Ben bilgisayar mühendisliğini çok istiyorum bilgisayarlada uğraşmayı seviyorum matematiktede çok zorlanmıyorum, herkes bana mühendislik çok zor sen yapamazsın sadece adı var diye gidiceksin diyolar, bilgisayar mühendisliği o kadar zor mu ya kafayı yicem
Cevabın nedir?
+1 yılMühendislik okumak gerçekten zor öncelikle bunu yaz bir kenara, bu meslek adına birşeyler bilmek yetmez, asıl sorun mezun olduktan sonra başlıyor, bir şekilde hayatını kazanırsın çünkü mühendissindir artık, mühim olan kendini ispatlamak ve iyi olmak, bu stres ve çalışmaya azmin varsa bu mesleği seç, matematik felan değil olay ! Yaşanılan sıkıntılar karşısında pratik çözümler ve yaratıcı olmak asıl mesele! Tabi bunlar hemen olacak şeyler değil elbet ama bunlar için sene geçmesi tecrübe edinilmesi gerekiyor, yani sıkıntılar bekliyor iş hayatında bunlara göğüs gerebiliyorum diyorsan buyu gel sofraya! Ama işini yaptığında etiketini kendin belirliyorsun para konusu uçsuz bir deniz yan ! bir mühendis olarak genel kavramda mühendislik hakkında genel düşüncelerimi beyan ettim umarım yardımcı olmuştur...
32 Yorumla
Soran+1 yılÇok güze açıklamışsın gerçekten teşekkür ederim, emin ol şu an isteğim daha çok arttı..
- +1 yıl
Rica ederim , durum gerçekten bunlardan ibaret ama ; gittiğin heryerde yeni mezun olduğunda herkes kullanmaya çalışıyor zor durumlara düşüyorsun ! Ama hepsinden bir ders çkkarıyorsun herşeyin bir yaptırımı var , zaten belirli bir sene geçtikten herşeye bir cevap verebilecek hale gelince yata yata işini halledersin 😊
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 953 cevap paylaştı.
+1 yılÖncelikle bu işi seviyorsan gireceksin yoksa adını bile anmayacaksın.
Bölüm tahmininden de fazla zorlayacaktır seni fakat mesele okuyup bitirmek değil bitirdikten sonrasıdır.
Kendini çok iyi geliştirip sıyrılmaz ve zirveye yaklaşmazsan iş hayatın dahada zor olacaktır. Bunu için hayatının büyük bir bölümünden fedakarlık etmen gerekecek. Etsen bile sürekli gelişen ve değişen bir sektör olduğu için her zaman öğrenci konumunda olacaksın hep yeni birşeyler öğreneceksin hayatın araştırma üzerine geçecek.
İşin özü bu yol durup soluklanabileceğin bir yol değil kimi zaman tempolu koşacak kimi zaman yürüyeceksin fakat hep hareket halinde olacaksın.10 Yorumla
+1 yılBilgisayar mühendisliği okuyan biri olarak söyleyebilirim ki eğer bu işi severek yapacaksan en ilginç mesleklerden biri bilgisayar mühendisliği. Malum kodlar, bilgisayarın arka planında olanlar, orada kurulmuş sistemi anlamak, yeni şeyler geliştirmek, bence ilgi çekici ve sürekli yeni şeyler öğreniyorsun. İşin ilginç tarafı bir şeyler yaptıkça daha da ileri gitmek istiyorsun. Zorluğuna gelince evet zor bir bölüm. Hatta ben bir zamanlar yapamıyorum diye okulu bırakmak istemiştim ki toparladım sonradan. Bir de bir yorum da ezberin iyiyse git demiş. Ezberle alakası yok, bir şeyler yapabilmen için öğrenmek zorundasın, ezber hiçbir zaman işe yaramaz. Yani ilgin varsa ve ne olursa olsun pes etmem diyorsan tercih edebilirsin :)
21 Yorumla- +1 yıl
Mükemmel derece matematiğim yok ama kendimi geliştirebilirim. Bilgisayarların dünyasına ve teknolojiye merakım var aslında ama emin değilim. Sizce tercih etmeli miyim?
Kuzenim okuyor ama rahat mi bilmiyorum, tipta okuyan arkadaslarim var evet mutlaka ki calismak gerekiyor ama olaya zor mu yaaaa diye yaklasirsan gozunde buyutup hic yapamazsin
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
13Cevap
Bir şeyler başardıktan sonraki mutluluğu anlatamam :D Her seferinde daha iyisini yapmak için internetteki sınırsız kaynakları araştırıyorsun, yeri geliyor 1 gün boyunca hatta 2 gün boyunca uyumadığın gün bile olabiliyor. Bana göre çok zevkli bir iş. Eğer seviyorsan hiç bir şey zor değildir.
21 Yorumla- +1 yıl
Daha fazla bilgiyi ve kendimi geliştirmeyi seviyorum. Ama matematiğim mükemmel derece güzel değil. Sizce yapabilir miyim?(bilgisayarlara ve teknolojiye merakım var)
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 425 cevap paylaştı.
+1 yılBence hayalin bu ise gitmelisin. Başkaları hep kendi yapamadığı şeyleri senin de yapamayacağını sanıyorlar. Ama tavsiye mühendislikte çok fazla kız olmuyo ve zor ya çok zor. Projeler falan beynimizi yakıyor :D
07 Yorumla
Soran+1 yılSen mühendislik okuyosun sanırım
- +1 yıl
Evet bilgisayar
Soran+1 yılHangi üniversite peki
- +1 yıl
Neden sordun :D Söylemiyim bu hesaptan çok cinsellik soruları da cevapladım şimdi gelirsin isimden bulursun falan bilseydim gizli kullanıcı olarak yazardım :D Sen şunu bil eğer bilgisayar konusunda sıfır bilgiyle gelirsen bir anda aşırı yükler seni mühendislik. Matematiksel bir bölüm olduğu için zorluyo
Soran+1 yılBen zaten lisede bilgisayar okuyorum webtasarım bölümünde olmama rağmen donanım, veritabanı, açık kaynak derslerinide gördüm, ama çoğu kişi yapamazsın deyip sinirimi bozuyo
- +1 yıl
Web tasarım yerine veri tabanı seçsen daha faydalı olurmuş bence. Gördüklerini çok daha detaylı görmeye hazır ol seçiceksen. Kazanamazsan da iki yıllık yazarsın sonra 4'e tamamlarsın çok kasma kendini eğer istiyorsan bir yolunu bulursun.
Soran+1 yılBizim okulda sadece webtasarım bölümü olduğu için mecburen ona gitmek zorunda kaldım malesef, peki bu veritabanı, yazılım falan kendimi nasıl geliştirebilirim peki?
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıletrafda bilgisayarcı cok
o yüzden alacagın para 1500dür basta
okul biter kursa gidersin vs mcp mcse ccna felan alırsın sistemci olursun zamanl aparan 2000 olur ha sansin yaver gidersen yüksek fiyat alır mısın dersen evet
Ama sansın yaver gitmezse alacagın para en fazla 250000 Yorumla
+1 yılvalla merakın varsa çok zor değil. ama matematik üstüne bir bölüm. bilgisayar zaten başlı başına matematiktir moruk
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 918 cevap paylaştı. zorluğu elbet var ama bilgisayardan anlıyosan sayısal da iyiyse seç derim benim abim de bilgisayar mühendisi sen azmettikten sonra her şey olur bol şans ;)
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 2,2b cevap paylaştı. Yinee iyi ben napiyimmm elektronik haberleşme mühendisliği söylerken Yoruldum☺
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 15,3b cevap paylaştı. çok zor sevgilim de geçen yıl mezun oldu.. ama ulaşılmaz değil kendine güveniyorsan ezberinde kuvvetliyse oku. sakın laflara bakma.
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 2b cevap paylaştı. Girmek zor, okumakta sıkıntı yok istedikten sonra..
00 Yorumla
+1 yılmatemetik değil kafan programlama dillerine ve algoritmalara basıyor mu önce onu düşün. ben bilgisayar mühendisiyim ve kolay değil cidden
00 Yorumla
+1 yıl9 Ay Sonra Mavi Ekran Alabilirsiniz...
Microsoft Cert. SE00 Yorumlahayır zor değil ama kafa ister biraz.
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 10,1b cevap paylaştı.
+1 yılyapabilirsen maaşın 16.000 TL devlette
00 Yorumla
+1 yılen zor mühendisliktir çok zor bırakan çok ona göre
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 4,8b cevap paylaştı. Kolay
04 Yorumla- +1 yıl
Hacı nesi kolay ya :D
- +1 yıl
@oguzzaslan nesi zor la
- +1 yıl
E çok proje veriyolar. Hepsini aynı ana kitliyolar. Fizikten sınıf ortalaması 25 bizim :D
- +1 yıl
@oguzzaslan eee çok gezeceğinize dersinize çalışın kızların peşinde koşacağınıza ders yapın çalışmaya bir başla o zaman görücem zor olan neymiş okumak kolay
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 17,7b cevap paylaştı.
+1 yılzor aynen.
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım