Küçüklükten beri hayalim mitte çalışabilmek ama bu hayal olurmu olmazmı bilmiyorum bir deniycem illa üniversite mezunu olmak mecbur değil ama en çok üniversite mezunları alınıyormuş bizi de aliyolarmis az olsada bu nasıl olucak napcam?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılAlakası yok mit veyahut başka istihbarat servisleri okula mokula carta curta bakmaz seni kullanabilirlermi kullanamazlarmı ona bakarlar hee tutup mitte bürokrat olayım ya da masa başı işim olsun istiyorsan okul şart ve yabancı dil örneğin benim zamanında mitte çalışmamın tek sebebi çok nadir bilinen ve zor olan 2 tane yabancı dili kendi ana dilimden önce öğrenmemdi yani tek sebebi yabancı dilleri çok iyi bilmemdi ne iş yaptım dersen ajanlık cadusluk sanıyo herkes mit felan deyince tek yaptığım bazı konuşmaları çevirmekti sonra ne oldu hizmet verdikten sonra beni karayollarına gönderdiler kurumlar arası geçiş neden çünkü benden daha iyisini buldular
00 Yorumla
+1 yılEğitim seviyesine bakılmıyor. üniversitedeyken ben başvuru yaptım. en çok personeli internet sitesindeki nasıl yardımcı olabilirim kısmından alıyorlar. form dolduruyorsunuz ve sizi uygun bulurlarsa alıyorlar.
03 Yorumla
Soran+1 yılKimse öyle bahsetmiyor cildircam kim doğruyu söylüyor anlamadım
- +1 yıl
İstihbarat sağlamdı. ben en çok personel alımından bahsettim. üniversitedeyken çeşitli sebeplerden uğraşmıştım ama olmadı. inşallah siz başarırsınız.
Soran+1 yılTesekkür
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaşvurdum ama almadılar
01 Yorumla
Soran+1 yılOf ya beni de almazlar
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
18Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılMİT'de çalışmak için öncelikle dil bilmen gerekiyor enaz 2 dili anadilin gibi konuşman gerekiyor.
Sonrasında verilen görevlerde koşulsuz itaat var. Ailenden ayrılman gereken durumlarda hiçbir bilgi veremezsin.
Sınavlardan sonra kesinlikle ağzını sıkı tutmalısın. Ve reklam yapmamalısın. Çünkü telefonların kesintisiz dinleniyor. vs.
İlk iki sene üzerinde bir hayli baskı olacak ve seni test edecekler.01 Yorumla- +1 yıl
Siz nereden biliyorsunuz?
Senin basvurunun bir anlami olmaz, onlar isterse seni bulur.
01 Yorumla
Soran+1 yılKendi sitesi bile yalanlıyor bu dediğinin doğru olmadığını soyluyolar
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 8,1b cevap paylaştı.
+1 yılRusça, Azerice falan istese başvuracağım da. Arapça ve ibranice (israil'in dili) bilen arıyordu daha önce.
01 Yorumla
Soran+1 yılTam benlik arapcayi meraktan öğrendim ibraniceyide ismim ıbranice diye merak salmistim 😁
+1 yılMİT bildiğim kadarıyla -deha- denilebilecek kişileri alıp önemli kademelere getiriyor. En basitinden hakan fidanın geçmişini araştır.
04 Yorumla
Soran+1 yıl😾😓Şansım yok mu
- +1 yıl
Çaycıları bile üniversite mezunu. Sen düşün.
- +1 yıl
Hakan Fidan astsubaydı eskiden.
- +1 yıl
@grandcannon41 Aynen öyle. Kendi isteğiyle bıraktı sonradan. Siyaset bilimi alanın yurtdışındaki üniversitelerde çok iyi dereceler aldı.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Hakan_Fidan
Adamın hayatı dudak uçuklatıyor.
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı. Universite mezunu olmak mecburidir dedem tekrardan goz at mitin kendi sitesinden. Detaylari daha sora yazarim sana
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldil bilmen lazım türkçe dışında bir dil bilmiyosan boşuna zahmet etme, ayrıcada kafaya göre alım olmazki lisans mezzunu olman gerekiyodur büyük ihtimal
12 Yorumla
Soran+1 yıl3 dil biliyorum
Cevap sahibi+1 yılhmmmm
+1 yılBayan alınmıyor ki cinsiyet olarak erkek zorunluluğu var
01 Yorumla
Soran+1 yılAjanlık degil personel olarak zaten
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 24,8b cevap paylaştı.
+1 yılOnlar kendi secer zaten belkide kimsesiz cocuklardan cunku bigun aileni bile karsina almak zorundasin ama getir gotur isleri bilemem
00 Yorumla
+1 yılValla mite calisiyodum ama su puan CIA i de tutuyo. Ailem ülke dişina izin verirse CIA ye giderim
02 Yorumla
Soran+1 yıl👍hi
- +1 yıl
Kesin öyledir naneyi yedin.
+1 yılMit e girince ne iş yapacağını zannediyorsun bilmiyorum. Postanede çalışmak gibidir mit
04 Yorumla
Soran+1 yılSaçma sapan film gibi hayallerim yok zaten
- +1 yıl
Bir masanın başında oturup rapor yazacaksın
Soran+1 yılSaol çok bilmiş bey
- +1 yıl
Çok bilmekle falan alakası yok. Haber alma kurumunda yazı okunur yazı yazılır.
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılİşin iç yüzünü bilmeden ne güzel de ajan cılık oynamak istiyorsunuz...
00 Yorumla
+1 yılBiz ne anlarız mitten google sorsana bacım 😒
00 YorumlaKPSS şartı var onun dışında bazı meziyetler...
00 YorumlaSitesinden başvurabilirsin cv ni gönder...
02 Yorumla
Soran+1 yılMillet o kadar cok saçma konusuyoki özgeçmiş bırakmaya çekindim
sitesinden başvur şansını dene inş çıkar
09 Yorumla
Soran+1 yılUmut yok 😾
Soran+1 yılHerkes olmaz diyor
Soran+1 yılOlmazsa tekrar deneme gibi bir şansım olurmu kendimi geliştirip
Soran+1 yılYa bide hangi dilleri bilmek gerekli
- +1 yıl
Bunu "gerekli" gibisinden düşünmemeniz gerekiyor ilk başta, gönül koyduysanız eğer ne olursa olsun araştırabilirsiniz.
Gizli Üye(36-45)+1 yılyıllar dır içinde deyim
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılonlar seni seçer
Yavaş 😂😂
04 Yorumla
Soran+1 yılHayal bari olsun birakta 😝
Soran+1 yılKız hesabida ben erkeğim
Gizli Üye(36-45)+1 yılBildiğin memur
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı