Seneye sevgilimle Nisan düşünüyoruz bunla bir laf oldu aramızda bilezik için tamam dedim yani bugün de gelmiş takı seti almak gereksiz borç diyo bende sinir oldum dedim ona tamam dedim bu kadar da ucuza gidemicm sidikli kizlara neler geliyo bu ne böyle dedim bende bir anormal durum var mı kızlar?
Cevabın nedir?
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılKardeşim burada yazılanlara çok takılma işin aslı sende saklı. Olasılıklar
1. Erkek tarafının parası var fazla masraf yapmak istemiyorlar. O zaman bastır ve istediğini al
2. Erkek tarafının parası yok istiyorlar ama malesef imkanlar el vermiyor. O zaman sakın fazla borca sokma adamları sonra ödeyecek sizsiniz evlendikten sonra 2 3 yıl borç ödeme ile uğraşmayın.
3 Erkek tarafı orta halli alabilir de alamayabilirde o zaman bastır kendilerini az zorlasınlar. Bir kızın en güzel günü düğün günüdür hayatının en önemli anları o anda yaşar ve bu senin hakkın.
Her ne olursa olsun sakın demir parçaları için eşin ve ailesiyle kötü olma. 10 yıl geçsede bunlar önüne gelir sakın unutma.
Mutluluklar dilerim.04 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim bu saydığın içinde bunlar 1 veya 3. Seçeneğe giriyor
- +1 yıl
O zaman iste ama sakın fazla ileriye gitme. genelde bu konuları eşinle konuş karşı tarafın ailesi ile kötü olmaz. Rica ederim.
Soran+1 yılAileler anlaşsın di mi
- +1 yıl
Neredeyse senin eşinle anlaşman kadar önemli bir konu. Herkes iyi olsun soruna gerek yok. sonra herkesin canı sıkılır. Unutma sadece siz evlenmiyorsunuz aileler de evleniyor.
En İyi Cevaplar
şu an senin o bahsettiğim durumu ben yaşıyorum okudum da saçma sapan şeyler yazanlar var dul kadın mı alıyorsun falan güzel insanlar bugün ki hayat şartlarında istenilen takılar 40 bin TL haberiniz var mı borçla alabilir diyenler var kredi cekicek 15 milyar faiz ödeyecek ve niçin koluna bile takmayacağı şey için bence öncelikle senin baskılar altında bunu istediğine inanıyorum kendini o takılara bağlama toplum bu yönde düşündüğü için evlendiğinde yığınla borç içinde yüzüp giriyorlar işin içine sonra hem maddi hem manevi yürümüyor evlilik boşanıyorlar
00 Yorumla
hyr canım yokk anormallik falan. Bu kadarı da abartı artık. Biz de çok kolay yapmadık düğünümüzü zor yetiştik ama herşeyi en uygun olması gerektiği kadar yaptık. Çok istemedim ama bir takı set de olmazsa olmazlardan. En uygununu biraz küçüğünü alır ama alır yani. Abartmasın bence. Hem sen fedakarlık da yapmışsın bazı şeylerden.
16 Yorumla
Soran+1 yılAyy valla kadınlar anlıyo birbirini erkeklere kalsa zengin kOca bul falan. Kimse kolayına yapmıyo sonuçta borç olcksa da olsun ödenir di mi ne gerek var ne demek 10 defa mi evlencm
- +1 yıl
Herşey dört dörtlük olmaz eksikler olur ya da gönlündeki her zaman olmayabilir ama düğün evlilik de bunlar hayatta bir kere oluyor ilerde pişman olursun ve eşinin üstüne gidersin aranzda tartşma sebebi olur. Her ikiniz de biraz fedakarlık yapacaksınız ki ikiniz de mutlu olun. Ben daha 4 aylık evliyim evet hala borç ödüyoruz ama seti gördüğümde de aldğı incecik o bilekliği gördüğümde de içim hep huzur doluyor. Evlenirken demiştim takı ve bu bileklik ömürlük olacak o senin hediyen diye. Bu böyle de oldu. Ağırlığımca altndan daha değerli benim için bu ikisi. Eşine en güzel haliyle bu duygusallığı anlat onlar bizim gibi düşünemedklerinden anlayamıyrlar biz söylemeden :) onu da suçlama yanii :D bize ihtiyaçları var işte
Soran+1 yılAy o an sinirleniyorum dediklerimi yazdım keşke senin gibi yumuşak şekilde desem Gerçi inan nasıl söylesem de anlamaz inatla dediğini tekrar eder ince de olsa hem benim gönlüm olsun hemde millet laf eder kıza bak ne bir takı ne binaların nasıl evlenmek bu zorla aldırmış gibi kendini derler
- +1 yıl
anlık sinirle dedklerin önemli değil , her zaman yumuşak huylu olmaya bak. O zaman daha iyi olurlar. Yoksa karşılarnda çemkiren birine dayanamıyrlar :)) o yüzden dedklerin için özür dileyip mesela güzelce anltmaya çalışabilirsin. Durumunu zora sokacak bşy istemediğini ama senin de gönlünün mutlu olmasını istediğini falan anlat güzelce
Soran+1 yılYok kırıcı bsi demedim de o kadar da ucuza gidemem dedim bir tek sağol canım denerim
Gizli Üye(30-35)+1 yılDul karı mı alıyosun lan? Diyemedin mi?
815 Yorumla
Soran+1 yılHah ağzını sevdiğim inan aklıma gelmedi bütün erkekler yüklendi
Cevap sahibi+1 yılHepsi cimri oldugundan dogal..
Soran+1 yıl1 takı seti yani gelinlikte gerdanım boş kalmasın ele güne karşı bilezik için bile tamam dedim halbuki buda artık çok geldi
Cevap sahibi+1 yılNiye tamam diyosun? Yaptir gerekenleri kizim eger cocuk fakirlikten olmuyorsa tabi.. onlar senin hakkin. Zaten alsa bile yine ona kalacak yabanciya mi gitcek? Karisi olucaksin. Eski köye yeni adet getirmesin.
Soran+1 yılYa o kadar kötü değil durumları
Cevap sahibi+1 yılO zaman paşa paşa yapcak
Soran+1 yılİnşallah yoksa böyle evlenmem şimdiden bu nedir
- +1 yıl
bakireliğini mi satıyorsun dese ne diceksin
- +1 yıl
@emziklikedi çok güzel dedin onu :D
- +1 yıl
@BiliyormBununAdı_AŞK tşkler
Cevap sahibi+1 yılIkinci el arabayla sıfır arabayi nasil ki bir tutamazsan bu konuda da ayni sey gecerli. Ben onlari asagilamiyorum Allah kimsenin basina vermesin tabiki. Benimde basima gelebilir eger gelirse de ona göre davranirim ben evellallah @theodoraa
- +1 yıl
jezzz ne ayaksın lanlı lunlu :)
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
24
Cevap
27Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılkiz, her gelin gibi boynunda kolye istemis. gelmis kiza yukleniyorsunuz.
ne sacma sapan insanlarsiniz. biri de cikmis bekaretinimi satiyosun demis. gotunu satmaktan iyidir.
evlenmeye gotunuz yoksa evlenmeyin. kolye alamicak kadar acizseniz girmeyi dugun borcuna. yarin bigun babanizdan kariniza don almak icin para istersiniz rezil bir durum.
soruyu soran, isin maddi kisminda degilim nisanlinin seni he yerine koymasi kismindayim. durumu iyi demissin fakir olsa sana kizardim.
birak sktirsin gitsin ezik.
etraf erkek kayniyor. kolye alamadi diye degil ezik oldugu ve seni aptal yerine koydugu icin terk et onu.
erkek adam kolye pazarligina girmez.22 Yorumla
Soran+1 yılValla beni bir kızlar anlıyo galiba baksana yorumlara
Cevap sahibi+1 yılsalla canım onları. ben seni anladım. sen gorgusuzlukten aclıktan degil hevesın oldugu için istiyosun. hevesıne gereksiz diyecek kadar bencil biri cimri biri sana ilerde mutluluk veremez. dilerim dogru kararı alırsın.
Eğer şimdi kendine maddi bir değer biçtiysen nikahlı or*spu olmaktan öteye gidemezsin... Ha dersen ki hala malım da malım... O adam sana o bilezikleri alır fakat ileride umduğu gibi bir kadın olarak çıkmazsan emin ol karnında bebeğinle seni kapı dışarı eder ki bileziğe layık bir kadınla birlikte olur...
Bu arada kaç bilezik kadar değerin var merak ettim... CEVAP VER!!!
Sizin gibi sonradan görmeler ne b*k yiyeceğini şaşırdı...89 Yorumla- +1 yıl
👏🏼👏🏼👏🏼 ağzına sağlık
- +1 yıl
Farkindaysan o bilezikleri neden istiyor kiz tarafi sizin gibi dengesiz erkeklerin gozunde UMDUGU gibi cikmasak bozdurup gecinelim diye kapish! Simdikiler bilmez ama eskiden boyleydi bu
- +1 yıl
@Esmermelegi seni gorende paraya deger vermeyen biri zannedecek... sizin gozunuzde zenginse erkek çapkın
Fakirse abaza oluyor... Giydiği ayakkabidan tut içtiği sigaraya kadar erkegi kontrol ediyorsunuz Starbucksta ömrümüz geciyor... Ben bunun kitabını yazdim YEMEM !!! - +1 yıl
Valla hayatimda bir kere starbucke gitmis insan degilim. Ne dersen de beni ilgilendirmez sen nasil kadinlari genellediysen bende erkekleri genelledim. Bu yinede eskiden neden altin kiza kalir neden kalmaz hesabini degistirmez. Hem bu kiz bir set sormus Allah askina boylebbisey sorulmassa bile bir setti abartacak ne var? Cat patlasin 3 milyar kiz alsa neolur erkek kiza alsa neolur. Hem bide su dedigin boy pos kili kiyafete gelelim. Sizde bakmiyomusunuz kici buyukmu orasi soylemi burasi boylemi siz namusunuzla bakin bizde size nsan gibi bakalim tommyden tshirt giymis yoksa pazardan almis COOOOKTA FIFI! Tshirt yirtilir insanlik onemli
- +1 yıl
@Esmermelegi Anladık geceliğin 3000 Tl
- +1 yıl
Kes ya terbiyesizlestin iyicene gerizekali benim namusum hakinda konusamasin sen klave arkasinda heleki hic!!
- +1 yıl
@Esmermelegi çık skypea yüzüne de söylerim hatta elimden gelirse adres ver canlı canlı yüzüne de derim... Karaktersiz isen bunu senden saklayacak değilim... Herkes içinde tekrar diyorum KARAKTERSİZsin...
- +1 yıl
Adam hakli beyler✌
+1 yıleğer durumu yoksa ve sen bunu bile bile onla berabersen onu öyle seviyorsan takı için kalp lırılmaz tabiki de. ama durumu müsaitse elalemin kızına almıyor yani, eşi takacak onu. durumu müsaitse pintilik yapmayıp alması lazım.
ve senin böyle heveslerin varsa onlara gereksiz diye yaklaşan biriyle beraber olmanı hiç tavsiye etmem. ne sen mutlu olursun ne de o.06 Yorumla
Soran+1 yılDurumu o kadar kötü değil borçları var biraz bide şu var başka bir talepte bulunmadım yani evlenirken bsilr de yapmalı insan canım sıkıldı
- +1 yıl
zaten hali hazırda borçları varsa bilemem ama sen de haklısın... ben değer yargıları üzerinden söyledim sadece. senin için önemli olan şeylere saçma diye yaklaşıyorsa o insanla hayatta mutlu olamazsın.
alamayacaksa da "hayatım ben de istiyorum almayı ama şu an durumum müsait değil; borçlarım bitsin düğünden sonra da olsa gidip beğendiğini alalım" dese öpüp başa konulur o erkek.
Soran+1 yılHah evet bide o var ama onu dese de inan ki yapmaz huyunu biliyorum alttan alta almam demeye getiriyo gereksiz diyerek bende öyle dedim istiyorum diye
- +1 yıl
kusura bakma ama açık konuşacağım; altın veya para pul peşinde ol diye demiyorum. ilerde evlenince senin canının istediği şeylere, beraber veya bireysel yapmak istediğin etkinliklere, gelecek planlarına gereksiz gözüyle bakıp kendi fikrini empoze etmek isteyen biriyse bir an önce kurtar kendini. hayat görüşü, düşünce yapısı, ilgi alanları senle aynı olmayan biriyle ne kadar mutlu olabilirsin evlenince?
Soran+1 yılSöylediklerinde doğrusun da 6 sene oldu ya
- +1 yıl
zararın neresinden dönülse kar bence. 6 yılı çöpe atmak mi yoksa bir ömrü anlayışsız, saygısız birine kilitlemek mi? kararını sen vereceksin. ben sadece kendi fikrimi söyledim.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 3b cevap paylaştı. mühim olan kendinize karakterinize denk olan bir insan bulup hayatınızı geri kalanını paylaşmaktır elbette her kız gibi hayaliniz var mutlaka sizinde yaşamak hakkınız lakin karşınızdaki insanın gücü neye yetiyorsa o dur fazlasını şart koymak görmemişliktir. karakterine değer verin sizi donattıklarına değil. istediklerinizi veremiyorsa hiç yola çıkmazsınız olur biter sizi kaldıracak insanlar bekleyin madem.
20 Yorumlasevgilinin işi yoksa gelecek vaadedebilen bir erkek değilse sen halden anlayan bir insan değilsen bunları istemen normal ama hali vakti yerindeyse cimrilik belirtisi olabilir bunlar yine de kullanmayacağım şeylerde gözüm yok
01 Yorumla
Soran+1 yılDevlet memuru ama biraz borca girdi ailesinin durumu da iyi bence
Allasen o keko altınları takacak halin yok ki, kim takıyor? Çok gereksiz bir adet burma bilezikleri gerdanlıkları aldırıp duruyonuz çok da takıyonuz sanki. Boşuna israf, git onun yerine evine beğendiğin başka bir şey al bin kat daha yerinde bir karar
00 Yorumla
+1 yılanormal bir durum yok aslında bişeyler hepimiz isteriz ama sen eşin olacak kişinin tavrını kafana taktın galiba belki gereksiz demeseydi de borçlarımız bitince işler düzelince en güzellerini alırım dese belki bu kadar üzmezdi seni
00 Yorumla
+1 yılUtanmasa duğun yapmayalım diyecek kız alıyor tabi almalı
12 Yorumla
Soran+1 yılBende dedim istersen gelinlik düğün uğraşma imza atıp belediyede çıkalım diye 😂
- +1 yıl
Abartmasın paragöz demişler birde bunların karısı kuaför parası makyaj mal. Parası isteyincede paragoz derler kesin😒
gelini gösteren altındır erkek tarafının taktıkları ise onların grurudur demekki gurursuzlar ki bunu önemsemiyolar millet onların arkasından konuşur bacım senin değil
16 Yorumla
Soran+1 yılBana da derler güzel kız okumuş öğretmen olmuş böyle gidiyo demek ki var bir kusuru
Soran+1 yılBide alınan kızlardan ne eksiğim var imreniyorum haliyle
Soran+1 yılAy ne bileyim ya moralim bozuldu
+1 yılBu bir başlangıç sana ucunu gösteriyor daha ilerde neleri lüzumsuz görür bilemem belliki cebinde akrep var enistemizin
05 Yorumla
Soran+1 yılAyy hiç sorma ne doğum günü hediyesi ne bir özel gün diye çiçek ne bir düzgün tatlı söz
- +1 yıl
Şimdiyi birak evlenip geleceğini hayal et böyle bir insanla vakit gecirebilirmisin ona göre hareket et canım
Soran+1 yılValla bende usanmadım değil inan ki
- +1 yıl
Zararın neresinden dönülürse kardır canm bir mecburiyetin yok herhalde istemiyorsan bitmiştir
Soran+1 yılSeviyorum işte o var da bunaldım
+1 yılbazıları ucuza getirme çabasında oluyor evet. Tabi belki durumu gerçekten yoktur ama sen istemekte haklısın.
05 Yorumla
Soran+1 yıl1 takı seti ya evlenmeye kalkan onu da yapmasın mi
- +1 yıl
işte yapması gerekiyor sen istemekte haklısın. Mehir falan konuştunuz mu?
Soran+1 yılYok canım daha konuşmadık
- +1 yıl
mehirde anlaşırsan başka birşey isteme belki gerçekten durumu yoktur ve borçlu evlenmek de iyi değil. yıllarca borç ödeyeceğine zamanla biriktirip alır yine takını. seviyorsan zorlama.
Soran+1 yılYa borçları var da böyle bu kadar da değil evleri var 2 tane araba var
Kiz tarafinin taki istemesi kadar gereksiz birsey yok onun yerine bilezik burma falan alin 5bin verip alacaksin satarken 1bin liraya zorlanacaksin
20 Yorumla
+1 yıl3 coccugunla mı alıyo senide böyle davranıyo? o almasa ailesi almak zorunda cimrilik yapmasın. simdiden böyleyse bu ilerde ohoo
01 Yorumla
Soran+1 yılYa aynen katılıyorum pinti
yok ilk kez evleniyorsun istemen normal erkek cimri belliki
03 Yorumla
Soran+1 yılHe ya ne doğum günü ne özel gün bilir var biraz
Soran+1 yılBezdiriyo milleti kıskanır oldum
+1 yıldurumları iyi değilse borçla alacaksa eğer doğru söylüyor gereksiz şeyler onlar ikiniz çekeceksiniz zorlukları, senin derdin yuva kurmak olmalı altın olsa ne olmasa ne
01 Yorumla
Soran+1 yılYa tamam da öyle altınla dolsun demiyorum sadece Set dedim bide herkes gibi tek taş istiyorum hepsi bu evleniyosan illa borca da girilir evlendiği insanın gönlünü o zaman yapmayacaksa ne zaman yapılır
suç sizde deyil bu saçma gelenekleri çıkarmış insanlarda
00 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 1,6b cevap paylaştı. haha çok sorun etme bunları para öncelikliyse senin için bir daha düşün
01 Yorumla
Soran+1 yılBen zaten başka maddi şeylerden fedakarlık yapıyorum bir Set bir tek taş istiyorum bu mu maddiyata önem vermek neler istemem lazımdı para olsa derdim
+1 yılset çok gereksiz onun yerine bilezik aldır para etsin; )
06 Yorumla
Soran+1 yılBozdurmak istemiyorum ki ben bozdurup tekrar borca veresim yok benim olsun istiyorum
- +1 yıl
gereksiz para canım ya bence :)) dünya hali belli olmaz ev almak araba almak için Allah korusun Dara düşersen eline gelecek para.. illede Boz demiyorum tabi ama işçiligine para veriyosun sadece boşuna yani.
Soran+1 yılYa bilezik olursa illa isterler diye çekiniyorum ama bide gönlümde yatan da set bilezik pek tarzım değil ama gelinlikte gerdanım boş kalmasın istiyorum
- +1 yıl
istesinler verme senin değil mi. . şu an yapacağın şeyi ozman yap. . sahte şeyler var tak gitsin. .
yahu sen butcene bak:)
vala ben set istemedim. . bilezik istedim direk araba alicam üzerime altın durmuş kime yararı Allah korusun çalınir dediğin gibi isteyen olur falan durduk ca zarar:)
Soran+1 yılKasaya koyarım canım
- +1 yıl
Iyi bakalım :) )
+1 yılKadinlar Eskiden biz mal miyiz alinip satiliyoruz diye isyan ederlerdi
Simdi kendileri mal icin icin alinip satilmak istiyor...20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılhayır sen haklısınn tabiki alıcak bir kere evleniyosunn
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıltabiki vardır ama her genç kızda ister yani ama bu durum aranızı bozabilir önemli olan bu nokta aranızı bozmadan halletmek
03 Yorumla
Soran+1 yılYok yani bir takı seti için dedim bilezik için tamam dedim oda yapılmasın mi
Cevap sahibi+1 yılYapılsın. Ama düğün olduktan sonra borcunuz varsa vermelisin
Soran+1 yılVerirsem zaten zorla geldi bidaa da gelmez
Gereksiz demesi yanlış ama durumu müsait değilse sonraya ertelenebilir.
03 Yorumla
Soran+1 yılErtenebilir de o kadar kötü değiller bence bide sadece onu yapacak zaten o kadar da olması gerekmez mi gerdanım boş mu kalacak gelinlik üstünde
Soran+1 yılBozuldum valla
Alışveriş & Hediyeler konusunda 490 cevap paylaştı. Hala şu tarzım değil benzetmeyi yapıyorsun ya pess hemde kadın olarak ne diyim sen bilirsin
21 YorumlaBelki maddi durumu iyi degildir hemen yargilama boyle
02 Yorumla
Soran+1 yılÇok kötü değiller
Alışveriş & Hediyeler konusunda 2,1b cevap paylaştı. Var tabi anormalsin kusura bakma cocugun durumu yoksa napsin acik acik soyluyo iste
07 Yorumla
Soran+1 yılDurumu yok olacak kadar kötü değil ek olarak bir takı seti de almayacak mi evlenirken allah aşkına
Soran+1 yılNe olck peki bomboş kuru kuru mu evlencm
Soran+1 yılDiyosun ki evlen kuru kuru ne bilezik alsınlar ne bir takı böyle de insanlara bakıp özen o huzurlu olsun
Soran+1 yılBen seninki gibi dolu dolu istemedim sadece seti dedim
eğer siz ödeyecekseniz tabikide bu kadar takıya ne gerek var
08 Yorumla
Soran+1 yılSadece takı seti için dedim bilezik konusuna bsi demedim zaten al diye ama gelinliğin üstünde gerdanım boş mu kalacak
Soran+1 yılİnci severim ama Nisan için münasip buldum ama benim dediğim ne taktiğm değil evleniyoruz yani 1 takı seti de alsınlar
Soran+1 yılSaldırıya geçmiş de herkes
Soran+1 yılZengin koca bul diyolar da zoruma gitti ya
+1 yılvay be sende kıyaslama yapıyorsun tabi sevginizi düşünmüyorsunuz bu arada tabi çocuğun hakket parası yoksa napsın ki?
00 Yorumla
+1 yıl:D ama nişanda düğünde işte yüz görümlülüğü felan var bence güzel olur :D
06 Yorumla
Soran+1 yılAnlamadım
- +1 yıl
alacak tabii işi ne :D kız alıyo burada :D hatta annem dedi ki evlenince eşinin ehliyeti olursa hamile kaldığında ona araba al yorulmasın gelinim dedi :) gerçi daha yok
Soran+1 yılNe iyi kaynana valla maşallah
- +1 yıl
:) :) aaa ne diyosuuunnn diyo işte yazın bana bırakırsınız siz denize gidin felan diyo işte otelde kalın felan :D öyle işte kız çocuğu olmadığına gelini kızı gibi olcak
Soran+1 yılAllah daim etsin bu hali
- +1 yıl
vallah severse :D her türlü ya :D beni sevmez kızını sever :D
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 377 cevap paylaştı.
+1 yılbaştan bunları söylemesi normal durumu yoktur belki yapabilecek durumda olsa zaten yapar
06 Yorumla
Soran+1 yılYa evlenirken de en azından bsilr yapılır bilezik konusu oldu tamam dedim bir takı setine diyorum millete karşı gerdanım boş mu çıkacam
- +1 yıl
Sende haklısın ama hiç yoksa yapcak bişey yok baştan konuşulması en dogru
Soran+1 yılYapsa yapar ya o kadar fakir değil
- +1 yıl
yapcak durumda olupta yapmaması o zaman kötü
Soran+1 yılAynen o zoruma gitti
- +1 yıl
bu durumda haklısın zoruna gitmesi de normal bence o zaman yol yakınken uzaklas evlendiğinde hiçbişeyini paylaşmaş seninle
+1 yılkadınlar olarak çok fenayız. hani eşitlik vardı. işimize geldiği gibi davranıyoruz. hem erkeklerle eşit olalım diyoruz hemde bizi mal gibi satın almalrını bekliyoruz. çok salakça bişey
01 Yorumla- +1 yıl
ailesi icin borca girip cocuklarina ana olacak kadina kolye gereksiz diyorsa scarim oyle erkegin erkekligine. kizin hevesi var belli ki. senin dedigin gibi kendisini satsa bilezik almam demis adam o zaman bileziklerde diretirdi. gordugun gibi alma demis.
hemcinsi anlamak yerine boyle satilik demek bana dogru gelmiyor.
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılBence asiriya kacmadan aldir onu almam bunu almam diyen adamla evlenilmez.
00 Yorumla - Alışveriş & Hediyeler konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılKiz evi isterse alinir kendi kendine karar verilmez bu islerde
00 Yorumla - Alışveriş & Hediyeler konusunda 320 cevap paylaştı.
+1 yılsevgilin pintilik yapıyosa bişey diyemem ama gerçekten zor duruma düşecekseniz maddi olarka hiç gerek yok böyle şeylere
00 Yorumla var durumu yoksa normal dediği, ya da daha paralı erkeklere sat kendini
00 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 1,2b cevap paylaştı. illa soyacaksiniz adami :)) sonra cefasini cekecekseniz dogru ne geregi var fuzili masraf
00 Yorumla
+1 yılmaalesef var...
88 Yorumla
Soran+1 yılNe demek istedin
- +1 yıl
Şu yazdıklarını okudum ;
ve bence senin sağlıklı bir zihnin yok... şimdi kızacaksın bana ama bu sadece bir tespit..
-ucuza gitmek ( oldu olacak ilanlarını ver bak ne kadar ederin war )
-sidikli kızlar ( insanlara gereksiz hakaret.. ) ( şunuda bilmelisin sana göre sidikli gözükenler var ise sende başkalarına göre sidiklisindir.. )
Soran+1 yıl@can3483 abicim o sadece bir benzetme sinir oldum diye yaptım ama insan bekliyo karşıma geçmiş gereksiz borç onlar eee ben genç kız değil miyim bilezik için tamam dedik ee bu ne
Soran+1 yıl@can3483 1 takı seti istedim diye paragöz mu oldum evlenirken npm hiç bsi istemeyim mi
- +1 yıl
Bak türk kültüründe evlenir iken altın veya para isteme diye bir şey war dır.. Muhtemelen bunlarla doğduğun ve büyüdüğün için sende doğmatik bir insan olarak istiyorsundur.. ama kültürü bilmek kültürü anlamak değildir.. Böyle bir kültürün gelişmesinin sebebi sistemin olmayışı ve insanların kendini garantiye almasıdır.. yani.. kadın çalışmaz çocuk doğurur ewde oturur mantığı ile terk edildiğinde ortada kalmasın parası olsun bir şeyler yapabilmesi için önceden alınan paradır..
ama günümüzde buna ihtiyaç yoktur.. çünkü kadınında zaten çalışması her noktada eşit olması gerekmektedir.. Sen kendi paranı kazandığında zaten alınan setler senin gözünde değersizleşecek istediğin her an o seti alabileceğinden kimseden de böyle bir beklentin olmayacaktır..
Soran+1 yılYa dediklerin doğru ama hani böyle zengin koca bul falan demek de ayıp biraz tamam çok şey istenmez belki ama 1 tek şeye de bu kadar laf edilmemeli
Gizli Üye(25-29)+1 yılHaklısın. Genç kızsın. İstersin. Ama onu da anla. Almak o kadar kolay değil. Tabi ucuza da gitme
00 Yorumla
+1 yılyoksa yoktur
evde kalırsın olur biter!11 Yorumla
Soran+1 yılNiye evde kalıyorum
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 8,4b cevap paylaştı.
+1 yılBorca alacaksa gerçekten gereksiz
07 Yorumla
Soran+1 yılBorc yapmadan evlenme şansı var mı
- +1 yıl
Sen altın takacan diye niye borca girsin ev kuracaksiniz evinize bisey alirsiniz
Soran+1 yılAdam birsürü borca girmiş zaten ailesi için ben hiç bana gelmeyen paraya bir laf etmiyorum o benim için niye borca girmiyo üstelik evde bin çalışacak değil
- +1 yıl
Borçlu harçlı biriyle mi evlenecen az geri dur bakim
Soran+1 yılEvet borcu var zaten
- +1 yıl
Borcu bitsin ondan sonra yapılması gerekeni zaten yaparlar az sabırlı ol
Soran+1 yılBorcunun vadesi uzun onu beklersem 28 olurum
normal almasadan olur demen lazım seninde
010 Yorumla
Soran+1 yılNiye
Soran+1 yılSanki borç yapsa benle ödemeyecek
Soran+1 yılYoo kendimi diğer gelinler gibi değerli hissetcem
Soran+1 yılözenilecek yanım mi var bu durumda
Soran+1 yılÖtekiler de bunu yapiYo bide istediklerini alıyo
normal napcan onlari ya cok gereksiz
01 Yorumla
Soran+1 yılTakıcam ne yapayım başka
bana bu tür şeyler gereksiz geliyo ya
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden
Durumu yoktur belki çocugun kanks
00 YorumlaKuru kuruya kapaticak seni zeki cocukmus
00 Yorumla
+1 yılSidikli kızlarla yarisma
01 Yorumla
Soran+1 yılYa o bir benzetme
O zaman zengin bir koca bul
10 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 1b cevap paylaştı. Bence doğru demişsin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbiz neler aldık
03 Yorumla
Soran+1 yılNe aldınız abi gerçekten soruyorum ne kadar etti
Cevap sahibi+1 yılne sen sor ne ben..
Soran+1 yılAbi zahmet olmazsa bir soylesen piyasayı bileyim bide nerelisiniz
Alışveriş & Hediyeler konusunda 5b cevap paylaştı. Gereksiz şeyler
00 YorumlaSidikli kızlar mu😂
00 Yorumla
+1 yılTroll
07 Yorumla
Soran+1 yılCiddiyim
- +1 yıl
O zaman böyle düşüncede olan hemcinslerim olduğu için cinsiyetimden utanıyorum
Soran+1 yılNeden kötü mü bu kadar aşağılayıcı konuştun
- +1 yıl
Bunlar boş işler önce bir geçicen takıymış setmiş bilezikmiş gösterişten başka bir şey değil gereksiz istekler. Ve kusura bakma da çok avam yani hiç modern bir davranış değil
Soran+1 yıl@simirnas teşekkür ederim. Avam diyosun da bunlar gelenek bence aşağılanacak bir durum yok
- +1 yıl
Bana saçma geliyor hiç bir aile ya da hiç bir erkek sen orda düğünde gösteriş yapacaksın diye bir sürü borca girmek zorunda değil. Durumu varsa ve içinden gelerek yapıyorsa o ayrı yapar. Ama kimseyi zorlayamazsınız madem gösteriş yapmak istiyorsunuz zengin biriyle evlenin kimseyi boş yere masrafa sokmayın
Devamını Gör(36)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Alışveriş & Hediyeler > Sorular > Evlenirken takı seti bilezik falan yapamam demesi normal mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler