Lise mezunu musun? (Tekirdağlı isen hemşehri sayılırız.) Derslerle aran nasıl? Kendi imkanlarınla 2 yıllık kazanabilme imkanın var mı var ise iş garanti olan Acil Tıp Teknisyenliği bölümü var part time ile işi götürüsün. Lc Waikiki part time iyi lakin üniversite öğrencisi olman lazım çalışabilmen için. Deniz ve liman işletme okuyabilirsin. Okul liman gezisi yaptığında liman yetekillileri ve hocanın desteğiyle iş bulabilirsin. Yat kaptanlığı bölümünü de okuyabilirsin. 112 de çalışırsan 24 saat çalışıp 3 gün dinlenebiliyorsun nöbet hariç maaşı güzel. Öncelikle yaşadığın ilde baro (avukatların birliği) il binasını bul. Oradan bir bayan avukata danış, durumunu anlat, sadece bir değil birden fazla olsun fikirlerini al. Evin kira mı babana mı aitti? Eğer babana aitse kız çocuğu olduğun için yasal olarak üzerine alabilir misin? Sonuçta mağdur oluyorsun. Olur da hasta olursun belli bir süre çalışamaz durumda olursun zorda kalmazsın. Abin her türlü geçinir parkta da yatar ama sen yatamazsın. Kiraya verirsin gelirin olur.. Haklarını öğren. Stratejik plan yaparsın. Avukatlar yönlendirir seni. Sonra çalışıp kazandığın parayı senden alamazlar aç banka hesabı yatır vadeli hesaba. 2 yıldır ben de işsizim vadeli hesapta birikiyor param çalışmadan :) Kimseye söylemek zorunda da değilsin. Önce her alanda kendini düşünmelisin. Önce kendine faydan olsun ki başkalarına da faydan olsun. Sakın ola sakın evliliği düşünme 30 yaşından önce de evlenme tabiki tercih senin ama hayata bakış açın daha isabetli oluyor. Her yaşta evlenebilirsin. Lakin yapacağın seçim kaderini belirler. Link verecektim olmadı. yenibiriş. com sitesinde yetiştirilmek üzere yat kaptanlığı için alım yapacaklar bir bak isterim. Ben de buna başvuracağım. Geliri iyidir yeter ki geliştir kendini. Her şey gönlünce olsun tatlım.
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Canım Allah yardimcin olsun öncelikle çok çok üzüldüm yüreğim cız etti. Evet malesef böyle anneler de oluyor ama onun hesabı sorulur asla yanina kalmaz sen gönlünü ferah tut. Akrabalarin yok mu ya da baba tarafından yardım edecek yanina gidebileceğin biri? Hepsi mi vefasız ailenin ya da abin annenin ne yapıyorsun sen diye karsisina dikilmiyor mu? Polise git olmadı seni yetiştirme yurduna yerlestirsinler öyle anne olmaz olsun. Allah yardimcin olsun, sınavın bu senin sakin isyan edip yanlışa düşme. Akrabalarin yardım etmiyorsa gerçekten en yakin karakola git yardımcı olacak birileri çıkacaktır illa ki sana..
22 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 8,4b cevap paylaştı. Yatılı bir ise gir.. Ya da vasifsizim deme , su an herhangi ise giren biri 1000 lira maaş alır nereden Baksan.. Bir ise gir , kiz öğrenci bir ev arkadaşı bul, 1+1 apartlara falan çıkın.. ya da arayan bir kızın yanına ev arkadaşı ol.. yeme içme vs her şeyin anca 600-700 u bulur.. ustu de sana kalır... Ya da annene kötü muameleden dolayı dava AC , devlet himayesi iste.. Yanlış yollara sapacak şeylerden kaçın , ve kimseye guvenme.. Alinterinle parani kazan... Değişmez o anne.. ancak yaşlandığında ya dacsen gidince kıymetini anlar. mo zaman canım kızım olursun ama üs işten geçmiş olur.. ve bu hikâye doğruysa , hesap gününde ciddi bir hakkın olur onun üzerinde..
50 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 24,6b cevap paylaştı.
+1 yılSana oncelikle tavsiyem bu durumundan yararlanmak isteyen sapik tehlikeli insanlardan uzak dur caresizlikte dediklerini yapar bela alirsin herkese kanma is bulunur ama bir dukkanda calissan parasiyla kursa gitsen meslek edinsen
72 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim. Benim zaten tek hedefim bir iş bulup kursa gitmek ve meslek sahibi olduktan sonra bu evden çıkmak. Ama yaşadığım şehirde vasıfsız işçi alımı neredeyse imkansız. İşkurun kırslarını takip ediyorum, ilan verilir verilmez insanlar eleman buluyor bana sıra gelmiyor. Yani ne yapıcam bilmiyorum valla aciz gibiyim
- +1 yıl
Hangi sehir?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
28Cevap
Canım gerçekten çok üzüldüm , şu an ben de çok çok farklı bir durumdayım ama sana çok üzüldüm. Bulunduğun şehir ne nerede yaşıyorsun öncelikle onu bilmemiz gerek. Bir fabrikaya gidip bunu bir şekilde dile getirebilirsin. Eminim vicdanlı bir kaç insan vardır. Sakın gazetelerde görüp yatılı , bayan garson vs işlere gitme.. Hayatını mahfeder o eve , o aileye muhtaç kalırsın. İzmirdeysen seni bir şekilde bir yere yerleştirebilir ev ayarlamana yardımcı olabilirim. İnternetten bulunduğun şehirde işler bak, garsonluk için eğitim arayacaklarına inanmıyorum öyleysede açık öğretim lisesi öğrencisiyim , bitmek üzere çalışmak zorundayım. Annem beni evden kovdu diyeceksin. Bulduğun ucuz (sahibinden) bir kiralık daireye de yerleşmek senin için en iyisi olacak. Umarım Allah yardımcın olur canım.
40 YorumlaBenim annem ve babam ayrı babam çalışıyor ben dedemde kalıyorum dedem sürekli küfür bugün beni evden kovdu git babanı ara sana ben bakmam dedi aradım ve gittim anlıyorum ki senin öyle bir durumun yok böyle aileler için çok üzgünüm benim annemde benden nefret etti hep bizi babamla yalnız bıraktı babamın işi iyi ama dedem sorun bu yüzden sana bir şey söyleyeceksem hayatta hep güçlü olmanı söylerim güçlü ol ki seni ezmesinler hukuk la savaş git anneni şikayet et eğer bunu başarabilirsen kurtulursun seni götürürler orada kalmaktan daha iyidir bence
00 Yorumlapolise git ve sığınma evinin adresini öğren. sonra bir iş bul ve çalışıp kendi paranı kazan. bu süre içerisinde bir bıçak edin ve yanından ayırma, kendini koruman lazım. ayrı bir ev + eşyalar için + seni 3-4 ay geçindirecek parayı toplayınca sığınma evinden ayrılır kendi evine taşınırsın veya evlenirsin.
218 Yorumla
Soran+1 yılİstanbul gibi bir yerde yaşamıyorum bizim bursa vasıfsız birinin iş bulması imkansız nerdeyse. Fabrikalara başvurdum lise mezunu arıyorlar
Soran+1 yılKestel nedir
- +1 yıl
Bursa degil burda olcak o sanirim
- +1 yıl
Ama helal olsun iyisin yani
Soran+1 yılGerçekten mi? Çok teşekkür ederim. Bu arada ben bursada oturmuyorum ama haberiniz olsun
Soran+1 yılTamam teşekkür ederim. Haber bekliyorum o zaman
Soran+1 yılTekirdağ
Soran+1 yılAaa çok yakınız hem de
Soran+1 yılPolis bana ne yapabilir ki
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılHalk egitim kurslarina git onlar bedava ve is imkani sagliyor kesinlikle git bir konus en azindan kurs sertifikan olursa is imkanin artar ve umarim hakkinda en hayirlisi neyse o olur Allah yardimcin olsun. guzel insan
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim sağolun
Belki de senin annen değildir. Ayrıl ordan babannen falan yok mu. Ona git. Akraba da olsa kimseye güven olmuyor. Olayı herkese anlatma. Yaşadığın yerdeki kadın sığınma evlerini araştır internetten. Nerde var git bir görüş. Abin sana sahip çıkmıyor mu? İşe gir meslek edin. Ayrı bir ev tutarsın. Mis gibi yaşarsın.
20 Yorumla
+1 yılbu hikaye doğru ise ;
annenin psikolojik sorunları var. Muhakkak tedavi edilmesi gerekiyor.
Eğer konuşarak tedavi olmayı reddediyorsa, yapacağın tek bir şey var.
Onu söylemiyorum - sen düşün bul.010 Yorumla
Soran+1 yılYıllardır düşünüyorum çıkış yolum yok
- +1 yıl
yaşın kaç?
Soran+1 yılYaşım 22
- +1 yıl
Çalışmadığına göre;
Senin yapacağın tek şey var, evden çalabildiğin kadar para çalıp başka bir şehire kaçmak.
Ama en az 3 ay idare edecek kadar para bulman lazım. O 3 ay içinde de kaçtığın yerde bir iş bulacaksın. Kasiyerlik - mağaza görevlisi falan gibi.
İntihar etmek - yalnızca hayatını sonlandırır. İntihar edeceğine git benim dediğimi yap.
Ucunda ölüm yok ya :)
Soran+1 yılAsla yapmam öyle bir soysuzluk
- +1 yıl
ben evde sıkılıyordum mesela. belli saatte eve gelmekten falan. Okul bittikten sonra işimi buldum, alıp başımı uzağa gittim. 10-12 yıldır yalnız yaşıyorum. Karışan falan yok, dünya varmış diyorum..
Soran+1 yılAma senin mesleğim varmış. Keşke benim de bir mesleğim olsa
- +1 yıl
Soysuzluk mu?
sen böyle devam et o zaman. - +1 yıl
o zaman yapacağın ilk şey anneni psikoloğa götürmek.
"senin bana olan bu davranışların normal değil,
senin gerçekten psikolojik bir sorunun var ve tedavi edilmesi gerekiyor"
diyeceksin
Soran+1 yılHırsızlık soysuzluk demektir. Benim yapacağım tek şey gebermek
Canim ya uzuldum allah yardimcin olsun. Hic sordun mu neden seni sevmiyormus? Acaba bir yarasi mi var seninle ilgili unutamadigi. Annenin psikolojik destek almasi gerekir. Ama nasil? bilemedim Şu an
04 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum ama keşke beni hiç doğurmasaydı
Soran+1 yılBenimle konuşmuyor bağırıyor kovuyor. Kobuşulacak gibi değil
+1 yılBence yurda gitmelisin huylu huyundan vazgecmez oyle bir annede olmaz gidip akrabalarindan yardim almalisin eyer okumak istiyosan üzüldüm allah büyüktür. 😥😥
01 Yorumla
Soran+1 yılNe yurdu hangi yurda gidebilirim yaşım 18 üstünde
+1 yılgit çalış ve kendi hayatını kur.. o ewde o insanlar ile yaşayıp kafayı yersin.. sırf seni doğurdu diye bir insana anne de denmez...
110 Yorumla
Soran+1 yılDediğim gibi iş bulamıyorum. Fabrikalarda da lise mezunu arıyorlar hiç bir çarem yok aklıma yapacak bişey gelmiyor gerçekten çok aciz hissediyorum. Keşke hiç dünyaya gelmeseydim
- +1 yıl
yahu okuyorum dersin açıktan bişiler dersin iş olmadı sahte lise diploması çıkar öyle gir işe.. bir şekilde çalışman gerek..
- +1 yıl
Mutlaka sana is veren olur boyle kucuk dukkanlara gir terzi olur garsonluk olur oyuncakci falan calis yani her isi yap
- +1 yıl
kesinlikle sigortanın başlatıldığı her işi yap... burger , king olur mc olur... kendine diploma bile ayarlarsın netten 2dk ya.. bir şekilde para biriktirip tek oda bile olsa kendi ewini tutman gerek sonrasında azıcık aşım agrısız başım yaşar gidersin :)
Soran+1 yılTeşekkür ederim size. şimdi ben bir işe girerken lise mezunuyum deyince sigorta işlemleri yapılırken orada yalanım ortaya çıkmaz mı ki? Burada burger falan yok genelde fabrikalar var. Fabrikada işe girersem yalanım ortaya çıkar mı? Diploma falan isterlerse nasıl ayarlamam lazım peki?
- +1 yıl
Sehrini soylesene
- +1 yıl
yahu lise diploması ayarlayacaksın.. kimse araştırmaz... hatta işe gir sen direk liseye gidip almam lazım dersin.. sonra sormazlar bile bir daha :)) olduda çok ısrar ederler ise dediğim gibi nette araştırıp halledersin kendin...
Soran+1 yılTamam inşallah rezil olmam.
- +1 yıl
rezil bir durumun yok senin.. çalışman gerekiyor.. gidip doktor diploması yapmıyorsun kendine veya lisans... sadece en basit işlere girebilmek adına belge düzenliyorsun.. bu kadar.. bu yüzden kimseye bakma sen ve çalış., sonra daha çok çalış , 5 sene içerisinde miss gibi bir hayatın olur..
Soran+1 yılİnşallah. Çok teşekkür ederim
+1 yılAnnen psikolojisi bozulmuş sanırım dert etme o dedi diye bisiler olmuyosun bedene eziyet etme bisiler ye bisi derse benim rizkimi senmi veriyosunda bana gelmiş böyle şeyler soluyosin de
12 Yorumla
Soran+1 yılYedirmiyor.
- +1 yıl
Annen hakketen bir tedavi edilmesi gerek
İstanbul'da yalniz yasiyorum. Buralara gelirsen haberim olsun
02 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim iyi ki varsınız
+1 yılşehir neresi ben olsam durmam o evde kalacak yerin yok mu başka...
04 Yorumla
Soran+1 yılHiç kimsem yok
- +1 yıl
evlenmeyi düşün...
- +1 yıl
O nasıl anne ya. Abinle aran iyiyse şimdilik biraz maddi yardım iste. O evden git polise falan basvur işkura basvur ne biliyim acık öğretimden oku. Allah yardimcin olsun annenin psikolojk sorunu olabilir mi ki
00 Yorumla
+1 yılDevlete sığınmalısın bu durumda. Annelik sadece doğurarak olmuyormuş bir kez daha görmüş olduk.
23 Yorumla
Soran+1 yılKime nereye gidcem. Devlet her önüne gelene bakmıyor
- +1 yıl
Durumunu anlatıp Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına git. Şu durumda sahip çıkarlar.
Soran+1 yılİnşallah
hiçbir Anne böyle bişey yapamaz eğerki kendi evladıysa.. ben inanmıyorum ozaman senin annen öz degil ben bu işte başka birşey ararım.
05 Yorumla
Soran+1 yılÖz annem ve bu anlattıklarımdan daha daha beterlerini yapıyor. Anlatmadığım bir suru şey var. İster inan ister inanma
Soran+1 yılBabam da yok
dedem vardı eskiden o bana sahip çıkardı ama o da öldü
Soran+1 yılİnşallah bütün zorda kalanlara yardım etsin
Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. kamu kurumuna sosyal yardımlaşma kurumuna git. bulunduğun yer ilçe ise kaymakama git yardımcı olurlar. burada haketmediği halde binlerce liralık yardım alan insanlar dolu. sen en azından hakediyorsun
06 Yorumla
Soran+1 yılDüşündüm bunu ama zor işler. Bana kimse inanmaz. Anneme sorsalsr yalan soyluyor der
Soran+1 yılÜslubuna dikkat et. Belediyeye başvurunca evine gelip denetliyorlar, kiminle yaşadığıma bakıyorlar. Eve gelseler annem beni rezil eder aç değil açıkta değil der. Bilip bilmeden konuşma. Verdiğin akıl güzel ama bana uygun değil çünkü bana inanmazlar
- +1 yıl
Yok artik yuhh
- +1 yıl
Hizli maconun yazdigna bakin
+1 yılRabbim yar ve yardımcın olsun...
Vasıfsız olsan da iş bulmak çok zor değil kardeşim..10 Yorumla
+1 yılYuh be
Allah ıslah etsin
Yurtta okusan,?
O anneyle yaşanmaz ki
Kendin mücadele etsen çalışıp okusan
Allah yardımcın olsun canmmm😞12 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun canım dua et bana nolur
- +1 yıl
İnşallah edicem canım
Sen kendin mücadele etmelisin ciddiyim
İşin zor ama umudunu yitirme..
+1 yıloz annen deıl sanırım bu senın. cunku oz cocuklar arasında bu kadar ayrımcılık yapılmaz. asla olmaz boyle bırsey.
13 Yorumla- +1 yıl
bn de tdaglıyım. sımdı orada yasamıyorum ama ıletısıme gecmek ıstersen elımden gelenı yapmaya hazırım
Soran+1 yılİş bulamıyorum burda ben
- +1 yıl
nerede oturuyorsun merkezde mısın
keşke sana bir faydamız dokunabilseydi ama elden pek birşey gelmiyor. erkek olsan evimin kapısı açık buyur gel derdim ama kız olduğun için pek uygun olmaz. Allah yardımcın olsun..
20 YorumlaAnnenen ruh hastasi ne yazikii bence sen direk bir yardim kurulusuna falan git
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 622 cevap paylaştı.
+1 yılYasin kaç devlete başvuru 18 yaş altından yetim haneye git korunma evlerine git arkadaşına git
01 Yorumla- +1 yıl
soruyu soran gizli arkadasım bana özelden yazar mısın lütfen
+1 yılBece bir iş bul kendi ayaklarinin üstünde durmaya bak askari ucret 1300 1400 tl gibi birşey kendini saglama al önce durumuna üzüldüm allah yardim etsin zor gerçekten zor
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılgidebilicegin akraba yok mu napiorsun simdi nerde kaliorsun yardimci olabilirim istersen
00 Yorumla
+1 yıleminmisin öz annen olduğuna ama sanırım bu iyi bir hikaye ben böyle biri olsam kendimi gizlemezdim onu rezil ederdim
00 YorumlaHangi ildesin yatacak yer çalışacak iş bakalım en azından kendi kendine yet
06 Yorumla
Soran+1 yılİlk ay kira veremem ama kabul ederler mi ki. Hangi şehirde
Soran+1 yılDediğim gibi şu an param olmadığı için ilk ay kira veremem kız arkadaşlarınıx kabul ederse geleyim. Daha sonra ilk maaşımda veririm kiralarını
Aile & Toplum konusunda 5,2b cevap paylaştı. Teyzen yok mu veya baban nerede acaba üvey mi anneniz
00 YorumlaPeki sebebi tam olarak nedir bu nefretin hiç sordunmu?
00 Yorumlabir anne evladini evden nasil kovar.. kesin uvey annedir
00 Yorumla
+1 yılGecmiste aranizda bir problem mi vardiki sana karsi böyle?
01 Yorumla
Soran+1 yılBen 6 yaşındayken üzerime kaynar su döktü. O zamanlar dedemler sağlardı ve beni doktora götürmüşlerdi allahtan vücudumda iz kalmadım yine o yaşlardayken koluma bıçak sapladı onun izi hala duruyor. O yaşlarda bir çocuk ne yapar da bunları hak eder ki?
+1 yılYaz bana tanusalimmm ciddi iliski kuralım huylarimiz uyusursa eşim kadinim helalim olmanı isterim
00 YorumlaCanim ben boludaym 2 yasinda kizim var kizima bakabilirsen birlikte yasarz ben calisirim
00 YorumlaDna testi yaptir bence üveysin :(
01 Yorumla
Soran+1 yılGaliba
Allah ıslah etsin zor ya
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNerdesin Şu an bana gel?
03 Yorumla
Soran+1 yılHangi şehirdesin
Cevap sahibi+1 yılYurtdisinda yasiyorum?
Soran+1 yılNasıl geleyim yurt dışına dalga mı geçiyorsun
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖz annen olduğuna inanmıyorum.
01 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum öz bence. Çünkü çok benziyoruz
Hangi sehirde yasiyorsunuz?
00 Yorumla
+1 yılHangi şehirde yaşıyorsun?
00 Yorumla
+1 yılyardımcı olabilirim cidden eğer samimiysen tabi...
00 YorumlaBubana süle eve alsın
00 Yorumla
+1 yılAman diyorum dikkat et...
00 YorumlaOha lan böyle işin...
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılŞu an durumun nasıl :(
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKimbilir ne ettin kadina
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Ilayda749 soruyu sorana yazacaktın sanırım
+1 yılÖz mü?
10 Yorumla
+1 yılBence öz annen degil
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAbinle aran nasil
07 Yorumla
Soran+1 yılKötü
Cevap sahibi+1 yılUmarim hayatin güzellesir ama sana şunu söyliyim intikam al ilerde ona öyle bisey yapki
Cevap sahibi+1 yılYasin kac senin
Soran+1 yılİnşallah kurtulurum sağol
Cevap sahibi+1 yılSehrini falan neden söylemiyosun insanlar yardim etmek istiyor
- +1 yıl
Ben şüphe etmeye başladım yani ciddi ciddi namuslu 3-4 kız arasına bırakcam onu ve sigorta artı güzel maaşla işe sokcam. Ama ben o durumda olduğuna emin olamadım. Bu sitede sapık psikopat var fazlasıyla ama böyle bir durumda hiç bir insan evladı seni bu durumda bırakmaz. yardım eli herkez senin başın dik yaşamqn için burda. hangi ildesin yaşın kaç o na gör. bir şeyler ayarlayalım okulun için görüşebilrceğim üst kadroda insanlar var. bu insanlar bu kadar çabalarken bunu yapma güvensizlik oluşmasın
Soran+1 yılİyi hoş da ben seni ve yanında kalacağım kızları tanımıyorum belki iyi niyetinden soyluyorsun ama tedirginim.
Öz evladımısın?
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 25,7b cevap paylaştı. Özür dile eve gir
02 Yorumla
Soran+1 yılNe için özür diliyim?
- +1 yıl
Kız hala mı yapmış özür dilesin
Özrü yok ki dilesin
!!!
allah ıslah etsin
00 Yorumla
+1 yılüvey misin?
00 Yorumla