Atatürk inançsız mıydı?

Atatürk inançsız mıydı? Kitaplarından okuduğum alıntılardan sonra Atatürk'e bakış açım değişti. Din için nasıl doğma deniliyorsa Atatürk için de çoğu bilgi bize dogmatik olarak aşılanmış. Özellikle okullarda bu daha çok aşılanıyor. Kendi yazdığı lisede okutulmak üzere olan kitaplardan alıntılar okudum, dinle ilgili yanlış yargılarda bulunmuş. Atatürk'e minnettar olabileceğim tek konu gayrimüslim ülkelerin eline sömürge milleti olarak düşmemizi engellemesidir. Yoksa kılık kıyafet devrimlerini ve laikliği benimsemiyorum. Bu devrimler de insanların özgürlüğünü kısıtlayıcı devrimler olmuştur. Bu benim fikrim, saygı çerçevesinde görüş bildiriniz. Hayırlı akşamlar
Güncellemeler
+1 yıl
Bu kaynakların gerçekten Atatürke ait olup olmadığını cok iyi araştırmalıyız ve iceriklerinin degistirilip degistirilmedigini ogrenmeliyiz. Ataturkun liselerde okutulmak uzere yazdigi bir kitabi var onu alip okuyun dogrulugunu da arastirin ben de yapacagim oradaki laflari kafami karistiran sey. İyice arastirmak lazim
Güncellemeler
+1 yıl
Kilik kiyafet ozgurlugu olmaliydi ama gercekten, simdi yolda sarikli insan gorunce hakaret ediyorlar halnuki bunlar sunnettir Peygamberimizin yaptigi seyelr cok ayip
Atatürk inançsız mıydı?