19 yaşındayım, yapmak istediğim çok şey var fakat ne hırsım var ne de azmim. Mesela geçen sene üniversiteyi kazanamadım kazanamayınca aileme karşı, çevreme karşı mahçup oldum. Bir süre hırslandım bu sene kazanıcam dedim ama şimdi gelin görün ki doğru düzgün hazırlanmıyorum bile sınava. Ygs'ye kaldı şurda tam 2 ay.. Mesela müziği seviyorum onunla uğraşmaktan çok sıkıldığım söylenmez ama çok iştahlı olduğum da söylenmez sanki hayatta bir şişeyim de gazım kaçmış gibi.. Hevesleri kırılan bir insan bir şeylere hırs eder kazanıcam der ama olmuyor ben yapamıyorum. Aynı tas aynı hamam. Neden böyleyim arkadaşlar? Neden hiç birşeye karşı hevesim yok? Olsa dahi neden hemen bırakıyorum, sıkılıyorum? Ot gibi yaşayıp ölüp gitmekten korkuyorum. Çok hayallerim var ama o hayalleri gerçekleştirebilecek güçte, hırsta görmüyorum kendimi. Ne yapmalıyım?
Cevabın nedir?
Dogustan galiba ben cok hirsliyim ve azimli biriydim damarima biri basti mi illa ona geregini yapardim ilk okuldan lise sona kadar hic teşekkür belgesi bilr almayan duz lisede sayisal okuyan matematik hariç hic birine kafam calismayan biriydim son yil kuzenim benden daha iyi oldugunu idda ediyor benim baeaji gecemem falan diye dalga geciyordu cok hirslandim sinav sadece ona dersini vermek gibi sembolik bisey oldu cok calistim istu insaat muh kazandim kuzenim kaskaf isletme :D bu yil gittim bu hafta uniyi biraktim finallere girmedim yeni bir hedefim var fakat sunu anladim bendeki hirs ve azim taa ki ben sinirlenirlene kadar cikiyormus :D calisma duzeni bozmadan yeni bir hedef koydum ins. Onu yapacagim
01 Yorumla
Soran+1 yıltamam
Hirslanmak için bir insanın bir alanda çok iddialı ve istekli olması lazım. Bu da zaten çoğu insanda olmaz. bende senin gibi sayılırım çok takma bu dünyaya padişah olmaya gelmedik :D
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet işte bende öyle olmak istiyorum. O istek neden olmaz bende arkadaş. Daha ne kadar batmam lazım dibe? Öyle diyorsun da bir yerden başlamak lazım ama.
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 875 cevap paylaştı.
+1 yılO bir dönem biliyo musun? Geçicek. Yeter ki daha da uzaklaşma isteklerinden, benim de hayatım da koskoca 3 yıl çöp. Öyle de bir can sıkar ki o hiç bir şeye yaramıyorum hissi, kahreder insanı. Ama geçiyo, negatif düşünmeyi bırakıp bunu da beceremiycem işte demekten vazgeçtigin anda herşey teker teker düzeliyo. Sende gerçekleştiriceksin hayallerini korkma. Oturucak herşey rayına zamanla.
24 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim güzel yorumun için. Evet genellikle kötü düşününce kötü gidiyor her şey ama inan bende polyanna gibi olmak çok istiyorum fakat malum hayat şartları buna çok izin vermiyor illa vuruyor bir yerden fazla mutlu oldun sen diyor. Evet kahroluyorum bende bir baltaya sap olamamaktan. Bu sene de kazanamazsam gerçekten benim için biter her şey. Bunu diyorum ama gel gör ki çalışma ruhu yok. Kitap açasım gelmiyor.
- +1 yıl
Bak yine de şanslısın ki seni okutucak maddiyata sahipler, bence sende onlara o mutlulugu yaşatırsın gibime geliyo. 💛
Sana bişiy diyim mi, çalışmak o kadar zor ki, hadi olmadı bu sene kazanamadın diyelim. Koskoca 1 yıl evde mi oturucaksın? Elbet çalışıcaksın, insan o zaman anlıyo biliyo musun okulun kıymetin. Derslere çalışmak herhangi bir işte emir altında çalışmaktan çoook daha kolay. O yüzden şansının farkına var.
Soran+1 yılZaten çalışıyorum bu seneyle beraber 2 senedir :) Evet gerçekten çalışmak zor. Aileme karşı mahçup olduğum için de bu senede çalışıyorum. Evde oturmaya yüzüm yok. Çalışmasam evde otursam iyice bunalmaktan da korkuyorum. Çalıştığım için derslere vakitte ayıramıyorum haliyle ancak akşamları o da yorgun olmazsam, sende çalışıyorsan anlarsın halimden. Ama bu sene gerçekten ne yapıp edip kazanmam lazım :(
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
4Cevap
Bence mümkün oldugunca ders çalışmakla birlikte sosyal hayatınıza (hobilerinize) zaman ayırın ki motive olabilesiniz.. Ama hobilerinizde de kaybolmayın :)
04 Yorumla
Soran+1 yılÇevreme %99 derse %1 zaman ayırıyorum bundan kaybediyorum :)
Soran+1 yılEvet :(
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenimde buna benzer açtığım bir konu var senin gibi sayılırım
06 Yorumla
Soran+1 yılNe olacak bızım bu halimiz?
Cevap sahibi+1 yılhttps://connected2.me/nicksizbirinsan gel buraya dertleşelim anlatıcam benimkileri
Cevap sahibi+1 yılayıp ettin :(
Soran+1 yılKusura bakma, her bayana yazan birine yazamam.
Cevap sahibi+1 yılbunu nerden çıkardın ki ayrıca ben senle sadece arkadaş nihayetine konuşmak için demiştim art niyetli olduğumu sanma lütfen..
Cevap sahibi+1 yılÖnyargı 😔
+1 yılHarekete gec once, sonra ne yapacagina karar ver
01 Yorumla
Soran+1 yılHarekete geç?
ahh şu sınavlar... gençliğimizi çaldılar bizden...
01 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef. Gözü kör olsun şu sınavların..
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılSpora başla her şeyi değiştirebilirsin
01 Yorumla
Soran+1 yılGittim 1 ay gelişme fark etmeme rağmen sıkıldım, bıraktım. Yeniden başlamayı düşünüyorum kilo almam lazım ama o heves gelmiyor.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne