arkadaşlar polis eşi olmak nasıldır, ne gibi haklara sahiptir, polis eşi olan var mı aramızda halkın polis eşlerine bakışı nasıl, o duygu nasıl.
merak ettim.
merak ettim.
Arkadaşım polis eşi değilim ama olacağım inşallah sevgilim çevik kuvvet görüşmemiz bile çok sıkıntı oluyor zor sevdiğinin özlemine sabredebilmen gerekiyor , her görüşmeniz sanki son görüşmeniz gibi oluyor kokusunu öyle bir çekiyorsun ki içine sanki sana birşey olursa kokunu hiç unutmayayım der gibi kokunla yaşayayım der gibi o göreve çıkıyor sen yüreğin ağzında ondan haber bekliyorsun herşey geliyor aklına saniyeleri sayıyorsun 1 dakika 1 saat gibi geliyor sonra kendine geliyorsun birşey olmasın diye dua edip herşeyin iyisini düşünmeye başlıyorsun dua ederken gözünden bir damla yaş düşüyor onu hatırlatacak diye o yaşı bile silmek istemiyorsun başka birşeye odaklanmaya çalışıyorsun ama aklın hep onda ha birde sosyal yönü var bu işin halk arsında nasıl görüldüğün ben öğrenciyim sevgilimle aldığımız yüzüğü arkadaşlarım gördü sordu bende söyledim sevgilimle aldık diye işte biz tanıyormuyuz diye sordular muhtemelen hayır diye cevap verdim ne iş yapıyor diye sorduklarında beni sevgilimin işi yüzünden farklı görmesinler diye boşverin ne yapacalsınız falan diye geçiştirdim hani polis eşi ya da sevgilisiyseniz bunun ayrı bir havası oluyormuş ama alakası yok inanın gerçekten seviyorsanız karşınızdaki gerçekten adamsa yaptığı işin hiç bir anlamı olmuyor neyse arkadaşlarımın ısrarı üzerine söyledim vay be , oha çok iyi ya gibi tepkiler aldım yani demem o ki farklı oluyor herşey ama bir polisle falan sevgiliyseniz bunları dikkate almamak gerekiyo netice de ikinizde birbirini çok seven normal insanlar oluyorsunuz hani değişen birşey yok sadece mesleği tehlikeli ve inanın polisler kızların dışarıdan gördüğünden farklı. He işi eve taşır konusuna gelince alakası yok siz üzüldüğü ya da sinirlendiği zamanlarda onun üzerine gitmeden ona köstek değil destek olursanız o da sizin çabanızın farkına varıp yine sizin sevdiğiniz masum erkeğe yani kendi haline dönmesi 2 dakika sürer merak etmiş sormuşsun arkadaşım umarım aklındaki soru işaretinin cevabını net olarak verebilmişimdir. :)
Eşim özel harekatta. Geçen yıl şarktan geldik güya batidayiz ama 10 gün evdeyse minimum 40 gün yok. İnsan kendini bosveriyor da 2,5 yaşındaki kızım babacim neden gelmiyor, beni birakip gitti mi demesi ve her kapı çalışında babacim geldi diye zıplayarak kapıya gidip başkasını gorunce yaşadığı hayal kırıklığı her şeyi anlatır sanırım. Eşim şu an güneydoğu da ve günlerdir ulasamiyorum her an her saniye nefes almakta güçlük cekiyorum. Eşini sevmeyen insan katlanamaz bu sıkıntılara ve güçlü olmak gerekiyor evin hem annesi hem babası oluyorsunuz. Muslugum bozulmuş kocam gelsin tamir etsin diyemiyorsun aliyorsun eline anahtar takımını yapabildigin kadar girisiyosun işlere. İyi yanları da var evlerine ailelerine çok bağlı oluyorlar zaten evde durduklari zaman kısıtlı olduğundan her saniyeyi ailesine ayırmaya çalışırlar yorgunluklarını belli etmeden, çatışmanın ortasında bile arayıp haberlerde okuyup merak etme iyiyim allaha emanet ol derler. Sırf üniformasi için evlenecek olan varsa fazla dayanamaz bosar adamı
polis olmak saygı duyulacak bir meslek. hepimiz onlara emanetiz. canımız malımız onlara emanet. böyle büyük emanetlere sahip çıkabilecek bir arkadaş tabiki eşine de layıkıyla sahip çıkacaktır. olumsuz yorum yapacak arkadaşlar olacak şimdiden hissediyorum ama istisnalar kaideyi bozmaz. polis eşlerine gelince, hiç düşünmedim ve aklıma gelmedi o kısmı. öğretmen eşine, esnaf eşine nasıl bakarlarsa polis eşine de öyle bakarlar bence.
kaynanamı kastediyosan nefret ediyorum kendisinden :) polis eşlerine saygı duyarım. kayınpeder başka iş yapsa da kaynanamdan nefret ederdim yine :)
niye kii :D ay çok güldüm yorumuna
Ya kadın sürekli eşimi doldurup doldurup yolluyo :) hep kötü niyetli insanların arasını açıyo :) o yüzden hangi meslek grubunun eşi olduğu önemli değil kendisi direkt olarak şeytanın kankası :)
Cevap
13Cevap
Annem polis camiasının eşlerini sevmez açıkcası. Her türlü dedikodu ve gerikafalılık vardır çünkü. Çoğu kendini geliştirmemiş kadınlardan oluşuyor. Sırf eşi kamuda çalışıyor diye koca parası için evlenip kendini geliştirmedikleri için sevmiyorum bende. Ha polis eşi olucaksan eşinin sinirli hallerine alışman lazım çoğu dengesiz oluyor. Polis çocuğu olarak söylüyorum bunları. Yıllardır polis lojmanlarında oturduğumuz için içlerinde olup biten herşeyi gördük. Her şehirde aynı bu durum.
canım bende medyada çalışıyorum da biraz zıt mesleklerdeyiz :)) merak ettim acaba diğer polis eşleri nasıl diye
eşi değilim ama cocuguyum.d zor bir meslek heleki catışmalara giren bir birimde ise.. çok çektik zamannda bütün sinir evdekilerden cıkıyor zamanla sabır kalmıyor en ufak birşeye sinirleniyor.ama iyi yönleride yok değil tabiki
ne gibi iyi yönler :)
Memleket memleket gezersin diken üstünde olursun ömrün boyunca eşini işe gönderince acaba bugün sağ salim geri dönecek mi diye düşünmekten bir iş yapamazsın zordur polis eşi olmak.
Ha toplum nasıl bakıyor orasını bilemem.
Almanyada gayet güzel bir is polislik.. Maasi güzel. Hem issiz de kalmiyor. Ayrica her cocukta daha da yükseliyor maasi. Bankalardan krediyi de kolayca aliyor. Millet sirf polis diye yag cekiyor. Oh ne güzel.
Kaynak: Amcam.
burda da aynı durum canım
psikopatlaştıranlar utansın
evet evet sana da iyi akşamlar soda şişesiyle hak aranmaz geçcen o işleri
Yalnız olmak en büyük zorluk. Bi de aklın onda kalıyor her zaman ulaşabileceğin bir yerde de olmuyor. İşinin zorluğundan sinirli halleri de ayrı. Yani sırf aşk var diye her şey kolay olmuyor ama iyi yandan bakalım dersek kendinizi geliştirecek zaman bulabiliyorsunuz. Fikrimi sorarsanız tavsiye etmem maalesef huzursuz bi hayat
Dayım eski özel harekatcıdır.
yıllarca dağlarda Hain domuzlardan avladı..
yengem çok sıkıntı çekti yokluğunda...
kolay değil şimdi emekli olacak az kaldı
Babam polis.Önceden eve gelemez korkusu vardı çocukken.Ama terörle mücadele veya özel harekatçı gibi tehlikeli olmadıkça sorun olmuyor.
evet evet allah yardımcısı olsun terörle mücadele ve özel harekatçıların kelle koltukta ekmek parası kazanıyorlar
Babam ben doğdum doğalı masa başında. Yaşlandı nede olsaa :) Ama zordur ya.
masa başı en iyisi :D
Polis eşi olma durumunu bilemem ama, bir meslek sahibi olamayan sözelcilerin polisliğini denediğini biliyorum.
kızlar acill durum :)) sevdiğim muşta polis ve 3 yılını doldurdu. 2. şark için 2 yıl daha var diyo, 2. şarkım bitmeden gelemem mecbur burdayım diyo... sizce nedir bu durum bilgisi olan varsa paylaşın lütfen... çoğu kez kandırıldığımı hissediyorum:(((
saçma bir soru olmuş, senin karakterini eşin belirlemez
saçma bir cevap olmuş karakterle ilgili bir soru yok ortada
"polis eşi olan var mı aramızda halkın polis eşlerine bakışı nasıl, "
beni yanlış anlamışsın :(
yan gel yat,şaka şaka görevleri zor,saygı duyalar tabi eşin rüşvet işlerine karışmadıysa
valla bu aralar çok kötü şehit eden pkk lılar cenazelerini kaldıran biz dayaklarını yiyen bizleriz o yuzden ıhhhh derim
Bende polis eşiyim. Her an herşey olabilir duygusuyla işe yolluyorum eşimi. Bazen zor olsada bence gurur verici bir şey. Bazen öyle bir eve geliyorki yerde yatmış üstü başı toz hiç uyumamış..
Ben polis esi olarak gormuyorum gokhanimin esi olucam
ben özel harekat polisiyim görev zor olduguiçin evlenmeyi düşünmüyorum zaten yetmim biriyim kaybedecek bişeyim yok
@Nurlp Niye?
Polis olmak isterim,Polis eşide..
güzel polis olmak evet :) ama polis eşi bence sıradan bir eş işte :D
Sıradan ama arkadaşımın babası polis mesela. Yılda 2 kere falan afrikaya gidiyor 3 aylığına. Öyle bir eşin olduğunu düşünsene :) Çocuklar ve sen kalıyorsunuz Türkiyede.
2 3 ay evden uzak olan adam istemem özlerimm :S :((
Bu bakımdan zor işte :)
Açıkcası bir polisle evlenmek istemem, evlenemem
Ben dayanamam öyle hayata polis misin ki sen
Çok şık ve keyifli bir duygu.
sen mutluysan gerisi önemli değil
kendim için değil, hep polis eşi olmak derler ya merak ettim
bacım gece gece neyin kafası bu :) ben 35'lik votkayla 3 burn devirdim şuan ben böyle soru açmadım :)
bilmem anneme sormak lazım
Cemaatciylemi evlencen :)
Surekli dilimizdesin. Onu bil de...
polıs esı olmak zor degıldır abımın esı oyledır
Bugun parktaki kadın misin yoksa😝
bolca tayin var

En İyi Cevaplar