Milletin icinde bir havayla bilezik falan takti sonra da istedi. Vermiyorum, verilen hediye geri alinmaz. Kanunende dinende yaptığınız dogru degil. Evlenirken kadina verilen mehir ve hediyelerin dinen de alinmasi dogru degil. burada olan size olur dedim.
Iste bize lazim, masraf yapiyoruz vs bir seyler soyledi. Millete hava atacagim diye takmasaydiniz dedim. Israr etti. Para için mucadele edecek biri degilim ama belli ki siz bu karakterde degilsiniz.
Bu konusmalari da telefona ses kaydi olarak aldim. Istesem mahkemeye basvururum, bu durumda haksiz cikarsiniz buyuk ihtimalle. Simdilik veriyorum, yaptığınız dogru degil bunu bilin dedim. Verdim. Ama gercekten de konusmalari kaydettim. Kendisine de ufak bir dinleti yaptim.
Mesele altin degil, calisan kadinim taktiginin mislisini alacak biriyim. milletin onunde taktiklarini istemesi bana adice geldi ve dogru degildi yaptigi.
Ogluna bu durumu anlatti mi bilmiyorum. Ya da haberi var miydi bu durumdan bilmiyorum. Sizce ben kocam olacak kisiyle bu durumu konusmali miyim?
Boyle boyle altinlari aldi yaptigi dogru degil vs diye anlatsam orta yolu mu bulur, annesini mi tutar bilmiyorum.
Orta yolu bulursa zaten kocam olur. Annesini tutar, hakli olarak almis derse orada buyuk ihtimalle biter ve bende sorunlu bir aileden kurtulmus olurum.
Mahkemeye gercekten vermekte baska bir secenek ama onu suanda yapmam, evlenince yaparim diye dusunuyorum. Oglu zorlanmasin diye calisan gelin istiyor. Ogluna omur boyu maasli es geliyor. Buna karsilik 3-5 takinin hesabini lafini yapıyor bir de.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Söyleyebilirsin bence
var mı böyle saygısızlık insanların icinde hava atçık sonra geri ver ortalığı ayağa kaldir rezil et vermiyorum de eşin ne derse desin
Oğlu burada aksesuar sanırım. Senle bağlantısı yok gibi konuşuyorsun.
Evet. Cunku eve yalniz gittim. Davet ettiler oyle gittim. Ayarlamislar işte
Çocuğu da bilgilendirseydin.
Maddiyata paraya ne kadar düşkün olmadığını paragraflar boyu okudum kanks.
Onlarin yaptığı dogru mu? Senin kizina boyle muamele edilse ayakta mi alkislarsin?
Ben kızıma altın neyin istemem. Mümkünse düğün de istemem. Kızımı çok üzmeyecekse. Karşı tarafa maddi 1 kuruş zarar gelsin istemem. Dİnden bahsediyorsun da mehir o dönem çalışan kadının ancak ve ancak köle ya da çok ünlü ailelerin varislerinin olduğunu bilmek gerekir. Dolayısıyla çalışıp para kazanamayan kadının geçim için mehir verilir. Kendin diyorsun ki ben zaten çalışıyorum kazanıyorum öyle ise mehir istemek dinen uygun mu? Ya da altın takı beklemek vesaire... Kişiden kişiye değişir bu konular mehir olarak benden birşeyler isteyecek kadınının benim hayatımda yeri olamaz mesela. O yüzden kişisellikten çıkıp genel konuya dönecek olursam ilk defa mı karşılaşıyorsun bu durumla? Benim çevremde işler hep böyle gidiyor ama bu tip şeyler önden konusuluyor. Kadının maddi durumu falan mı kötü o yüzden mi istiyor acaba? Ses kaydı alman da hukuksuzluk. Gizli ses kayıtlarının bir hükmü olmadığı gibi karşı taraf bu yüzden size dava açabilir. maalesef her şey güzel yazma şekli, dikkat edilmiş imla kuralları ile çözülmüyor. Senin hayatın ben eleştirmek için değil farklı bakış açılarıyla da konuyu yorumlayabilmen için düşüncelerimi yazıyorum. Her şey gönlünce olsun.
Ilahiyat mezunu din kulturu ogretmeninin kiziyim. Mehir kadinin hakkidir calissin, calismasin. Mehri verilmeyen evlilik gecerli olmaz. Dogan cocuk zina cocugu olur. O beraberlik zina olur. Mehir dinimizde cok onemlidir. Imamlar dini kiyah kiyarken ozellikle sorarlar mehri. Sen çalışıyormussun sana mehir yok diyen imam bulamazsin. Bu dogru da degildir zaten. Dinimiz mehirlerinizi mutlaka verin demis. Kadin mehri isterse esine bagislar, istemezse bagislamaz, kendisinde kalir, kimsenin dokunmaya da hakki yoktur.
O bahsettiğiniz kurumlar adam olsaydı bugün dünyada bu kadar cahil musliman olmazdı. Hep kulaktan doğma bilgiler. Bilerek yanlış aktarılan. Mehir hakkı kadınındır. Ben de diyorum ki mehir olarak benden 300-400 gram altın isteyen kadınla işim olmaz. Mehir kadının hakkı. Kadınımı seçmekte benim hakkım. pekala çalışıp para kazanıyorsan ve ihtiyacın yok ise Allah ı kandırmak için mi ben kadınım geçimim için 500 gr mehir alırım gibi bir kafa yapısına giriyorsun? Neden 1 kutu çikolata istemiyorsun mehir olarak? Geçim derdin mi var senin? İnsani bir şeydir bu. Eski kız arkadaşlarıma bile maddi ya da sağlıkla alakalı problemleri olduğunda yardım ederim. Mehir zihniyetini kavrayan insan zaten bu saçma konusmalara girmez bile. Siz anlayamamışsınız bu hakkı. Neyin mezunusun kimin kızısın ne farkeder. Senin mantığınla ismailağa dan kuran dersi cübbeliden ilim dersi muslüm gündüzden iman etme rituelleri dersi aldım, Birebir kendilerinden. O zaman senin mantığınla benim sözüm geçerli fatih istanbulluyum.
Asiret kizi degilse 500 gr hicbir kiz istemez abartarak ve cahilce konusuyorsun. Dinini de, dinde kadinin haklarini da iyice ogrenmeni tavsiye ederim. Bunlar seni yanlisa ve gunaha surukleyebilir.
Dinimizde mehir onemlidir. Kadin istedigi kadar isteyebilir demistir ama Peygamberimiz zorlastirmayiniz da demistir. Ben bugune kadar asgari ucret ya da memur maasi kazanan erkeklerden 500 gr altin isteyen kiz duymadim.
Mehirde cikolata falan istenmez.
Mehirde cikolata falan istenmemesinin sebebi kadina zor durumda maddiyat saglamak amaçlıdır. Bosanmada ya da erkegin ölümünde kadin kendisini ya da cocuklarini bir sure idare edecek kadar elinde para bulundurmesini amaclar mehir. Cikolatanin, oyuncagin vs nasil bir gelir saglamasini bekliyorsun super zeki arkadasim.
Dinde bircok seyde gr uzerinden hesaplanir. Zekat verme durumunda da kisinin mali icin 80 gr durumu vardir mesela.
Nafaka da dinde 4 ay diye hatirliyorum. 4 aydan fazla kadinin nafaka almasi da dogru degildir.
Calisiyorsan mehre ona buna gerek yok falan diye bir durum olamaz. Islam evrensel ve her yila, her doneme hitap eden, etmesi gereken bir dindir ve kurallari da buna goredir. Kafana gore guncelleme yapamazsin senin yazdiklarin gibi.
Zihniyetine bakilirsa cok anlayacak kapasiten yok bunlari. Gercekten cok cahil yorumlar yapiyorsun ve bu sana son yorumum. Bu cahillikle zaman kaybetmek istemiyorum. Daha da cevap vermem. Yorumlarini da okumam. Iyi gunler.
cahil sen ve senin babandır. Bana kurandan dem vuruyorsun hayatında açıp anlayarak okumadığından eminim. Mehirin neden verildiği de açıkça yazıyor. Senin böyle bir derdin yok. Kuranda kadının toplum normlarındaki yeri bellidir. Kocana soyle cariye de edinsin. evrensel ya... Her sure döneminde meydana gelen bir olay üzerine iner ve sonrası için örne teşkil eder. BEYNİ olan her insan bunu yaşadığı döneme uydurur. Koç un kızıyla evlensem o da mehir hakkı mdeyip para isteyecek senin kapasitesiz kafana göre. Sizin gibiler yüzünden insanlar dinini red eder oldu.
Senden o kayinvalidededen de bir halt olmaz.
Sizin iş skint sonu selamet degil
Söyle ama damadında haberı vardır mutlaka. Bence soyle ve vermem dıye sımdıden agırlıgını koy.. yoksa ılerıde oyuncak olursun ellerıne