Öncelikle inanç ya da inançsızlık, Allah ve kul arasındadır. Başka kimseyi ilgilendirmez, ayrıca dinimize göre günahtır bu. Atatürk'ün "dinsiz" gösterilerek Müslüman Türk insanının gözünden ve gönlünden düşürülmesi projesi, 1930'larda başlamıştır. İngilizler Musul’da hedeflerine ulaşmak için bir yandan Türkiye’deki ayrılıkçı hareketlere destek verirken bir yandan Kemalist akımın yayılmasını engelleyecek önlemlere başvurmuşlardır. Yapılması gereken Kemalist Cumhuriyetin hem din düşmanı, hem de Kürt düşmanı olduğu temasını ortaya atıp işlemektir.
Atatürk, Çanakkale Savaşı yıllarındaki mektuplarında Allah’a olan inancını dile getirir ve “Allah’ın inayeti sayesinde” bu savaşı kazanacaklarını belirtir.
Kurtuluş Savaşı yıllarında cuma namazlarını kılmış, cami minberine çıkıp “Allah birdir, şanı büyüktür” diye başlayan, Hz. Peygamber’den övgüyle söz eden bir hutbe vermiş, TBMM’yi tekbir ve dualarla açtırmıştır. I. TBMM’de girişte hep bir hafıza Kuran okutmuştur. Aynı şekilde Cumhuriyet döneminde Topkapı Sarayı’nda Kuran okutma geleneğini sürdürmüştür. Özel hayatında fırsat buldukça Kuran okumuş veya okutup dinlemiştir. Özellikle Hafız Yaşar Okur’a Kuran okutmuştur. Notları arasında “TANRI BİRDİR VE BÜYÜKTÜR” göze çarpmaktadır. Cumhuriyeti ilan ettikten sonra 1932 ramazanıda dönemin tanınmış hafızlarına Kuran okutup dinlemiştir. Hafızların makam hatası yapmamalarına ve ayetleri tane tane okumalarına büyük önem vermiştir. Atatürk, 1930’larda Çanakkale Şehitleri için her yıl Çanakkale Mehmet Çavuş abidesi önünde mevlit okutmuştur. Aynı şekilde her yıl annesi Zübeyde Hanım’a da mevlit okutmuştur. Atatürk döneminde okullarda din eğitimi devam etmiştir. “Cumhuriyet Çocuğunun Din Dersleri” adlı kitap okutulmuştur. Atatürk, Kurtuluş Savaşı sırasında Yunanlılar tarafından yakılıp yıkılan yüzlerce camiyi onarttırmış ve yeniden yaptırmıştır.07 Yorumla- +1 yıl
Eskişehir Mihalıççık camisini cebinden 5000 lira verip yeniden yaptırmıştır. Atatürk’ün yurt dışında Paris ve Tokyo camilerinin yapımına katkıda bulunduğuna dair belgeler vardır. Atatürk, İslam dünyasıyla da yakından ilgilenmiştir. Kurtuluş Savaşı sırasında İslam dünyasının desteğini yanına alan Atatürk Kurtuluş Savaşı’ndan sonra da İran-Irak ve Afganistan gibi Müslüman ülkelerle Sadabat Paktı’nı kurarak, Hıristiyan haçlı saldırılarına karşı Müslüman ülkelerle birlikte hareket etmiştir.
Tarihe çok meraklı olan Atatürk en çok Hz. Muhammet’ten etkilenmiştir. Onun savaşlarını bütün detaylarıyla öğrenmiş, liselerde okutulan Tarih kitaplarında İslam tarihi bölümünün yazımına bizzat katkıda bulunarak bu kitaplarda Hz. Muhammed’in savaşlarını anlatan haritaları bizzat kendisi çizmiştir. Tarih çalışmaları sırasında Hz. Muhammet’i eleştirmeye kalkanları, “Hz. Muhammet’in kıymetinden habersiz cahil serseriler bizim tarih çalışmalarımıza katılamazlar” diye azarlamıştır. - +1 yıl
Hz. Muhammet’ten, “Benim senin adın silinir ama o ölümsüzdür” diye söz etmiştir. Atatürk, 1922 Sakarya Savaşı’ndan 1934 Soyadı Kanunu’na kadar ad olarak İslami içerikli “Gazi” unvanını kullanmıştır. Soyadı Kanunu’ndan sonra da zaman zaman “Gazi” unvanını kullanmaya devam etmiştir.
Atatürk'ün, Lenin, Stalin, Napolyon, İskender gibi liderlerden ve devrimcilerden farkı "din üzerine" de ciddi bir biçimde, entelektüel düzeyde kafa yormuş olması ve dini yok etmek için değil, gerektiğinde sorgulayarak anlaşılması, anlaşılarak anlatılması için uğraşmasıdır. - +1 yıl
Din işlerini yürütmek ve din istismarcılarının dini kullanarak halk üzerinde baskı kurmalarını engellemek için Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kurmuştur. İslam dinini “Türk’ün milli dini” olarak görmüş, Hz. Muhammed’i sahiplenmiş ve bu konuları da içeren Dinde Öze Dönüş Projesi’ni geliştirmiştir. Türk tarihinde İslam dini konusunda entelektüel düzeyde ciddi ciddi bizzat çalışan tek devlet adamı Atatürk’tür. İslam dininin ana kaynağı Kuran-ı Kerim’i bu konunun uzmanlarına Türkçeye tercüme ve tefsir ettirmiştir. Elmalılı Hamdi Yazır tefsir ve tercümesi. Binlerce bastırılarak ücretsiz dağıtılmıştır.
En güvenilir hadis kaynaklarından biri olan Buhari Hadislerini Türkçeye tercüme ettirmiştir. Kamil Miras tercümesi. Binlerce bastırılıp ücretsiz dağıtılmıştır. - +1 yıl
Atatürk, dini değil; "Türk milleti daha dindar olmalıdır, yalnız bütün sadeliği ile dindar olmalıdır. Dinime, bizzat hakikate nasıl inanıyorsam buna da öyle inanıyorum. Şuura muhalif terakkiye aykırı hiçbirşey içermiyor", "İslam dini akla ve mantığa tamamen uygun bir dindir." gibi açıklamalarıyla din, bilim arasındaki ilişkiye dikkat çekmiştir. İslam dininin gereği zannedilen, ancak aslında İslam diniyle hiçbir ilgisi olmayan ya da zaman içinde ilgisini kaybetmiş olan saltanat, halifelik, medreseler, tekke ve zaviyeler, falcılık, büyücülük, üfürükçülük, fes gibi kurum, kavram ve objeleri kaldırmıştır.
alıntılar tarihçi Sinan Meydan'ın "Atatürk İle Allah Arasında" adlı kitabındandır. okuyup bilgi sahibi olun, sonra fikir sahibi olup fikirlerinizi tartışırsınız.
Soran+1 yılKardesim cok haklisin bunlari ben de okudum. Fakat liselerde okutulmak icin yazdigi bir kitabi var ve bunda soyledigi laflar cok yanlis. Eger sonradan degistirilmediyse tabi. Bir goz at derim sana
Soran+1 yılBu konunun doğrusu şuymuş:
Bu kitap Atatürk tarafından değil ama onun emri ile bir Tarih kitabı oluşturulması istendiğinde Afet İnan tarafından , H. G. Wells’in ”Dünya tarihinin ana hatları” kitabının isminden esinlenilerek ”Türk Tarihinin Ana Hatları” ismiyle 4 cilt olarak yayınlanmıştır. Konu islam tarihi değil ; Türk tarihidir ve Etrüsk medeniyetinden başlar ve sıradan orta tarih dönemi olayları ile devam eder. İfadelerdeki tonsuz durumdan sağlığı ve Kürt isyanları ile uğraşmaktan; Atatürk dağıtımdan çok sonra haberdar olmuş ve İnan'ı görevden almıştır.
Kısacası bu kitap Wells'in kitabının çevirisidir, bu nedenle ifadeleri kurudur, saygısız görünmektedir.- +1 yıl
Teşekkürler doğru bilgilendirmeniz için. Ben de dün gece bu konuyla ilgili internette araştırma yaparken bir tv programının kaydına rastladım. İki karşıt görüşlü tarihçi Mustafa Armagan ve Sinan Meydan'ın tam da bu konudaki 3 saat kada süren bir açık oturumu. Her iki tarihçi de Atatürk için inançsızdır kelimelerini kullanmadılar. İlginç bir programdı.
İlgi duyanlar için linki:
https://youtu.be/GjYL3u_At6c
En İyi Cevaplar
"Atatürke din düşmanı diyen, din düşmanının ta kendisidir."
Ben demiyorum. Dünyaca saygın ilahiyat profesörleri ve ilim adamları söylüyor.
ya dine düşman olan adam, "parasını kendi cebinden verip" Kur'anı tercüme ettirir mi?
Ama anlamak istemeyen anlamaz. Onu "din düşmanı" diye öğretmişler halka bir kere. Dilleribe de dolamışlar bir içki içiyor sözünü. ya namussuz güzel kardeşim, osmanlı padişahları arasında içkiden ölenler olduğu bile iddia ediliyor. (İçtikleri konusunda zaten itilaf yok).
Bütün bu uydurmalar ve iftiralar, babaları belli olmayan veya belli okmasından rahatsız olan, Atatürkün kurtuluş savaşında namuslarını işgalci paryalardan koruyamadığı kadınların çocuklarının uydurmasıdır. Başka değil...510 Yorumla- +1 yıl
👏👏👏👏👏👏
Soran+1 yılHalisin kardesim ama yazdigi bazi kitaplarinda cok yanlis laflari var. Liselerde okutulmak uzere yazdigi bir kitabi var onu bir oku derim, eger birileri degistirmediyse fazla maddeci laflar. Realist gibi gozuken turden fakat bu degildir realistlik. Realist insan Kur'an'a da inanir ahirete de aslinda. Cunku tek gercek bunlar.
Bu kitap Atatürk tarafından değil ama onun emri ile bir Tarih kitabı oluşturulması istendiğinde Afet İnan tarafından , H. G. Wells’in ”Dünya tarihinin ana hatları” kitabının isminden esinlenilerek ”Türk Tarihinin Ana Hatları” ismiyle 4 cilt olarak yayınlanmıştır. Konu islam tarihi değil ; Türk tarihidir ve Etrüsk medeniyetinden başlar ve sıradan orta tarih dönemi olayları ile devam eder. İfadelerdeki tonsuz durumdan sağlığı ve Kürt isyanları ile uğraşmaktan; Atatürk dağıtımdan çok sonra haberdar olmuş ve İnan'ı görevden almıştır.
Kısacası bu kitap Wells'in kitabının çevirisidir, bu nedenle ifadeleri kurudur, saygısız görünmektedir.- +1 yıl
Aynası iştir kişinin, lafa bakılmaz.
O olmasaydı süleymaniyenin tepesine haç takarlardı demiyeceğim...
Kurtuluş savaşı devam ederken, bu suudi araplar peygamberin mezarının yerini değiştirmeyi tartışırlar. Söylentiker Atatürk'ün kukağona gelir ve der ki "Vallahi, peygamberinizin mezarının tek bir taşının yerinden oynadığını duyayım, Kurtuluş savaşını bırakır, 1. Orduyla aşağıya inerim" diye nota gönderir. Araştır bak. Asparagas değil bu.
Ondan sonra, yok Allah yok demiş, yok materyalist takılmış, yok masonmuş zaten, yok dibe saygısı yokmuş hiç... vb. dedikodulara kulak kabartıp Atatürk hakkında dine saygısızlık ithamı yapmak büyük bir sapkınlıkdan başka şey değildir...
Soran+1 yılBunun doğruluk payını bilmeden inanamam söylediğin şeye açıkçası. Bir yorum yapmayacağım.
Soran+1 yılAtatürkle ilgili hiçbir şey bilmeyen birisi değilim, fakat bilgilerimi yeterli bulmuyorum. Aslında yeterli olmayanların da yeterliymiş gibi geçinmesi çok gülünç geliyor. Tarih internetten öğrenilmez. Öğrenilirse yüzeysel öğrenilir. Ya çok iyi araştıracaksın kütüphaneleri alt üst edeceksin ya da kulaktan dolma bilgilerle yorum yapmayacaksın. Genel konuştum.
- +1 yıl
Ha, tabi akp ilgili belgeyi vermeyi red ediyor.
Bir "akp millet vekili" gördüğünü söylemiş. Daha pek çok kaynaktan da görüldüğünün haberini bulabilirsin. Akp atatürk düşmanlığı yaptığı ve dine düşman gösterdiği için esas belgeye bir süre ulaşamayabilirsin.
Ha bir de yalanlamak için onlarca trol yalan yalan diye sayfa açmış. Bunların tiyniyeti bu kadar işte... - +1 yıl
Lakin, ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Araştır bak.
Yaşar Nuri öztürk'ün Kur'an açısından Kurtuluş savaşı kitabı vardır. Onu oku da derim de...
O da zaten dinsiz falandır belki size göre...
Zira adamın fikirlerine bakmıyorlar. Cami hocaları, tarikat şeylerinin dediklerine inanıyorlar. Ama adam kurtuluş savaşı ve atatürkü Kur'an ayetleri ile bir bir açıklamış. Ben okudum, güzel bir kaynak.
Soran+1 yılSağol, bakacağım
Atatürk'ün inançlı olup ya da olmadığını kitaplardan, bilim adamlarından, geçmiş tarihten ya da söylediği sözlerden vs vs vs ne sen ne ben nede bir başkası güzel kardeşim bilemeyiz!!! Bu Atatürk ve Allah arasında senin de inançlı olduğunu ya da olmadığını bir başkası bilemez ve yorum yapamaz hakkı yoktur bu seninle Allah arasındadır bunu bir başkası göremez. Bir söz var "Parayla İmanın kimde olduğu bilinmez" Tam da yerinde bir cümle.
07 Yorumla- +1 yıl
Sözün bitti an bu işte üzerine laf yok.
- +1 yıl
Bunun bilincinde olan güzel ne okuyorsun?
- +1 yıl
Anladım sagol
Soran+1 yılKardeşim güzel söylemişsin sağol yorumun için. Haklisin. Demek istedigim şuydu yaptığı devrimler pek de muslumanlara uygun degildi. Yani neticede %99u musluman olan bir ulkede hala sarikla cubbeyle vs gezenlere hakaret ediliyor bu cok yanlis. Kesinlikle zorbalik
Soran+1 yılKemalizm diye bir sey yaratmislar hașa din gibi inanıyorlar bazıları. Ve laikliği gerekçe gösterip hakaret ediyorlar dinini yaşamak isteyen insanlara
Atatürk ün inancı onu bağlar yani sen dahil herhangi birinin bunun bahsini etmesi bile saçma. ezberlenen her bilgi dogma bilgidir zaten, üzerinde düşünüp içselleştirmen gerekir. son olarak Atatürk ün yaptığı tüm politik hareketler doğru olmasa da, çoğu o gün için gerekliydi, yerindeydi diye düşünüyorum.
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin, fakat bazi seyler de gunumuzde cok kotu oldu ya. Din konusunda. Yeni nesil dinden uzak yetisiyor. Allahtan Kur'an dersleri falan eklediler ilkokula, hükümete de sadece o acidan minnetarim. Herkesin yanlislari var
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
42Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılgayrimüslimlere sömürge düşmediğimizi düşünmene şaşırdım oysa sen zaten
1 gecede bütün alimleri cahil edip (harf inkılabı)
müslümanlıgın devlet nazarında reddi (hilafetin kaldırılması)
Namus kavramının basitleştirilmesi (kıyafet inkılabı, kadınların acılıp sacılması)
ile zaten doğal modern sömürge haline gelmişsin
19. yy a kadar bu adamlar zaten tecrğbe kazandılar sömürge konusunda ama sonunda fark ettiler ki ülkenin basına kendin geçersen o halk zamanla seni indirmeye yer arıyor bu sefer dediler ki başına senin istediklerini yapacak kafa yapılarını bir anda degilde zamanla yavasca degistirececk birisini gecir biraz sürsün ama zamanla modern ve sağlam kopmayan kölemiz olsun ve şimdiki nesil tam olarak modern köle oldu.
ipnone için İstanbul'da gece yattılar nedir yahudinin sömürgesisin yalvariyosun ona ve götürüp elinle ona parayo teslim ediyosun
moda için deliye dönüyosun onun belirledigi kurallara uydugunda kendini güzel hissediyosun toplum snei güzel buluyo ama onların belirledigi kurallar dısındaysan afaroz ediliyosun en basta aynada kendine bakıp kendini afaroz ediyosn 2000 harf sınırım var daha sayarım ama simdilik bu kadar
Benim görüşüm kimse cevap vermek zorunda degil
Ama saygı duymak ZORUNDA!17 Yorumla
Soran+1 yılAni halkin kafa yapisimi niye degistiriyorsun ki sanki yanlis yoldaymis gibi. Din yolunda olmak ne zamandan beri yanlis oldu. Bu konumun cok iyi arastirilmasi gerek herkes duyduguna inaniyor ben hicbir seye inanmiyorum su an
Cevap sahibi+1 yılsen bilirsin anlattigim olaylar gercek ve zaman icerisinde zaten toplumda olusmus tavirlar inanip inanmamak sana kalmis ama eger mevzu ataturkun din konusuysa benim gorusum budur
Cevap sahibi+1 yılve ben halk yalnis yolda demedim ataturkun yaptiklarini gayrimuslumler zaten yapmaj istiyorlardi sadece yapmak icin kukla gosterisi lazimdi onuda zaten 1919 dan sonra yavasca izledik
Soran+1 yılNenim soylemek istedigim Ataturklr ilgili her sey iyice arastirilip ogrenilmeli körü körüne kulaktan duyma bilgilere inanilmamali. Nasil din icin bu soyleniyorsa ayni sekilde gecerli bence
Cevap sahibi+1 yılharf inkilabini yapan o
hilafrti kaldiran o
kiyafet inkilabini kaldiran o
daha neyini arastirayim ki
essek degil bunlarin hepsinin sonucunu biliyodu ne demek. oldugunuda zira savastan once ingilizlerin de istedigi sey Turklerin kurani okuyup anlamamasiydi sayesinde bu oldu e kadinlarin acilip sacilmasini isityolardi cunki acilip sacilmayan kadindan namusunu iffetini hayasini koruyan kadindan cikan cocuk baslarina bela oluyodu ataturk bunuda yapti dini sadece kimlik arkasi tasiyan nesil yetistirilmesini istiyolardi hacli seferind3n sonra dinle alakasinin kalmasi islerine gelmedi ( canakkale savasi son hacli seferidir) bunuda yaptilar neyini arastirmam gerekiyo ne acik degil bana sen soyle
Soran+1 yılBunlari kendim okumadan inananamam kusura bakma. En kisa zamanda arastiracagim
Cevap sahibi+1 yıltesekkur ederim
Gizli Üye(25-29)+1 yıl:)
Aynen aynen insanın özgürlüğünü kısıtlayıcı vb. vb. vb.
geçin artık bunları ya
Sessiz sakin bir çocuk düşün eğer o çocuğa istediğini yapma hakkı tanırsan yine sessiz sakin olur
eğer o çocuğu zorla konuşturursan konuşarak açılır. Bambaşka biri olur buna tanık oldum evet Atatürkün milletimize yaptığı aynen buydu.
Şimdi 100 yıl önceki kişiye diyorsunki bence onun fikri yanlış yok din düşmanı üstelik Atatürk düşmanı kişilerin yazdıklarını kitaplarını okuyarak diyorsun.
Bu kişiler öyle senin sandığın gibi dini için her şeyi feda edecek kişiler değiller öyle olsalar ne ala tam tersi siyasi işler için dini kullanırlar. Onlara yanlışlarını söylediklerinizde Kurandan alıntı yaparak sen Allaha karşımı geliyorsun derler?
Bu kişiler Kurandada yazar sen bunu bile bile ya da henüz okumamışken Atatürkü kafana göre yargılayamazsın zaten yargılarsan aptallık etmiş olursun. Eğer Atatürkün ve Türk milletinin inancı olmasaydı Allah bize ne için yardım etsin? Bu kitabını okuduğun kişilere dikkat et bazı insanlar 100 doğru söyler 1 kere yalan söyler o yalan öyle felaketlere sebep olurki aklın hayalin durur. Yaptığın her hareket Ağzından çıkan her söz Düşündüğün her kelime etkiliyor senin kaderini. Çünkü bu devirde öyle kişiler oluştuki şöyle laflar duymaya başladım Allahın yerinde ben olsam şimdi bunu öyle olurmu günah diyerek geçiştiremezsin. Bu aptallıktandır. Allahtan daha iyi bir iş yapabileceğini düşünenler ve tabi sürekli Allahın ayetlerini hatırlatıp kendisi daha beterini yapanda var ve bıktım bunlardan bunlara inananlardan. En tehlikeli kişiler iyi görünüp çoğu lafı kelimeyi çarpıtanlar. Öğretmenim bazı avukatlardan bahsetmişti öyle avukatlar var demiştiki sizi kulağınızın olmadığına filan inandırır. Bizi inandırabiliyorsa bile bile biz göz göre göre inanıyorsak buna biz aptalız. Bunun gibi bir çok örnek mevcut tabi belki insanın kafası biraz karışarak inanabilir. Tek yolu insanın düşünmesi bir şeyler araştırın tamam ama daha sonra düşünün ne olur.13 Yorumla
Soran+1 yılDogrudur. Ataturkun liselerde okutulmak uzere yazdigi bir kitap vardi ondan alintilar okudum o aklimi karistirdi eger dogruysa cok yanlis laflar. Alip oku derim ve dogrulugunu arastimaliyiz
Kısacası bu kitap Wells'in kitabının çevirisidir, bu nedenle ifadeleri kurudur, saygısız görünmektedir.
Cevap sahibi+1 yılTeşekkürler araştırdığın için
- Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılwww.inploid.com/.../din_ve_ata_28232.jpg galeri2.uludagsozluk.com/.../...C3%BCrk_475928.jpg https://o1311.hizliresim.com/1h/b/udnky.jpg Bu sözleri söylediğini biliyormusun oku ve anladıysan eğer Atatürk sadece bağnazlığa karşıdır dini siyasete alet edenlere karşıdır
62 Yorumla
Soran+1 yılBunları ezbere biliyorum... ataturkun liselerde okutulmak uzere yazdigi bir kitabi var. prdaki laflar eger ona aitse cok yanlis alip oku derim.
Kısacası bu kitap Wells'in kitabının çevirisidir, bu nedenle ifadeleri kurudur, saygısız görünmektedir.
www.atam.gov.tr/.../ataturkun-dini-yonu-ve-din-egitimine-bakisi
Bu bir üniversite tezi , yani öyle taraflı olunamıyor ve referansların da tamamı kabul edilmeden önce doğruluğu anlamında incelenip Dünya'ya yayınlanıyor.
Videolardan ya da işine gelmeyenlerin kurup yazdığı taraflı sitelerden veya kitaplardan öğrendiklerine değil , aşırı ağır bir yol olan bu tarz tezlerden onun din hakkında görüşlerini öğrenmelisin...
www.atam.gov.tr/.../ataturkun-dini-yonu-ve-din-egitimine-bakisi223 Yorumla
Soran+1 yılAtatürk'ün liselerde okutulmak üzere yazdığı bir kitap var onu oku ordaki sözleri çok yanlış ve cahilce. Eğer birileri değiştirmediyse. Gerçekten fazla realist ve maddeye baglilikla söylenmiş
- +1 yıl
Ben o kitabı okudum da umarım sen de okumuşsundur, öyle sayfaları alıp ahanda bu diye kerkenenlere göre düşünmüyorsundur. Bu kitap Atatürk tarafından değil ama onun emri ile bir Tarih kitabı oluşturulması istendiğinde Afet İnan tarafından , H. G. Wells’in ”Dünya tarihinin ana hatları” kitabının isminden esinlenilerek ”Türk Tarihinin Ana Hatları” ismiyle 4 cilt olarak yayınlanmıştır. Konu islam tarihi değil ; Türk tarihidir ve Etrüsk medeniyetinden başlar ve sıradan orta tarih dönemi olayları ile devam eder. İfadelerdeki tonsuz durumdan sağlığı ve Kürt isyanları ile uğraşmaktan; Atatürk dağıtımdan çok sonra haberdar olmuş ve İnan'ı görevden almıştır.
Kısacası bu kitap Wells'in kitabının çevirisidir, bu nedenle ifadeleri kurudur, saygısız görünmektedir. Bunu alıp da ISID bayrağı gibi sallaya sallaya Atatürk dinsizdi ahanda ispatı diye , bu nedenle çığıramazsınız...
Bırakın şu kopyacılık neslini de alın elinize ardını önünü bir görün okuyun , hala piyasada da nette pdf olarak da var.
Soran+1 yılE söylediğinize göre Atatürk e ait mı değil mi anlayamadım şimdi ben
- +1 yıl
Çeviri denen bir şey Atatürk'e nasıl ait olabilir? Afet ; Atatürk'ten değil Wells'in bir ırk olarak Türkler hakkındaki tarih kitabından alınan bir çeviri ortaya koymuş ama daha sonra bizzat Atatürk'ten de çeviri tarzı nedeni ile tenkit görmüş işinden uzaklaştırılmış. Başka ne olacak , astırsa içiniz ferahlar mıydı?
Güncellemende habire konu icat ediyorsun, bu sefer de kılık kıyafete takmışsın. Sarık sünnet falan değildir, Arabistan güneşi'nden beyinleri koruyan bir gereçtir. Hz Muhammed ve diğerleri bunu islami şekil değil 55-65 derece sıcaktan başı korumak için kullandı. Düz entari de kum fırtınasına karşı iç elbiseleri koruma amaçlıdır. Din anlamında , camiierde bu şekil makbul ama, dışarda buna uygun bir sıcaklık yok buralarda. Osmanlı'da bile sarık veya kavuk , aslında padişah dahil kefen'dir. Çarpışırken ölürse başından alınır sarılır orada hemen ve gömülür aynı yerde. Bundan öte özelliği de yoktur
Soran+1 yılNeticede sünnet oluyor. Sünnetin anlamı nedir? Peygamberimizin yaptığı davranışlar. Ne amaçla yapıldığı önemli değil ki, illa dini amaç taşıması gerekmez. Örnek alabiliyoruz istiyorsak.
Soran+1 yılO zaman şöyle diyelim adam belki giymek istiyor, keyfi bir durum yani bunu yasaklamıştı Atatürk ben buna karşıyım
Soran+1 yılİnsanlar istediklerini giymeli. Anlamsız olsa bile
Soran+1 yılGüldüm. "Ben buna karşıyım." İyi tespit👏 ben çok ince düşünüyorum farkındayım ama ciddiye alınmalı bunlar, ahir zamanda herkes hafife alıyor böyle konular
- +1 yıl
İnsanlar zaten istediklerini giyiyor günümüzde , kimse de anlamlı ya da anlamsız demiyor. Üstelik giydiklerinin İslamın ya da Allah'ın emrettiği biçim olarak görüyor, çünki bir ilimli efendi Kuran'ı böyle tercüme edip " siz anlayamazsınız bize gelin biz anlatalım " dedikten sonra pek ulvi kıyafet şekillerini diziyor, kendisini de o sarıktan sakaldan esirgemiyor. Aynı kişi kadının erkeğe dokunması haram , karşı cins doktoru da kabul etmem derkeeen , kalp spazmı geçiriyor. Sonuç , tedavisini yapan kişi bir bayan doktor.. E noldu ulvi kadı'lık? Bilim ile ilim can kapısında çakışınca neden sünneti seçmedi bu zahir kişi?
Soran+1 yılDoktora görünmek haram değil tabiki. Bunlar dine sokulan hurafeler işte. Gerçek islamı bilmeden söylüyorsunuz bunları. Ayrıca insanların içinden geliyor adam Peygamberini çok seviyor onun yaptıklarını yapmak istiyor çok mu? Sarık ve uzun elbise, sakal bunlar Peygamberimizin görünüşüydü. Örnek almasında sakınca yok ki. Adam deniz gezmişi seviyor gidiyor yeşil parka giyiyor siyah boğazlı kazakla beraber falan, giysin ne var. Aynı şey. Fakat benim tercihim Peygamberimizi örnek alması olur tabi. Çünkü ona getirisi var. Ahirette selm verecek Peygamberimiz o kişiye. Ne güzel bir durum değil mi... Anlatabildim mi
Soran+1 yılSelam vermek*
- +1 yıl
Bu kadar konu didiklemek , aslında konuyu tartışmak değil , konuyu obsesive etmektir @soran. Herşeyden önce "senin dinin sana , benim dinim bana " diyen bir ayet de var biliyorsundur. Yani , kimse inancından ya da inançsızlığından dolayı ötelenemez , tartıya konamaz , bendensin sendensin denemez. Denirse de bu açıkça Kuran'a başta senden gelecek olan itaatsizliktir zira sen bunun dışına çıkıp bir de geçmişimizde ve geleceğimizde hakkı olan kişilere çok günah olan " gıybeti" yapıyor olursun.
Sana sorarım ; hak divanına çıktığında Atatürk ve şehitlerin önünden yüzünü kaldırarak nasıl geçeceksin, valla bana öyle demişlerdi mi diyeceksin? Aklında olsun , insan herşeyle heryerde illa karşı karşıya gelir, en acımasız yer de araf tepesi olabilir , böyle yaptığın için. İyi düşün , yaptığın öncelikle tebliğ olamaz, o Hz Muhammed'in göreviydi. Sen ben ümmet olarak tebliğe değil verilene uymaya zorunluyuz. Bırak öyle sarıgı cubbeyi di'li geçmiş zamanı, insana iyilikler bul ve yap daha iyi olur
Soran+1 yılSağ ol gerçekten faydalı şeyler söylüyorsun, hakkını vermek lazım. Dikkate alacağım dediklerini. Fakat benim demek istediğim iyice araştırmadan konuşmamak... gerek dini konuları gerekse ataturkle ilgili şeyleri... ben buna karşıyım. Haha.
- +1 yıl
Bir deneyelim , onlarca yoruma Afet İnan'ın çevirisi olan bir kitabı Atatürk yazdı diye girmişsin ve ben sana doğrusunu söyledim. Şimdi sen her birinin altına , bu konunun doğrusu şuymuş , içindeki hitap tarzı da aslının yabancı tarihçi , dilinin de çeviriden gelen kuruluk olduğunu yazarak bu onlarca gıybetini geri alırmısın ?
Sarık entari konusu da bir doğa gereğiydi islamın imanın değil , buna sünnet demek tamamen mantıksız bir taklitçilik olur. Ahirette bunları giymeyeceğiz bak bu konuyu da bilmiyorsun, nur'dan hiç bilinmeyen bir esvap tarzı bürünecek ve herkeste aynı olacak, bütün peygamberler dahil. Sanma bu kıyafetle orada arap balosu yapılacak, kefen ne ise ona benzer olacak İnsanları burada 50 60 derece sıcak yokken aksine kar yağar ülkedeyken bunları Allah peygamber adına diye giymeye ikna edemezsin, Siz kızlardaki turban pardesu çarşaf ferace de öyle. Bunlar da insanlarca yaratılmış biçimlerdir, Zaman gazetesi finansör oldu Şule Yüksel Şenler başlattı siz de ulvi sandınız - +1 yıl
Gıybet ağır günahlardan biliyorsun @soran... Bunun karşı olma ya da makara tarafı olmaz , öneririm ki bir önceki yorumumda söylediğim gibi davranıp gıybetinin her birini geri alır , hak divanında bunların boynunda dizilmesinden kurtulursun...
Ya da sen bilirsin :) günahların apaçık boyuna dizilmesine de karşı olabilirsin.. de ; takan olur mu :)
Soran+1 yılEyvAllah. Yapacağım.
Soran+1 yılSana güvendim, inşAllah doğru söylüyorsundur. Yoksa bu da gıybete girer.
Soran+1 yılSenden de razı olsun. Fakat yine de araştıracağım... Zaten doğrusu da bu :)
Soran+1 yılAraştırmak yani
- +1 yıl
Araştırmış olanlardan ol , ama asla kuru kuru lafı kopyalayıp istersen araştır diyenlerden ve aklınca karşıdakini zora soktuğunu sananlardan olma.. Karşıt fikirlerin ikisine de hakkı ile bakman vicdan için de inanç için de insanlık için de en doğru adalet zaten. İçin rahat uyursun yattığında , aklından ben ne yaptım tüh cümleleri saklayan gerilimler geçmez.
Bir gün hepimiz sonsuza doğru uyuyacağız , ta ki İstafil Melek , Sur'a üfleyinceye kadar... Sonrası ayağa kalkıp hesaba hazırlanmak zaten , o gün Allah insanları boyunlarındakilerden korumayacağı gün zaten. En iyisi şimdiden kurtulmak onlardan ; her kim fani ne derse desin şimdi...
Soran+1 yılDoğrudur, hayırlı akşamlar
Ne İsmet Paşa, Kazım Paşa ve Fevzi Paşa gibi fazla muhafazakar; ne de Recep Peker vb. tayfa gibi ateistti. Gazi Paşa'nın Maturidiliğe ağırlık veren bir İslam anlayışı vardı. Özellikle Sina Cephesi'nden sonra o cephede savaşan her asker gibi bir Arap Karşıtlığı olsa da bu yönde kullandığı kelimeler ateist bir felsefe gibi yorumlanmaya çalışıldı. Bedevi adetleri gibi bazı kelimeleri Selefi İslam anlayışı için kullanmış olduğunu defterlerinden görüyoruz ama bu tüm İslam için kullanılmış gibi yorumlandı. Ama öyle de fazla dindar değildi. Gençlik döneminde de Melamiliğe meyil ettiği yönünde bazı emareler var. Ama sonunda fikri ne oldu bilemeyiz. Bu arada kılık kıyafet devrimleri ilk Mahmud-u Sanî döneminde yapılmıştır. Atatürk sadece devrimleri değiştirmiş. Yunan fesi yerine fransız şapkası, ingiliz ceketi yerine frak getirilmiştir. Ayrıca bilinenin aksine şapka kanunu halk için değil devlet memurları için getirilmiştir.
14 Yorumla
Soran+1 yılAtaturkun liselerde okutulmak uzere yazdigi bir kitabi var lndan bir iki alinti gprdum eger dogruysa cok yanlis laflari var okuyup arastirmak lazim kitabi kafami karistiran sey buydu
Soran+1 yılBen de bunu birinden duydum gıybet olmaması için düzelt dedi ben de duzelttim açıkçası daha konuşmak istemiyorum bu konuyu yıldım
Koskoca osmanlı imparatorluğunu bir gecede cumhuriyet denilen devlet yönetme şekliyle yıkmıştır ve gelecekteki nesil tarihini yani osmanlıyı değil atatürkü benimsemesi için osmanlı arşivlerini yurt dışına satmıştır peygamber efendimizden sonra 7 kuran yazıldı ve bir tanesi İstanbul'da bir tanesi ingilizlerde satılan arşivler geri alınamıyor ve atatürkün yazdığı bir tarih kitabında müslümanlık arap yarımadasında mekkede doğan bir dindir diyor müslümanlığın allah tarafından değilde orda insanlar tarafından yapılan kurallar kitabı gibi tanıtmak ve hz muhammedin peygamberliğini inkar etmesidir ve hz muhammet peygamber değildir o sadece kişiliğinden ötürü sevilen birisi olduğundan öyle gösterilmiştir diye yazıyor atatürkün yazdığı ilk tarih kitabıdır
16 Yorumla- +1 yıl
Koskoca Osmanlı dediğiniz devleti Atatürk yıkmadı. Osmanlı Devleti fiilen Mondros Anlaşmasıyla sona ermiştir. Osmanlı Devleti adına Anlaşmayı imzalayan, Bahriye Nazırı Rauf Bey'dir. Anlaşma, Limni adasının Mondros Limanı'nda demirli Agamemnon zırhlısında 30 Ekim 1918'de imzalanmıştır. Osmanlı, bu anlaşmayla İtilaf Devletlerine teslim olmuş, fiilen ve hukuken sona ermiştir. Osmanlı Devletini yıktı dediğiniz Mustafa Kemal Paşa, 30 Ekim 1918 günü Halep'tedir ve aynı gün veda eden Liman von Sanders'in arkasınıI toplaması için Yıldırım Ordular Grup Kumandanlığına atanmıştır.
5 Kasım 1918'de Mondros Anlaşması hakkındaki görüşlerini başkumandanlığa bildirir. "Koskoca" Osmanlının imzaladığı Mondros Anlaşması'nın hemen her noktasına itiraz eder. En sonunda “Karakterime uyanı yapacağım” diyerek teslimiyeti kabul etmediğini ilan eder.
Cumhuriyet ise tam beş yıl sonra, 29 Ekim 1923'te ilan edilmiştir. - +1 yıl
Cumhuriyetin, 30 Ekim tarihinden bir gün önceki gün olan 29 Ekim'de ilan edilmesi bile, Emperyalistlere bir meydan okumadır. 365 gün içinden neden 29 Ekim seçildi, bir düşünün bakalım.
Fahrettin Altay, Mustafa Kemal'e neden 29 Ekim de başka bir gün değil diye sorduğunda aldığı yanıt: “Deyiniz ki tarihten silinmek istenen bir milletin öcüdür” olur. - +1 yıl
Yukarda bahsettiğiniz ifadeleri Atatürk'ün yazdığı hangi kitabın hangi sayfasında okuduğunuzu bana da bildirirseniz, ben de okumak isterim o kitabı. Teşekkürler.
(atatürkün yazdığı bir tarih kitabında müslümanlık arap yarımadasında mekkede doğan bir dindir diyor müslümanlığın allah tarafından değilde orda insanlar tarafından yapılan kurallar kitabı gibi tanıtmak ve hz muhammedin peygamberliğini inkar etmesidir ve hz muhammet peygamber değildir o sadece kişiliğinden ötürü sevilen birisi olduğundan öyle gösterilmiştir diye yazıyor atatürkün yazdığı ilk tarih kitabıdır)
Soran+1 yılAtaturk un liselerde okutulmak uzere yazdigi bir kitap var ordaki laflar eger ataturke aitse gercekten buyuk gaflet. Alip okuyun derim
- Diğer konusunda 12,4b cevap paylaştı.
+1 yılMustafa Kemal ATATÜRK din düşmanı olsaydı müslümanlığı o dönemki halka yaşatacağını düşünüyo musunuz? Kılık kıyafet devrimi insanların eski kıyafetlerinden kurtulup çağa ayak uydurmasıyla alakalıydı. Laiklik ise zaten her devletin uygulaması gereken bir şey... Din devlet işlerine karıştırılmamalıdır ki günümüz Türkiyesinde siyaset din üzerinden yürüyor ve cahiller de bunu doğru buluyolar. Okumamış ve bilinçlenmemiş insanların oyları da "1 oy" sayılıyor.. Tarihin görmüş olduğu en büyük adama bile nasıl yakıştırmalarda bulunuyo insanlar hayretler içindeyim.
217 Yorumla- +1 yıl
dinde çağ diye bişey yok kuran kıyamete kadar aynıdır emirleri şu çağda acılabilirsiniz diye bir emir yok eski kıyafet ise çağdaş batının rahibeleride eski kafalı demekki
- +1 yıl
@scorpion026 İmama giyme demiyorum. Açılmaktan da bahseden olmadı. Sarıktır, festir öyle dandik osmanlı kıyafetlerini kastediyorum. Önce oturduğunuz bölgeyle okumak yerine gözlerinizle okuyun sonra karşı çıkarsınız. Dinde çağ yoktur evet, ama herkes müslüman değildir. Aynı zamanda "kuran" yazman da kitaba saygını çok net gösteriyo :D Kur'an-ı Kerim o kitabın adı. Kitapta sözü geçen kapanmak da arabistanın çölleri için geçerli. Arapların giydiğini alaskada giyersen donar ölür geberir gidersin.
- +1 yıl
Oku oku oku demiş kitapta dimi? O zaman git oku oku oku öğrenmeden ağzını açma.
- +1 yıl
hahah kitapda yazılanları ne zamandan beri değiştirir oldun orda kapanmak sözü insanları zinadan uzaklaştırmak için arap çölleri kitabın neresinde yazıyo kitaba saygın var ama içeriğini değiştiriyosun
müslüman olmayanlara zorla kapan diyen yok zaten sarık festir osmanlı kıyafetiyse bundan neden gocunuyosun? amerikanın avrupanın elbiselierini giyerken sorun olmuyorda milletin fesinden sarıgından ne istiyorsunuz hani özgürdük? - +1 yıl
@scorpion026 Çöl yazıyo demedim. Hala gözlerle okuma işini yapmadığınız aşikar. Osmanlı devleti de çöktü bitti malum, Türkiyede yaşıyosan devletin kurallarına uyacaksın. Devleti beğenmiyosan gidebilirsin. Her devletin kendine göre şartları var, kimse sana hoop diye vatandaşlık hakkı tanımaz. Zinadan uzak tutmak da nefis işi. Kadın açık giyinirse erkek saldıracak mı? Hadi ordan.. Tesettüre saygı duyarım tiksinsem de.. Ama tesettürde esas vücut hatlarını belli etmeyip dikkat çekmemekken dar pantolonlar, etekler, ayak bilekleri, deli gibi yüz makyajı falan filan herşey ortada ne anladım bu tesettürden? Cahil insanlar 300-400 sayfalık basit bir kitabı bile okuyup anlayamıyorlar. Türkçe mealini de okumamışlardır tekerleme gibi ezberlemişlerdir muhtemelen.
- +1 yıl
Bilgi önemli. Cahil insanın yüzüne tükürsen yağmur yağdı sanar ya o hesap.
- +1 yıl
arkadaşın sen ne yazdıgını bilmiyormusun kitapda gecen kapanmak sözcüğü arabistan ç. ölleri için yazmışsın ayrıca ne demek bu devlette yaşıyosan kurallarına uyacaksın hani özgürlük nerde?
ayrıca giyim kanunu nerde yazıyo benim dedem kurtuluş savaşında gazi oldu madalya aldı soy osmanlıdangelme kimi kimin ülkesinden begenmişyosan gidebilirsin diyosun
boyalı süslümanlar beni ilgilendirmez git istediğni söyle onlara acık giyiniyo diye saldırcak demedik bir erkeğin yanına mini etekli ve çarşaflı 2 kız otursa adam döner döner kızın bacagına bakar bunu sende bende iyi biliyoz kitabo okudum ayaklarına karnım tok kitabı okusaydın şeriata Allahın kanunlarına karşı gelmezdin - +1 yıl
@scorpion026 Sadece Kur'an'ı okumadım incili, tevratı, zeburu da okudum. Diğer dini görüşleri inceledim. Bunların sonunda da deist olmaya karar verdim. Anadolu 1071 yılından beri Türk toprağıdır, osmanlı toprağı değil. Şeriat tamamen saçmalık. Beğendiğin kıza bakarsız, kız beğenirse sana bakar, birbirinizi severseniz sevişirsiniz. Ülke özgür ülke evet. Ama özgürüz o zaman niye silah alıp insanların kafasına sıkmıyoruz? Böyle bir zihin olabilir mi? Kapanmak sözcüğünü de çöller için yazdım evet. Çünkü çöllerde insan pişer kum fırtınaları olur ağzına burnuna kum dolar. Korunmak için kapanmak gereklidir. Erkekler de kapanıyor farkındaysan. Devlette yaşıyosan kurallara uyacaksın, vatandaşı olmak istiyosan kurallarına uyacaksın. İstemiyosan dünyada yüzlerce ülke var git istediğine yaşa tutan yok.
- +1 yıl
zaten şaşırmadım deist bilmem ne olduguna kurallar uymazsan ne yaparsın? atatürkün yaşlı kadını ya da rizedekiler astıgı gibi asarmısın benim dedelerim bu topraklardan gelme kimi kimin ülkesinden kovuyosun sen amerikjada bile kapalı kadını işten atan şirkete tazminat cezası ve işe geri alma verildi hani senin ğlkende özgürlük nerde? üstelik abd genel hristiyan ben istediğimi giyerim sen kartışamazsın ben nasıl mini gfiyene karısmıyorsan o zaman onlar gitysin amerikaya
kitapda kapanmak sözcüğü zinadan uzaklaştırmak için arap çölü diye bişey yazmıyor kuranda nasıl okuduysan - +1 yıl
@scorpion026 Okumamakta inat mı ediyosun. Kapanın yazmasının sebebi arabistanın çöl olması! Cidden ilkokul terksin heralde.
- +1 yıl
arkadaşım Kuranda nerde yazıyor arap çölleri için kapanın diye göstersene bana ayeti
kitap araplara gelmiyor o değil madem deistsin neyin çabası bu müslüman biri olsa anlicam
sen daha modern amerika gibi olamıyosun bile kalkmnış bana kurallara uycaksın diyosun bide sözgürsek silah alın diyosun verdiğin örneklere bir bak önce kıyafetlerle insan öldürülmez ama silahla öldürürlür verdiğin örnekte daha cahil oldugun apacık belli - +1 yıl
@scorpion026 Hala çöl diyo :D Yahu sen ne kıt herifsin.. Kitap araplara geliyo zaten. Senin gibi yobaz müslümanlardan tiksindiğim için burada cevaplıyorum hala :D V For Vendetta filmini izlediysen kıyafet-silah benzetmemi anlardın. Tabi sende nerde o kültür seviyesi... Cahil.
- +1 yıl
yobazın kelime anlamını öğren Kuranın neresinde arap çölü yazıyo hala tuhaf konusuyosun kitapta insanlara gelmiş ne arap nerde yazıyo araplara geldiği nasıl okjudun kuranı bende 19 yasındaki ergeni almış konusuyorum yaa daha tessüttürle silahı bir tutan bir cahil şurda sana tek bir kaba kelime kullanmadım sonuna kadar ama işte senin gibiler hemen zoruna gidince hakaretlere yavaş yavaş başlar ben sabırlıyımdır kimseye hakaret etmem ama sizleri görüyoz saygı isteyen saygı göstermeyen cahiller yobaz falanda değilim ama gercekleri de görmicek kadar körde değilim ii geceler
Soran+1 yılAtaturkun liselerde okutulmak uzere uazdigi bir kitabi var ordan alintilar okudum cok buyuk gaflar eger uydurma degilse. Alip okuyun ben de alacagim
Soran+1 yılAyrica sarik peygamberimizin giydigi bir sey. Sunnet yani. Buyuk gaf ve kufur ettin.
Soran+1 yılAyrica senin bahsettigin gercek tesettur mu ya. Tesettur Hz. Ayseninkidir. o bahsettiklerin uanlis tesettur
+1 yılBenim annem de kapalı bende bazı şeyleri hoş bulmuyorum. Ama şöyle bir durum var sokakta Haci sakallı birisini görünce rahatsız olmuyorum bende müslüman birisiyim. Ama o sakallı kişi benim eline de bira görse rahatsız olur. Kişi kendinden sorumludur. Laiklik budur. Herkes hür yaşamalı isteyen başını kapatır isteyen kapatmaz bu kişinin kendi düşüncesi ve tavrıdır laik cumhuriyet ülkesiyiz biz. Annem kapalı birisi babam alkol kullanan birisi kimseye zorla birşey yaptırılmaz ve ayrica atatürk inançsız bir şahsiyet olsaydı emin ol şu an bu durumdan çok çok kötü hallerde olurduk , zaten bunu isteseydi başarırdı dimi. Ülkemize Onder olan bir kişi bunu başarabilir. Ama inancı olmasa bile bu kişinin kendi görüşü kim olursa olsun saygı duymak zorundayız.
02 Yorumla
Soran+1 yılAllah izin vermese kimse kilini kipirdatamaz. Allah bu ulkeyi kurtarmasina izin vermis, oncelikle bunu bilmeli. Evet ataturk gercekten bizi cogu kotulukten korudu, turk milletinin cabasiyla tabi. Fakat laiklik konusunda hemfikir degilim cunku artik laikligi gerekce gosterip dinini yasayan insanlara da saldiriyorlar kemalist diye bir kesim. Bu cok yanlis. %99u musluman olan bir ulkede laiklik olmasi da tuhafima gidiyor. Cocuklar Kur'an bilemdem buyuyor, edep ahlaktan yoksunlar. Tvlerde her sey normallestirilmis cok yanlis bence. İslam baskin olsaydi ahlak biraz daha on planda olurdu bence
- +1 yıl
Bazı konular da sana hak verdiğini belirttim ben.
Kesin ve gercek cevabı olmayan bir soru. Çünkü onun kisiligi günümüze nesnel olarak ulasmamıs. Bizim ülkemize superman olan Atatürk blzzat tanıdıgım Filistinli arkadasıma göre normal bir lider. Adamı sevmesekte saygı duymak zorundayız. Gercekten birseyler yapmıs biri.
32 Yorumla
Soran+1 yılSaygi duyuyorum fakat ilahlastirilmasindan cok rahatsizim
+1 yılAdalet mülkün temelidir. ( Hz. Ömer )
Köylü milletin efendisidir. (Sultan Süleyman)
En hakiki mürşit ilimdir. (Hz. Ali)
Atatürk halifelerin sözlerinden alıntı yaptığına göre pek din düşmanı olduğunu sanmıyorum.
O zaten din adamı veya siyasetçi değil bir komutan bir kurtarıcıdır o öyle şerefli bir komutanki Türklükle birlikte İslamında kurtulmasına nail olmuş şerefli bir komutandır Allah böyle bir kudreti herkese nasip etmez anlayana.
(Anlamayan olursa mesaj atsın açıklarım müsait zamanda.)
İLAHİYAT ÖĞRENCİSİYİM. (Atatürk benim gözümde babadır. Kalbimdeki yeri kendimden daha fazladır)126 Yorumla- +1 yıl
kaç kişi bunları biliyor?_
- +1 yıl
@scorpion026 Sorun nerde biliyormusun capslere bakarak bir bk öğrendiklerini sananlarda atam tabiri caizse kefenini giyenlerden bu vatan için cepheden cepheye koşanlardan kefen böyle giyilir. Mason dedikleri adam mason locasını kapattı. Tekkeleri de kapattı nedenini bilen biliyor ingilizlerin uyduladığı politika vardı bir sürü şeyh yetiştirdiler ve halka yön vermeye başladılar atam bunu o dönem bu şekilde engellemeye çalıştı benim her şeye cevabım var.
- +1 yıl
caps değil onlar ayrıca o resimleri kesin dogru demem hiçbizaman ne atatürkün nede başkasının
madem sen nerden öğrendin cepheden cepheye kostugunu ilk ortadaki kitaplardanmı cephedeki resimlerdenmi ben mason olsan dikkat cekmemek için bende kapatırdım ingilizlerin şeyhlerini bende biliyorum atatürkü gibi bir adamın ne akrabası var belli ya da neden cocugu olmadı yani hep bir gizem var hayatında - +1 yıl
@scorpion026 Zamanında osmanlı toprak kazanınca oraya kendi vatandaşlarını yerleştirirmiş o bölgeyi asimile etmek için zamanında manisa civarlarından Atamın ailesi de göç etmiş o bölgeye Atatürkün soyu biliniyor hiç kafanı yorma sen :)
Nerden biliyorum sorusuna gelince ona bu cumhuriyetin kurulmasında desteği olan herkes kanıtlıyor zaten kolay mı sanıyorsun sen rejim değiştirmeyi ben size ölmeyi emrediyorum sözü , hedefiniz akdeniz ileri sözünü ben böyle emir verdiydim diye söylemedi hayatta kalan askerleri anlatmıştır.
Onun tek derdi bu vatan idi tek zaafıda bu vatandı o bu kuralı bozmak istemedi lider olmak istiyorsan güçlü olmak istiyorsan zaafların olmamalı o tek bir şey düşündü o da bizlere bıraktığı bu vatan. Onu güçlü yapan gizemidir, ismet paşaya yazdığı mektupta odasına geçince ağladığını belirtmiştir (aralarındaki mevzudan dolayı) o ne duygu sömürü yaptı ne de zayıf biriydi o hep güçlü durdu. - +1 yıl
tama tolga ben başkası etiketledi sandım o yüzden öyle yazmıştım gercek tarih asla bilinmez
- +1 yıl
@scorpion026 Bu millete Ermeni olan Tarihçi Emin Oktayın hazırladığı kitap mufreteda sokuldu herkesin dilinde Amerikanın oyunları lafsı biz çanakkalede İngilizlerle mücadele ettik ne güzelde silmisler hafızalarımızı.
- +1 yıl
açıkcası ne ilkokulda nede lise kitaplara güvenip yok asıl belgeler zaten osmanlica herkes karşılıklı bişeyler söylüyor
- +1 yıl
@scorpion026 Osmanlı arşiv devletiydi evet sürekli arşıv tutmuşlar ama bazıları gaib oldu çalındı belki o arsivler gün yüzüne çıksa Osmanlının bazı padisahlarından soguyacaksınız böyle kalması daha makbul bence. Tarih İlber Ortaylıda atıyor.
- +1 yıl
belkide tam tersi sogurduk cumhuriyet kurlunca onların calınbmadıgı ne malum tarihi herkes belgeleriyle anlatıyor sol kesin kadire inanmaz sağ kesim ibere neyse artık olan olmuş ölmüş adamın inancı beni ilgikendirmez herkes yaptıklarından hesaba cekilcek
- +1 yıl
@scorpion026 Cumhuriyet döneminde ajan daha azdı :) Osmanlıda zaten direk yabancıların elindeydi ülke yabancı birlikler duruyordu o arşivlerin başında :) Cumhuriyete yetisemeden çaldılar her seyi demeyimde teslim ettik
- +1 yıl
osmanlı yabancılarında elindeydi ama osmanlılar değil ii geceler eski dost ilahiyat kazanmıssın sevindim :)
- +1 yıl
@scorpion026 Osmanlılı Derviş Mehmet, Şeyh Saitler hep yabancılardaydı düşman birlikleri İstanbul ayak basınca güler yüzle el önce durdular. Kimileride ilk kurşunu sıktı. Dostun eskisi olmazki :)
- +1 yıl
tanımamıssındır belki :D uzun süredir görüşmediğimiz için dedim :)
cogu şeyh inglizlerindi zaten aynen.) - +1 yıl
@scorpion026 Niye tanımayım :) Gittin geldin yakup abi f ile başlayan nickin vardi gurulugu yaktın
- +1 yıl
masterlıgı yaktım :D
- +1 yıl
@scorpion026 onu unuttuydum :)
- +1 yıl
diğerinden haber var mı :D
- +1 yıl
@scorpion026 Ara ara görüyodum farklı nickle
- +1 yıl
o kavgadan sonra hiç farketmiyorum bile :D hangi nikle gelmiş falan. D
- +1 yıl
@scorpion026 kavga? :)
- +1 yıl
sattı gitti işte bir şerefsiz ugruna
- +1 yıl
@scorpion026 Abi ne beklicenki ademoglundan
- +1 yıl
aynen öyle :D
Soran+1 yılAtaturk un liselerde okutulmak uzere yazdigi bir kitani var ordaki laflar eger lna aitse gercekten, cok yanlis. Bir alip okuyun derim
Her şey Atatürkün elinde değildi hükümet İsmet pasadaydı hatta bir sure sonra onla arası açlnca basbakanlğı braktrdı Ataturk
- Diğer konusunda 24,8b cevap paylaştı.
+1 yılgörüşlere bakıyorum cok komik özgürlükmüş bilmem neymiş kıcını basını acan modern çadaş oluyomuş çağa ayak uydurmakmış dinin kuralları her çağda gecerlidir
bende senin gibiyim tek sevdiğim yanı askeri başarısı ama bir resim gördüm artık ondan bile şüpheliyim211 Yorumla- +1 yıl
@cnplt yazdıklarımı iyi oku şüpehliyim dedim kesin demedim ayrıca tam tersi bir durumda atatürkçüler hemen damgayı vuruyolar nedense örnek vercek olursak kadir mısır diye biri deliymiş belgeler varmış bilme nerde yatmış ama atatürke mason diyenler belge gösterince onlar palavra yalan dolan dersiniz herşey size göremi yani
Soran+1 yılKesinlikle din her cagda gecerlidir ve en buyuk bilgidir. İlim denilen sey Allah yolundaki bilgidir ve bilgilerin en üstünüdür. Cunku yaratilis amacimiz zaten Allah'a kulluk etmek. Pozitif bilimleri nasil bunun önüne alabilirler?
Soran+1 yılAsil cehalet ilim bilmemek, kimse bunu bilmiyor.
- +1 yıl
onlara göre cahiliz bunların vebalini ahirette nasıl ödicekler acaba onlar daha cehaletin neyle oldugunu bilmiyorlar
Soran+1 yılMaalesef oyle... cehalet bu değildir. Cehalet ilimden yoksun olmaktır. Allah herkese hidayet versin inşAllah hepimize doğruyu göstersin
- +1 yıl
ne halleri varsa görsünler yaa artık Allahtan onlar için bişey isteyesim gelmiyor bıktım
Soran+1 yılSen yine oyle soyleme, Allahtan hidayet dile
Soran+1 yılOnlar icin
Soran+1 yılUmmetimiz icin hepimiz icin
- +1 yıl
öyle olsun
+1 yılBende hiç anlamamışımdır Atatürkü. Ya kökünü kazıyacaktı İslamın Türkiye'den ya da kanun filan çıkartıp bastırmaya çalışmayacaktı. Şimdi yine uğraşmak zorunda kalıcaz.
41 Yorumla
Soran+1 yılOrtalik cok karisti, bazilari kemalizm dini yapti tapiyor resmen haşa, bazilari da zorbalikla din ogretmeye calisiyor. Ortasi yok
atatürk öyle mükemmel bir insanki suçlayabilecekleri tek noktası sahtekarlar gibi dinci kesilmemesi ve bu konuda yaşantısında serbest yaşayısıdır atatürkü suçlamaları lazımki tc devletini yıkabilsinler yerine batının yönetttiği bir şeriat getirebilsenler atatürkü suçlayan cemaatlerdir ve hepsininde ya kuyrugu ya da bası yurt dısında
30 Yorumla
+1 yılTürk tarihinde ilk defa Türklere Kur-anı anlama fırsatı sundu ve Kur-anı kimsenin başarmadığı şeyi Türkçeye Çevirdi eğer din olarak bakarsak ona o kadar çok şey borçluyum ki...
415 Yorumla- +1 yıl
mehmed akif vs de mealler yazdı atatürk sadece komple harfleri değiştrdi yani arap yerine latin harfler çıkardı bundan sonra o mealler falan şimdiki gibi latin harflerle yazıldı. o değlde o zamanlar millet osmalıca yani arap harflerle yazıyıp okuyordu o latin harfleri getirenler birden herkes cahil kesildi. atatürk meal yazdı vs gibi yalan şeylerde uydurmayın
- +1 yıl
@zehirlibal Kur'an, ilk kez Atatürk'ün isteğiyle Türkçe'ye çevirdi. çevirmeni de Mehmet Akif Ersoy'dur.
okuma yazma konusunda da yanılıyorsunuz:
1897 yılı istatistiklerine göre okuma yazma bilenlerin oranı % 10’un altındadır. Okuyan öğrencilerin cinsiyet dağılımına bakıldığında ilkokul’da cinsiyet oranı (Kız/Erkek) 0,40 iken bu oranın ortaokulda 0,15’e düştüğü görülmektedir.
1927 de yapılan nüfus sayımında Türkiye’deki yetişkin nüfusun (7 yaş ve üzeri) ancak % 10,5’i okuma yazma bildiği tespit edilmiştir. Erkeklerin % 17,4’ü ve kadınlarda % 4,6’sı okuma yazma bilmektedir.
Kaynak: DİE, Osmanlı Devletinin İlk İstatistik Yıllığı 1897, (Ankara 1997)
Harf Devrimi, 1928'den sonraki durum:
1935-19.25, 1940-24.55, 1950-30.22, 1960-39.51, 1970-56.21, 1980-67.48, 2000-87.32
kaynak: https://okuma-yazma.meb.gov.tr - +1 yıl
@zehirlibal canım kardeşim Elmalı Hamdiye Türk alfabesine uygun bir şekilde çeviri yaptırdı. 2015 yılında hala en iyi çevirilerden bir tanesi anlatabildim mi?
Soran+1 yılTamam doğru da liselerde okutulmak üzere yazdığı bir kitabi var ordan alintilar okudum cok yanlis laflari var. Ona bir goz atin. Hutbe okutan ilk kez meal yazdiran kisi bunlari soyler mi? Hangisine inanacagiz?
- +1 yıl
İnanmak istediğine kardeşim ben Atatürk'ün Kur-anı Türkçeye çevirmesi sayesinde doğru yolu buldum ve insanlara anlatıyorum.
Soran+1 yılBunlari arastirip oyle inanmak lazim ben de bunu demeye calisiyorum yoksa brn de meal ile anliyorum arapca bilmiyorum. Ve gercekten minnettarim. Körü körüne inanmak yanlis diyorum ataturkun yaptigi sotlenen seylere araştırmadan
Bu arada sadece kardeşim ben soru başlığını okuyarak cevap yazmştım geri kalanında sarıklı insanların gezmesi sünnet demişsin benim en hassas olduğum konu... Fatiha suresi 5 te diyor ki Yalnızca sana ederiz kulluğu ve ibadeti yalnızca senden dileriz yardımı iyaneti ya Rab... Sen Peygambere ibadet ediyorsun o zaman... Sünnet KUr-andaki ALLAH'ın adaletidir Peygamberin söylemedikleri şeylerin ona atfen ve ibadet amacıyla uygulanması değildir kardeşim.
Soran+1 yılBunun böyle olduğunu bilmiyordum. Yani onun gibi giyinmek kötü bir şey mi?
Soran+1 yılBelki çok seviyor kişi, olamaz mı?
- +1 yıl
Kardeşim açıklayacam ben bunu sana brazdan.
- +1 yıl
Sünnet Hz Peygamberin "Kur'an hükümleri ve bu hükümler çerçevesinde dine dair kuralların uygulanış biçimidir" Sünnet peygamberin adına söylenen ve ALLAH'ın hükmüne ortak koşulan bir takım şeyler değildir kardeşim. Bunuda Kur-ana bakarak anlıyoruz ki peygamber Kur-an ahlakı ile ahlaklanmış ve hayatını Kur-ana göre yaşayan biriydi. Maide suresi 44 e göre Kur-an ile hüküm vermeyen kafirdir diyor Eğer Muhammed Peygamber Hadislerdeki sünnete göre yani Kur-ana aykırı bir hüküm verseydi Kafir Olurdu
Hakka suresi
40. O (Kur'an), hiç şüphesiz şanlı bir peygamberin getirdiği sözdür.
41. Ve O, bir şair sözü değildir. Siz pek az inanıyorsunuz!
42. Bir kahin sözü de değildir. Siz pek az düşünüyorsunuz!
43. O, alemlerin Rabbi tarafından indirilmedir.
44. O Bizim adımıza bazı laflar uydurmaya kalkışsaydı,
45. Elbette Biz onu, o yüzden yeminiyle yakalar (kuvvetle tutar hıncını alır) dık!
46. Sonra da onun iliğini keser atardık.
47. O vakit sizden hiçbiriniz ona siper de olamazdınız. - +1 yıl
Tahrim suresi 1
Ey peygamber! Eşlerinin rızasını arayarak, Allah’ın sana helâl kıldığı şeyi niçin sen kendine haram ediyorsun? Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.
bu peygamber KUr-an harici nasıl hüküm verebilir ki Akıl alıyor mu? Sünnet ALLAH'ın hükümleri ve kurallarıdır. Fakat şeytan araf suresi 16 ya göre
: Şeytan dedi ki: “(Öyle ise) beni azdırmana karşılık, yemin ederim ki, ben de onları saptırmak için senin hidayet yolunun üzerinde elbette oturacağım.”
Hidayet yoluna oturan şeytan insanları saptırmak için insanları ana kitaptan ayırması gerekiyor. İncil ehlini de aynı şekilde kandıran iblis Kur-an ehlini de Kur-andan uzaklaştırıp Peygamber öldükten 200 yıl sonra yazılan kitapları din kaynağı olarak kabul edip ALLAH'ın kitabına ortak koşup Kur-anı unutturdu.
Soran+1 yılAllah razı olsun
- +1 yıl
Rica ederim kardeşim
Bu devrimler insanın özgürlüğünü kısıtlayıcı mı olmuş? Özgürlüğün ne anlama geldiğini veya laikliğin ne olduğunu bilmiyosun açıkcası benim gözümde cahilsin ve çok kolay kandırılabilirsin
35 Yorumla
Soran+1 yılAtaturk un liselerde okutulmak uzere yazdigi bir kitabi var ordaki laflari cok yanlis. Eger gercekten onun sozleriyse. Bir goz at derim
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen tüm hayatını okudum biliyorum ben Müslümandı diye düşünüyorum ama bu video hep kafamı karıştırmıştır.
https://www.youtube.com/watch?v=lZ-KajhkqMU03 Yorumla- +1 yıl
O dönemde hurafeler ile her türlü bilginin gökten geldiği sanılan kitaplar adı altında dolaştığı ve asla müslümanlık la ilgili olmayan fikirlerin bu şekilde yayılmasına engel olmak için yapılan bir konuşma bu
- +1 yıl
@Beyazzenci35 bizde yedik tabi
Soran+1 yılCcok okuyup arastirmak lazim herkes baska. vie sey diyor ve ataturkun laflarini iyi anlamali
Asla degildi. dine onem veren biriydi. buyuculere tekkecilere vs. Batil inaara karsi cikip dinayet bakaigini kurup insnalarin dinimizi dogru bir sekilde ogrenmesini istemistir. Devrim yapmasi gerkeiyordu cunku rejim degismisti. ve dunyaya ayak uydurmakvzorundaydi. Atatur kendi doneminde alinabilecek en mantikli ve dogru kararlari vermistir milleti icin.
01 Yorumla
Soran+1 yılDoğrudur fakat şimdiki düzende Atatürk'ü ilahlastirmis olanlar var, dinini yasayanlara kufrediyorlar. Cok yanlis
Gizli Üye(36-45)+1 yılO zamanın hacısı hocası doktor olmadığı için kadınların orasına burasına arapça yazılar yazıyodu bir çok sapık hocada okuyup üfleyecem ayağına kadınlara tecavüz ediyodu onları astırdı iyide yaptı Atatürk tarihini bütün kaynaklardan oku ondan sonra objektif yorumunu yap bir kaynağa bağlı kalma
14 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin cok sagol. Guzelce acikladigin icin tesekkur ederim. Ben de ataturkun liselerde okutulmak uzere yazdigi bir kitabindan alitnilar okudugum icin boyle karistim. Eger gercekten onun laflariysa. cok yanlis bunu ogrenmek gerek
Cevap sahibi+1 yılEline kalem alan tarih yazmış çamur at izi kalsın misali onun için körü körüne bağlanıp inanmamak lazım
Soran+1 yılMaalesef...
+1 yıllaiklik din düşmanlığı değildir eğer öyle anlaşılıyorsa atatürk din düşmanıdır ve tüm dinlerin -mk..
eğer din düşmanı olsaydı diyanet işlerini kurmazdı, yahudileri ülkeye alıp vatandaşlık vermezdi aynı şekilde hristiyanlara güvence sağlamazdı..230 Yorumla
Soran+1 yılLiselerde okutulmak uzere yazdigi bir kitabi bar. ordaki laflar gercekten ataturke aitse cok yanlis alip okuyun brn de. lkuyacagim tamamini
- +1 yıl
ne önemi var ki ayrıca atatürkün sözlerini anlamak kapasite ister zorlama fazla..
Soran+1 yılNe onemi mi var? Ciddiye alin biraz bazi seyleri
Böyle bişey olduğunu sanmıyorum..
Fazla geldiyse size,
Hürriyet, Cumhuriyet...
Özlemini çekiyorsanız,
Saltanatın, sultanın...
Hâlâ önemini anlayamadıysanız,
Millet olmanın...
Kul olun, ümmet kalın,
Fetvasını bekleyin, Şeyhülislamın...
Şu dizeler herşeyi özetliyor buradan ne çıkartıyorsan artık kapasite meselesi..
Atatürk milliyetçidir hiç bir milliyetçilikte din ortak değer değildir, milliyetçiliğin aşılanması için okullarda Atatürk'e üstüne basa basa değinilir çünkü o milliyetçiliğin sembolüdür, hoş zaten sana Atatürk'ü öğretmiyorlar bunu söyleyenler yalancıdır net..
Ne hoş şimdilerde Muhammed filan öğretiliyor..
Ama günümüzde dünya genelinde hala milliyetçilik en büyük akımdır..
Soran+1 yılAslında ben Peygamberimizin anlatılmasını istiyorum, dinimizin öğretilmesinden yanayım...
Soran+1 yılÇünkü İslam zaten her şeyin en doğrusunu öğütlüyor, Peygamberin ve çevresindekilerin söyledikleri de gayet öğretici. Atatürk'e de yer verilecekse verilsin, neticede ülkeyi kurtarmış bir komutan. Fakat din 1. planda olmalı
- +1 yıl
Kapasite meselesi şöyle ki..
1-Atatürk ülkeyi kurtardığında komutan değildi yani Atatürk ülkeyi kurtaran bir komutan değildir..
2-Atatürk ülkeyi kurtarmamıştır savaş bittiğinde ülke zaten kurtulmuştu Atatürk tam olarak yeni bir savaş başlatıp Osm'lıyı yıkmıştır..
3-Atatürk din 1. planda olmaması için bu savaşı başlatıp Osm'lıyı yıkmıştır..
Soran+1 yılBunlar ataturku sevmeyenlerin tezleri mi?
Soran+1 yılOnu mu soylemeye calistin
- +1 yıl
Bunlar tam olarak gerçekler..
Soran+1 yılYani ataturku sevmeyenler boyle mi düşünüyor
- +1 yıl
Hayır onlar o kadar düşünemez hoş Atatürkçülerin çoğuda bunları bilmez çünkü gerçek Atatürkçü yok..
En başında önemsiz derken bunu kastettim..
Soran+1 yılBen de bunu demeye çalışıyorum yani atatürkçüyüm diye geçinenler ne bir kitabını okumuş ne hakkında araştırma yapmış sadece fanatik bir şekilde savunuyorlar. Ben buna karşıyım. Vahiy mi geldi sana atatürkle ilgili ki sen böyle çok inandın? Ders kitapları yetmez gerçekleri bilmeye. Ya savunmayacak yorum yapmayacak ya da adam gibi araştırıp gelip savunacak. Ki kimse çok iyi bilemez. Fanatik olmaya gerek yok, o da bir insan neticede, ilahlaşlaştırmak gereksiz, saygı duyduğunu belirt geç. Kemalizm fanatikliği de bir tür sol yobazlığı olmuyor mu? Bazen zorla dayatmaya çalışıyorlar... Bu kadar bağlamamalı hiçbir şeye. Adam ibadetlerine bile bu kadar bağlanmıyor. Ne kadar acınası
- +1 yıl
İslam çok daha fazla dayatılan birşey buda bir gerçek kimsenin inancı bir başkasını ilgilendirmez..
Atatürkçülük İslam dayatmacılığın yanında melek kalır..
Soran+1 yılÖyle değil işte. Her grubun iyisi ve kötüsü vardır. Ayrıca İslâm'ın karşınına "Atatürkçülük"ü veya "Kemalizm"i çıkarmak, sanki 2 ayrı kutupmuş gibi davranmak çok yanlış. İslâm bir dindir ve yaratıcıya aittir, fakat kişiler üzerinden yaratılan akımlar din ile kıyaslanamaz. Maalesef günümüzde böyle kıyaslamalar yapılıyor. Atatürk'ün görüşlerini benimseyenlerin dinden uzaklaşmasına ya da dini dogmatik olarak değerlendirmesine gerek yok. Neticede bizi ahirette kurtaracak olan dindir, bir liderin görüşleri
Soran+1 yıldeğil
Soran+1 yılBir lider takip edilmek isteniyorsa bu kişi önce Hz. Muhammed S. A. V. olmalı, sonra takdir edilen bir komutan, bir ülke lideri veyahut sıradan bir birey olabilir. Önceliklerimizi karıştırıyoruz. Atatürk yaşasaydı bu kadar benimsenmekten rahatsız olurdu diye düşünüyorum. Fikirlerimin yaşatılmasını isterdi fakat bu denli fanatiklikten o da hoşlanmazdı.
Soran+1 yılAtatürk'ün ülkeye ve millete getirmek istediği anlayış araştırmadan, bilgi edinmeden, ölçüp tartmadan benimsememek idi. Fakat günümüzde Atatürkçülük'ü savunanların da eleştirdikleri bir inanca körü körüne bağlanmayı yaptıklarını görebiliyoruz. Bunu sadece dindarlar yapmıyor, dindar dediklerim gerçek dindarlar, Atatürkçülük akımına inanlalar
Soran+1 yılda yapıyor
Soran+1 yılBöyle olup da dindar insanları eleştirmek ironik. Sağcı solcu kutbu oluşturmak ise çok saçma. Din gibi ilâhi bir gücün olduğu yerde vir insanın görüşleri kıyas konusu olabilir mi? Eminim bunu o da istemezdi.
Soran+1 yılDiyorsunuz ya Atatürk din düşmanı değildi diye o yüzden söylüyorum. Eğer gerçekten din düşmanı değilse onu bu denli fanatikçe takip edenlere de gönül koyardı.
Soran+1 yılAyrıca siz daha dayatma görmemişsiniz. Biz özgür bir ülkede yaşıyoruz. Şükretmek önemli.
https://youtu.be/ZwLauEij8lc burdaki kadını dinleyebilirsin bunu anlamak için. İnsan yaşamayınca bilemiyor. Empati önemli.
Soran+1 yılBenim Atatürk'e minnettar olabileceğim tek konu gavurların eline düşmekten bizi kurtarmasıdır. Özgürlük farklı bir şey. Bu ülkede sağ-sol kimin eline geçerse hükümet o zorbalık yapıyor. Bu bir gerçek. Denge yok.
Soran+1 yılKi yaptığı iş de ekip işi idi. Ve millet iradesi. Tek kişiye mal edip duruyorlar
Soran+1 yılO sadece zeki ve ileri görüşlü bir komutandı. Tabiri caizse millete gereken gazı verdi. Savaşlarda da dehasını kullandı, başardık. Allahu Teala nasip etmese Atatürk bunu başaramazdı. Belki de Atatürk de bunun farkındaydı, fakat fanatik neslini görse çekinir. Bazıları öyle bağlanmış ki neredeyse Atatürk'ü haşa Peygamberimizle bir tutacak hatta daha üstün. Bu cahiliyet değil de nedir
- +1 yıl
Kardeşim unuttuğun birşey var, eğer varsa ahiret bu Atatürk'ün ve hiç bir gerçek Atatürkçü'nün umrunda değildir tercih meselesi sonuçları kimsenin umrunda değil, sizler ahiret için çalışın Atatürkçüler her daim ülke ve millet için çalıştı..
(Çalışacak demiyorum çünkü Atatürkçülük yok oldu hoş bir tarafınıza kına yakın..)
Hem ahiret için çalışıp hemde ben böyle yönetilmek istemiyorum yok şu pis bu kaka diyorsanız o sizin -yavşaklığınızdan kaynaklanır herkes işini yapsın, namazını kıl orucunu tut kuranını oku cennetine git Atatürk'ü eleştirmek ne alaka anlamıyorum..
Soran+1 yılÜlkede Atatürk'ün ilkelerimi geri getirmek isteyenler ve İslâm'ı daha güçlü yaşamak isteyenler olarak ikiye ayrılındı. Hal böyle olunca kimdir bu Atatürk, netin nesidir gerçekte diye araştırmak hak oldu. İnsanlar özgürse eleştirmekte de özgürdür. Belki ben siyasetle de ilgileniyorum? Olamaz mı yani. Tarihle de ilgileniyorum belki. Bunları eleştirmek, soruşturmak en doğal hakkım. Atatürk ilkeleri bunu sağlamadı mı bize? :) Neden eleştirmek bu kadar zorunuza gidiyor...
- +1 yıl
Zoruma gitmiyor kendinle çelişiyorsun sadece.. Din dayatmak devleti geçtim kimsenin haddine değil..
Not: Atatürk ilkelerinin dinle alakalı bir yaptırımı yok aynı şekilde inkılaplarında ama konu din deyince neden hemen Atatürk'e sıçrıyor bunu sorgula bir zahmet sorgularken sosyalist birisiyle tartışırsan daha isabet olur, sizin sorununuz onlarla Atatürkçülerle değil..
Siz İslam istiyorsanız onlarda İslam istemiyor maalesef Atatürkçülük bu konularla ilgilenmiyor hoş özgürsünüz kendi aranızda anlaşın ve kimseye fazla yaklaşmayın..
Kapasite meselesi buraya yazmayacağım artık..
Soran+1 yılÜlkenin %99'u Müslüman ise bu ülkede din ile ilgili yapılacak hiçbir şey dayatma olmaz, emin ol. Sadece öğretmeye vesile olmak olur. Ayrıca insanları bazı şeylere mecbur bırakmazsan, bir şeylerden korkutmazsan hizaya gelmiyorlar maalesef. Kültürümüzü ve dinimizi korumak görevimiz. Her ne kadar kızsanız da yaptığımız kötülük değil, aksine ümmetimizi kurtarabilecek ameller. Bunu anlamanızı Allah'tan diliyorum. Allah herkese hidayet versin inşAllah. Hayırlı günler.
Gizli Üye(30-35)+1 yılNiye din düşmani olsun? Türkoğlu gençlerin gökten indiği söylenen dogmalarla yönetilmesine engel olmak için kurani türkçeye cevirtip, arapça duyduğunda anlamını bilmediği sözlere ağlayanlara engel olduğu için mi? Yobaz seni. Kuran oku, arap halk masallarini anla, kuranda ve arapcada mumin ve mumine kelimeleri kullanılmış mı kullanılmamış mı öğren sonra boyunu bilgini aşan laflar et. Varoş bilgini.
021 Yorumla
Soran+1 yılAgzin cok duzgunmus. Ben varos ve cahil isem saygiliyim dinim bana bunu ogretti.
Cevap sahibi+1 yılSenin dinim dediğin şey arabin geleneği. Yobaz ablanin özgürlükleri kısıtlanmış. Cariye olma özgürlüğü ile çalma özgürlüğü de var değil mi?
Soran+1 yılArap geleneği diyip durma, kafir olursun. Sen benim nasil yasadigimi nereden biliyorsun.
Cevap sahibi+1 yılKurani okuyup daha iyi anlayasiniz diye size arapça indirdim. Ayet sana ne anlatiyor mumine hanim?
Soran+1 yılArapca Peygamberimizin dili, ve Kur'an da arapca daha ne olsun? Okuyabilen oyle okusun daha sevap deniyor okuyamayan da turkce okusun yeterki okuyun deniliyor. Anliyor musun
Cevap sahibi+1 yılBu ayetten bunu mu anladin? Ben bu ayetten, kuranin, arapca konusan kisilere ve dolayisiyla araplara geldiğini anladim. Boşa cabalama eger arap degilsen, zira sana hitap etmiyor. Arapcada mumin ve mumine kelimelerinin anlamini biliyor musun? Eril ve dişil kelimeler var biliyor musun? Kuranda hangisi kullanilir?
Soran+1 yılKur'an'ın sadece araplara geldiğini söylemen sadece onların müslüman olduğunu iddia etmektir. Ben bunu asla kabul etmiyorum. Ben Türk'üm, benim kitabım Kur'an'dır ve Peygamberim de Hz. Muhammed S. A. V.'dir. Sizi bilemem.
Cevap sahibi+1 yılBunu ben söylemiyorum. Kuranda yaziyor, yani Allah söylüyor. Hayal kirikligina mi ugradin da böyle konuşuyorsun yoksa ayeti apaçık inkar mı ediyorsun?
Soran+1 yılSen çok kafa karıştırıyorsun, ben kendim okuyacağım.
Cevap sahibi+1 yılOku tabii ki işte Atatürk'ün değerini tam da burada bu noktada anliyoruz. Kuranin şurasında bu yazıyor, burasında şu yazıyor diyerek bizi kandırmaya çalışan insanlara inanmayıp Atatürk'ün yaptırdığı Elmalılı Hamdi Yazir hocanin cevirisinden okuyup kendimiz öğreniyoruz. Atamizin ruhu şad olsun.
Soran+1 yılDoğrudur, şu an bendeki meal de Elmalılı Hamdi Yazır'ın meali. En doğru kaynak olarak görüyorum, bakalım
Cevap sahibi+1 yılDua et Atatürk gelmiş bu milletin başına. Yoksa kendin hele ki kiz basinla okuyamayip camideki arap hocaya uflettirirdin 😁
Soran+1 yılBak orası doğru, yani hoca kılıklıların hurafelerinden kurtulduk. Fakat yine de çok detaylı araştırmak gerek, gerçekten Atatürkün projeleri mi diye. Biliyorsun bu işler ekip işidir
Cevap sahibi+1 yılSeni de mi sünnet ettiler yoksa islam adina misirdaki gibi? bu kadar korkman bir tuhaf.
Soran+1 yılNe diyorsun yahu, ne alaka?
Cevap sahibi+1 yılBu kadar korkma cehennemden gidip gelen yok. Dedim ya arap masallari.
Soran+1 yılŞirk koşmuş oluyorsun... bence tövbe et...
Cevap sahibi+1 yılHala neyin kafasindasin? Arapsan tamam ama degilsen sana ne arabin dininden? Türkçesi bile yetmiyor anlamaniza. Aziz nesine kızmıştım ilk duyduğumda ama galiba hakli.
Soran+1 yılArabın dini ne ya?
Soran+1 yılBe demek istiyorsun
Cevap sahibi+1 yılwww.kuranmeali.org/.../kurani_kerim_mealleri.aspx adresinden bakabilirsin
- Diğer konusunda 525 cevap paylaştı.
+1 yıl12 Yorumla
Soran+1 yılBunun icin zaten duacisiyiz. Fakat bazi kitaplarindaki cumleleri cok yanlis liselerde okutulmak uzere yazdigi bir kitabi var ordaki cumlelerine bakin. En kisa zamanda. ben de alip bakacagim dpgru mu diye
Gizli Üye(30-35)+1 yılMüslüman olduğunu düşünmüyorum , dine ciddi anlamda şüpheyle yaklaşan biri olduğu açık.
Dindar kesimleri etkilemek için söylediği cümleler onu müslüman yapmaz.30 Yorumla- Diğer konusunda 20,4b cevap paylaştı.
+1 yılAtatürk cehalet düşmanıydı. Gerisi size kalsın.
131 Yorumla
Soran+1 yılCehalet kime gore? Gercek bilgi nedir biliyor musun? İlimdir. Allah yolundaki her bilgi gercek bilgidir. Pozitif bilimler bu ilimlerden sonra gelir. Bizde ise bunu 1. siraya almislar. Bu cok yanlis. Asil cahillik ilim bilmeyip sadece pozitig bilimlerde uzmanlasmaktir. Bunu kultur sanarlar bir de
Arama motoruna ataturk gokten indigi zannedilen din diye yaz bizzat soyluyor
01 Yorumla
Soran+1 yılEğer gerçekten Atatürk'ün lafı ise, yani birileri kötülemek için değiştirmesiyle ya da uydurmadıysa çok yanlış bir söz. Allah Atatürk'e hidayet nasip etmemiş demektir. Ki bu da hayırlı bir kişi olduğunu göstermez
- Diğer konusunda 700 cevap paylaştı.
+1 yılSana saygi cerçevesi zırdavatında bulunamayacagım. Sanki az bisey yapmis gibi tek konu diyor. Nankör olmyın la
03 Yorumla
Soran+1 yılNankör değilim, duacıyım ona. Fakat her konuda benimsemiyorum
Soran+1 yılBazıları tapıyor resmen ona karşıyım
- +1 yıl
Sana mı kaldı dusunmek.
- Diğer konusunda 35,9b cevap paylaştı.
+1 yılSana saygi duymayacaklar ataturk dine dusmamiydi yani direk dusmen degilsede dini sevmiyordu ikinci meclisin acilisinda yaptigi konusma bunun icin yeterlidir
03 Yorumla
Soran+1 yılLiselerde okutulmak uzere yazdigi bir kitap var onda soyledigi cumleler cok cok yanlis. Eger sonradan degistirilmediyse buyuk gaflar. Şirke kadar variyor. Ben anlamadim bu işi. Hem Kur'an okutuyordu hem de bu laflari mi söylüyordu? Hangisi doğru kime inanacağız?
Dogrudur
+1 yılAtamin izindeyiz, cok sukur dinsiz imazsiz degiliz.
02 Yorumla
Soran+1 yılDinsiz imansız demedik kimseye. Sadece bu insan hakkında ne kadar kitap okudunuz, ne kadar araştırdınız mesele bu. Nutuk bile okumamış kişiler Atatürk savunuyor. İronik
- +1 yıl
On yargili insanlar
Gizli Üye(36-45)+1 yılİslam öyle bir dinki müslüman ülkelerde her zaman başta dindar Allah korkusu olan vatansever insanların olması şart eğer olmazsa o kişiler islamı kendi kafasına göre uygulamak istiyot atatürkte bunları engellemeye çalıştı başarılıda oldu bence
12 Yorumla
Soran+1 yılDogrudur fakat ataturkun liselerde okutulmak uzere yazdigi bir kitabi var ordan alintilar okudum ve cok yanlis geldi tabi gercekten ataturkun laflariysa
Gizli Üye(30-35)+1 yılyok din düşmanıymış yok söylemiş yok böylemiş sanane olum sanane insan sonuçta hanginiz dört dörtlük müslümansınız keşke ülkede din kavramı bu kadar üstde tutulup abartilmasaydi. okuldan hastaneden çok camiinin olduğu bir ülkeden ne beklersin
17 Yorumla
Soran+1 yılSen dizlerinin ustune cokup dua etmezsen Allahtan yardim istemezsen istersen 1000 tane hastane yaptir hicbiri fayda etmez. Bunu unutma. Kibrinizi yenin yahu
Cevap sahibi+1 yılcami olmadan dizlerin üzerine çöküp edemiyormusun duanı ya da aynisi okul icindemi geçerli tey tey laflara bak ya
Cevap sahibi+1 yılgülüm sen istedin kadar Allaha dua et sen derslerine çalişmiyorsan veya okuyacagin okul yoksa bir poh olmaz :D
Soran+1 yılCami Allah'ın evidir, her yerde edilir evet fakat bu evde etmek daha hayırlıdır.
Cevap sahibi+1 yılbkz:hayatda zora girdilermi Herşeyi Allahdan dileyen tiplerdir bunlar. Acizlerdir. camide edince daha hayirlisi diyor camii de edenler vip evde edenler normal user, diyorki allaha dua etmesen allahdan yardim istemesen 1000 tane hastane yaptir fayda etmez diyor. Bir istedikleri olmassa hayirlisi böylemiş Allahin vardir bir bildiği derler oysaki problemin üzerine gitmezler. Cehaletlik hat safa da bu yüzden Türkiye gelişemiyor :D bu ülkede her boku Allahdan beklerseniz hiç birşey olmaz ne zamanki ülkede daha çok okul açıldıkda camii hocasından daha çok öğretmen atanırsa daha bir eğitim sistemi kurulup bakış açısı değişirse bu ülke gelişir.
Soran+1 yılSaptırma. Söylediklerimi saptirirsan kul hakkına girersin. Demek istedigim cami yapmak kotu bir sey degil, kimse boyle gostermeye calismasin. Aksine, bir suru yapilmali. Cunku eksikligi var. Daha gecen ogle namazi icin gittik cuma namazi ile cakisti kadinlar giremedi yer yok diye. Cami de yaptirilmali okul da. Fakat camiler daha az olsun diyemez kimse. Allah'in kurdugu dunyada O'na hizmet eden hicbir sey geri plana atilamaz.
Cevap sahibi+1 yılbkz:işlerine gelmeyince kul hakkı derler :D diyorki cami daha çok yapilsin :D ahahahaha ya hala okulu olmayan sağlık ocagi dahi olmayan köyler var be sen kalkmiş cami yapilsin diyor ibadet evde de yapilir. ama eğitimi evde kendi başına sağlığını evde kendi başına düzeltemessin cehalet işte.
Okul-Hastane > Cami net. Yazik vallahi cuma namazını kılamamışlar. Peki okulu olmadiği için okuyamayan öğrenciler? Kendisine sıra gelmesini bekliyen hastalar? hiç biri sizin cuma namazından daha önemsiz değil. İbadet evdede yapilir Camii ye gittiğinde Allah sana + sevap point yazmiyor
18 yıl Allaha Tanrı dedirtti.. sacma sapan ezan okuttu
20 Yorumla
+1 yılataturk ne ınancları ıcınde bogulacak kadar bagnaz bırıydı ne de ınancsz bırıydı
01 Yorumla
Soran+1 yılİnanclar icinde bogulmaktan kastin nedir? Muslumanin ilk gorevi ibadet ve islam dinidir
Diğer konusunda 314 cevap paylaştı. Ya müslüman olsa ne yazar olmasa ne yazar icraata bakalım biz bu adam askeri diktatorluklede basa gecebılırdı ama gecmedi
40 YorumlaDiğer konusunda 738 cevap paylaştı. Ne yapsaydı adam hareme 20 tane yabancı karı mı getirseydi
21 YorumlaDiğer konusunda 3,8b cevap paylaştı. kıyafet tamam da laik le nasıl ozgurluk kısıtlanıyo anlamadım
24 Yorumla
Soran+1 yılOkullarda baskin olan pozitif bilimler ki bence ilim daha onemli. Din dersleri cogunlukta olmali cocuklar hicbir sey bilmeden yetisiyor bu yuzden matematik bile ogrenemiyorlar cinku bilgiye saygilari yok. Din dersleri ile bu ahlak verilseydi her. konuda basarili olurdik
Soran+1 yılİyi de ilkenin %99u Müslüman. Lafta Müslüman olmamak için bazı zorlamalar iyidir. Küçük çocuklara sen öğret görevini yap sonra büyüyünce terkederse o onun bileceği iş. Dinimiz uyarıyı emrediyor
Din dusmani olan bir insan tevletin tek dini Islamdir demezdi
13 Yorumla- +1 yıl
dediğine dair kaynak var mı ki demem şu ki bazen bazı sahabe sözleri vs de atatürk sözğ diye yutturulmaya çalışıyo
- +1 yıl
@zehirlibal Turkiye Cumhuriyeti Anayasasi 1924. Kanit
Soran+1 yılBunu acip okumadim dogruluguna inanamam yalan da diyemem fakat su anki anayasamizda oyle bir sey yok ve bildigim kadariyla hic olmadi... aksine dini islam yargisi anayasadan çıkarılmisti diye biliyorum
Hala daha atatürke müslüman diyenler var ne komik yahu
00 Yorumla
+1 yılArtik şu soyleymis bu boyleymis ilgilenmiyorum şu yalan dünyada
00 Yorumla
+1 yılYa bırakın artık şu adamı rahat uyusun ya ogulları sövdürüceksiniz illa.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDin hakkında söylediği şeyler çok yanlış... Yazdıklarına katılıyorum sonuna kadar haklısın.
014 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAtatürk Allah'ın ayetlerine safsata demiştir... ?
Cevap sahibi+1 yılÜstad Kadir Mısıroğlu böyle söylüyor.
Soran+1 yılBen de öyle biliyordum ama alttaki yorumda arkadaş öyle değil diyor. Günaha girmiş olmak istemedim. Kafam karıştı, daha ilgilenmiycem bu soruyla burada
Cevap sahibi+1 yılAma yaptığı inkilaplara bak? Yıllarca ezanın Türkçeleştirilmesi?
Cevap sahibi+1 yılKonuşacak çok şey var da konuşmak istemiyorum.
Cevap sahibi+1 yılSelametle...
Soran+1 yılBen de konuşmak istemiyorum. Kafam karışıyor. Anladım seni de... Kendim araştırıp bulacağım bundan sonra.
Cevap sahibi+1 yılBir lafı var galiba. Kur'an'ı Türkçeye çevirelim de millet ne kadar saçma olduğunu anlasın. Haşa!! Sonra Arap uşağı lafları. Cidden konuşmak istemiyorum.
Cevap sahibi+1 yılKadir Mısıroğlu'nun videolarını takip edebilirsin.
Cevap sahibi+1 yılSelametle gizli kardeşim.
Soran+1 yılBunlar gıybet olabilir, dikkatli ol
Cevap sahibi+1 yılO yüzden olabilir dedim.
Soran+1 yılTamamdır
Diyaneti kurduran ataturktur din dusmani degil bence
10 Yorumla
+1 yılherkesin dini kendinedir yaptığına minnettar olmak gerek :)
20 YorumlaHayır sadece realistti
13 Yorumla
Soran+1 yılDoğrudur. İnanç herkeste güçlü olmuyor
- +1 yıl
Nutuk kitabında gökten indirildiği varsayılan kitaplara göre yönetemeyiz ülkeyi diyor. bu aslında mantıklı çünkü hristiyanda gelir kendi kitabını koyar uygulancak dıye. din düşmanlığı yapılmasını destekledi mi bilemiyoruz o dönemde biz yoktuk. umarım böyle bişey yapmamıştır ve bundan sonra inşallah sağcı olan da solcu olan da dostluk içinde yaşayabilir.
Soran+1 yılBu söyledikleri anlamak için ince düşünce gerektiriyor olabilir. Olmayabilir de. Bunu en iyi çok araştırarak ve okuyarak bilebiliriz. O da bir yere kadar. Gerisinin çok peşine düşmeye gerek yok, asli görevlerimizi unutmamalıyız. Ölmüşle olmuşa çare yoktur. Önemli olan geleceği kurtarmaktır...
- Diğer konusunda 8,6b cevap paylaştı.
+1 yılbir derdimiz din bizimde zaten
11 Yorumla
Soran+1 yılBaşka ne derdin var yaşıyorsun şükret her gün yeni bir umut ve hak
- Diğer konusunda 21,4b cevap paylaştı.
+1 yılOnun inancı sizi ne ilgilendirir?
10 Yorumla
+1 yılDin düşmanı mı bilemem ama ADAM olduğu kesin
10 Yorumla- Diğer konusunda 9,1b cevap paylaştı.
+1 yılbilgim yok hayırlı akşamlar
00 Yorumla Atatürk din düşmanı değildi.
13 Yorumla
Soran+1 yılLiselerde okutulmak uzere yazdigi bir kitabi var onu oku bir. Eger o laflari gercekten ataturk soylediyse cok yanlis seyler
+1 yılDinsiz di diye biliyorum
10 YorumlaAynen din dusmmaaniydi amma boşver
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılInancsiz olduğu söylenir evet
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılaynen katılıyorum kardeşim
10 Yorumla
+1 yılya bir hadi ordan gidin.
00 Yorumla
+1 yılDoğru yoldasın
00 Yorumla
+1 yılsana katılıyorum.
00 YorumlaŞikayet edin şunu
00 Yorumla- Diğer konusunda 362 cevap paylaştı.
+1 yıldindardı
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne