Böreğin yanına ne gider?

Böreğin yanına ne gider sorumuza çorba ile başlamak istiyorum. Genel bir başlık koydum çünkü çorbanın neredeyse her çeşiti böreğin yanına gidiyor. Özellikle tavuk suyu çorba, arpa şehriyeli çorba, yayla çorbası ve domates çorbası öneriyorum.
Börek denildiği zaman akla gelen ilk lezzetlerden bir tanesi de kısır oluyor. Şöyle bol ekşili güzel bir kız sırda böreğin yanında harika gidecektir eminim. Kısır tarifi için buraya tıklayabilirsin.
Zeytinyağlı yaprak sarması da benim böreğin yanında severek yediğim bir yemek. Size de öneririm. Limonlu ve zeytinyağlı olması böreğin yanında ağır kaçmasının önüne geçiyor. Sarma tarifi için buraya tıklayabilirsin.
Yoğurtlu patlıcan ezmesi böreğin yanında meze gibi oluyor ve insanı fazla şişirmiyor da. Gayet hafif ve lezzetli oluyor. Size de kesinlikle öneririm.
Sebze kızartması da böreğin yanında çok güzel oluyor ama ben fırında olanını daha çok seviyorum hem bu sayede börekle beraber ağır bir tat da olmamış oluyor.
Şöyle bol domatesli, ince ince kesilmiş taze fasulye yemeği de böreğin yanında çok güzel oluyor. Size de kesinlikle öneririm.
Özellikle peynir böreğinin yanına kavurma yapabilirsiniz. Ot börekleri ile pek güzel olmuyor tadı ancak peynir böreği ile gerçekten bir harika oluyor. Akşam yemeğinde böreğin yanına ne gider diye düşünüyorsanız kavurmayı kesinlikle öneririm. Kavurma tarifi için buraya tıklayabilirsin.
Börek yanına ne gider sorumuzu içecek ile kapatmak istiyorum. Vişne ve şeftali kompostosu öneririm ayrıca üzüm hoşafı da yapabilirsiniz yine gerçekten çok sağlıklı ve lezzetli oluyor. Çay ve ayran gibi klasiklerin dışına çıkmak istiyorsanız komposto ve hoşafı kesinlikle öneririm.
ne zaman yiyeceğine bağlı
akşam yemek içinse çorba ayran turşu ohh miss
yok gün için se kuru dolma yap rus salatası yap birde şekerli kurabiye ya da tatlı yap
yok öyle atıştırmalık gibiyse çay zeytin yemede yanında yat
patates salatası, kırmızı mercımeklı cevızlı salata, soslu patetes ğuresı olabılır, sonra kısır, sosıslı mılfoy olabılır..
Ayran yap içicek olarak birde çay zeytin iyi gider böreğin yanına ya da peynir filan ve salata iyi gider :D Yaprak Sarması yap :D Tavuk Çorbası yap :D
Soğuk meze tarzı birşey harika gider / Rus Salatası mesela :)
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Börek deme bana ya :( kaç yıldır yemiyorum yapabilenle evlenesim geliyor be.
Rus salatası elmalı kurupasta yap iyi gider
kek yap kek havuçlu kek
Çorba olur, sarma olur.
papates salatası ıyı gıder
Çorba ve taze fasulye
yemek derken börek var işte
yaprak sarması
kurabiye
pasta veya kek vs. vs.
Tatlï 😍😍
Baklava
Karnim banada borek verirmisin😩