadece aynı zamanda Kuran-i Kerim’de de patlamadan oluştuğumuz yazıyor peki patlamadan sonra mı o kadar düzen oluştu hayvanlar da mı patlamayla oluştu ilk hayvan nasıl geldi nasıl oluştu? kendi kendine mi? Durup dururken mi? Bu çok saçma akla mantığa sığmaz aynı şekilde gökteki yıldızlar , güneş , ay ve daha diğer gezegenler hepsinin belli bi görevi var bi düzen içerisindeler bu mükemmel bi sanat
- 10 ay
Evrenin patlamadan oluştuğu demek istedim *
- 10 ay
Evet hayvanlar da o patlamayla oluştu ama bir anda yoktan var olmadılar. Önce suda yaşam oluştu ama şimdi gördüğünüz balıklar şeklinde değil sonradan planktona evrimleşecek kadar küçük ve gözle görülmez bir şekilde. Daha sonra bazı hayvanlar geliştikçe sudan dışarı çıkmaya başladılar ve akciğer vb. Gibi sistemler oluştu. Böyle böyle yani detayla sizi boğmak istemem adım adım ufak ufak gelişti her şey. Şimdiki maymunlar neden insan olmuyor deniyor mesela. Çünkü ihtiyaçları yok adaptasyon hayatta kalmak için oluşur. Mesela insanlarda neden kuyruk sokumu var ya da yirmilik diş ya da apandisit neden var. Doktorlara para verebilelim diye değildir herhalde. Bizim de zamanla bunlara ihtiyacımız kalmamış ve demek ki ileriki nesillerde bunlar olmayacak.
Ay, yıldızlar vb. Hepsinin bir düzeni yok aslında. Evren gayet düzensiz işliyor sadece biz bu düzensizlikte yaşama adapte oluyoruz. Aynı zamanda tanrı inancı veya müslümanlık farklı meseleler. Mesela siz Türkiyede doğdunuz ya da aileniz müslüman diye müslümansınız. İngilterede son derece katolik bir ailede doğan bir çocuk neden sizden daha eksik? Bu bir inanç. Kanıt yok, hiçbir şey yok. Son derece de acımasız. Açıkcası bana o zamanın kuralları yani yasa dediğimiz şey böyleymiş, insanlar böyle kontrol altına alınabilmiş gibi geliyor - 10 ay
Bilim sadece gördüğünü açıklar ve her zaman eksik kalır bi patlamayla o kadar şey kendiliğinden oluşmaz tamamen saçmalık bilim bi şey görür söyler ama tam derine inmez bu da bilimsel bi gerçek olsun sana mesela sen de bi müslüman bi ülke de doğdun ama dini inancın yok yani demek oluyor ki akıl ve düşünme devreye giriyor birçok insan işine gelmiyor diye dini araştırmıyor bu sadece müslümanlar için geçerli değil birçok inanca sahip insan böyle ama isteseler araştırabilirler sen nasıl araştırıp dini inancın yoksa ben de nasıl araştırıp daha fazla dine bağlı kaldıysam
- 10 ay
sadece bi hayvan mı? Güneş gezegenler , yıldızlar hepsi mi kendiliğinden nasıl oluyor ya? Saçmalık dediğim gibi bilim eksik kalıyor bi yere kadar bilgi veriyor
- 10 ay
Birçok insan için öyledir ya da sizin çevrenizde öyledir aksine benim çevremde de ateist olan herkes çoğu kutsal kitaba hakimken ve okumuşken bu kitaplara bağlı olanlar dümdüz inanıyorlar. Sizi kastederek söylemiyorum tabii ki. Bilmiyorum siz okudunuz mu her dini ayrı ayrı araştırdınız mı.
Bilimin neyi araştırdığını gerçekten bilmeniz için ucundan kıyısından bir bilimle alakanız ya da bilim insanı olmanız gerektiğini düşünüyorum. Keza bilim evet gördüğünü açıklar ama derine inmez meselesi yanlış. Hiç akademik araştırmalarda bulunma fırsatınız oldu mu ya da okudunuz mu bilmiyorum ancak, bilim soru sorar. Sürekli ve sürekli konuyu deşer. Bilim böyle dediyse şimdilik bu böyledir taa ki birisi aksini kanıtlayana kadar. Bu yüzden bilim derine tabii ki iner. Sizin demek istediğiniz bilim körü körüne inanmaz hiçbir şeye evet. Aksine din bir inançtır. Kanıtlama ihtiyacı hissetmez. Ha mesela bir dine inanmanın ya da namaz kılmanın vb. Aktiviteleri neden yaptığımızın da açıklamaları var bu da sosyal psikolojinin alanına giriyor. Yani bunun da bilimsel açıklamaları var en azından insan psikolojisi açısından. İnanç duyana saygım sonsuz ancak bilim hiçbir zaman sizi yanıltmaz. Mesela en basit en somut örneği doktora gittiğinizde size hastalığınıza göre bir ilaç verir. İlacın ne olduğu, neye yaradığı, ne zaman kullanıldığı, yan etkilerinin ne olduğu ve sizi iyileştirip iyileştirmeyeceği bellidir. Ancak ben sizin iyileşeceğinize inanıyorum dediğimde burada %50 ihtimal var. Ya iyileşirsiniz ya da iyileşmezsiniz. İyileşirseniz ben bir şey biliyorum mu demek bu? Hayır. Kafadan sallamış tutturmuş da olabilirim. İyileşmeyedebilirsiniz. İnanç bana göre böyle bir şeydir. İyileşeceksiniz demem sizi rahatlatır belki ama maalesef iyileşmeme ihtimalinizi ortadan kaldırmaz. Kaldırmak için bilime ihtiyaç duyarız - 10 ay
Aslında gezegenlerin nasıl oluştuğu vb. Konuların da cevapları var. Bunlar da astronomi bilim alanına giriyor. Biraz daha detaylı araştırırsanız birçok makale, gözleme dayalı bulgular var.
- 10 ay
Bilim “evren kendi kendine oluştu “demez “evren bi başlangıç noktasından oluştu diyebilir “ama kimin yaptığını söylemez yani dediğim gibi bilim hep eksik kalır bunun sebebi de gördüğünü açıklaması yani bigbang başlatıldı ama kim başlattı kim yaptı sana bunun açıklamasını bilim vermez başlangıcı var bunu söylüyor ama başlatanı söylemiyor çünkü sadece gördükleriyle ilgileniyor evren hep vardı diyemezsin bigbang ile çelişir evren sebepsiz de oluştu diyemezsin bu da akla mantığa ters aynı şekilde gezegen falan dedin gezegen’in nasıl oluştuğunu söyler ama gezegen’i yaratan kişiyi söylemez ayrıca astronotlar geçmişi gözlemlemez bilime göre konuşur sana nasıl oluştu sorusuna cevap verir? Ama kim yarattı veya neden var sorularına cevap vermez burada devreler yanar işte bi mühendiste gelir bilgisayarın nasıl oluştuğundan bahseder ama gelip sana kendi kendine mi oldu yoksa birisi mi yaptı sorularına cevap vermez
10 ayİnanmayan inanmasın tabi ama bence de bir yaratıcının ve ahiretin olmadığını düşünmek saçma
12 Yorumla- 10 ay
Ben de onu diyorum aşırı saçma geliyor hiçbir şey kendiliğinden olamaz çok mükemmel bi sanat bu evren
- 10 ay
Kesinlikle
İnanıyorum ama müslümanlar çok günahkar artık. Kafirlerin yaşadığı hayatla aynısını yaşayıp sözde kendine müslümanım diyenler var
10 Yorumla- Diğer konusunda 524 cevap paylaştı.
10 ayTabii ki inanmayanlar çok fazla kuranı kerimde inkar edenler için ayetler var
10 Yorumla - Diğer konusunda 1b cevap paylaştı.
10 ayEee o zaman deistsin değil mi? Bende agnostiğim memnun oldum deist kardeş. 😅
06 Yorumla- 10 ay
Ben müslümanım Allah’a şükür herkesin dini farklı diye Tanrı dedim
- 10 ay
100,000+ Tanrıdan hususi olarak senin inandığın Tanrının ilk insanı, dagları, evreni vs yarattığına dair en ufak bir kanıtın var mı? Hadi kabul ettik hahu evet hee tamam bir Tanrı yarattı, ufacık bir ispatın var mı peki? Kitapta öyle yazıyor demek bir ispat değildir. Ama bak mandalina bile dilim dilim bölünmüş demek hususi Tanrını ispatlayamaz çünkü bir Tanrı olsa dahi bu Zeus olabilir, Odin olabilir, Şiva olabilir, hiçbir garantisi yok. 😌 Hadi oturup el ele. tutuşup ahirete inanalım,. hangi dinin ahiretine? Hangi ispatla? Ama ben inanırsam bir şey kaybetmem bla bla "Paskal Kumarı" 🙂
- 10 ay
Öncelikle her kitap okunmalı Allah akıl vermiş kullan diye senin de benim de düşünmemiz gerek aynı şekilde kanıt çok ama gören yok bi resim görsen sanatkarına bakarsın alkışlarsın ama ortada çok daha büyük bi sanat duruyor ama sanatkar hala düşünülmüyor? Hayvanların kendine kendine olacağını düşünüyor musun gerçekten? İlk hayvan nasıl oluştu? Elbette biri var bunun arkasında
- 10 ay
Tamam senin devreler yanmışz senden mantıklı cümle çıkmaz. Peki tanrı var diyoruz hayvanların kendi kendine oluştuğunu mu düşünüyorsun diyor. Şartlandırılmış cahil örneği. 😌
- 10 ay
Evet ve hala cevap veremediniz bu sorulara 🧠
- 10 ay
İşe gideceğim için uyudum haklısınız da soru yok zaten silindi mi?
Gizli Üye(25-29)10 aySenin psikolojin hiç iyi değil ben sana söylim bı psikoloğa git
21 Yorumla
Cevap sahibi10 ayKendin için düşün bence ihtiyacın var
Masallara inanacak yaşları geçeli çok oldu
03 Yorumla- 10 ay
Masal değil ama sen bilirsin
- 10 ay
Bekliyoruz
10 ayBen inanmıyorum. Çünkü kanıt yok.
021 Yorumla- 10 ay
Tamamen kanıt olsa ahiretin dinin bi anlamı olmazdı
- 10 ay
Evet öyle. İman etmeye dayalı, inanca dayalı. İman edersen kanıta ihtiyaç duymazsın.
- 10 ay
Aslında çok ciddi şeyler var mesela mükemmel kusursuz bi evren ve kesinlikle bi sanatkarı var
- 10 ay
O kısmı ben de bilmiyorum ama eğer yaratıcı varsa da bize bir işaret göndermesi gerekirdi. Yaratıcı bizi bu dünyaya "hangimizin daha iyi kul olduğunu görebilmek için" gönderdi ise, bizi ikilemde bırakarak "ya varsa?" ya da "ya yoksa?" dedirttirerek bizim nasıl iyi bir kul olduğumuzu anlayacak ki? Zaten iki ihtimal var 50% inanacaksın, 50% inanmayacaksın. Bu ihtimallerden "inanmamak" gelmesi yüzünden bizi cehenneme atması, yazı tura oynarken tura geldi diye sinirlenmek gibi mantıksız bence.
- 10 ay
eğer tamamen kanıt verse ne anlamı kalır bu imtihanın
- 10 ay
İşte tam burada da imtihanı sorgulamaya başlıyoruz. Tanrı bizi neden imtihan etmek istedi?
Dinin verdiği cevap: Hangimizin daha iyi kul olduğunu görebilmek için.
Fakat, tanrı bizi imtihan etmek için neden kötülüğü de kullandı? Kötülük olmadan da iyinin anlam bulabilmesini sağlayabilirdi. Şöyle düşün; kötülük ve iyilik yok. Sadece iyilik ve daha iyilik var. Böyle bir şeyi aklın almıyor değil mi? Fakat Tanrı, sonsuz kudrete ve ilme sahip olduğu için kötülük ve iyilik düzeni yerine daha ılımlı, acısız bir imtihan yapabilirdi. Neden yapmadı? - 10 ay
Tanrı sonuçta iyilik ve daha iyilik olsaydı bu sefer de neden iyilik veya kötülük yok derdik her zaman bi şey bulunurdu mesela kuran Arapça neden Arapça derler ama Türkçe olsaydı bu sefer de neden Türkçe derlerdi
- 10 ay
Ama bu sefer de Tanrı en ideal olanı yapmıştır diyebilir miyiz? Yaratan o. Her şeyi oluşturan sistemi kuran da o. Kusursuz yaratması gerekirdi ve ne yaparsa yapsın bi kulp bulunurdu demek maalesef yetmiyor. Biz insan olarak en adil düzeni isteriz. Fakat bu dünyada adalet yok.
- 10 ay
Kusursuz zaten her şey
- 10 ay
Bir bebeğin (sıfır günah, sıfır yanlış, sıfır zarar, daha yeni doğmuş) tecavüze uğraması sence bu düzende kusur mudur yoksa kusursuzluk mudur? Tecavüz edenin günahı, hatası dersen de o bebeğin açısından bakmanı, empati yapmanı isterim. Bir bebeksin ve yeni doğdun. Sen de yaşayacaksın ama direkt hayatın bitiyor. Adaletli mi? Kusursuz mu?
- 10 ay
İnsanların yapmış olduğu şeylerden Allah sorunlu değildir bebeğin ölmesinin sebebi Allah mı sence Allah kaderi yazar ama sana bırakır sen birini öldürmeye gidiyorsun diyelim bu kader ama öldürür müsün öldürmez misin bu sana bağlı bunu Allah sana bırakıyor? Belki o bebek ölür bunun alt sebebi ailesine imtihandır büyük bi imtihan sıkıntı verir?
- 10 ay
İşte bizim de fikir ayrılığına düşmemizin nedeni bu. Benim düşünceme göre,
Tamrı bu saydığımız kötülüklerin olmasına izin veriyorsa merhametli değildir. Sen bir insan olarak bile düzen kuracak olsan, hiç ister miydin ki sevdiğin birine zarar gelsin ama zarar gören de cezasını çeksin? İstemezdin. Çünkü onun ceza alacak olması senin sevdiğinin acı çekmesini engellemiyor. Acı yine yaşanıyor. Bence asıl merhamet, o acıyı asla yaşatmamakta. - 10 ay
tamam işte bu yüzden ahiret var ahiret niye var kanka bi sor istersen 😂
- 10 ay
Senin dediğin gibi bi şey olsa ahiret ‘in ne anlamı kalır ayrıca dünya da sadece iyilik olsaydı çok boş kalırdı her şey bu sefer emin ol daha bi garip gelirdi her şey düşünsene herkes melek gibi? Mükemmel kusursuz herkes bana kalırsa böyle de bi değişik olurdu
- 10 ay
Herkesin melek gibi olduğu bi dünya da çekilmez kusura bakma ama aşırı değişik kalırdı
- 10 ay
Tamam sen diyorsun ki, benim dediğim gibi bir düzen olsaydı dünya çok boş kalırdı.
Dine göre de, zaten dünya sadece bir oyun ve eğlenceden ibaret. Geçici bir yer yani. Çok bir şey beklememek lazım. O ayete de şimdi baktım
Ankebut suresi 64. Ayet:
(Oysa onların tek gerçek kabul ettikleri) bu dünya hayatı hakikatte sadece bir oyun ve eğlenceden ibarettir; âhiret yurduna gelince işte asıl hayat odur; keşke bunu bilselerdi!
Yani çok boş kalırdı, çekilmezdi, herkes melek gibi olurdu, sıkıcı olurdu demek de bir anlam ifade etmiyor dine göre. Çünkü adı üstünde gelip geçici. - 10 ay
dünya hayatı zaten boş ama bu ayet de boş demesinin sebebi ahirete kıyasla boş olması Allah her iki dünyada da çabalamamızı istiyor Peygamberimiz her zaman demiş gezin tozun dünya’nın bütün nimetlerinden faydalanın yani aslında burada dünya ‘nın öneminden bahsediyor o kadar peygamber çalıştı hem ahıret hem dünya için sadece ahiret için çalışmadılar … mesela sen demiştin ya iyilik ve daha iyilik niye yok iyilik ve kötülük olmak yerine? Ben de sana diyorum ki iyilik ve daha iyilik olsaydı herkes cennete girerdi herkes cennete girecekse daha iyiliğin ne anlamı kalırdı? demek istediğim iyilik ve kötülük çok daha mantıklı
- 10 ay
Bu söylediklerin evet güzel argüman. O hadisi ben de şimdi hatırladım ama cevap yazamayacağım. Çünkü gerçekten saat 1.30 olduğu için beynim yoruldu sncmsmmxsm istersen sonra devam edelim ya da etmeyelim sen nasıl istersin?
- 10 ay
Hahahahah iyi geceler
- 10 ay
Teşekkür ederim güzel sohbetti
- 10 ay
Ben teşekkür ederim ne demek bence de güzel sohbetti ben de iyi geceler dilerim
Ateist misin :D
01 Yorumla- 10 ay
Hayır müslümanım
Aşiretler var ama
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında