Öncelikle kimse yargılamasın ben sizden yardım istiyorum, 19 yaşında bir kızım ve kendimi bildim bileli Allah'a inanıyorum fakat ergenlikle birlikte aklımda sorgulamaya başladım varlığını mesela bizi niçin yarattı eğer bizi çok seviyo ise neden her şeye cezalandırıyo acaba insanlar mı uydurdu çünkü inanmayanların sonu kesin ızdırap ve acı ama öte yandan da diyorum ki tüm bu her şey tesadüf mü ki bir de herkes layığını öteki tarafta bulmalı. Nasıl söyliyim, içimde bir korku var inanmazsam ölünce bana ne olur diye o yüzden inanmak zorunda kalıyorum kime güveneceğimi bilmiyorum herkesin yorumu çok farklı Allah ile ilgili bir de kimseye bahsetmek veya yardım istemek istemiyorum dinciliklerini hiç çekemem bir de şu insanlar soğutuyo beni sözde çok dindar olup kibirlenenler
Cevabın nedir?
bak kardeşim öncelikle şeytan yaşlılar ve özellikle gençlerle çok uğraşır. Şu an da hayatın yeni yeni farkına varmakta olduğun bir süreç geçiriyorsun. ve haliyle sorularına cevap arıyorsun. ALLAH var mıdır yok mudur hak din islam mı değil mi falan... bu soruları sormaya başlaman senin imanında bir zayıflık olduğunu gösteriyor malesef. sen büyük ihtimalle namaz kılmıyorsun. çünkü namaz kılmayan bir insanın imanı zayıflar bu yüzden özellikle namaza başlaman gerekiyor. ALLAH'IN KAİNATI yaratma sebebi Hz. Muhammed'in ( s. a. s ) Ona sadık olacağını bilmesi ve onun hatrınadır. ve böylelikle bize sanş vermiş olunuyor. bize diyor kullarım bize haram dediklerimi yapmayın mesela zina yapmayın, kul hakkı yemeyin, içki içmeyin v. s... bunları cennete helal bir şekilde size verecem diyor... burda diyebiliriz neden bu dünya da değil de öbür dünya da diye cevapı çok basit kardeşim. sen çalışmadan para kazanamazsın, bir araba bir ev alamazsın. bunlar için bir emek vermek zorundasın. düşün ki bu kadar değersiz ve geçiçi şeyler için ömrümüzden ömür harcıyoruz. sen bide anlatılamayan cenneti düşün onu kazanmak fedakarlık ve kolay olmayacağını anlamak zor olmuyor... bu yüzden kendini sirkelemen gerekiyor be kardeşim Şu an söz konusu iman çünkü unutma Rabbin seni seviyor seni haramdan korumak için bak bu haram bundan sakın diyor huzur bulmak istiyorsan Bana itaat et beni zikret diyor. hade kardeşim namaz kıl kuran oku ALLAH'ı zikret tüm bu vesveseler gider emin ol.
41 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılKimseye kolay kolay güvenemiyorsun haklısın. Bak ben sana kendi düşündüğümü söyleyeyim. Bazı meseleler gerçekten kafa kurcalayıcı evet yalnız neleri anlamaya çalıştığını düşünürsen saçma düşündüğünün farkına varırsın. Seni yaratan sonsuz güç sahibi olan Allahın "Seni neden yarattığını?" "Neden insanlara acı verdiğini?" anlamaya çalışıyorsun. Onun sana verdiği akıl ile yapmaya çalışıyorsun bunu. Basit düşünme. Bunlar çok karmaşık ve büyük ihtimalle aklının anlayamayacağı büyüklükte konular."Allah" diyorsun bak her şeyi, evreni, uzayı, içinde bilmediğimiz bin bir türlü şeyi yaratmış ve sen onu anlamaya çalışıyorsun. Ben de düşünürdüm bunları sonra bir faydası olmayacağını anladım. En basitinden sonsuzluk ve başlangıcı olmamak kavramını bile anlayamayan beynimizi bu kadar zorlamamak lazım. İslamda her şeyin bir mantıklı açıklaması var. Bazı kuralları sana acımasızca gelebilir bile ama kimse zevk almıyor o kurallardan. Kurallar olmak zorundadır. O yüzden sen sadece "Allaha" güven. Senin bütün düşündüklerini anlayan, bilen o dur çünkü.
00 Yorumla
+1 yılİnanmak 'zorunda' olduğun algısını çıkar öncelikle kafandan. Herhangi bir dine mensup olmak veya olmamak, inanmak veya inanmamak zorunda değilsin. Öncelikle bundan kurtul ve rahatla yoksa sürekli sil baştan olacak her şey. Ardından sorguladığın her şeyin cevabına ordan burdan değil 'tarafsız' Kur'an-ı Kerim Meallerinden bak. Siyer kitapları var mutlaka oku. Diğer dinleri araştır. Öyle herkes başka bir şey diyor diyip çıkılmaz işin içinden. Suçluluk duygusuna da kapılma. Bugüne kadar ailen sayesinde tanıştın islamla ama artık kendi düşüncelerin var. Artık akıl yürütebiliyor, kendin bir şeyler öğrenebiliyorsun. Herkes yaşıyor bunu bende yaşadım. Ve emin ol bilginle, kalbinle bir dine inanmak kulaktan dolma şeylerle inanmaktan daha güzel, daha huzurlu. Ben en azından İslam ile böyle tanışılması gerektiğine inanıyorum ve bende bu şekilde bağlandım dinime.
03 Yorumla- +1 yıl
@-angeliciouss- ben şaka yaptım ki oda biliyodur şaka yaptığımı ciddi olarak söylemedim ilk dediklerimi. 😊
- +1 yıl
Söz ettiğin kullanıcının yazdıklarına bakılırsa kimse bilmiyor. Her neyse. İyi günler.
- +1 yıl
O diğer arladaşlara kızdı bence abuk subuk yorum yaptılar beni etiketleyerek görüşlerine. Ama uymadım onlara hiç. Şimdi senin yorumunun bildirimi geldi oraya yazdım benide engellemiş bu sebepten bende buraya yazıyorum yanlış anlaşılmak istemem.
İyi günler
+1 yılEğer inanmazsan öteki tarafta beni cezalandırılırım diye korkuyorsan korkma hala iman yerinde ama şöyle düşün ekini toprağa attığında ordan bir filiz bir ağaç bir meyve oluşması tesadüf değilde bizim var olmamız mı tesadüf gerçekten herşeyin bir sahibi varken bizim sahibimizin olması mı tesadüf milyarlarca yıldır sürüp giden mizan mı tesadüf olan sana şunu söyleyeyim canım bunun biri tesadüf olur ikisi olur 3. süne artık bir dur diyebilmeli aklı olan insan bence sen araştırmaya devam et kesinlikle doğruya yöneleceksin
40 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
33Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılÖncelikle sen şu dincilik kavramini bir at kafandan. Dinci olucaz tabi ne olucaz baska. Her müslüman dincidir. Dinci olmak zorundadir. Degilim diyosa zaten müslüman degildir kendisini kandiriyodur. Bu dünyaya imtihan olmak icin geldin. Sonunda ya cenneti kazanacaksin ya da cehennemi hak edeceksin. Bundan kacis yok. Mantikli ol ve düsün. Ya din gercekse ahiret varsa? Ve sen ahirete hazirliksiz ve hatta inancsiz gidersen? Nolucak? Yandin. Bir de tam tersini düsün tamma diyelim ki ahiret yok din yalan vs vs. O zaman hepimiz òlünce yok olucaz. Kimsenin bir kârî ya da zarari olmicak. Ama ya varsa ahiret? Cennet cehennem? O zaman napicaksin? Bence sen her sekilde inan iman et ve islamin emirlerine göre yasa. Cennet cehennem yoksa da hicbir kaybin olmicak. Varsa da sen kârli cikicaksin. Mantik...
Şöyle düşün hava durumunda havanin yagmurlu olacagini duydun. Ama disariya baktin hava cok iyi hic yagacak gibi degil. Neyse ya ben yine de alayim ne olur ne olmaz dedin ve aldin şemsiyeni mesela. Çantana koydun. Noldu aldin da zarar mi ettin? 50 kg yük mü bindi sirtina? Tasimakta zorluk mu cektin? Yagmur yagmadi diyelim kullanmana da gerek kalmadi. Ama bir de yagmurun yagdigini farzet oh bee iyi ki almisim yanima dersin. Sen agirete hazirlikli git de varsa cennete gidersin (insallah tabi) . hepsi bir yalansa da zaten bir zararin olmaz. Yok olur gidersin. Ben tabiki şüphesiz inaniyorum . igne ucu kadar şüpgem yok. Allah birdur tektir eşi benzeri yoktur. Herseyin yaraticisi ve yok edicisi odur. Kainattaki Sonsuz ve kusursuz nizam ancak sonsuz kudretli bir yaraticinin eseri olabilir. Herseyi tesadüfle aciklamak ise ancak aciz cahil ve ögrenilmis caresizlik yasayan kücük insanlarin isidir. Imtihan icin geldin. Cennet sonsuz ve o kadar kusursuz ki cenneti hak etmeden kimse kazanamaz. Haketmen icin de sinava tabi olman gerek. Ben hayatimda sinava girmeden 100 alan ögrenci görmedim. Neden ceza veriyor diyosun? Neden vermesin? Ceza olmasaydi ortalik suctan gecilmezdi11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAllah kötüleri cezalandirmasaydi dünyayi vahsetler, tecavüzler, cinayetler, hirsizliklar kaplardi. Ceza tabiki olmali. Bir kiza tecavüz ettiklerinde hemen ceza istiyoruz assinlar serefsizi hadim etsinler seyini kessinler diyoruz demi? Keske olsa. Ama bunu islamdan baska hicbir din yapmiyor. Tecavüzcüye hak ettigi cezayi veren tek din ve tek kanun islamdir
Diğer konusunda 2,7b cevap paylaştı. Öncelikle sen tam bir müslümansın onu belirteyim çünkü aklıyla sorgulamayan insanın imanı olmaz. Bişeyi sorgulamazsan ismine iman edersin sorgularsan manasına iman edersin. Bilmediğin bişeye iman etmek cahilliktir günümüzde anası babası diyor diye veya toplum şartlanması için inanıyoruz diyolar ama eğer kişiyle sohbete otursan boş teneke gibi sallanıyor. Yani boş inanıyor ya korkuyor ya zorla bir şekilde içi boş yani. Bak şunu öncelile bil Allah bize muhtaç değil şimdi dicen ne alaka ben öylemi dedim Allah bizi kendi için yaratmış bizim ibadetimizede onu övmemizede ihtiyacı yok ben kaderci bir insanım her insan her varlık bir yaradılış programı vardır buna göre yaşar bunuda şöyle ispatlarım gerek kurada var gerekse burçlar örneğin belli tesirler yansıtıyor dünyaya doğum annında gökte hangi burç takımı tesiri yüksekse kişi o özelikle doğuyor bak bunlar hep kader. Şunu unutma iyiyi yaratanda kötü olanı yaratanda Allahtır.
44 Yorumla- +1 yıl
Herşeyi zıttı ile birlikte yaratmış Erkek kadın ying yang pozitif ve negatif enerji yani Şu an aklıma gelmiyor ama herşeyin zıttı ile var ha cennet cehhennem. Bide şunun altını çizim gölte bir tanrı gibi Allah düşünüyor bizim toplumumuz ama tasavuf ehli bu işin hakikatine erenler Vahdedi vücutu anlatır.
- +1 yıl
Yani Allah dediğin varlık tek ve sonsuz olandır ani o bir yerde biz bir yerde değiliz o herşeyin içinde herşey bitki hayvan insan dünya mars herşey onun varlığıyla var ondan oluşuyor biz ise yukarıda bir yerlerde veya bir yerlerde bir Allah var bizi yaratmış gibi bir düşüncemiz var bu şirk diye anlatılan olay bu kişi daha allahı bilmiyor. Allah ise ihlas suresinde kendini bildiriyor sonsuz sınırsız tek olan hiçbişey yokturki ondan ayrı olsun nereye bakarsan bak Allahın vechini görürsen gibi ayetler bunu kasdeder ben size şah damarınızdan daha yakınım Allah senin özünde ileride ötede değil onun varlığı ile varsan onun hayat sıfatı sende zuhur oluyor hayattasın merhameti zuhur oluyor açığa çıkıyor
Diğer konusunda 608 cevap paylaştı. 20 yildir bana en cok zarar verenler hep namaz kilan Allah kitap diyenler oldu ve bende ister istemez uzaklaştim ama bu uzaklasma birazcik soyle oldu mesela ben biraz ibadetlerimden uzaklaştim... bak bacım simdi şoyle duşun bir telefon markasini dusun o markayi kullanan insanlar kotü diye o markanin kotu oldugu anlamina gelmez degil mi 😊 kusursuz olan Islam dir insanlar degil 😊 din demek metafizik seylere inanmaktir emin ol ve Islam tek dindir ve gercekten hic bir eksigi yoktur Kuran okudugunda anlayamadigin yerler olabilir bunlar icindr tefsir kitaplari var... Gerek Kuran i arapca okuyayim gerekse mealini beni cok huzurlu yapar ve ordaki ayetler ve anlatilanlara hayranlikla okurum cunku suphesiz Allah her seyi tastamam ve eksiksiz yapandir 😊 ateistlik ve deistlige falan girmicem cunku yani ateistlik cok saçma yani ateist olanlar da yani nasil desem akıl yok valla... sen inancindan dönme daha cok sıkı sarıl
21 Yorumla- +1 yıl
genelleme yapma kılmayanlarında aynı şekilde öleler yani genelleme sacma
+1 yılSana gelsin kardes bidahada boyle fikirlere kapılma Allah sınar insanları cezalandırmaz cezalandırma ahirette olur ancak dünyada ettigini bulma vardır oku bu alttakini. İmam-ı Şafii’ye:
“Allah’ın varlığına delilin nedir?” diye
sorduklarında:
“Dut yaprağıdır” demiş ve şöyle devam etmiştir;
“Çünkü aynı yaprakları koyun yer süt yapar, arı
yer bal yapar, geyik yer misk yapar, tırtıl yer
ipek yapar. Tadı, rengi, kokusu ve maddesi bir
olan şeyden bu kadar farklı güzellikleri
yaratmak, ancak Allah’a mahsustur.20 Yorumla
+1 yılBüyüdükçe.. yalanı haramı Günahı keşfettin.. haram olan her zaman daha tatlı gelir..
O açıdan kendimize soruyoruz özgürce yaşamak istiyoruz.. ama özgürlük nedir bu yaşamın amacı nedir.. İnsan olmak doğru yolda gitmek... bir çok kişi dini alet ederek insanlaır öldürüyor eziyet ediyor..
İslamdan önce kadınlar 2ci hatat 3cü sınıf kişi olarak görülüyordu.. zamanla insanlara doğru yolu gösterdikçe insanalr daha fazlasını istedi.. İnsan oğlu aç gözlüdür.. ne sunarsan sun daha fazlasını ister.. .. Bu dünyada acı günah yasak olmasaydı hayatın ne anlamı olurdu..10 Yorumla
+1 yılBence mesele sadece bizim inandığımız tanrıyla müslümanların hristiyanlatin yahudilerin ve birçok dinin inandığı tanrı aynı kişi değil. Onlar yaptıklarının ceza ve ödülünü başka bir boyutta ( öteki taraf) alacağını varsayiyor ama ben buna sadece gülüyorum. Bu dünya sınama dünyası falan değil dört dörtlük hayat yaşayan insan ne yönden sinaniyor ki? Sen içindeki tanrı inancını ne olursa olsun yitirme var olmasa bile insan allaha inanıp yalnız olmadığını hissetmek istiyor.
20 YorumlaAdam demişki muslumanlardan kaçtım muslumanlığa sığındım anlata bildimmi 😊 . hucreler dna alar tesadüf ıçın fazla mükemmel. bir insanın tesadüfen olması , bir fırtınanın tüm parçaları bir araya getirerek bir uçağı yapması demek (koltuklar renkler camlar motor parçaları vidalar her şey yerinde olucsk)😊. elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyım başka bir şeyler vsrsa
20 YorumlaOna bakarsan müslümanım deyip İhlâs-ı Şerife yi bilmeyenler var. Allah kimseyi cezalandırmaz. Sınav eder. Allah şunun için sınav eder "acaba kulum bana karşı gelecek mi?" diye. Kimisinin Allah çocuğunu alıyor, kimisinin elini kolunu felç ediyor. Herkesin sınavı farklı. Sorgularsan kafayı yersin. Senin şu an olduğun durum gibi. Kimseden bir şey sormana gerek yok. Kuran-ı Kerim'in Türkçe yazılmışını al oku.
10 Yorumla
+1 yılburası sınav dünyası ve bizde sınava çekiliyoruz ister inanın ister inanmayın ölüm herşeyi kanıtlıyor ama unutmayın ki şeytanda sizin aklınızı çelme peşinde bu videoyu ve kanalı takip edip videoları izlemeni tavsiye ederim...
https://www.youtube.com/watch?v=__dowLS43_g10 Yorumla
+1 yılCenabı hak derki yok mu benden af dilenen kulum onu affedeyim oyuzden herşey cexalandiriliyormus gibi bakma allah kul hakki dışındaki tüm günahları affeder yeterki iste ve birdaha yapma islam dini en rahat dindir ve sakin uzaklaşma onu sarıl bir dua et bak dua ettikçe ruhunun ferahladigini göreceksin çiçek gibi çiçek nasıl gunese ışığı görünce acar insan ruhuda allah a yönelince dua edince rahatlar ve ici huzur ile dolar boyle olunca hayatından da tat alır insan =)
10 Yorumla
+1 yıl1-Nuh tufanını, gılgamış destanından çalıp, gılgamışda tanrılar yazan yazıyı, tek tanrıya sesleniyomuş gibi değiştiren
2-4 kutsal kitapla alakası olmayan, tanrının şeytanla zor baş ettiğini anlatan zerdüştlük dinini, ateşe tapanlar diye kitapta geçiren, zerdüştlük dinindki tanrı kavramı bambaşka olmasına rağmen, onlara ateşe tapanlar demeyin onlar bana tapıyo diyen
3-Hz. İbrahimi, Hinduizm dininden çalıp gerçekten yaşayan biriymiş gibi gösteren
4-Dünyanın döndüğünü dahi bilmemesi, hem de 4 kutsal kitaptan önce dünyanın döndüğü bilinmesin rağmen.
5-Nisa-79 ve Nisa 78deki kaderle ilgili çelişkiler ve bir çok çelişki 4 kutsal kitabın gerçek olmadığının kanıtıdır. Şayet gerçekse Tanrı büyük hırsız ve büyük bir yalancıdır. Çünkü ilk 3 şıkta belirttiğim gibi başka yerlerden aldığı bilgileri değiştirerek yalan bilgileri insanlara sunmaktadır.01 Yorumla- +1 yıl
Bir tanrı varsa bile bu hırsızlık ve düzenbazlık yapıp çelişkilerl dolu olan 4 kutsal kitaptan değildir.
+1 yılOkuma araştırma beyni zorlama diyenlere inanma yaşın daha genç kardeşim herkes emin ol hayatının bir yerinde ikileme düşer körü körüne inanların imanları gün gelince uçup gidicek sen oku araştır sorguladıkça daha çok araştır daha çok ögren Sonunda Allah hidayet vericektir iman zayıflaması filen bş konuşmalar bunlar
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEğer sırf öbür taraftaki korkudan dolayı inanacaksan zaten inanmanın bir anlamı yok. Kimsenin arkasından konışuyor musun? Fesatlık yapıyor musun? İnsanlara kötü davranıyor musun? İyi biri misin kötü müsün? Bir insan yardıma muhtaçsa koşup yanına yardım edebiliyor musun? Peki iyi bir insansan neden cehenneme gidesin! Hayatı boyunca kötülük yapıp sadece namaz kılıp oruç tuttuğu için mi cennete gidecek? eğer durum buysa yanayım zaten umrumda değil. Ergenlikte bu gelgitler çok doğal fakat zamanla doğru yolu bulacaksın bir de kötü yönlendirmeyim seni ben inanmıyorum yani ama açıp kuran okumanı tavsiye ederim belki cevapların oradadır
00 YorumlaSorguluyorsan eğer kesinlikle doğru yoldasın demektir. Evreni araştırıp anlamaya çalışan sorgulayan ateist bilim adamlarına mı, yoksa her şeyi bildiğini iddaa eden her şeyi Allah yarattı diyip hiçbir şeyi araştırmayan din adamlarına mı güvenmek daha mantıklı sence?
00 YorumlaÇok sorma bu konuyu. Fazla düşünme bu konuyu. Aklının sınırlarını zorlamaya da çalışma çünkü donanımlı bir insan değilsin. Oluruna bırak. Zamanla yaşın ilerleyecek ve bu yaptığının bir abartı olduğunu anlayacaksın. Kendine diğer türlü zülm etmiş olursun. Oku ama inanma. Tek çıkış yolun çok okumak. Ama aynı adamları değil farklı eserleri okumalısın. Fazla soru sorma. Sorularının cevabının oturduğunu bu sayede anlarsın.
00 Yorumla- Diğer konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yıltevhid fıkıh tefsır bunları okuman gerek ki derınlıgını anlayasın. ınde ennn enn ufak bır kusur yok.. seytan bastan kafanı karıstırmaya calısıyor. ayık ol, vesveseye gelme. Allah bıze dınımızı ogrenmeyı farz kılmıs sonuclarını goruyorsun.. cehalet kaybettırır dostum.(kişisel algılamayınız) bol bol okuman lazım
00 Yorumla İnanmana tek bir sebep bile yeterli , dünyaya geldik ve ne zaman öleceğimiz dahi belli değil , rahmetli Muhsin başkanın bir sözü var , 2 saniye sonrasının garantisi olmadığı bu dünyada fırıldaklik yapmaya gerek yok , yani anlayacağın Allah'a tutunur ve elinden geldiğince İman edersen sorun kalmaz
00 Yorumla
+1 yılSorgulamak eleştirmek güzeldir bundan asla korkma ve kendi kitabını türkçe oku sakın o kuran arapça okunur diyen dindaşlarına inanma ben hristiyanım ama kuranı kelime kelime bilirim birçok müslümanı bana sataştıkları vakit reelde tartışmada tarumar ederim ve nasıl bu kadar iyi kuran biliyorsun diye şaşırıyorlar kendileri okumayınca hiç
00 Yorumla
+1 yılOkumalısın, araştırmalısın. Bizim söyleyeceklerimiz seni tatmin etmez.
Dünya, bizim yiyip içip eğlenmemiz için mi yaratıldı? Başımıza hep iyi şeyler gelsin istiyorsun. Önce kendinin değil dünyanın yaratılış amacını öğren, sonra kendi amacını bul. Gerekenleri yap.
Diğer kutsal kitapları da oku, hepsini karşılaştır.
Sonra doğru yolu bulursun zaten.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSana öneride bulunmak isterim senin gibi bazi gencler yani kafasinda sorular dolasan yanit arayan insanlar icinde hazirlanmis güzel videolar var en azindan dinlemeni cok isterim hatta yorumunu beklerim
Youtube - cay house
Sözler köskü
Hayalhanem
SunlardN birini acmalisin izlemelisin eminim cvp bulacaksin iyi günler..00 YorumlaAllah'a inancını yitirirsen sapkınlardan olursun. Şöyle diyeyim senin tabirinle diğer tarafta yanarsın. Eğer görmek istiyorsan bir kere bakış açını değiştir. Güzel yanlarından bak bir de mukayese et bunca şeyi en ince ayrıntısına kadar nasıl olurda hiç bir müdahale yokken bu kadar pürüzsüz ilerler her şeyi Allah'a yorarsan Allah'ta kalbini kendi ile doldurur.
00 Yorumla
+1 yılyazdıklarında dini tam anlamıyla yaşayamadığın belli dine inanmamak için onu yaşayıp tecrübe etmek gerek. dediklerinin çoğu vesvese ama sen bilirsin nefsinin istediği şeyleri yapmak istiyorsan
11 Yorumla- +1 yıl
bu herkese oluyor ama kuranı açıp okuyorum aklımdaki sorulara cevap buluyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılKimse ölümsüzlüğü bulmadan ben Allahın varlığından şüphe etmem. Çünkü 60 yıl sonra ölücem (ortalama) öldükten sonra neyle karşılaşacağımın garantisi var mı? En azından ben ibadetlerimi yapayım. Ölümsüzlük bulunursa düşünülür o zaman Allah var mı yok mu diye?
00 YorumlaBende sana benzer düşündüm ama Allahtan başka olan olaylar daha saçma geliyor en mantıklısı Allah. Bana din saçma geliyor biraz
10 Yorumlacanım niye böyle düşünüyorsun sen allah a inan ve ibadetlerini yap yeter varlığını sorgulama hem senin gibi güzel bir kıza felsefe yapmak yakışmıyor sen git modacı ol felsefeci olma :)
00 Yorumla
+1 yılgit kuran meali oku ondan sonra inanırsan tam anlamıyla inanırsın inanmazsan da kuran okuyup inanmadığın için yine kafan rahat olur
00 Yorumla- Diğer konusunda 14b cevap paylaştı.
+1 yılsen bir ilmihal oku bence.
ayrıca islamı müslümanlara göre değerlendirme.10 Yorumla Diğer konusunda 426 cevap paylaştı. Müslümanlığı Müslümanlardan öğrenme. Kitap ve sünnetten öğren hepsinin cevaplarını bulacaksın.
10 YorumlaBöyle düşünmek yerine araştır o zman elinin altnda internet var buraya yazcana oku kitaplar al... hiristiyan bir tandgm vardı dinimizi araştırdı ve şimdi ben muslumanm diyenlerden daha iyi kapandı kuran öğrenme ye başladı
00 Yorumla
+1 yılKurani kerimin mealini. ac oku butun sorulara cevap vercek emin ol kardesim
20 Yorumla- Diğer konusunda 10,1b cevap paylaştı.
+1 yılkimseyi dinleme, sen düzgünce, hayata faydalı bir şekilde yaşa, kimseye zararın olmasın, ölümü falan düşünme, öldükten sonra da ne olursa olsun, ana şey iyi insan olmakta
02 Yorumla- +1 yıl
@burakkktr geç bunları kardeşim, benim yazımda Allaha inanma lafı nerde? İyi insan olun, faydalı olun, kimseye zarırınız olmasın, o zaman zaten Allahın sevdiği bir kul oluyorsunuz
+1 yılCezalandiriyo diyosun biraz oku araştır mantiginla kötü bir şey yapmani istiyomu
10 Yorumla
+1 yılKötü birşey değil.. doğru yoldasın dahada aydınlanman dileği ile.
00 YorumlaAynı sıkıntılar bendede var ben menfatim icin inanmak istemiyorum Allaha ben gercegi biliyim yeter eger yaniliyorsam Allah beni affetsin
00 Yorumla
+1 yılResulullah sav bunun için gönderildi. o nu oku ve anla
00 YorumlaDiğer konusunda 899 cevap paylaştı. ben yitireli 15 yıldan fazla oluyor ne mi oldu artık daha güçlüyüm.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılO dindar görünüp kibirlenenler cehennemlikler zaten.
00 YorumlaKuldan yardim bekleme allatan iste isanlarin kefine hayri yok sana nasilosun
00 Yorumla
+1 yılTanrı insanı mı yarattı yoksa insan tanrıyı mı?
00 YorumlaDiğer konusunda 659 cevap paylaştı. Aynen aynı durumdayım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKesin Akplisin
Sen bitmişsin02 Yorumla
Soran+1 yılCok yardimci oldun..
- Diğer konusunda 21,4b cevap paylaştı.
+1 yılDoğru yolu buluyorsun :)
08 Yorumla- +1 yıl
Görüşürüz 😊😊
- +1 yıl
@balıkkızımağduru Süper olur. :) Gel ben sana bu dünyada işkence edeyim :)
- +1 yıl
@KızlarSoruyor neden müdahale etmiyorsunuz?
- +1 yıl
İnsanları İslam'dan soğutuyorsunuz. Yapmayın Allah aşkına.
- +1 yıl
@yesilcamsevdalisi Onu diyorum işte. Ben bunlar yüzünden sorgulamaya başlamıştım 4 sene önce
- +1 yıl
@yesilcamsevdalisi Sağol destek için bu arada :)
- +1 yıl
Az önce cehhennemde yalvarırkenki halini görmek istiyorum, su dökerim vs dedin. Bunu Allah'tan başkası bilemez. Tam da şu an şirk koşuyorsun. Bu da dinden ayrılma sebebi. Kelimelerine dikkat et. @balıkkızımağduru
- +1 yıl
@-Angeliciouss- yapılan terbiyesizlik için ben özür dilerim. Lütfen bizleri onlara göre yargılayıp yanlış anlama. Yapmaları gereken, dine uygun olan sana hoşgörüyle yaklaşmaları bu değil.
her koyun kendi bacağı :D
00 Yorumla
+1 yılkuranı bir insanın yazabileceğini düşünmüyorum
00 YorumlaValla okunmaz bu
02 Yorumla
Soran+1 yılOkumadiysan yorum yapma geregide duymamalisin.
- Diğer konusunda 21,5b cevap paylaştı.
+1 yılyitirme
00 Yorumla
Devamını Gör(31)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri