Bu ne kadar üzücü demi :/ ben almanyaya gitmeyi düşünüyorum nasıl gidicrm?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 

Yav he hee bir turlu iran yapamadiniz gitti ulkeyi. Yahu Turkiye kurulmadan önce Osmanlı doneminde iran gibi mi yasiyorduk? Iyi ki dilinizde bir iran var. Yahu bizlerin ilk olarak ırkı ikinci olarakta mezhebi iranla olabildigince uyumsuz. Osmanlı doneminde bir cok padisah irana sefer duzenleyerek iranı alabilecek gucteyken bunu yapmamiştır. Zira şii ler ile ayni vatanda yasamak istemeyen padisahlarimiz olmustur. Her neyse siz bu sekilde bir yere varamadiniz ve hala da bir sonuc alamayacaksiniz bilin bunu. Bu ulke aksine komünizmin esiri kuzey kore gibi olmadi zamaninda ona dua et. O zaman gorurdun sen özgürlüğü!..
Şuna bak. 1 tane argo ve kışkırtıcı kelime kullanmadan bir ton yazi yazdim ben. Karsima gelen sozde cagdas ve laik kisinin 1 cumlesindeki lugatı oturup inceleyin. Sizlere laf anlatilmaz derken bosuna demiyoruz. Birak git ulkeyi sizin gibi kaçan kisilerden bu ulkeye bir fayda dokunmaz. Ayrica gizli gizli diledigin gibi yorumlar yapmak cok cagdasca degilmi? Istersen ozelden yaz bana bu lafları. Tabi yerse. Her neyse yorumunj sikayet ediyorum. Yaptigin yorumlar kaldirildikca ben burda kendi kendime konusmus gibi olacagim ama neyse. Her neyse hazimsizlik sorunun daha coooook uzun surecek bunu bil :D
Kimse senin arapları ne kadar çok sevdiğini bilmek zorunda değil
Yahu bu ne acizliktir? Bu ne acziyettir? Tarihi bilgin bu kadar mi zayıf?
https://i.hizliresim.com/bblGBG.jpg
Bak bu fotografta soldaki kiz kim biliyormusun? Son halife sultan Abdülmecidin torunu Neslişah sultan. Yani Osmanlı da bir halifenin torunu dahi bu kadar ozgurce yasayabiliyordu. Sizi kim korkuttu seriattan bu kadar bilmiyorum ama seriat demek iran demek degildir şunu algilayin artik. Iranla hic bir benzer bagimiz yok. Bir osmanli sultaninin torunu hele hele halifenin torunu boyle rahat ve ozgurse hangi kisitlamadan bahsediyorsun? Osmanlı ve Selçuklular araplar gibi degil Türk gibi yasamislardir. Hatta sözde senin gibi ilk firsatta ulkeden kacmayi dusunen kisiler bir Osmanlı Türkünün kalitesine asla ulasamaz. Her neyse fotografa bakta o korktugun seriati gor biraz :D :D
Ya 1000 yıldır kuranda ne yazdığı hakkında orta nokta bulamamış gavatlar gelmiş "şiriat gilsin" diyor.
İşid'in anladığı gibi mi, suudların anladığı gibi mi, filistinin anladığı gibi mi , şiilerin mi sunnilerin mi alevilerin mi? Hangi şeriat?
pbs.twimg.com/media/CZcaiU6WAAAzb_E.jpg:large
Şu ülkelerde bize şeriat gelmez diyordur zamanında.
O dönem gelecek bu ülkede, ya iç savaş çıkacak ya da sessiz sedasız şeriata geçeceğiz.
@ozgehalil ya gezi parkını yıkamayan adam 10 dakikada şeriat getirsin bakalım g*tu yiyor mu :). Ama adım adım imam hatip vb ile sayılarını çoğaltmaya çalışıyor, ne zaman ki destekleyici çoğunluğu elde eder o zaman dediğin gibi birden şeriat gelir ne olduğunu anlayamayız.
Şu an ülkede bunu görmemek için aptal olmak lazım.
Gezi parkı olaylarında komplo vardı ben o insanların gerçekten devlet için yürüyüş yaptıklarını sandım ama bende o yürüyüşlerde olaylarda vardım ve şu an pişmanım sapkınlıktı! Şimdi gezi parkı olaylarına karışan çoğu insanlarında benim gibi fikri değiştirdiklerine eminim. şeriat gelse sen bir erkeksin senin için eksi yönleri ne olacak mesela ülkeden Kaçacak kadar korktuğun şey ne? Öğrenmek istiyorum
@ozgehalil www.mynet.com/.../izmirde-metro-istasyonundaki-muzisyen-adli-heykele-saldiri-2471066-1
Sadece denk geldi, onlarcasından bir tanesi ve bugün.
Herşeyden öte mutlu olmayacağım, çevremdeki tüm canlıların hakkını yemiş olacağım. Özgür olmayacağım, içten ve dışarıdan sürekli birileri beni kullanacak. Güçlü olamayacağım, bilim vb ile dünya şartlarından çok uzağım. Aptal olmak zorundayım çünkü ne yaptığımı bile bilemeyeceğim. Adamlar bile şeriat dediklerinin ne olduğunu bilmiyor, biri hadis koyuyor, diğeri ben ayeti böyle yorumladım diyor, devlet asıl böyle yorumlanır diyor. Böyle ülke/topluluk yönetilmez, bırak bunları 50 tane insanı bile yönetemezsin, mutluluk olmaz orada.
Benim yaşım 25siyasette sadece son 10yılı bilirim en fazla 10yıl öncesini sorsan bile bilemem ama hatırlıyorum tüp doldurmak için kuyruk beklediğimizi. Hatırlıyorum hastahanede saatlerce sıra beklediğimizi hatırlıyorum bir ilacı alabilmek için sigortalı olmanın yetmediğini şu anda Amerika Rusya Çin Danimarka bu şerefsizler Türkiye'nin güçlendiğini gördükçe köpeklerini üZerimize salıyor bu kadar şehit niye. Niye daha dün 40pkk'lı teslim oldu dinledinmi konuşmalarını hiçbiri müslüman değil! Uyumayın ya lafla sözle dolmaz bu ülke 2023 Antlaşmanın süresi doluyor Türkiye'nin önü açılıyor... Off boşu boşuna gerilmicem git gideriliyorsan nereye vizen çıkarsa
@ozgehalil sdagsdfyhdfshjh
YA SEN 25 YAŞINDA NE ZAMAN TÜP KUYRUĞUNA GİRDİN, yalancıyı skmiyorlar ya.
10 yıl önce cep telefonu yeni yaygınlaşmış, internet yeni yeni giriyordu. yenilenebilir enerjideki gelişmeleri vb saymıyorum.
ekonomiden de, siyasetten de bir bok anlamıyorsun. çaktırmadan akp sempatizanlığı yapiyim diyorsun ama bu argümanların dışında hiç bir arguman yok.
16 yıl önce mahallede kaybolsan ulaşılabilecek bir kanal yok , o günlerle bu günleri kıyas mı ediyorsun sen?
AKP en çok şansı sayesinde bu günlere geldi, bu konuda daha fazla devam etmeyeceğim. Ya gerçekler görülecek ve ülke düzlüğe çıkacak ya da şeriat gelecek ve sonrasını hep beraber göreceğiz :)
Alevilerde şeriat mı var?
Bunları öğrendiğin yeri biZede söyle bir Okuyayım Allah aşkına. Kimden aldın bu bilgileri :) İran haline getirmek istese bu kadar yatırım yapar mı ülkeye? Ada'mın geçmişi zaten İran yaşantısına karşı. Başlar kapalı diye İran anlamına gelmiyorki? Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur sözünü bir kez daha hatırlatıp Almanya'daki Türk'ler Nasıl yaşıyor ne zorluklar çekiyor gör. Dubaiyeye git gitceksen
Şeriat olsaydı onun bunun altından kalktıktan sonra hayatı zehir olan kızlar olmayacak.
Taşlanarak öleceksin
Cevap
29Cevap
Gitmek yerine kalıp ülken için faydalı olmayı dene. Yahu ne bu merak herkes kaçıp kurtulmanın derdinde? Çanakkale zaferi gibi bir zafer kazanmış ecdadın evlatlarına bak ilk fırsatta kaçış.
O insanlar o güzel insanlar artık yok
O insanlar biziz Osmanlı biziz Büyük Selçuklu biziz isim değişir Türk değişmez yahu. Madem siyasi kaygıların var buyur siyaset meydanı? Beceremem dersen faydalı olabileceğin bir yönde gayret göster. O gitmek istediğin ülkeler neden öyle sanıyorsun? Çünkü herşeyden önce vatana hizmet temel prensip. Vatandaşlık sorularına bak bakalım neler soruyorlar. Osmanlı nasıl inşa edildi sanıyorsun? Birden fırlamış bir devlet değildi.
Osmanlı diyor komikk
Neresi komik tam anlamadım? Osmanlı senin soyun değil mi? Hepsi 24 Oğuzlardan gelmiyor mu? Onlar da kayı boyuna mensup. Zaten en fazla yaşayan oğuz boyu kayılar. Muhtemelen sende kayısın. Olmasan ne fark eder 24 taneden birisinin soyundan geliyorsun. Hayır desteklemediğiniz şeyler olmuş olabilir de bir insan atalarını ve tarihini neden kabul edip benimsemez? Hangi devlet sistemi kusursuz ki hanedanlığa laf ediyor milletimiz anlamış değilim.
Size kim ne içirdi? Size kim bu masalları anlatıyor? Neyin kafasını yaşıyorsunuz. Azıcık akıllı mantıklı olun ya şu söylediklerine çocuklar bile güler.
Başkanlık şeriat
İslam teokrasi
Başkanlık Amerikada da var. Şeriat dediğin şeyin kelime anlamı islama karşılık gelmektedir. Şeriat dinin gerektirdikleridir. Senin yalan yanlış bildiğin şeriat yasası sistemi değildir. Bu ülkenin %90'ı müslüman ise; sen müslüman olmayabilirsin o senin tercihin saygı duyarız bu ülkede islam adına bir şeyler yapılması gayet normaldir. Zira sizin abarttığınız gibi bir dini yönetim söz konusu değildir.
Kendi oluşturduğunuz öcülerden kendiniz korkuyorsunuz. Tamam iktidar partisini sevmiyor olabilirsiniz de karalamak için de böyle gereksiz şeylere gerek yok. Beğenmiyorsan ülkeyi dediğin gibi olursa zaten gitmeyi kararlaştırmış yolun açık olsun. Ama değil 10 yıl sonra 20 yılda geçse 30 yılda geçse bu ülkede bugün yaşadığın gibi rahatça yaşayabileceksin.
O yüzden bu saçmalıkları bir kenara bırakın.
Soruya yorum yapmak istemiyorum ama şu fotoğrafa yorum yapmadan geçemeyeceğim. Her yerde özgür olalım diyorsunuz. Herkes istediğini giyer kimse karışamaz diyorsunuz sonrada "ay kara çarşaf ne ya" diye geziyorsunuz. Azcık kalıbınızın adamı olun.
2023''e kadar taş üstünde taş kalırsa gidersiniz arkadaşlar petrol rezervleri tükenmeye başladı ve artık ülkeler birbirini yemeye başlıyor ilk hedef türkiye almanyaya değil çinede gitsen kaderini yaşarsın bişey değişmez
Eğitimini Almanya'da tamamla bugün çoğu Alman ünisi ücretsiz ama 1. Derece Almanca istiyor aylık 1000 Euro gider düşün Almanya da illegal olarak türk dükkanında çalışıp bir yandan okuyabilirsin detaylı bilgi istersen burdayım
Orda çalışmak istiyorum okumak değil
Ben almanyada kaliyom hersey iyi deyil badi yöndem türkiye iyi oraya seriat gelemed hem. hepmizin yollumuz türkiye
Okul bedava deüilmi orda bide uzaktan okuyamazmıyım
Bıktım
çok güldüm. senin şuanda bile durman kabahat... ne gelirse gelsin bu vatan bizim... cakip gitmek isteyenler yol orada...
İşte sıkıntı sizin olması zaten
Ülkeyi bu hale getirdikten sonra kendi pisliğinde yasamak iyidir zaten
Hahah öcalanda sizden biri akpkk ve arap özentiliği türklük ve medeniyetin öldüğü dakikalar
Bu ülkeye şeriat getirmeye kimsenin gücü yetmez.
Hadi bir getirsinler.
Hadi!
Tayyip skecek bu ülkeyi eminim
Sayın AKP li dostum
Ztn orsp dedimde dostum yapmış
Farketmez zihniyetin bu yönde
Sen bir sus ya git sorunla ilgilen akpl i falan mı s*kti seni takmşsn kafan, merak ettim sordum sadece
ne diyorsun sen 2023'te dünya olmuycak ki şeriat olsun :)
Çok şükür akpli değilim rte ne dedi 2023... 2023 ne olacağını söylemedi ki bazıları lozan bitiyor sanıyor lozan Türkiye Cumhuriyeti var oldukça olacak ama israil ne yapıyor 2023 alttan alttan uyguluyor
bende küfür edebilirdim ama aşağılık birisi değilim k. g
Atın ölümü arpadan olsun
Koyunların gibi yapraktan ölmektense..
her 2023 diyen akpli mi oluyor al o zaman barış mançoda akpli
https://www.youtube.com/watch?v=Xin8kk3IrFI
2023'te isralin bop projesini hayata geçirme başlangıcıdır
Sih
Tirr
Git
Oros
Bunun
Pi
Çi
sen şu gizliyi bir açsana
adını soyunu sopunu yaz küfür yazmada
Senin ananıı skecekler izliyceksin
aç şu gizlini canımsın :)
@DragonSlayer canını isteseydin daha iyiydi :D korkusundan ne hallere girmiş baksana
@jölelipastaaa yok yani engelliycekttim sadece :)
Bu kafayla çok yaşamaz zaten 😂😁
@jölelipastaaa :)) bilmem ben kötü biri olsam sayar dökerdim çok edepli olunca ablamız
@DragonSlayer abla kafayı kıracak ona korkuyorum😂😁
Orsp.
Şeriatı bilmiyorlar :) Ya o zamanda istediin gibi gezebilirsin. Şeriatta Kuran yasalarına göre Allah yasalarına göre hareket etmektir. kötü bişey mi.
İslam erkek çükünün dini
İran ı gören kılavuz istemez o şeriat gelsin de sen o kırmızı pantolonu vida rüyanda giyersin
Ninjalar ve ak sakallı çocuk tacizcileri artacak, biz katil olacağız, biz hapis yatacağız ama bizden sonrakiler güzel günler görecek.
O pis arap özentilerinin yüzünden
2023 de bişeyler olacak ama hayırlısı... Şeriat falan gelirse beni burda hiçbir kuvvet tutamaz. Çeker giderim kalanlar kendi b*kunda boğulsuj umurumda olmaz.
Evet adım adım rejim değişikliğine doğru gidiyoruz ve bu rejim değişikliği istiyen zihniyetin problemi doğrudan kadınlarla.. Kadınlar yine "dinci"lerin bilenmiş , gıcırdayan dişlerine maruz kalacak..
Öyle bir şey olmayacak, amacın ne senin? ağlamayı kes ve neler yapabilirsin olmaması için onu düşün, bir şeyler için adım at. Harekete geç ülkeni çok düşünüyorsan.
Kafayı yemıssınız :) dınde zorlama yoktur. Herkes ozgur. Bu zamana kadar nıye gelmedı serıat. Ve Irandakı serıat degıl. Uydurma serıat zorla baskıyla yonetım seklı degıl aksıne tam tersı
Rahat olun ya keşke gelse şeriaat elimizde olanıda bırakıyoruz zaten baksanıza ne hale büründük bindik bir elamete gidiyoruz kıyamete... birileri ülkemize göz dikiyorlar şeriaati düşünen kimde
Şeriat gelirse bende ufaktan giderim ceketi mi alıp
iç savaşı göze alıyorlarsa olur bizim de elimiz armut toplamıyor kokuşmuş bir devlet sistemini getiremezler
Bulgaristanı geçince solda
:D :D :D :D
Komik değil
navigasyon gibisin ona güldüm ;)
Mallığına güldün bnce
ortada mallıgım olsa hak verebilirdim ama duvar tavrı sergileyerek gotum gibi oluyosun bos trip
Mal ezik
verdigin cevaplar gercekten tam bir olgun tavırlı kadın hali mal ezik ne bok
Kaynak var mi oyle sacmalik olmaz Allah korusun ya
Başkanlık monarşi
İslam teokrasi
Bu ülkede olup olmamn kaç yazar s*ktr git
bacım koyun
Farkndamasn herkese ben orsbuyum demişsin kırık 😂
Orrrospusun
Kodumun malı :D
Harun abi
Süttür git. Seninle mi var bu ülke.
şu an benim olan kısmını sordum zaten sayın koyun hanfendi arap özentisi köle
Akpli değilim koyun hiç değilim. Arap çzentisi de değilim. Kendi dinimin emirlerine uymam senin ne idüğü belirsiz banyo yapmaktan aciz avrupa özentisi bir gevşek heriflerin gözlerine meze olmandan iyidir.
şeriatla anlattıklarının alakası yok
Nerenizden çıkarıyorsunuz bunları.
Başkanlık monarşi
İslam teokrasi
EE?
Monarşi ne demek öğren önce. Sosyal medyada orda burda gördüğünüz şeylere inanmayın önce bir araştırın.
Ya mnakoyum haberdemi izlemiyosunuz nan günde 12 saat calşmaktan
Ben izliyorum haber. Monarşi ne demekmiş baktın mı sen?
Önce git araştır, şeriatın ne olduğunu öğren.
Bir koyun atasözü..
Boyle bisey olursa net topuklarim yani
Defol git seriat geldinde seni burda gormiyelim :)
Seriat gelemez. Babayi alirlar. :D
Olmaz oyle birsey ya sacma deli sacmasi
Şeriatmı gelicek harbiden? :(
Sen aklını fazla bulandırmışsın bence
Gideceğim buralardan kalmaya hiç niyetim yok
Bu ülkeyi böyle yapanların allah b.. Versin
Aynı gün kaçar giderim.
Hadi ya öyle mi olacak
defol git
Peki koyuncuk erkekcikkkk
bir sizin gözünüz açık zaten bir siz harikasınız zaten embesiller he biz koyunuz siz gerçeği görebilen harika mahluklar bravoo sizee
Şeriat gelirse ülkeyi terk ederim
Imkansiz gitmen.
Kaçalım buralardan..
Göndereyim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar