hangisini tercih edersiniz memuriyet mi özel sektör mü ?
Cevabın nedir?
+1 yılGenel olarak devlet memurluğunda ki ücretler özel sektörün üstündedir. Özel ile devlet kıyaslanırken sanırım herkes düz memurlukla üst düzey yöneticiliği kıyaslıyor. Devlette tek kadro düz memurluk değildir. Uzmanlık, müfettiş vs. birimler vardır ve ücretleride oldukça iyidir. En basiti özel sektörde herkes iyi kazansa millet şu an bu durumda olmazdı. Bakın avm lerde çalışana, bakın bankalarda çalışanlara, bakın fabrikalarda, atölyelerde,dershanelerde, cafelerde, şantiyelerde, mağazalarda, şirket ofislerinde çalışanlara bakın hangisi kamuda ki pozisyonundan daha iyi şartlara sahip, Allah için söyleyin.
Dediğim devlet memurluğu tanımı çok geniş bir yelpazedir. Bundan iki sene önce mühendis arkadaşıma kamuya gir diye tavsiye ediyordum. Oda işim olmaz devlette diyordu. Mühendis adam devlette ne yaparmış diyordu. Şu an kpss kursuna gidiyor 2014 teki sınav için.Kamudaki mühendis ücretleri duyunca ve kendi yaşadıklarını görünce oluşan durum buydu.
Kamuda haftada 40 saat çalışırsınız, cumartesi-pazar, resmi günler tatildir. Yıllık izniniz 20 gündür (10 yılı doldurunca 30 güne çıkıyor) +10 gün mazeret izni. + Rapor alma kolaylığı+ yabancı dil kursu+ lojman+kreş+yeşil pasaport+kolay kredi alabilme+ yüksek borçların altına girebilme + tatiller için kamu personeline indirimler+ misafirhaneler. Doğum izni ise 24 ay ücretli izin +24 ayın sonunda istersen 2 yıl ücretsiz izin. Maaşı gününde alma ve sigorta olayını söylemeye gerek yok. eşiniz çalışmadığında ve çocuk başına ek ücret alırsınız (170 tl eş çalışmıyorsa+ 30 tl çocuk başına) + Banka promosyonları+ dil tazminatları (özellikle kitlerde fark ediyor)
Gelelim özel sektörün geneline, haftada ortalama 50-60 saat arası çalışırsınız, yalnızca pazar günü tatildir. Resmi günler çalışırsınız. Yıllık izniniz 2 haftadır bazı firmalarda ise 1 haftadır. Gideceğiniz tatil için para biriktirmek zorundasınızdır. Doğum izni? sigorta asgari ücret, maaşta düzensiz ödeme. Sosyal haklar?
Maaşlar kamuda en düşük 1.900 tl, kitlerde en düşük memurluk 2.300 tl, mühendislerde 3.000-4.500 tl arası kuruma göre değişiyor. Özelde ise 800 tl ile 5 bin tl arası genel olarak budur. Büyük çoğunluk 800-2.000 tl arası çalışır.
Daha çok kıyaslama yapılabilir ama düşünen adam için bence pek fazla kıyaslamaya gerek yok. Emeklilik yaşı 65 olunan bir yerde, ekonmik krizler ve işsiszlik konusunu düşünmek gerekir. Özeli tercih et diyenlerde böyle bişeyleri hiç duymamışlardır sanırım.00 Yorumla
+1 yılmemurluk. mesai yok. saatin belli. işin belli. mis kebap
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılailemin isteği yüzünden kendi istediğimi okuyamadım özel sektör zordur dediler ezilirsin dediler.. ben ezilmeye razıydım, veteriner olacaktım ama öyle basit bir veteriner değil daha ciddi hedeflerim hayallerim vardı kendi işimi kuracaktım, olmaz dediler, kızsın hele de veterinerlikte hiç iş yok dediler... o günden beridir affedemedim ailemi bir türlü, az da olsa içimde var o nefret onlara karşı.. şimdi onlar istedi diye öğretmenlik okuyorum çıktığımda işim garanti olacak her ay maaşım olacak bol bol tatilim olacak dediler.. hiçbiri olmasaydı da hayallerim gerçek olsaydı keşke...
14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılsanmıyorum da yine de mutlu olmaya çalışacağım ve tabi mesleğin gerektirdiklerini en iyi şekilde yapacağım ama içimde kalacak hep o veteriner olma isteği.. neyse en azından beni anlayan biri çıktı buna sevindim işte :)
- +1 yıl
peki şimdi ne öğretmenisin merak ettim cidden iş buklabildinmi bide ?
Cevap sahibi+1 yılben kıbrısta yaşıyorum, şimdi öyle bi durum oldu ki burda artık öğretmenlik mesleği de garanti meslek değil çok az münhal açılıyor ve mezunlar gittikçe daha da artıyor.. ben 3. sınıfım şuan daha okuyorum, 4. sınıf da bitince bir sınava gireceğim yüksek puan yaparsam işe girebilirim yapamazsam bir sene beklemek zorunda kalacağım..
memurluk tabii . ben özel sektörde çalışıyodum çalışma saatlerim çok kötüydü .evdeyken de yerli yersiz vakitli vakitsiz aradıkları oluyordu 1000 tl alıyordum . yıllık iznim azdı . sevgilim devlette çalışıyor 08:00- 17:00 hiç şaşmıyor cumartesi pazar tatil ve yıllık iznide bir ay . artı maaşı da 2000 tl . hiç adil değil o da işletme mezunu bende .
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
27
Cevap
68Cevap
Bir memur olarak tavsiye ederim.Memurluğu
Devlet dairesi mesai saatleri 8:00-16:30 özel sektör belli değil ne mesain ne çalışma saatin
maaşların Ayın 14.ünde gece 12 den sonra direk hesapta
cumartesi pazar tatil resmi tatiller de buna dahil
Konunun özeti.
memur mitinglerinde bağırırlar "işçi memur elele genel greve diye" . İşçi bu konuda memura neden destek versin ki.
Memur saat 17:00 dedimi basar gider , kimse de bişey diyemez. İşçinin böyle bi şansı yoktur , kapıyı tıklatıp "ben çıkıyorum müsadenizle" demek durumundadır.
Memur hafta sonları için rahatlıkla plan yapabilir.İşçinin böyle bi şansı yoktur. Çok istisna yerler dışında cumartesileri yarım (çoğu zaman sarkar) veya tam zamanlı çalışma vardır.
Memur mesainin bitimine 10 dakika kala daireye gelen bi vatandaşa saati gösterip "mesai bitiyo kardeşim" deme hakkı vardır. İşçi ise gerekirse kendi özel işini iptal edip gelen vatandaşla ilgilenmek zorundadır (hizmet sektöründe böyle).
Memur krizler yüzünden işinden olmaz. İşçi ise her an kendini işsiz bulabilir.
Memur maaşını tam günü tam saatinde alır. İşçinin ise böyle bi şansı her zaman yoktur.
Bunca koşula rağmen birçok işçi memur kadar maaş alamamaktadır.
Memurun, memur zihniyetinin iddia ettikleri gibi maaşla ilgisi yoktur. Bugün en düşük memur maaşı 2000 YTL olsa yine vatandaşa saati gösterip "mesai bitiyo kardeşim" derler. Devlet de paraya karşılık memur zihniyetini değiştiremeyeceğine göre , memur zihmiyetine uygun maaş vermektedir.
Memur hakkını almaktadır, hem de fazlasıyla. Örnek vereyim. Ankara'da Tarım İl Müdürlüğü otoparkına bakın mesai saatinin başında yani daha vatandaş gelmeden bütün park yerleri doludur. Memur açsa , geçinemiyorsa bu kadar araba nası alınıyor.
Bırakalım İşçi-memur elele yi. Önce memur işçiyle aynı şartlarda çalışsın da sonra düşünürüz el eleyi20 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılarkadaşım kpss ye gireceksen puanın en az 80 olması lazım düz memurluk için ama yok ben dal kadro istiyorum dersen 70 puan olması gerek yani her koşulda puanın iyi olması lazım ki atanasın yoksa işin zor özel sektörse kurtlar sofrası başka bir şey değil sen kurtların arasına girdiğinde inan çakal olmaz zorundasın ki işin düzgün gitsin aksi takdirde işin sor arkadaşım özel sektörde işin ve iş hayatın yani geleceğin patronun iki dudağı arasında yani işinide bitiren o olut işini yükselten he kamudada yokmu öyle şeyler var ondada patron değil şefin amirin yada şefin dudağın arasında başka bir şey değil arkadaşım benden söylemesi o yüzden paran varsa kendi işinin patronu ol derim ama sağlam bir iş kur derim
00 Yorumla - Kızlar Bir Adım Öne konusunda 20,5b cevap paylaştı.
+1 yılİsteğine bağlı,
Memurluk için,
İyi bir okulda okudun ve sağlam bağlantıların varsa memurlukta hızla yükselirsin.
Hırsların yoksa, zamanla yükselirsin ve rahat olursun.
Krizlerde ve gıcık yöneticilerlede olsa işin garanti.
Özel sektör için,
İyi bir okulda okudun, hırslısın çabuk yükselirsin ve tatminkar maaş alırsın.
Hırsların yoksa, yerinde sayarsın ve senden daha fazla patronun işine yarayacak biri gelince de şutlanırsın.
Krizlerde ve gıcık yöneticilerde şutlanırsın.
Özel sektörde edindiğin tecrübe ve çevreyle kendi işini kurma ve yürütme imkanın daha fazladır.10 Yorumla memurluk: (ortalama)
günde 8-10 (ki 2saati goy-goy dur bunun) saat yayıla yayıla çalışmak
hafta sonları ve akşamları bilimum aktivitelere katılıp sosyalleşmek
ay sonunda vay bu ay maşımızı zamlı alıyoruz ama yetmiyor beaaa deyip min. 1800 lira almak
özel sektör: (üst düzeye yakın)
günde 10-12 saat yaradan ne verdiyse çalışıp heran diken üstünde olmak
(see can me war, the can me but the) hesabı.
ay sonunda oradan mı kestiler buradan mı kestiler hesabı yapıp zorla 1200
lira almak.
ha bu arada hafta sonları ve vardiyalı çalışıp bu parayı haketmek.
hadi seç bakalım10 YorumlaKimse yanlış anlamasın ama herkes g.tü yayarak çalışmaya alışmış.Az aşım ağrısız başım derdindeler.Sonuna kadar özel sektör diyorum.Belirli süre sonra da kurabilirsem tabiyki kendi işim.Belki memurun maaşı garantidir ama yaşadığın hayat zordur.Çocuğun doğar a şehrinde büyür b şehrinde evlenir c şehrinde torunun olur d şehrinde.Ama özel sektörde bir yer taratabilirsen güzel bir hayat sürebilirsin
32 Yorumla- +1 yıl
1999 dan beri bir çok kamu personelinde artık dediğiniz zoraki tayin dönemi bitmiştir. İlgilere duyrulur...
mazoşist değilsen memur ol derim. Bütün üstünlüklerini bilmeme rağmen ben yinede özel sektörü tercih ettim. Mermurluk her babayiğidin yapacağı bi meslek değil ;) zaten başladıktan 1 sene sonra memur psikolojisine giriosun. Herşeyden şikayet edip çok çalıştığını düşünüyorsun. Eğerki aklını kullanman gereken bir görevde değilsen zaten 3 seneye kadar o bile çalışmaz oluyor. ( not: öğretmenlik bu saydıklarımın dışında herzaman saygım sonsuz)
10 YorumlaTabi ki özel sektör. Kendini gösterirsen yerinde saymazsın, öte yandan memuriyette ne kadar yırtınırsan yırtın gelebileceğin yer belli. Özel sektörde kendini geliştirir insan, öte yandan memuriyet yerinde saymaktır benim için. Hem artık memuriyetin de çok bir esprisi kalmayacak yeni düzenlemeler ile.
00 Yorumlamemurluk tabi... özel sektörler emek çalarlar, köle gibi çalıştırırlar, düşük maaş verirler, zamanında vermezler, doğru dürüst tatilin olmaz, sigortanı maaşın asgari ücretten yüksekse bile asgari ücret üzerinden gösterirler, girer girmez sigorta yapmazlar, bi kaç ay sonra yapacaz derler yapmazlar, yalanda hilede ustadırlar... (yalnız kurumsallaşan büyük şirketler ayrı tabi, onlar hakkını verir)
00 YorumlaKurumsal firmalarda çalışmak daha avantajlı. Özel sağlık sigortası, daha fazla kariyer imkanı daha fazla ücret gibi. Zaten memuriyetteki bu aşırı rahatlık ve brokrasideki ağır işleyiş yakın gelcekte değişecek. memurlar hafta sonu ve fazla mesayi çalışmalarına başladı. Öğretmenlik doktorluk gibi mesleklerdede tayin ve doğu görevleri artık daha zorumlu hale geldi.
00 Yorumlaözel sektörde çalıştığın kadar alıyorsun, daha iyi para kırılıyor, daha çok imkanın oluyor ama garantisi yok işte.. kendini geliştirmezsen yerinde sayarsan şutlanırsın..kimse gözünün yaşına bakmaz. ama en azından helalinden hak ettiğini alıyorsun.. devlette çalışan çoğu arkadaşım için aynı şeyi söyleyemiycem maalesef..çoğunun durumu çok vahim, garanti kapsamında gittikçe körelmiş, vicdanlarıyla başbaşa durumdalar..
10 Yorumla
+1 yılMazoşist bir yapım var sanırım. Kpss yi yalayıp yutma konusunda kendime güvensemde hiç düşünmedim hep özel sektör dedim. Özel sektördeyim ve işimde iyi ;) ama kurumsal bir yere yerleşene kadar anam ağladı desem yeridir.
20 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 843 cevap paylaştı. memurlukta 2 seçenek var 657 ya da 399. tabi sözleşmelileri saymıyorum o tamamen perişanlık. ama özel dediğiniz zaman çok geniş bir alan oluyor. özel sektörde ne? memuriyette ne uzalık ne kısalırsın. özelde voleyi vurabilirsin.
10 YorumlaFazla imkanın yoksa memurluk, işe gidip geldiğin saatler belli olur, tatilin filan olur, kısaca işini iyi yaparsan kafan rahat eder.
Özel sektörde eğer paran ve çevren varsa belirli imkanlara sahipsen tercih edilmeli, kısaca paraya para katarsın.10 Yorumla1,200 maaşım var
altımda şirket arabası var benzini şirketten kaldı ki bu arabayı iş için kullanmıyorum.
2 yılda bir yurt dışı tatiline çıkma hakkım bulunmakta.Cumartesi öğleye kadar pazar tatil.Sabah 09:00-18:00 çalışma saatim.
Neden memur olayım ki?01 Yorumla- +1 yıl
İroni diye yazılmadığını düşünerek cevaplayım, devlette girersen en düz vasıfsız bir eleman 1.900 tl ye yakın para alırsın,kamu iktisadi teşebbüslerinde ise 2.300 tl en düşük paranı alırsın, eşin çalışmıyorsa ek ödeme, çocuğun varsa yine ek ödeme+ banka promosyonları+sendika ödenekleri alırsın. Eğer görevin gereği seyahat durumun olursa şöförlü araç+uçak biletleri+kaldığın gün kadar ek ödeme alırsın. Yıllık iznin ilk 10 yıl için 20 ,sonra 30 gündür. Cumartesi pazarında full tatil!
meslekten mesleğe değişir
abim işletmeden mezun oldu yabancı dili de yok. 1 sene kpss kastı 92 puan aldı ankaraya atandı 2 bin tl maaş. özelde asgariye çalıştırırlardı
ben mühendisim.devlet 3200 tl veriyor ama özelde 2 bin civarı başlıyosun 2-3 sene sonra 3 bin 5-6 sene sonra da 5-7 bin tl arası değişiyor.devlette sabit kalmaktansa özelde yükselmeyi tercih ederim haliyle
her mesleğe göre değişir00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1b cevap paylaştı. devlet veriyo sanki 5 milyarı:)2.500 tl versinler memurlukta kabulüm özel sektörde kabulüm:)özel sektrde 1 gün tatil varmış e memurlukta sanki 3 4 gün var ondada 2 gun var
11 Yorumla- +1 yıl
Kamuda kpss alımlarıyla 399 lu KİT Lerde bu parayı veriyor hacı :) biraz araştırın. Cumartesi işe 1 saat gitmek bile haftasonunu hiç eder. Cuma akşamından paydos etmenin keyfi hiç bişeye benzemez.
Memurluk tabii ki. Devletin adamısın daha ne işten atılma gibi bi durum olmaz. Özelde ise hep diken üstünde kalırsın. Böyle bi seçeneğim olsa devlet memurluğu derim
20 Yorumla
+1 yılbu soruyu sorarken sen bısı ıcmedın demı arkadasım sorulurmu yaa somur devletı sabah 8 aksam 5 ohh pasalar gıbı özel sektörde ne ısın var :D
12 Yorumla- +1 yıl
içip soru hazırlıyorum yoksa tutmuyor :)))))))))
- +1 yıl
ben tahmın etmısyım zaten :D
+1 yılgireceğin yere göre değişir. örnek veriyorum hava yolu şirketleri özel ama kolay kolay adam çıkartmazlar verdiğim örnek gibi büyük bi özel şirketse tabiki özel şirket ama diğer türlü devlete dayayacaksın sırtını :)
00 Yorumlamemurluk daha iyi bu devirde özel sektörde neyin ne olacağı belli değil bide bi iş için anlaşıon bir sürü iş yüklüolar özelde
30 Yorumlamemuriyet tabi millet kpss kazanablmek için boşuna biyerlerini yırtmıyor özelde ne kadar iyi olursan ol senin işin patronun 2 dudağı arasında...
20 YorumlaBilsemki Beşiktaş veya Ortaköyde Polis olup Lojmanda kalırım. Kabul ederim ama doğuya gitme zorunluluğu var. Uğraşamam. En iyisi sevdiğim işte yükselmek.
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 713 cevap paylaştı. memur olur yatarım ( mantığın sesi)
özel sektörde kendi yeteneklerimi kanıtlayıp yükelirim ( kalbimin sesi)00 Yorumla
+1 yılmemurluk iyi hafta sonun var beli çalışma düzenin var bayramın seyranın var hafta sonu tatilin var haa maaşları o kadar çok değil ama işte çift maaşlı olursan eşinde çalışırsa avantaj olur geçinirsin memurluk her zaman iyidir bence.
10 Yorumlatabikide memurluk özel sektör kaşıkla verir kepçeyle ister
11 Yorumlaeskiden özel sektördü en gözde ve parası dolgun olan. Şimdi ise memurluk parası dolgun rahat ve popiler olan. Dayın amcan varsa memur olursun ama onun dışında zor memur olmak :):)
00 Yorumlazengin bi kayınpeder bulup paracıklarını çatır çutur yemek :d
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 4,9b cevap paylaştı. memurluk ama ayrıcalı memurluklar müfettişlikler gibi...yoksa özel sektörü asla tercih etmem
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 2,9b cevap paylaştı. geçmişte memur olmamı isteyen ailemle girdiğim catışmayı kazanarak özel sektörün carklarında yerimi almıştım ancak memur olaydım keşke diyorum
10 Yorumla
+1 yılözel sektör tabikideyaptıgın meslek le ılgılı bırazda tabi
kariyer ve deneyım cok dolgun maas kazandırır00 Yorumla
+1 yılKendi iişimi yapmayı tercih ederim. Okudugum bölümün zaten 8 kişilik ataması var hiç kasmıyorum memur olcam die.
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 640 cevap paylaştı. Memur olmak için kıçımızı yırtıyoruz gerisini sen düşün.
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı. özel sektör tabiki de ya. devlette boyun ne uzar ne kısalır. sabit maaşa talim edersin ömrün boyunca. 65 yaşında da emekli olcam diye uğraşırısn artık
00 Yorumlaözel sektördeyim, memurluk bana göre değil. hep aynı düzen monoton olur insan yani en azından ben bıkarım hergün aynı işlerden
00 Yorumla
+1 yılsorulurmu hiç devlette yattığın ( bazıları istisna )yerden 2 bin lira almak varken özel sektörde sürünülürmü.
12 Yorumla- +1 yıl
sen öyle san.20 yıllığım,devlet memurluğunun başlarken aldığı parayı alıyorum
memurluk tabikii... şuan özel sektördeyim. okadar zorluk çekiyorum ki..girdiğin çıktığın saat belli olmuyor.. haftada bir gün tatilin var...
10 YorumlaEğer rutin bir hayatı tercih ediyor orta direk bir yaşam istiyorsan memuriyet. Ama hareketli bir iş hayatın kariyer planların ve yüksek kazanç hedefliyorsan kesinlikle özel sektör.
00 Yorumla
+1 yılözel sektör hepsinden iyi bence... ne o öyle sabah 8 akşam 5 ben özel sektörde çalışıyorum sabah istediğim saat de geliyorum işim olduğunda istediğim saat de işten çıkıyorum ohhh mis gibi :)
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1,4b cevap paylaştı. Arkanı devlete yasla der büyükler :) Katılıyorum onlara. Memuriyet bence.
10 Yorumlamemur olacaz tabi .. ömür boyu değil belki ama uzunca bi süre.kendi işimizi kurana kadar
10 YorumlaTabikide memurluk. Özel sektörün kendibaşınalığından memnun olan var mı ?
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 652 cevap paylaştı. Devlet televizyonunda staj yaptım.Ordakilerdeki rahatı gördükten sonra memur olmaya karar verdim :D
10 Yorumla
+1 yılÖzel sektörde çalışılmaz
devlet kapısına kapağı atmak lazım10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1b cevap paylaştı. İmkanın olacak kendi işini yapacaksın aslında ama o vakte kadar da memurluk olsa fena olmaz :p
00 Yorumlaşirket kuracaksan özel, yok kurmayacaksan memurluk.
10 YorumlaVerilen mağaşları iş saat lerini vs karşılaştır ona göre hangisi avantajlı ise o işte çalış.
00 Yorumlamemur olmadığım halde memurluk diyorum. özel sektörde rahatım ama, terfi edip daha fazla para kazanabilirim.
00 Yorumlaözel sektör diyorum
bence özel sektör
devletten iyi
fakat özelde yatana para yok
tembelsen devleti seçeceksin:)00 Yorumlaemeklilik yaşı 65. kendi işini kur. çocuklara sermaye biriktir.
00 Yorumlatabiki özel sektör hem parası memurluktan daha iyi hemde illa kravatlı tıraşlı olmana gerek yok
10 Yorumlafabrika sahibi değilsen özel sektörden uzak dur bea
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılözel sektör fakat başarılı + başarılı olmalısın o zaman hem iyi para kazanırsın hemde saygın olursun.
00 Yorumlamemurluk tercih edenlerdenim.
10 Yorumlakesinlikle memuriyet. kesinlikle.
10 Yorumlasırtını devlete yaslıcan bu devırde
10 Yorumlamemurluk kesinlikle rahat
10 YorumlaHic dusunmeden Memurluk
10 Yorumlaözel sektör candır can :=)
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılikiside kölelik ne farkeder :)
00 Yorumla
+1 yılabi memurluk candır oh bal.
10 Yorumla- Devamını Gör (35)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem