Arkadaşlar askere gitmek istemiyorum ne yapabilirim 12 ayımı harcıyamam ve doğuya düşen ölüyor ölmek istemiyorum lütfen ciddi konuşun?
Cevabın nedir?
Toplum olarak dışlanacağın bir gerçek ama ölmemek istemen kadar doğal bir şey yok bir canlı olarak herkesin ilk düşüncesi bu yönde olmalı hayatta olmak bu güzelliklerden, nimetlerden faydalanmak ama bu işi kadere bırakmalısın hangi dine inanıyorsun bilmiyorum ama canı alacak Allah her türlü alır şehit düşmezsen başka bir yerde alır ölümden kaçabileceğini düşünmüyorum. Hepimizin hayatta rolleri var o şu an herkes o senaryoyu oynuyor. Yaşın tutuyorsa bedelli askerliği araştırabilirsin o da para tabii seçim senin.
30 Yorumla
BOŞVERİN BU GAVUR TOHUMUNU
BEYLER BANA YARDIM EDİN 2 SENE KADAR UZATMAM GEREK ASKERLİĞİ NEDENİ KAÇMAK FELAN DEĞİL ASKERDEN BORCLARIM VAR VE 2 SENE SORNA BİTİYOR OKULDAN BURS ALMIŞTIM ONLARI ÖDEMEM GEREKİYOR AİLEME O KADAR BORCU BIRAKIP GİDEMEM BUNUN İÇİN BANA ÖNERİDE BULUNABİLECEK BİR İNSAN EVLAID VAR MI?00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAskerlik yapmayan erkeğe adam demiyoruz biz. O kişiyle ne evlenilir, ne dost olunur. Vatanı için canını feda edemiyecek bir insan nasıl güzel bir dost olsun ki nasıl güvenilir birisi olsun.
26 Yorumla- +1 yıl
Valla bizde pek ölmeye meraklı değiliz can bu can yoldan toplamadık Allah verdi cok biliyorsan kendin git yap bakalım nasılmış ABD Dekigibi paralı askerlik gelse parayla yapılır askerlik ama bedavaya gidipte ona buna hizmet etmek çizer bizi daha şunuda söylim zaten gidenlerin de 100%90 ı fetöcü yani bu şu demek olyor çok az erkk askere gitmeye gönüllü ki çoğu değil bas parayı öde gitme askere sistemide var Türkiyede yani bu şu demek oluyorki bu vatanı parayla satmak oluyor bas parayı gitme askere vatanda parayla ya paranla ya canınla diyorlar sana kısacası Bu Ülkede yaşanmaz not (Almanyaya gelmenizi öneririm ya da Dil öğrenip ABD ye ) bir dil öğrenmek okadarda zor olmamalı hem hayat buralarda güzel özgürlük diye bir şey var..
- +1 yıl
Ben hayatımda böyle iğrenç cinsiyetci ve yobaz bir yorum okumadım hanımefendi başka ulkelerde askerlik yapan kadinlarda var askerlige olan merakinizi erkeklere bir yuk olarak yukleyip erkekligi buna gore puanlayamazsiniz ben askere gitmek istemiyorum ve 6 yıllık bir dostlugum var ömür boyus süreceğini dusunuyorum ve uzun suredir devam eden bir ilişkim var gelismemis beyninizle böyle sacma kanılara varmazsanız sevinirim gerçekten iğrenç bir yorum
- +1 yıl
Senin gibilere de insan denmez. çok meraklıysan git Çok yaşa vatanın için tutmayalım seni ben böyle iğrenç böyle cahil aptalca bir yorum görmedim
- +1 yıl
hadi ordan ordan Efendim
+1 yılAskerlikten kaçana adam mı denir? Hayır öl ne olucak anlaamdım.. vatan için ölene ölü denmez bizim oralarda ! sehit denir peygamber ocağında denir.. Cennette denir
02 Yorumla- +1 yıl
Çok biliyorsan git kendin ölmek sanki okadar kolaydı sırf bir vatan millet için
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
29
Cevap
67Cevap
+1 yılBende gitmek istemiyorum ama gelgelelim ki cebren zamanımızı gasbediyorlar. Üstelik oralarda her b*ktan nevi insan var. insanın üzerinde mobbing uygulayan üstler ve astlar yüzünden kimisi intihar ediyor. Yosul askerler için çekilmez çile Son 10 yılda intihar eden asker sayısı, şehit sayısından fazla;https://www. haberturk. com/gundem/haber/1053476-son-10-yilda-kislalarda-934-asker-intihar-etti
31 Yorumla
Gizli Soran+1 yılNe olursa olsun gitmeyeceğim kardeşim
+1 yılGitme zaten saçmalıktan başka bir şey değil komutanın egosunu tatmin etmekten başka bir şey değil eğer askere gider isen zaten vatana hizmet değil ihanet etmiş olacaksın çünkü ordu amerikanın uşaklığını yapıyor kaç yoklamaya gitme para biriktir bedelli yap
60 Yorumla
+1 yılRed diye bir şey yok ya yapacaksın ya bedelini ödeyeceksin. Kafa tutup reddediyorum dersen sıtkını askeri mahkemede sıyırırlar. Askeri ceza evine de girdim mi dünyaya olan bakış açın tersine döner. Hem nedir bu askerlikten korkmak antipati duymak. Hayatında bir kez yaşayacağın bir macera ona da burun kıvırmak hiç hoş değil.
05 Yorumla
Gizli Soran+1 yılAskeri mahkeme ve askeri ceza evi bunlar 15 temmuzdan sonra kalkmadimi ya:)
- +1 yıl
:) Oldu , 15 temmuz olayları oldu diye adamlar komple askeri mahkemeyi kaldırdılar ki Askerin içinde yüz kızartıcı ceza işleyen olursa (Tecavüz hırsızlık adam öldürme tehtit kumarhane işletme) yargılanmasın gariplerim diye. Bunu da aklın alıyorsa ne diyim artık. Ne alakası var askeri mahkemelerin 15 temmuz olaylarıyla. Ki orada ki hainler sivil mahkemeleri bitse bile daha askeri mahkemede yargılanacaklar. Ama madem bu kadar sevmiyorsun ya git yurt dışında üç yıl çalış. Ya da git başka bir ülkenin vatandaşlığını almaya bak.
Gizli Soran+1 yılBak bilo türkiyede asker diye bisey kalmadı hepsi tayyibin adamı bundan dolayı istemiyorum ülkemi sevmedigim icin degil farkli yerlere cekme
- +1 yıl
Düşüncen yanlış. En zor durumda bile en güvenilecek insanlara karşı çok yanlış bir ithamda bulunuyorsun. Yeri gelir en güvendiklerimiz ülkeden kaçar ama asker kaçmaz. Ölümüne bekler vatanı.
Gizli Soran+1 yılLa olum sen beni anlmiyon galiba tepedekilerden bahsediyorum ben anliyonda isinemi gelmiyor sunuda söyliyim kaçacak ilk kisiler tepedekilerdir
Gizli Üye(36-45)+1 yıliyide sen öleceksen istersen batıya git orda da vaden dolduysa zaten kaçışın yok veya askere gitme vaden dolduysa sivildeykend e vaden dolduysa dolduğu yerde biticek kaçış yok bunu bahane edipte askerden kaçmak bence mantıksız askerlik sana belki çok boş bir zaman kaybıda gelse inan orda hayattaki bazı tecrübeleri insanları herşeyi en güzel şekilde anlıycağın bir yer , bence her erkeğin askre gitmesi şart o yüzden.
00 YorumlaKestir at kardeş sende bacimiz olursun problem değil yani biz keyfimizden gitmedik bu vatan icin binlerce can verildi her defasindada veriyoruz vermeyede devam edecegiz komutan egosu konusunda haklisin bende çok analarina küfür ettim vatandan milletten soguttular beni ama toprağım için yine giderim
12 Yorumla
Gizli Soran+1 yılBu kestirmekle alakası yok.
Adelet yok adelet.
Vatandaşlıktan çıkmak en kesin çözüm yoludur. onun da en kısa yolu yurtdışına çıkıp türk konsolosluğuna gidip bn tc vatandaşlığından çıkmak istiyorum demen. çıkma belgeni anında veriyolar. böylece askerlik yapmazsın. bu arada doğru yoldasın. bnde snn gbi vicdani retçiyim. sn vatan millet sakarya diyenlere sakın aldırma v moralini bozma. onlr yıllardır bu edebiyatla bu halkı sömürenlerdir!
70 Yorumla
+1 yılVallaha en iyisini dusunuyon. askere gitmek vatan korumak değil zaten komutanlara karilik yapiyorsun vatan askiyla gittim vatandan da insanlardan da sogudum baban zenginse parayi ver gitme. üni oku 6 ay yap astek olarak git
50 YorumlaÇözüm ya pembe teskere ya da kestirme kardeş ben askerdeyken çocugun biri ben eşcinselim dedi test falan yaptırdılar doğru çıkınca gönderdiler çocugu askerden sende bunu yapabilirsin çok gitmek istemiyorsan.. İlerde de çocuklarına falan asker anısı anlatırsın işte...
10 Yorumla
+1 yılBende teyir ettirdim ama aralıkta gidiyorum. Ülkede savaş yokken bu kadar kişinin ölmesi kurulu düzeni yonetemediklerinden kaynaklanıyor. Bir Mustafa Kemal Ataturk'e laf atıyorlar kendilerini kıyaslıyorlar ülkenin durumu ortada. Bunların tek sorumlusu vardır onları siz ztn biliyorsunuz
10 Yorumla
+1 yıl1 turan tuna youtube kanalı
2 alim atlı youtube kanalı
bu ikisininde askere gitmemek için belge almış ve video çekmiştir bunlara bakabilirsin bulamazsan link atarım20 Yorumla
+1 yılYoutube da katarsist diye bir uygulama var orda bir video izlemiştim bu durumu yaşayan biri anlatıyor belki faydası olur sende izle ve biliyorsan böyle birileri ile konuş neler yaşamışlar neler olmuş. Senin düşüncelerine daha güzel cevaplar verirler. Ve kendin olmak istiyorsan cesur ol korkma kendin ol kardeşim. Videoyu izle sanırım ismi çift cinsiyet diye geçiyor ama eş cinsellikle ilgili. Herşey gönlünce olsun
10 Yorumla
+1 yılSen askere git zaten genel muayeneden geçeceksin. sanmiyorum seni askere alacaklarını gerçekten sorunların varsa korkmana gerek yok korkularını yen cesaretini toparla.
11 Yorumla
Gizli Soran+1 yılAma bazı doktorlar inadına gönderiyor.
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1b cevap paylaştı. Eşcinsel olduğumu söylersem dediğine göre herhalde travesti gibi veya kerimcan durmaz tarzinda göze batan bir halin yok. O halde escinselligin askerlikle ne alakası olabilir ki?
01 Yorumla- +1 yıl
en basidinden aynı odada erkeklerle soyunup giyinecek
+1 yılHocam bunların olduğuna dair raporun var ise çağırdıkları zaman bunları götür, muhtemelen askerliğe el verişli değil deyip seni çıkartırlar.
10 Yorumla
+1 yılBen senin yerine gideyim diyecem ama bende kan hastasiyim almazlar yapicak bisi yok gidecrksin mecbur
15 Yorumla
Gizli Soran+1 yılBu engellerle mi?
- +1 yıl
Askerlik hakkinda bilgim fazla yok ama benim hayalimde asker olmakti isteyipte gidemeyenler napsin 😒
Gizli Soran+1 yılGönüllü yazılabilirsin.
- +1 yıl
Almazlar ufacik bir darbede beyin kanamasi gecirme riskim var
- +1 yıl
Yani saglik raporunda sıkıntıların çıkar zaten onlar karar verir askerligini yapmana bunlar engelse zaten cagirmazlar seni, bence seninkide bahane ariyormussun gibi geldi 😅
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 358 cevap paylaştı. 1. Red diye bişey yok.
2. Bedelli askerlik.
3. Bedelli askerlik parasından daha ucuza cinsiyet değiştiriliyor.
4. Askere gidecen. Ya öyle Ya böyle.10 Yorumlao zaman kürdistanın kurulması için dua edeceksin. çünkü o şekilde kan göz yaşı ve iki tarafa huzur gellecektir.
14 Yorumla- +1 yıl
Çok beklersiniz
- +1 yıl
@MelekSeytan35 rte yi sever misin?
- +1 yıl
Sevmem
- +1 yıl
@MelekSeytan35
https://youtu.be/1xGqJpbLDV4
şunu izle diyecektim. sonu ayrılık olan iki halkın çatışmasında giden ölümler boştur.
- 10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldostum askerliğe elverişli değilsen muayene ediyorlar zaten çürüğe ayırırlar. yalandan yere oram şöyle buram böyle diyorsan yemezler onu. illa da gitmek istemiyorum dersen ç*künün ucuna jiletle hafif bir kesik at, direk pembe teskere al kurtul
21 Yorumla
Gizli Soran+1 yılNe bahanesi var ki konuşuyoruz.
Zaten çürük alırsın hem 12 ay yaptım gönüllü olarakta giderim sıkıntı yok
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir takım muayenelerden geçiyorsun, psikolog eşliğinde kurula giriyorsun askere elverişli değil raporu veriliyor. Lakin pembe tezlere alıyorsun ve iş hayatında bu hep karşına çıkıyor. Yani tescilli eşcinsel oluyorsun
10 Yorumla
+1 yılneyi reddecen :) askerlik tercih değil zorunluluk illada gitmeyecem dersen vatandaşlıktan çıkıp başka bir ülkenin vatandaşı olman lazım.
10 Yorumla
+1 yılSenden öncekiler senden küçüktü 😡😡 Onlar bizim için vatanımız için canlarını feda ettiler 😡 Senin bunu demeye hakkın yok
029 Yorumla- +1 yıl
@şiwano Merak etme adam olmayanlar yerine seve seve giderim. Zaten askerliğe gitmekten korkanlar vatanımızı nasıl cesurca savunabilecekler ki? Bu arada olayı dudağa ve ruja getirerek ne kadar şerefsiz olduğunuda öğrendim 😉
- +1 yıl
Rahatlığından vazgeçme. Ona bir şey diyemem ama sonra bir yerlerinde bomba patlarsada sebebini kendinde bul
- +1 yıl
senin temel sorunun şudur erkek kadın için can versin. bende sana diyorum ki senin için gidip kimse can vermez. vatan savunması ayrıdır siyasilerin oy hesapları için can vermek ayrıdır. çözüm süreci ile ülke sorunları hemen nasıl hal oldu bitti bir tane can gelmedi şimdi iktidar partisi oradan düştü diye ne oldu savaş hergün o parti o koltukta otursun diye canlar geliyor. ben bunun için savaşmam bide şerefsiz lafını aynen sana iade ediyorum. zoruna gitmesin çok istersen buyur askere kızlara yasak değil !
- +1 yıl
@şiwano ben vatan için can vermek diyorum. O zaman kurtuluş savaşında ki askerlerimiz de deseydi onlar hakettiler hem biz genciz savaşa katılmayız diyebilirlerdi ama onlar cesurca savaştılar. Hem benim için can versinler demiyorum ki nerden çıkardın. Bu arada kendi malını bana satmaya kalkışma 😉
- +1 yıl
@şiwano Bak abicim büyüğümsün terbiyemden küfür etmiyorum ama haddini aşma ! Sen benim hakkımda ne biliyorsun. HİÇBİR ŞEY !! Bu yüzden laflarını ona göre kullan. Askerliği soytarılık olarak görseydim soruyu yazan kişiye destek verirdim. Merak etme sen. Rujumu da sürürüm askerliğimi de yaparım
- +1 yıl
@şiwano Yaparım
- +1 yıl
@şiwano Başkalarından ilham alma. Kendi ilhamını kendin yarat. Eğer bir kız askere gidiyor diye gideceksen hiç gitme derim
- +1 yıl
Yok sen git gururlandır bizi aileye maddi destek olursun. Bu arada binali yıldırıma telefon acarsin de ben burada ölürken oğlun kumar masalarında iyi para kazanıyor. Bana yollasin. Malum binali dedi şehit olmak güzeldir. Gençlere korkmali. Çocukları askerlik yapmaz. Senin gibiler gaz verir vatan savunması der.
- +1 yıl
@şiwano Vatan uğruna şehit olurum. Bana görede vatan uğruna da şehit olmak onurlandırıcı ve güzel. Ha bu laftanda mehmetçiklerimizin ölmesi güzel diyede anlama sakın. Bu arada o yüzden mi Atatürk bize vatanı emanet etti ve benim para pula ihtiyacım yok yeter ki bağımsızlığım ve vatanım güvende olsun.
- +1 yıl
Atatürk bir emir kulu idi. Halifelik nişanı ile halkı toplayıp o şekilde devletin yeni bir hükümetin kurulup işgalden kurtulmak için vatana hizmet için padişah tarafından gönderilen bir emir kuludur. Atatürk diye büyütmeyin. Her sarhoş gibi oda gitti. Sen vatan için canını vermiş şehit düşmüş insanları unutup tek kişi ülkeyi kurtarmış kişiye zaferi yüklersen ooo seninle çok işimiz var demek ki.
- +1 yıl
@şiwano Padişah işagle karşı çıkanları sustur diye gönderdi. Afedersin ama nerenle uydurdun bunu. Küçükken inkılabın mı düşüktü senin. Ama sanada yazık. Beyni olmayan kişi inkılabı nasıl anlasın ! Ben şehitlerimizi unutmuyorum tam aksine hatırlatıyorum. bir de diyor musun Atatürk'ü çok büyütmeyin diye. O olmasa sen şimdi burda OLMAZDIN ! Atatürk o hasta haliyle Hatay gitmesin diye basına çıktı. Sen olsan eminim kılını bile kıpırdatmazdın. Şimdi sen ne hakla Atatürk'e " Her sarhoş gibi oda gitti " diyebilirsin. Ve son olarak büyüğümsün diye haddimi aşmayım dedim ama Atatürk'e dediklerinden sonra bence bu sözlerden fazlasını hakediyorsun ama terbiyem el vermiyor !!!
- +1 yıl
Bitanesi yalanlar üzerine kurulu bir tarihi değil gerçekleri anla. Yarın sende üniversitede tarih derslerine girince anlarsın. İstanbul üniversitesi tarih derslerine gel. He bu arada tarih dediğim yanlış anlama yavuz fatih zamanı değil şuracıkta 80-90 yıl önce daha yeni yani bir insanın ömrü. Belgeler vs herşey var arşivde. Çok büyütmenin anlamı yok.
- +1 yıl
@şiwano Yinede atana sahip çıkmalı ve onu korumalısın. "Her sarhoş gibi oda gitti " demeye hakkı yok. Belki padişahın emrini getirdi ama muhteşem bir şekilde de o görevi yaptı. Kim böyle yapabilirdi ki? Kim vatanımızı fedakarca cesurca kurturabilirdi. Tarih dersi okumuyor olabilirim ama Atama sahip çıkıyorum !
- +1 yıl
Atana tapma a gerek yok. Bu ülkede tapma olduğu için gerici bir muhalefet kemikleşmiş oyu sarhoş dinci ırkçı hakkı alınmış Kürtlerin partisi diye 4 parti niye bu isimlerle alınsın. Yunan adaları sarhoşluk kafası ile verildi. Hemen dibimizde olan adalar nasıl verildi yunanlara Allah kaderde ne yazdıysa o olur. O olmasaydı olmazdik deme o görevi hakkı ile yerine getirecek binlerce kişi var. Sırf Kuvayı milliye reisleri kurtardı bu ülkeyi. Yalan tarihe baksan hepsi ayrı devlet kurma suçu ile vatan haini. Çerkez Ethemden tut şeyh saite kadar. Bırakın şu saçma tarihi. Tarih gerçekleri asla kimse saklayamaz.
- +1 yıl
@şiwano Ben artık sana diyecek söz bulamıyorum çünkü anlamıyorsun. Konu nerden nereye geldi. Atatürk'ü sevmiyorsan git o zaman bu ülkeden. Çünkü bu ülkeyi Atatürk kurdu. Son sözüm ise ben Allah'tan başka hiç kimseye tapmam. Sadece savunup korurum.
- +1 yıl
@şiwano Peki onları kim cesaretlendirdi? Merak etme GERÇEK tarih okurum.
- +1 yıl
cesaret tek kişiden ibaret değil. halkta olan iman kuvvet bunu başardı. hatırlatırım cumhuriyet kurulunca insanlar al, mler idam edildi bir bir. sarhoşluk haline geldi memleket halk bu sefer sarhoşluktan kurtulmak için uzun uzuun mücadele verdi. yaklaşık 400 bin insan bu şekilde katledildi...
- +1 yıl
@şiwano Neden idam edildi? Çünkü cumhuriyete karşı çıkıyorlardı, yobazlardı ve eski kafalılardı. En önemlisi de askerimizi şehit ettiler. Sarhoşluğu da ben pek inanmıyorum
- +1 yıl
O yüzden camiler yakıldı yıkıldı. Mezar taşları romanlar sırf Arapça diye paramparça edildi. Kız öğrenciler evlerden toplanıp yurda konulup tek tek evlerine hamile gönderildi. Hepsi belgeler dahilinde var video bile bulursun. Sırf kızlar hamile çıktı diye kız çocukları halen bile okula gönderilmiyor. Yobaz dediklerin sayesinde kan can verilerek topraklar alında savaştan yaralanarak idam edilerek öldüler. Sarhoşlukla sirozla gebermediler
- +1 yıl
@şiwano Sana bir şey anlatamıyorum çünkü anlamak istemiyorsun. Artık bu konuyu kapatalım. Eğer bir daha yazarsan engellemek zorunda kalırım.
- +1 yıl
Gerçekleri söyledim. Doğruları biliyorum ama gerçekler o doğruları da yok ediyor. O yüzden ne olursa olsun tarihi araştırmani öneririm. Atam diye taparsan Allahın karşısında nasıl hesap vereceksin. O olmasaydı olmazdik demeyin. Allah kimi isterse çıkarır Allahin istekleri ile olur. Kader ecel herşey onundur. İyi geceler
- +1 yıl
@şiwano Bak beni yanlış anladın. Sonradan fark ettim. Bazı düşünceleri yanlış kullanmışım. Ben Allah'tan başka hiç kimseye tapmam sadece çok severim. Atamı da çok seviyorum. Tamam şu konuda haklısın " O olmazsa olmazdık ". Orda yanlış cümle kurmuş olabilirim. Zaten vatanımıza Atatürk'ü gönderen de Allah. Ama bu dediklerinden sonra tarihi daha ayrıntılı şekilde bakacağım. Eğer doğruları söylüyorsan da senden özür dilerim. Sanada iyi akşamlar 😊
- +1 yıl
Valla o değilde şu vatan millet için canımı vermeye değmez sanki yoldan topladık anasını satım bas parayı gitme askere ne gerek var sırf millet için canımdan vazgeçmek dokunur bize hee çok biliyorsan sen gidebilirsin hadi güle güle..
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılFiziksel olarak yeterli değilsen zaten çürük raporu alırsın.
Ama seninki nefret, askerlikten nefret durumu.
Kısacası ılıksın.45 Yorumla
Gizli Soran+1 yılIlık ne?
Nefretlik değil zorla gönderilme.
Cevap sahibi+1 yılKusura bakma genç. Bizim bulunduğumuz coğrafyada askerlik zorunludur. En azından şimdilik. Ha , ben de isterim profesyonel orduya geçelim , paralı olsun. Ama bu Türk' ün karakterine aykırıdır. (tarihsel süreç ve yapıyı anlatmak istemiyorum)
Ben 18 ay askerlik yaptım. Çok hoş değildi ama yaptım , gurur duyuyorum. Vicdani ret diye bir şey de var. Yine dediğim gibi karakter meselesi.
Cevap sahibi+1 yılVe yine , bu topraklarda , öyle sıcacık yatağında , sütlü kahveni içerken , telefon ya da bilgisayarda fink atmak kolay değil. Ben askerlikten nefret ediyorum , yok şu yok bu.. zorla gönderilme falan dediğin an , o çok medeni bildiğin ülkeler gelir , sıcacık yatağından seni alır , kış ayazında çarmıha gerer.
Haberin olsun.
Gizli Soran+1 yılSana bu konuda katılmıyorum.
Gizli Soran+1 yılBu kadaf laf konuşuyon Gizli Üyesin evet canım anladık askersin.
+1 yılZaten sanırım ayaktaki sıkıntıdan dolayı almazlar geçmiş olsun
20 YorumlaBana kalsa gitmende fayda var. İşe girme durumlarında çürük raporu vs. durumlu olanları ayıklıyorlar.
01 Yorumla
Gizli Soran+1 yılAynen kardes ya is basvurusundahep askerligi yapmis istiyolar tecilli olani almiyolar
Yo babam askerdi eşim askerdi ama oğlumu göndermek istemiyorum haklısın
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen böyle bir sıkıntım olsa bile gitmek yapmak isterdim evet zor ama yinede isterdim. Böyle mazeretlere sığınmazdım
23 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılMazeretin de belli olmuş oldu güncellemeye gel, adam değilsin sen..
Cevap sahibi+1 yılAla ga vat
Gizli Soran+1 yılAdamlıkla alakası yok.
Hastaneye yollarlar orada kontrollerde sağlam ya da muaf derler
20 Yorumlabaşka yolar bul bence yoksa asker kaçağı olursun hapis bile yatarsın
20 Yorumla
+1 yılvicdani red davasi ac devlet kurumlarinda calisma durumun yoksa
25 Yorumla
Gizli Soran+1 yılOluryormu bazi arkadaslar oyle bisey yok yazmis
- +1 yıl
yapan cok genellikle doktorasini bitirenler
Gizli Soran+1 yılKazaniyolarmi peki davayı
- +1 yıl
kaybeden ilk kisi olma durumun % 1
Gizli Soran+1 yılBende oyle yaparim o zaman sagol
+1 yılSanki seni nereye yolluycaklar
Yapcagın bir yıl askerlik be01 Yorumla
+1 yılniye gitmiyorsun neden vatana olan borcunu ödemiyorsun?
013 Yorumla
Gizli Soran+1 yılVatan bana olan borcunu ödemedi
- +1 yıl
o nasil oluyor
Gizli Soran+1 yılUzun hikaye
- +1 yıl
deme öyel bu vatanda bizim için canini tehlikeye atan onca yiğit varken bizim onlardan ne farkımız var ha?
- +1 yıl
Ya bu o cocugu provokasyon yapıyor. Yazdığıma pişman oldum. Yok mu bir moderatör
- +1 yıl
@motorcyclists ben kötü anlamda demedim sadece merak ettim yani ben bile kız halimle askere gitmek istiyorum...
- +1 yıl
Küfür bile edemiyorum herife, sistem engelliyor küfürlü lafları
- +1 yıl
@motorcyclists hyr küfre gerek yok bence ben söylemem gerekeni söyledim sadecd... Askere gitmesi gerekiyor.
- +1 yıl
Ben askerdeyken annemi ziyaret ediyormuş, öyle diyor nası küfretmeyeyim. Böyle şerefsiz, bir bak diğer yorumlara
- +1 yıl
@motorcyclists hmm haklisin ben bisi demicem, ama bu ülkede onca yiğit askere giderken senin gitmemen cok yanlış bişi senin ne ayrıcalığın var?
- +1 yıl
Ben askerdeyim. Bana ks De ne işin var diyor. Ulan kalmış 5 günüm. Ben tel kullanmayacağjm da kim kullanacak. Bütün görevlerden düşmüşüm. Vatan haini şerefsiz, askerden kaçıyor askerdeki adamı sorguluyor
- +1 yıl
@motorcyclists boşver en azindan sen vatana olan borcunu odemissin dime
- +1 yıl
Aynen. Okul, askerlik, ve onlarca kişiye iş imkanı sağladım.
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 399 cevap paylaştı. Ben askerliğimi yaptım. Ama ciddi sorunların var ise kurula girip rapor alabilirsin
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbakaya olursun kolluk kelepçeyi takar inzibata verir ordanda birliğine sevk edilirsin ayrıca gitmediğin kadarda para cezası ödersin
15 Yorumla
Gizli Soran+1 yılYok 2019 a kadar tecilliyim bitince ya da maddi durumu düzeltince giderim
Cevap sahibi+1 yıltecilin bitince gitmek zorundasın
Gizli Soran+1 yılMaddiyatım iyi olsa bugun tecili bozup giderim
Cevap sahibi+1 yılsigaran falan yoksa çok çok para lazım değil
Gizli Soran+1 yılMalesef var kardesim
30.000 TL ver Cinsiyet Değiştir ya da Aslanlar Gibi Git
02 Yorumla
Gizli Soran+1 yılBende bu yüzden gitmek istemiyorum zaten parayı veren kurtuluyor olan fakirlere oluyor
Gizli Üye(30-35)+1 yılEninde sonunda gideceksin o askere benimde bir arkadaşım kendisini okutuyor gösteriyor sırf gitmemek için.
00 Yorumla
+1 yılBen askerdeyim. Hakkımı sana helal etmiyorum. Bedelliye yaşı ve parası yetip de yine de askere gelmiş biri olarak bunu söylüyorum.
013 Yorumla
Gizli Soran+1 yılYürü lan askerde ksye giriyo bide hakkini helal etmiyomusun yemisim hakkini
- +1 yıl
Lan? Lan kaşar! Senin gitmeye cesaret edemediğn yoldan dönüyorum ben. Çakal! Sen evde sıkılıp giriyorsun buraya. Ben girmişim çok mu.
- +1 yıl
Senin gibi süt dilimleri, asker kaçağı vatan hainlerine hakkımı helal etmiyorum. Vatan hainisin !
Gizli Soran+1 yılHe sen savastan dogrumu giriyom abazaliktan giriyon kiz dusururum falan diye ya abazası
Gizli Soran+1 yılSen askerdeyken a. nnene ben göz kulak oluyorum merak etme
- +1 yıl
bacım çocuğu.
- +1 yıl
Ulan bu çiçeğine koyduğumun şeyi niye başka kelime yazıyor!
Gizli Soran+1 yılOlum önce oku ondan sonra yorum yaz ben asker kacagı deyilim tecilliyim nerenden anlıyon lafı o.. Cocu seni askerde baya bir s.. ikiyolar heralde senin hakkını s.. ikiyim
- +1 yıl
Gitmeyeceğim diyen sensin. Tecil etmek için elinden geleni yapıyorsun. O. Cocugu sensin asıl şerefsiz. Benim gibi bir askerin alt devresi ol da bir gün. Yakalanıp gelenlere bak neler yapıyorlar burda. Sana. Burda 20 yaşındaki askerler ayakkabısını boyatır. Bize abi diyen bizden küçük astsubaylar seni burda nasıl si ker gel de bir gör.
Gizli Soran+1 yılOlum amcam genel kurmayda askeri hakim emin ol üst devresi ne alt devresi bir s. ikim yapamaz insallah senin gibi bir o. c denk gelmez gelirse çeker vururum ve emin ol hapis yatmam
- +1 yıl
Genel kurmay da hakim olsa ne yazar. Fetö devri bitti artık kime kimseye müsamaha gösteremez. Ayrıca, burdan karşılıklı yazışarak klavye delikanlılığı bana yakışmıyor. Bundan sonra cevap yazmayacağım sana. Vicdanını sk eyim senin başka bişey demiyorum. Haram zıkkım olsun askerlik hakkım, askerlik törem.
Gizli Soran+1 yılLa salak amcam fetöcü deyil oyle olsaydı suanda silivride yatıyo olurdu) g. otunuz sıkısınca hemen fetöcü diyosunuz isinize gelmiyor tabi amcam kac kisiye yardimci oldu askerde sen nediyon olum yine diyorum senin hakkini s. ikiyim egoist herif insallah senin gibi biri denk gelir çakma asker
- +1 yıl
Lan canım fetöcü mü dedim
Gizli Üye(30-35)+1 yılUzuldum ilk yazdiklarini okuyuncunca ama güncelleme olarak yazdığin ve nefret söylemlerinden sonra bu tip gitmesin zaten kimseyi korumasın dedim
10 YorumlaKader bikere o oleceksen kacisin yok heryerde bomba patliyor ona bakarsan
04 Yorumla
Gizli Soran+1 yılKadere inanmıyorum müslüman değilim
Gizli Soran+1 yılTürk değilim evet
Ben uni okucam ama genede kisa donem yapmicam aslanlargibi 12 ay yapicam ve insallah sehit olurum
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 437 cevap paylaştı. İbneyim dersen taklit yaparsan almazlar hahaha 😁 nasıl soru la bu erkek değil misin sen askere gideceksin bizi kim korucak sonra 😂
04 Yorumla
Gizli Soran+1 yılBen ibneleri korumak istemiyorum
Gizli Soran+1 yılBelli sana baya demisler kardeş
Gizli Üye(30-35)+1 yılDoktora yap yurtdışında iş bul benim gibi ama ret hakkı bizim gibi geri kalmış ülkerlerde yok
00 YorumlaAskerlikten kaçmak nedir ya sen bu ülke içerisinde yaşıyorsan bu ülkeye olan borcunu da ödemelisin
03 Yorumla
Gizli Soran+1 yılSen ödedin mi
Gizli Soran+1 yılKız olarak ödedin mi
Usta olmekten korkma. Sehit olmak cok buyuk bir mertebe
06 Yorumla- +1 yıl
bu ülke müslüman değil laik bir ülke dolayısıyla tavuk peşinde ölür dini için ölmediği için şehit olmaz bilgine
- +1 yıl
@RapBoy_The_Assasin dini boyutunu gectim. Ulkesinde yasayan evlatlari akrabalari icin gidecek.
- +1 yıl
Şehitlik dini için savaşanlara denir çokta güzel bir kılıf uydurmuşlar akrabaları için falan gitsin eyw ama ölüse şehit sayılmıyo birader
- +1 yıl
@RapBoy_The_Assasin dini savaşlara cihat denir. Bu devirde cihat kalmadi. Artik herkes kendi butunlugunu korumaya calisiyor. Bu yolda olende sehittir
- +1 yıl
Bak Hitman Fanısın Diye Sana Saygım Var Ama... Doğru Olabilirsin :DDD İsim karışıklığı KB
- +1 yıl
@RapBoy_The_Assasin onemli degil 😊
Gizli Üye(30-35)+1 yılEğer böyle sorunların varsa zaten seni askere almazlar git muayene ol
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAdam ol be biraz senin canın can da savaşan askerlerimizin ki patlıcan mi?
07 Yorumla- +1 yıl
peşmergenin kadın askerleri var abd de birçok ülkede öyle sen neden gitmiyorsun? adam canını seviyor sonu ayrılık olan bir durum için neden canını versin?
Ecel ALLAH ın emri fakat boş ve gereksiz giden canların bir faydası yok hergün 10 asker ölüyor kimin umrunda ! bahçeli çocuğu yok kılıçdarpğolu tayip çocukları bedelli kim gidiyor fakirden başka?
Cevap sahibi+1 yıl@şiwano sana ne dokunuyor? Benim eşim uzman çavuş ne çektiğini Allah ve ikimiz biliyoruz. Allah PKK nın da peşmerge nin de terörü destekleyenlerin herkesin tez zamanda belasını versin. Öyle bir acı ve ıstırap çektirsin ko ölmek için yalvarsinlar!!
Cevap sahibi+1 yıl@şiwano doğru oku istersen terörü destekleyenlerin de yazdım
Cevap sahibi+1 yıl@şiwano değil mi?
Okuyosan tecil ettirebiliyorsun açık öğretim fark etmiyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılparan varsa bedelli yaparsın paran yoksa çekeceksin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılhacı ne git cen eskisi gibi değil askerlik vatan borcuymus öyle bir borcmu varmış öyle bir zmana geldik ki askerlik falan hikaye oldu
111 Yorumla
Gizli Soran+1 yılKatiliyorum
Cevap sahibi+1 yılheryere adamları yerlestirdi ve şehitlik o kadar basitleşti ki karınca gibi oluyor hepsi ve bu düzen yüzünden yazık olur sana
Cevap sahibi+1 yıltsk
Gizli Soran+1 yılAynen askeriyeyede adamlarını yerlestirdi tam istedigi gibi yarın birgün iç savaş ciksa tayyibin askeri insanları çatır catir vuracak millet hala uyuyo turkiyenin sonunu hiç iyi gormuyorum
Cevap sahibi+1 yılsavaş çok yakın goreceksin işler kötüye gidiyor herkes diken üstünde kimse farkında değil medya uyutuyor herkesi
Gizli Soran+1 yılAynen medyada zaten tayyibin elinde tayyip ne derse onu yayınlıyolar
Cevap sahibi+1 yılaynen öyle bütün kanalları ele gecirmis durumda aksi durumu paylaşan yani gerçekleri yanstirisa kapatilir
Gizli Soran+1 yılAynen
Cevap sahibi+1 yılbirinin devri biter başkası gelir hükmünü koyar Allah yardimcimiz olsun hepside birbirinden beter
Gizli Soran+1 yılAynen Allah yardımcımız olsun
Cevap sahibi+1 yılDua et hakkımızda hayırlısı neyse o olsun
Hicbisey yapmana gerek yok, muayene de askere elverişli değildir raporu alacaksın büyük ihtimalle
10 Yorumla
+1 yıl🙄 fazla kilodan ve cok zayıdlıktan bile almıyorlar zaten seni almazlar
10 YorumlaSeni almazlarki askere
36 Yorumla
Gizli Soran+1 yılSebep?
Gizli Soran+1 yılAmerika ne alaka?
Gizli Soran+1 yılUlan 18 yaşındasın bebe.
Gavur.
+1 yılbu gitmemene bir sebebi değil bence...
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 10,9b cevap paylaştı. Zaten seni almazlar ki askere.
12 Yorumla
Gizli Soran+1 yılSebep?
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılreddetme diye bir hak mi varmis?
10 Yorumla Terket bu ülkeyi vatan haini fetocu
12 Yorumla
Gizli Soran+1 yılcanımsın.
Gizli Soran+1 yılS A L A K diye yazdım canımsın yazmış Allahım yarabbim.
Gizli Üye(25-29)+1 yılLGBT de olsan murat övüç de olsan o askere gitmek zorundasın
00 Yorumlabunu belirt test yaparlar ayırırlar
07 Yorumla
Gizli Soran+1 yılNe testi kardeş
Gizli Soran+1 yılİlginç ailem öğrenir mı peki
Gizli Soran+1 yılİşim kötü ya o zmn yapamam belirtemem gay oldufumu ztn seks yapan biri değilim ama psikolojik sorunları olan biriyim çok ezilirim yapamam diye korkuyorum
Gizli Soran+1 yılNasıl yani ayıklar lar derken
Universite oku ycan aof den de olur
00 Yorumla- Devamını Gör (36)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım