Lütfen kaba yorumlar yapmayın, sadece Alevilerde yok sünnilerin bazıları da akraba evliliği yapıyor. Ben çocuğum olursa sakat olmasından korktuğum için bunu istemiyorum. Ama ailem cahil olmamalarına rağmen beni amcamın oğluna vermek istiyorlar:(Siz olsanız bunun aksine ailenizi nasıl ikna ederdiniz?
Cevabın nedir?
+1 yılbende aleviyim ve alevi olduğum için utanıyorum. ve bu yüzden ailemden ayrı yaşıyorum. ve ailene şunu söyle '' Size şunları nikahlamak haram kılındı: Anneleriniz, kızlarınız, kız kardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, erkek ve kız kardeşlerinizin kızları, sizi emziren süt anneleriniz, süt kızkardeşleriniz ve karılarınızın anneleri, ve kendileri ile zifafa girdiğiniz kadınlarınızdan olan ve evlerinizde bulunan üvey kızlarınız. Eğer üvey kızlarınızın anneleri ile zifafa girmemişseniz onlarla evlenmenizde size bir günah yoktur. Sulbünüzden gelen (öz) oğullarınızın hanımları ile evlenmeniz ve iki kız kardeşi birlikte nikahlamanız da haramdır. Ancak cahiliyyet devrinde geçen geçmiştir. Şüphesiz ki Allah gafur (çok bağışlayıcı) ve çok merhamet edicidir... '' akraba evliliği ne kötü bir evliliktir...
17 Yorumla
Soran+1 yılNiye aslından utanıyorsun anlamadım. Hz. Ali kiminle evlenmiştir bunu biliyor musun? Hz. Ali peygamberimizin amcasının oğludur.
- +1 yıl
@pakkaa babam cemevinde ibadet ediyor oysaki müslümanın ibadethanesi tektir , camidir. akraba evliliği yasaktır ve babamın elinde bir kez kuran görmedim. hz. ali'yi peygamber sananlar bile var. Tabi her aleviyi aynı tutmuyorum. benim annemde alevidir ve kuran okur. Ancak ailemde , akrabalarım ve çoğu alevi dinine bağlı değil ve kuranı tam okumamıştık. muşriklerdir.
- +1 yıl
h. z ali'yide severim. Ancak şimdiki aleviler Hz. ali gibi yaşamıyor. çoğu alevi muşrik.
- +1 yıl
ben sadece bir örtü takmak istediğimde bile izin vermedi babam , şimdi çarşafa girmek istiyorum ama söyleyemiyorum çünkü asla izin vermeyecekler... senin durum ile biraz benzer aslında yaşadığım. benim istediğim birşeye ailem engel oluyor. sonuçta istediğim olmuyor. sanada geçmiş olsun ve ailenle oturup güzelce konuş bu durumu istemediğini söyle. üzüldüğünü söyle , hislerini söyle onlara... kendi rızamla evlenebilirim de.
Soran+1 yılSen Alevi değilsin bence.
En İyi Cevaplar
+1 yılbu kadr baskılıolarsa beşik kertmesi yapmışlardır büyük ihtimalle o zaman vermezlerse seni kan bile dökülür ortaya. onun dışında sonu kötü biticek bişey değilse sen sevmiosan çocuğu evlenme tabi. ayrıca ailende ataalrında engelli durumu varsa akraba evliliğinde çocuğun genine bu durumun işlenme olasılığı artıyo yoksa bir sorun çıkmaz büyük ihtimalle.
02 Yorumla
Soran+1 yılBeşik kertmesi yok bildiğim kadarıyla da ben amcamın oğluna koca gözüyle bakamam:(
- +1 yıl
haklısın canım anlıyorum seni o zaman aileni i şekilde ikna et
+1 yılbende aleviyim ve akraba evliliği malesef türkiyede ve müslüman topluluklarda var. çocuklarda sakatlık ise ailede kalıtımsal bir hastalık var ise sakat olma olasılığı dahada yükseliyor. Bu nedenle gerekli kontrollerinde yapılmasında fayda vardır. Bu rahatsızlıkların illaki herhangi bir aile bireyinde ortaya çıkmasıda gerekmez. Yani ailenizde herhangi bir sakat veya hafta insan olmayabilir. Yani bu gen taşıyıcı konumda da olabilir. Bu sayede iki taşıyıcıdan gelen genler sonucunda sakt olma ihtimalide olabilir.
01 Yorumla
Soran+1 yılBen sakat olacak illa demiyorum ki. Olma ihtimali daha yüksek diyorum.
+1 yılçocuğun sakat doğmaz öyle bir risk yok artık şak diye evlenemiyorsun bir dünya tahlil testi var bu işin yani bir risk varsa bunu evlenmeden öğreniyorsunuz.
peki istemedende olsa evlendiniz amcanın oğlu senin mutlu edebilirmi? nasıl bir kişiliğe sahip, iyi birimidir evini geçindirebilir mi, tek engel ona karşı aşk duymuyor olman mı06 Yorumla
Soran+1 yılBen amcamın oğluna o gözle bakamam sorun bu:(
- +1 yıl
neden oda bir erkek değilmi, akraba evliliğine neden karşısın? tek engel akraba olmanızmı yoksa sevgi namına birşeymi yok, asıl sebebi söylemek zorundasın hem kendine hem ailene çocuk sakat doğar olmaz öyle şeyler diye bir bahane üretme, git sevmiyorum de diyeceksen
Soran+1 yılSevmediğimi de söyledim, çocuklarımız olursa sakat olur diye korkuyorum da dedim.
- +1 yıl
başkasınımı seviyorsun peki
Soran+1 yılAkraba evliliği istemiyor olmam başkasını sevdiğim anlamına gelmiyor ki.
- +1 yıl
Ama sevsen akraban olsada evlenirsin değilmi? yani olay akraba olmanız değil senin bu çocuğu istemiyor olman, Aile yapınız katı tutucu bir aileyse kararlarından dönmeleri zor bu yüzden; bir şey olur ayrılırız nişanlanmayız inş. diye bekleme. git o çocuğada söyle ben seni sevmiyorum ailem zorla beni sana veriyor lütfen buna karşı çık de. Eğer o çocuk adam sa seni anlar ve oda istemez, eğer karşı çıkmazsa aileler istiyor derse bu sadece bahanedir o seni istiyor demektir, ve sen onu istemesende o sana sahip olacak demektir. mutlu olur musunuz bilemem belki mutlu olursunuz, ama her ortamda bu duruma karşı çıkman gerekli
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
31Cevap
tek bir şartla kabul ederim de genetik analizi istiyorum eğer sakat çocuk ihtimali yoksa bu analiz sonucunda o zaman kabul ederim de böylece kafan rahat olur. Ayrıca akraba evliliği dünyanın her yerinde var o kısımda hata yapmışsın.
02 Yorumla
Soran+1 yılDünyanın her yerinde var demedim ki. Sünnilerde de var Alevilerde de var dedim.
+1 yılAlevilik de diğer mezhepler gibi bir din ve Kur-anda apaçık akraba evliliği yasaklanmıştır. Ben kendimi kur-ana adadım 10000 kez öldürseler arka arkaya yine vazgeçmem davamdan.
22 Yorumla
Soran+1 yılAkraba evliliği yasaklanmamış ki bunu nereden çıkardın. Tamam çocukların sakat ya da zayıf olma olasılığı var da yasak değil. Nasıl adadın kendini Kuran ı Kerime onu anlamadım. Ben istemiyor olmam yasak olduğu anlamına gelmiyor.
Soran+1 yılHz. Ali kiminle evli bunun cevabını bile bilmiyorsun sen bence.
Aile & Toplum konusunda 996 cevap paylaştı. o ailene söyle akraba evliliği demek anormal doğumlar demek,
akraba evliliği demek yarın bir gün anlaşamazsanız kan çıkar demek. bunu o güzel akıllarına soksunlar. hala geri kafalılık sonra da Türkiye neden ilerlemiyor?00 Yorumla
+1 yılhayatında başka birisi oldugunu söyle sende
belki bunu kabul ederler
ya da ailenizde hiçmi aklı başında bir büyük yok
sözünü dinleten
onunla konuş02 Yorumla
Soran+1 yılHayali koca adayı mı bulayım?
- +1 yıl
ya onu bulmak biraz riskli olabilir
ailenizin sözünü dinledigi bir aile büyügü hiçmi yok?
Gizli Üye(30-35)+1 yılBizde de var akraba evliligi yapanlar. Ama cok sukur sakat cocuklari falan yok. Yani akraba olmayan biriyle evlendiginde de sakat cocuk olabiliyor. Bunu icin aileni ikna etmene gerek yok. Evlen gitsun. Eger cocugu istemiyorsan sbegenmiyorsan huyunu suyunu bunu bahane etmeden istemiyorum. Zorlamayin faln de iste
15 Yorumla
Soran+1 yılAmcamın oğluna ben sevgili koca gözüyle bakamam:(Bizim sülalede sakat olan yok şükür ama ben amcamın oğlunu bu anlamda sevmiyorum.
Cevap sahibi+1 yılAnladim. Sevdigin baskasi varsa bisey diyemem ama amcanin oglu sorumluluk sahibiyse bir daha dusun derim
Soran+1 yılAma ben sevemiyorum sevgili olarak sorun bu.
Cevap sahibi+1 yılKiz mantik evliligi yap ailenle aran bozulmasin. Hem sonradan alisip sevebilme ihtimalin var. Cocuk seni seviyor mu
Soran+1 yılSevme ihtimalim olduğu kadar sevmeme ihtimali de var.
Aile & Toplum konusunda 627 cevap paylaştı. Sevmiyorsa o ayrı konu ama her akraba evliliginden sakat çoçuk dogum düşüncesi yanlış okadar sakat dogum oluyor kacta kacı akraba evliliginden olmuş?
12 Yorumla
Soran+1 yılTv de duyuyoruz be kardeşim. Akraba evliliğinden sakat doğumları. Herkes de olacak değil tabi ama çoğunlukla akraba evliliğinden oluyor.
+1 yılAkraba evliliği yaptı dedem ile annanem üstelik Kastamonu'da ve şunu belirteyim bu işin alevi sünnisi yok bence evlenmelisin ama güvencesi kişi olsun ve çocuğunun sakat doğma ihtimali varsa tabi uzak dur ama ne diyelim kısmet kader hayat
03 Yorumla
Soran+1 yılSevmdiğim biriyle yapamam.
- +1 yıl
Benim Taylandli Budist sevgilim var ve cok iyi anlasiyoruz ve aramızda problem yok Sünni ile evlenmenden korkuyorlar bence olay bu mesela benim Ermeni kız arkadaşım da vardı Dersaneden çok haşlanmış ama acilamamistim
Soran+1 yılKardeşim konu bu değil ki, ben amcamın oğlunu sevmiyorum bu anlamda. Akraba evliliğini de istemiyorum.
Akraba evliliği ne yazık ki yaygın ğlke genelinde özellikle kırsalda. Ne yapman gerek bilmiyorum ama bence istemediğin bir evliliği yapma
01 Yorumla
Soran+1 yılAilemi silmem gerekiyor bunun için:(
- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılBunu ben aleviyim diyerek sormayabilirdin diye onu vurguluyorsun ki. Sadece Amcamınoğluyla evlenmek istemiyorum ailem zorluyor deyip bu kadar tartışmaya yoruma sebep olmaya bilirdin. Aleviyi sünniyi nedense işin içine katmışsın.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 18,6b cevap paylaştı.
+1 yılalevi diye belirterek bir topluluğu zan altında bırakmasan iyiymiş
21 Yorumla
Soran+1 yılBen sorumda sünnlerde de akraba evliliği var yazdım iyi okumamışsın soruyu.
Gizli Üye(25-29)+1 yılBak böyle bir sorunun olabilir ama Alevilerde böyle bir gelenek yok bu tamamen ailenin cahilligi kusura bakmiycan. ama Aleviler i yanlış tanitiyorsunuz sonra önüne gelen boş boş konuşuyor...
02 Yorumla
Soran+1 yılCanim ben Alevilerde boyle bir gelenek var demedim ki. Soruyu dikkatli okumadin sanirim.
Cevap sahibi+1 yılKusura bakma kardeşim ama ozaman niye alevi yım diyosun dinle ilgisi yoksa söyle bizde yardimci olalım...
+1 yılmaalesef akraba evliliğinden çocukların sakat özürlü doğması çok risk teşkil ediyor hemde 1. dereceden akrabasınız
00 Yorumlaİstemediğin hiçbir şeyi yapma. Mutsuz olmamı mı istiyorsunuz falan de ısrar ederlerse artık başka yollar dene.
00 Yorumla
+1 yılBen de Aleviyim bizde de herkes akraba evliliği yapıyor ama benim medeni bir ailem var çok şükür öyle birşeye karşılar. Fikirlerime saygı duyarlar. 😕
01 Yorumla
Soran+1 yılŞanslısın o zaman.
Gizli Üye(30-35)+1 yılkolay evden kaç cahil insanın alevisi sünüsü olmaz hayatına sıçar bunlar her ne kadar anne baban olsada...
01 Yorumla
Soran+1 yılEvden nereye kacayim. sokakta mi yatayim. sacmaliyorsunuz iyoce.
- Aile & Toplum konusunda 7,6b cevap paylaştı.
+1 yılöyle o işler yaaa herkeste öyle benim gördüklerim en azından
00 Yorumla
+1 yılailende baskıcı otoriter tutum varsa işin zor ikna edemezsin ancak evlenip çocuğunla boşanırsın öyle rahatlarlar
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHuhuhuhuhu bendensinnn gülüm istersen gizliden cik basimdan gecenleri anlatayim ben bu durumla yillardir savasiyorum cünkü
04 Yorumla
Soran+1 yılEvlendin mi peki, sadece bunu merak ettim. Evlenmediysen de aileni nasıl vazgeçirdin?
Cevap sahibi+1 yılSözlü gibi biseyim yakinda söz kesilir
Cevap sahibi+1 yılBabam sen istemedikcd bir sey olmaz diyor onu ikma etmeme pek gerek yok annemde
Soran+1 yılAnladım umarım her şey gönlümüzce olur.
+1 yılsende ben onla evlenmek ıstemıyorum de zorla degıl ya hata aksını anlamılarsa zorla evlndıreceksenız sikayet ederım sizi falan fılan da dıyebılırsın yasalar var
00 YorumlaAli Amca oğlu ile evlenebiliyorsa o zaman teyze kızıyla evlenmekte de sakınca yok öyle mi? :) (cevap sevap içerir...)
00 Yorumla
+1 yılAlevilere has değil ki bu kuzene nikah düşüyor zaten bizim dinimizde de
03 Yorumla
Soran+1 yılBen Alevilere has yazmadım ki zaten.
- +1 yıl
Özellikle belirtmişsin o yüzden bende belirtmek istedim
Soran+1 yılSorumda sünnilerde de var sadece alevilere has bir şey değil yazdım. İkisinide belirttim yani.
Sizin dini görüşünüze uyan başka birini bul. Zorla evlilik mi olur yahu.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılArkadaş bir sorum var ya aleviler de her alevimi akraba ilemi yoksa isteyenmi akraba ile evleniyor? bence amcanın oğluyla evlendirirler ya seni
00 YorumlaBence ailene güzel tatlı bir dille korkunu ve istemediğini izah et.
04 Yorumla
Soran+1 yılZaten söylüyorum korktuğumu ama süleleden başkaları da var akraba evliliği yapan sakat değil ocukları onları bana örnek gösteriyorlar.
Soran+1 yılBiz de öyle canım:(
+1 yılsevmedin istemediğin biriyle evlenmek zorunda değilsin. dinende bu yasak. ve evleneceğin adamında günahına girmiş olurlar. çünki istemediğin için onu mutlu edemezsin.
00 YorumlaCanım kabul etme evlilik bu ailen istiyor diye yapmamalısın hayatının hatasını yaparsın..
00 Yorumlaİtiraz et evlendirirlerse de sürekli sorun çıkar, Her şeye itiraz et.
00 Yorumla
+1 yılCok dogru bulmuyorum bu kadar yakin kanbagi evliliklerine
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılabi sonra neden ayrım yapılıyo diyosunuz mantığınız bile yok.
02 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka? Sünnilerde akraba evliliği yok mu var. O zaman onlarda da mantık yok.
Cevap sahibi+1 yılvalla ben hiç görmedim
Karsin al ve konus. kotulugunu istemezler. iyi konusursan ikna edersin
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBizde de akraba evliliği var ama babam karşı ve ben Kuzenimin kızını beğeniyorum ya halamın torunu yani 😣
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBence evlenme kocaman kadınsın zorla evlendiremszler
04 Yorumla
Soran+1 yılEvden mi kaçayım.
Cevap sahibi+1 yılyok mu seni isteyen biri?
Soran+1 yılŞu an sevgilim yok.
Cevap sahibi+1 yılBirde amca oğlu aynı kanı taşıyorsunuz damarlarınızda iğrenç bir şey kardeş sayılırsınız
sizin yaptığınız yenilmezmiş verdiğiniz içilmezmiş
02 Yorumla
Soran+1 yılOfff bu ne kafa bu ne mantık anlamıyorum. O zaman yeme içme , yalvaran da yok zaten
Aile & Toplum konusunda 306 cevap paylaştı. Mide bulandırıcı ya üzldüm adına
00 Yorumla
+1 yılailem beni istemedigim biriyle evlendirmezdi😕
00 Yorumla
+1 yılçocuğun sakat olma ihtimalini biliyorlar mı
01 Yorumla
Soran+1 yılBixim sulale de baska akrava evliligi de var. onlarin cocuklari sakat degil onlari soyluyorlar.
hadi ordan et ve gebert onu
10 Yorumlaemicenin oğlu yakışıklı mı
12 Yorumla
Soran+1 yılBen amcamın oğluna sevgili olarak bakamam.
alevide öyle bişey yoktur yanılıyorsun tatlım
01 Yorumla
Soran+1 yılBen Orduluyum ve cok var. Butun Alevilerde var yazmadim ki
Kacırıp kurtarayım seni
00 YorumlaSeviyormusun onu
02 Yorumla
Soran+1 yılSevgili olarak hayır.
+1 yılsen hataylı mısın?
04 Yorumla- +1 yıl
mininna cevap?
Soran+1 yılHayır Orduluyum
- +1 yıl
pek inandırıcı gelmedi ordu ama neyse...
Soran+1 yılOrduluyum kardeşim, senin gönlün olsun diye Hataylıyım diyemeyeceğim kusura bakma.
Kac gel
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlen gitsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKarşı cikicaksin
00 Yorumla
+1 yılevlen teyze
00 YorumlaKonuş anlat
00 Yorumla
+1 yılAllah Yard etsin
00 Yorumla
Devamını Gör(34)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Ben Aleviyim, bizde akraba evliliği var, ben istemiyorum ama ailem amcamın oğluyla evlenmemi istiyor, detay?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler