Adalet okuyorum dgs ye girip hukuka geçmek istiyorum ama ailem ve arkadaşlarım çok zor yapamazsın gibi konuşuyorlar matematikte pek yapamıyorum aslında bende umutsuz olmaya başladım. Dgs ile hukuk kazanmak zor mu?
Cevabın nedir?
+1 yılDgs ile hukuk kazanmak zor mu?
Öncellikle asla umudunu yitirmemen lazım. Çalıştığın zaman başaramayacağın bir zorluk yok. Yapman gereken tek şey düzenli çalışmak. Evet biraz zor olabilir ama çalıştığın zaman zor olmadığını göreceksin. DGS sınavında sözel ve EA bölümleri zorluyor. Matematik, geometri, sayısal mantık ön planda.
Hukuk kazanabilmek için devlet ve özel üniversiteler genelinde baktığımızda ilk 1000’lerde olmak gerekiyor. Ama bazı taktiksel çalışmalar için kazanacağını düşünüyorum.Hukuk nasıl kazanılır?
- Kendine bir çalışma planı oluştur. Bunun yanı sıra düzenli uyumaya çalış.
- Matematik derslerinde teknikler çok önemli. Teknik olarak derslere çalışmaya başla. Mesela denklemleri ezberle, şemaları aklında tutmaya çalış bu işini kolaylaştırır.
- Felsefe derslerine de bol bol çalışmaya özen göster.
- En önemlisi bol bol kalın kitaplar oku. Bu ezberini güçlendirir.
- Çalışacağın kaynakları iyi seç ve sürekli aynı kaynaktan çalışma.
- Daha önce DGS sınavında çıkmış soruları çözmeye çalış.
- Geometri çalışırken daha önce çözülmüş olan soruları çöz. Ve doğruluk oranlarını kontrol et.
- Sürekli mantık sorularını çözmeye çalış.
Bunları uyguladığın zaman hukuk kazanmak hiçte zor değil. Sadece konuları anlamaya çalış ve içinden gelerek ve kazanacağına inanarak çalış. Başarılar.

dgs ile hukuk kazanmak 30 Yorumla
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 3b cevap paylaştı. Dgs de kontenjan sıkıntı başarılı olabilirsin ama aynı yeri senden daha iyi birkaç kişinin istemesi işi bozar
00 Yorumla
+1 yılÇoook zor. Aöf örgün diye ayırdılar şimdi çooook daha zor.
112 Yorumla
Soran+1 yılo ayrım kalktı diye biliyorum
- +1 yıl
1.5, 2 sene önce geldi zaten ne kalkması?
Soran+1 yılayrım dediğin şey 900 kodu değilmi onu gecensene kaldırdılar hatta simdi netten baktım kaldırıldı yazıyor
- +1 yıl
Bilmiyorum. Bende aşırı stres ve kaygıdan kaybettim zaten, boşver bunları düşünme sadece çalış. İşte o zaman kazanırsın. Örgün Makine bölümüyüm.
- +1 yıl
Ortalaman kaç ünide?
Soran+1 yılacıktan okuyorum ortalamam cok düşük
- +1 yıl
İnşallah olur. Sıkma canını olumlu düşün.
Soran+1 yıltesekkr ederim
- +1 yıl
Rica ederim :)
- +1 yıl
Eig?
- +1 yıl
Teşekkür ederim :) son bir söz kendine güven ;)
Soran+1 yılrica ederim :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılHukuk 3'teyim.2 arkadaşım var bizim sınıfta geçen. Aynı zamanda adliyede çalışıyorlar ve Şu an 4'ten de ders alıyor onlar muhtemelen bizden önce mezun olacaklar. Zor değil kendine güven. Onlar yaptıysa sen de yapabilirsin. Matematiğin kötüyse geliştirmeye bak. Ama çok sıkıcı bir alan sen de bizim derslerden alıyorsun bilirsin. Yani eğer çoook istiyorsan çalış ve geçiş yap. Yok sıkıcı buluyorsan farklı alanlara yönel alternatif çok. Sevince dahi çekilmeyen bir bölüm kaldı ki sevmeyince işkence gibi. Yani iyi düşün ve kararını ver çevreyi geç onlar değil sen bu işin içindesin sen daha iyi bilirsin.
22 Yorumla
Soran+1 yılewet dersler biraz sıkıcı ama yinede hukuk istiyorum adaletten de baska alana yönelemem peki o iki arkadasın 3. sınıftan mı basladı
Cevap sahibi+1 yılBirden başladılar ama önceden almış oldukları dersler silindiği için üstten ders aldılar onların yerine.
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 7,1b cevap paylaştı.
+1 yılbence cok zor degil dgs ile cok gecis yapanlar var.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
7Cevap
Ben dgs yi 2007 de kazanmıştım sınav kolaydı ama rakip çok kadro az
10 Yorumla
+1 yılSenin bölümünü bilmem de bazı bölümler kolay 40 matematikle gidilecek yerler var
10 Yorumla
+1 yıldgs cok basit bir sınavdır aslında ama hukuk için en fazla 2 yanlış yapmalısın 120 soru zaten
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİstediğin yere bağlı dgs sadece türkçe ve matematikten oluştuğu için çok zor olmaz diye düşünüyorum
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1,4b cevap paylaştı. Hirs ve azim et. Inanmak başarmanın yarısıdır.
20 Yorumlakaçıncı sınıf adalettesin
15 Yorumla
Soran+1 yılson bu sene
Soran+1 yılbu sene hazırlanıp seneye girmeyi düşünüyorum
Soran+1 yılaynn 2017 de girmek istiyorum bu sene zamn kısıtlı calışamam
Cok zor cidden bastan soyliyeyim kolay degil
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 12,4b cevap paylaştı.
+1 yılHayatta çalışan kişi için zor yoktur
20 Yorumla
+1 yılYaparsın bizim bölüme DGS ile gelenler var
30 Yorumla
+1 yılhukuk çok zor. geçme
01 Yorumla
Soran+1 yılewtt cok zor ama istiyorum adaletten tek geciş yapabilecegim bölüm hukuk
yoo çalış yaparsın
10 Yorumla
+1 yılne yaptınız geçiş yapabildiniz mi?
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 4,2b cevap paylaştı. Kolay değil işin zor
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler