Ne kadar anlamlı bir cümle sizce nsl?
Katılıyor musunuz?
Nasıl sizce?
Katılıyor musunuz?
Nasıl sizce?
Tanrı’yla aynı fikirde değilim
İntihar edenlerin cehenneme gideceği konusunda
Kainatın yaratılışına katılmaktan bıktığımda ruhum İntihar edeceğim ben de
Denenmemiş bir yolla
Nerdeyse bütün akıllı kalpler
İntihar edipsiktir çekmiş yeryüzüne
Ben ateist değilim, babasıymış gibi
Tanrı’ya küsen bir çocuğum
Eğer Tanrı intihar edenleri ve Nietche’yi
Cehenneme gönderirse
Cehennemde yanmayı tercih ederim ben de
Tanrı dürüstlüğü sever
Tanrı’nın hayal gücünü beğenmiyorum
Ben Tanrı olsam
Peygamberler göndermez
Direk konuşurdum insanlarla
Ben Tanrı olsam Hitler’i iyi kalpli bir Yahudi olmakla cezalandırırdım
Yahut yetenekli bir yazar yapardım onu
İçindeki kötülüğü insanlara değil
Tuvallere boşaltırdı
Ben Tanrı olsam
Devletler yok olur
Gül kokulu bireyler var olurdu sadece
Atlar çılgın zamanlar koşardı
Ben Tanrı olsam
Düşünce gücüyle herkesin
İstediği karakter olmasını sağlardım
Dünya bir şiirin
Yaratılım sürecine dönüşürdü böylece
Ben Tanrı olsam intihar ederdim
İnsanlarla birlikte
Acı çekmeyi öğrenemediğim için
cesar mendoza
anlamlı derken? aynı kişilerin cennette hurilerle ödüllendirilip bir değil iki değil tam 70 tane! huriyle hayvanlar gibi seks yapmanın hayalini kurduklarını da biliyor muydun? Aynı kişilerin kadınlara tek bakış açılarının cinsel bir obje ve üreme makinası olarak gördüklerini de biliyor muydun? Bu yüzden değil mi kapalı kadın namuslu sayılırken açık kadın namussuz olarak sayılıyor? Bugün Allah'a ibadet edip namazını kılan yüz binlerce terörist, tecavüzcü, kul hakkı yiyen ve tüm bunları yaparken utanmadan ibadet etmeye devam eden, koskoca bir ülke halkının vergileriyle oğluna gemicikler alan, halkını savaşa sürükleyen insanlar olduğunu da biliyor muydun? Koskoca Allah'ı bir pezevenkten öteye görmeyen yine bu insanlar değil mi, Yok cennette huri, yok bir sürü kadınla evlenebiliyorsun, yok çocuk yaşta gelin, yok blu çağında kız çocuğunun başının örtülmesi... Yahu küçücük bir kız çocuğunun kapatılmasının arkasında ki bilinç altının ne kadar iğrenç olduğunun farkında değil misiniz. Şunu kimse unutmamalı ki insanın fikri ne ise zikri de o dur!
Allah bızım namazlarımıza muhtac degildir, kendı akıbetımızın guzel olması ıcın kılarız namazımızı. ve bızım terk etmemızle haşa Allah terkedılecek degildir, bundan münezzehtir. kımseye ıhtıyacı yoktur. ama evlılık olayında tabıkı aranması gereken hususlardan bırıdır. eslerın bırbırlerını dogruya sevketmesı ıyıdır.
Hz. Ali'nin sözüyle cevap vereyim öyleyse: Başkasının namazı sizi aldatmasın. Ben çok güzel namaz kılan çok güzel namaz kıldıran biri tarafından terkedildim ortada bırakıldım. Her namaz kılanın içinde Allah korkusu olmaz.
Cevap
66Cevap
Cok sacma bir düsünce.
Gerceklere bakarsak 3-4 kari ile evlenip cok eslilik yapanlarin ve seni böylece aslinda yalniz birakanlarin, cogu Namazinin arkasinda.
Ama cahiler burada birsey diyemecek, cünkü sözün icinde Namaz geciyor, Din geciyor. Aman aman din ile ilgili konularda olumsuz sözler söylemesinler.
Namazı kılıp affolurum dusuncesıyle her haltı yıyen arkadaslar ıcın gecerlı degıl bu söz. Hakkıyla yasayıp hakkıyla Allahın kurallarına tabı olan ıcın gecerlı olmalı
Fazla romantik bir söz. İşin romantizme dökulmesinden hoslanmıyorum.
Pek bir dayanağı yok, çünkü bahsedilen kişi şeytanı terk etmemiş de olabilir -bunu nasıl anlatirim bilmiyorum ama karisik yani-
Saçmalama her namaz kılmayan Allah'ı reddetmis mi oluyor imansiz mı oluyor?
Ne kadar sacmaladiginizin farkindamısınız namaz kilmayanla evlenmem desen saygı duyarım ana bu senin yayinladigin soru aynen şunu ifade ediyor namaz kilmayan müslüman değil, inancsiz, imansiz
Evet bide su var Allaha vefasi olmayanin kula vefasi hic olmaz
Namaz kılmayarak Allahı terk etmiş olmuyorsun ki bu nasıl bir mantık elbette namaz fazilettir müslümanın borcudur ama namazı Allah için kılmıyorsun kendin için kılıyorsun namaz müminin kalbini temizlemesi içindir,
Allah terkedılmekten munezzehtir. yanlıs sozler bunlar. Allahın bızım namazlarımıza ıhtıyacı yok..
çok doğru biz söz allah terk eden insanın nefside terk etmeye müsaittir sen çok seversin ama o nefsini senden dhaa çok sever ve başkasına kayar bu yüzden herzmn seni allah yolunda olacak insanlarla birlikte olmalısınız
şu müslümanlar kadar dönek dinsiz imansız bir insan sürüsü daha yoktur..
birde müslüman olduğunu iddia eden kadınlar yok mu onlar işte tam dönekliğin dibidir..
bende söylüyorum
4 eşle evlenmek sünnettir gerçekten namaz kılan müslüman bir erkek peygamberini örnek alır..
Hiç de alakası yok bir erkek arkadaşım 5 vakit namazındaydı kız arkadaşına çektirmediğini bırakmadı.
Din insanın karakterine etki etmez her daim bunu savunurum.
Bu lafı söyleyen sırf gosteriş için söylemiş madem namaza dikkat ediyor sevgilidr yapmasın oda haram , Allah haram işlediğini görüyor sevgili işlerinr nie karışıyor o zaman? sırf laf söylemek için söylenmiş şeyler fasa fiso
Allaha inanmiyo olabilir ama. Inanip namaz kilmiyoda olabilir ama bunun birakmakla birakmamakla hic alakasi yok. Babam 5 vakit namazinda ama annemide benide birakti.
Çok anlamlı, o kadar anlamlı ki gözlerim doldu.
Birazdan gidip namaz kılmaya başlayacağım. Beni dine imana getirdi bu yaklaşım.
Anlamı için bakınız;
Ortadoğu'nun durumu, tecavüzcü kadın tüccarı İşid ve 4 kadınlı zengin Arap şeyhleri.
...
Namaz kılmayan insanları bir anda dinden çıkartmış oldun... ben bunda anlamlı bir tarad göremiyorum...
Neyse bir şey demiycem. Alakasız şeyleri alakasız beylik laflarla tamamlamaya bayılıyorsunuz
iman ile sevgi aynı şeyse ben hiç bişey bilmiyorum tamam o zaman hristiyanlar yahudiler müslüman olmayan insanlar hep ayrılıyor tamam hehe okey tamammmm
Hurilerle dolu, şarap ırmaklarıyla şenlendirilmiş ahirete inananlar da, namazdan sonra yüzlerce insanı öldürüp, karıya, şaraba koşuyor. Cidden çok mantıklı.
Anlamlı evet ama ikisinin arasında fark var biri gayba olan aşk diğeri elinle tutup bakabildiğin şey o yüzden biraz karışık yani.. Kuvvetli iman lazım
saçmalama kızım ya bende kılmıyorum ama iyi huylu sadık biriyim nerden çıktı böyle önerme ama dindarım arada kılardım
O zaman bir namaz kılana binlerce erkek ve kadın düşüyor. Bu sapıklık olmaz mı?
Sağlamadığının farkında mısın?
Telefon :@@@ Saçmaladığının farkında mısın
Ne kadar bağnaz bir cümle...
Eğer bir İnsanı namaz kılıp kılmadıgına göre etiketliyorsan Seni bir hastaneye yatıralım.
Katılmıyorum. Dünyada namaz kılmayan milyarlarca insan var, bunlar sevmiyor veya hemen birini terk ediyor olamaz.
Bunu soran kişiye soruyorum aşk tercih midir? Tesadüf müdür?
Hayatımda 3 kez kazık yedim, 3'ü de yobaz kesimden..
3'ü de namaz kılıyordu güya..
İnancı olmayan birini istemem açıkçası doğru ve yanlış yargısı kişisel zevklerine göre değişir çünkü
Katılmıyorum namaz kılmamakla , allahı terk etmenin ne alakası var. Siz karşınızdaki insanın karakteriyle ilgilenin , dini ile allah ilgilenir.
Dini olmayanin karakteri ne kadar duzgun olabilir ki?
Bilmem ömrün boyunca bütün insanların istatistiğini tutmadım sende tutmamışsındır. Bence iyi bir insanın din ile alakası yoktur. Ateistlerde iyi insanlardır , deistlerde , teistlerde ama insandan insana fark var işte.
anlamlı evet ama yabancıların pek evlenmemesi gerekiyo bu konunu aileye bağlanamn olmamış bence
ahahahahahaahaha diyorum
ibadet kişi ile tanrı arasındadır anlayın artık
namaz kılmakla bitmiyor iş karakter meselesi Allah rızası için namazını kılabilir ama hata yapıp aldatadabilir
Tebrikler! +10 Sevap point kazandınız ve cennette hurilerle yeni bir hayat yaşamaya bir adım daha yaklaştınız, devamının gelmesi dileğiyle!
Hayır katılmıyorum. Bir de şu yönden bak... Allah'ın emirlerinden daha çok Dünya'yı seven bir insan, Dünya'da var olanlara daha çok değer verir demektir. Yani her şeyden çok seni neden sevmesin?
Ben katilmiyorum namaz borcumuz tamam da kilmiyoruz diye de kimseyi yari yolda da birakmayiz
sana iki hacı filmi seyrettıreyım namaz kılmaya tobe edersin a. q :D
bu beni eksileyenlere gelsin
alkislarlayasiyorum.com/.../corum-ulu-camideki-gay-dayilar
ben zaten öyle birini arıyorum dini bilgisi olan ve dinine sadık olan gerçek anlamda sadık olan birini bulursam öyle birini kesinlikle evlenirim her şeyim hazır durumda bulamazsam öyle birini asla evlenmicem
kısmen evet kısmen hayır. inanç ile bazı şeyleri birbirinden ayırmak gerekir.
Namaz kılmayan kafir olmaz ama kafirlerde namaz kılmaz ;)
Namaz kılmıyorum, hiçbir sevgilimi terk etmek aklımdan geçmedi, hepsine sadık kaldım, onlar terketti..
ne kadar saçma ve gerizekalı bir cümle böyle cümle kurabilen beyni s. kmeli
Saçma. Ömrünün sonuna kadar mutlu mesut yaşayan ve müslüman olmayan milyarlarca insan ne olacak?
Bizim ordaki imam boşandı..
Sen ne düşünüyorsun?
O zaman buna gore musluman olup namaz kilmayanlar evlenmemeoi mantiksiz.
İyi de her çıktığınla da evlenmiyosun canısı
Eninde sonunda yine terk ediyo asd
Kim yazmıs bunu?
ben kılmıyırum dusnm uyorum kılmayıda kılanıda goruyorum adam cemate namaz kıldıryor kuran okuyor bı kız gecse dırek gotune bakıyor nasıl ımam bu
çok saçmaa. allah o zmn nie herkesi mutlu etmmeiş o da bizi terketti o zmn
Sen bir kac saatligine nefesini tutsana ya :D yasaman hata
darıldıki mutlu etmiyor bizleri.
evet tabiki. annem karşılıksz seviyor
Katılıyorum ama bnde bilmiyorum ancak şöyle dusunuyorum bnden iyi biri ile ewlenip onun beni güzelliklere tasimasini. Çünkü o iradeyi gosteremiyrum kilamiyrum malesef
Anlamlı tabi hatta doğru ama bazıları sevdiği kişi için dininden vazgeçiyo ama tabigüven olmaz
ne alakasi var yahu? 21. yydayiz, yapmayin
Aşırılık , zekasızlık...
Herşeyi de Allaha kitaba bağlıyorsunuz yaw :)
@OnePunch kendini peygamber sanıyor böyleleri , laf sokunca falan aydınlanma oluyor galiba :D
Halbuki kötü bir söz dahi müslümana yakışmaz , bunlar müslüman olmayana bir döşüyorlar ki inanamazsın :D
Kesınlıkle katılıyorum
katılmıyorum. çok saçma bir cümle.
Namaz kılmıyorum sevdiğimi terketmem:)
O yüzden ne yapıyoruz hep beraber namaza duruyoruz
Katılıyorum.
Kafirler hep terk mi ediyo o zaman 😂
Sonuna kadar katılıyorum.
:D :D Neyin kafası bu yaaa
Katılmıyorum. Saçma bir söz.
Nefis mücadelesi biraz da.
ben öleyim o zaman :D katılmıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?