Gizli Üye(36-45)+1 yılBenim erkek arkadaşım bu konuda çoğu kadına taş çıkarır ama ben mutfaktaysam o mutfağa giremez temizlik yapamaz roller değişirse bizde külahları değişiriz bu onu çok iyi bilir.
Abim hep şunu derdi "Bana mantı yapmayan kızı ben na'pim" hakikatende gitti mantı yapmasını bilen biriyle evlendi.
Kadının kendini erken yaşta geliştirmesi harika bir olay benim annem yemek yapmayı bile bilmez bu gerçekten çok büyük bir kayıptı.
Diğer annelerin yaptıklarına gözüm kayardı.
Her neyse bu konular ince kimi ister kimi istemez isteyen bile ilerde bunu sorun eder annesinin yemeklerini özler.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılYa şimdi erkeklerin çoğu hayır evlenmem falan filan yapcak ama çalışan bir kadınla evlenince zaten pek vakit kalmıyor gordugum kadarıyla yemek yapmaya ya da ev işi. Ama ben bilmesi gerektiğini düşünüyorum. Şahsen çalışmak istiyorum. Ve yemek ev işi falan bilirim. Hanı yapamasa da bilmesi gerek.
10 Yorumla
Kimse annesinin karnından bilerek doğmuyor. Sonradan öğreniyorsun mecbur kalınca. Bende okul hayatında öğrendim hep. Heheh derdimiz ev işini bilmemesi olsun gerçekten. Bir şekilde öğreniriz. Yeri gelir ben yaparım yeri gelir o yapar. Yeterki bu kafada olsun. İşin abes kısmı bundan dolayı evlenip evlenmemeyi sormak. Yahu zaten bunun için evlenmiyorsun kimseyle. Bilirse fazladan bir avantaj sadece. Bilmiyorsa da dert değil. Birlikte yaşlanmak için evleniyorsun Tombik, kendine bir hizmetçi almak için değil.
00 Yorumla
- Diğer konusunda 18,8b cevap paylaştı.
+1 yılInsan aşçı olarak doğmuyor, neticede öğrenebilir, asla sorun etmem temizliğe gelince onuda kendine göre yapar bunlar aşılacak şeyler evlenmeme asla engel olmaz. .
43 Yorumla- +1 yıl
EİG için teşekkür ederim. ..
- +1 yıl
Asci ya da temizlikci olarak dogulmuyor elbette ama bu bir bayan isi degildir ben yemek yapmayi ya da temizlik yapmayi bilmiyorum diye benimle evlenmek istemeyen erkege sorarim sen biliyormusun yapmayi.. Eger bilmeyip de bileni ariyorsa o evlenecek es aramiyor köle ariyor
- +1 yıl
@InternationalLove91 elbette , erkek karşsınıdakini bir hizmet altında ona zorlayıcı vasıfları yüklememeli.. herşeyden önce eşit olduğu gibi sevdiğiniz gibi bir hayat kurmalısınız ona... bazen erkekler ne kadar buna fazla kıstaslı davransalarda manevi duygulardan hep eksik yönlerini ortaya koyarlar.. bu dengeyi kurmak iki bireyinde görevi.. eşler birbirlerine emir vermemeli.. fikirlerine düşüncelerine anlayışlı davranmalı.. saygı göstermeli... benim bildiğim evlilik eş yaşam bu şekilde kurulur...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
76Cevap
Yapıp yapmaması önemli değil, sorun da etmem bunu ama yap (amıyorum) derse bu onun için bir eksidir. Sonuçta ('normal') bir insanın yapabileceği bir şeye yap (amıyorum), bil (bilmiyorum) demesi, bence kişilik olarak ciddi bir zaaf. Yapmak istemiyorum desin daha iyi.
Kısaca, benim sorunum, yapabileceği bir şeye, yapamıyorum, bilmiyorum demesi.18 Yorumla- +1 yıl
Oraya yazcak kelime bulamadım😇
- +1 yıl
O konuda haklısın bu yol tarifi isteyim karşıdakinin uğraşmamak için bilmiyorum demesine benziyor ki haklısın
- +1 yıl
:) Evet, benim için problem yok, yapmayabilir.
Bir de bir hayat paylaşacaz, birlikte bir şeyleri omuzlıcaz, o ve ben belli sorumlulukları üstlenecez... Burada yapıp yapmaması değil ama sorumluluk sahibi olup olmadığı önemli. Bu işleri kadın yapmıcağına göre çalışan bir bayan olucak muhtemelen. Çalıştığı için de evi temizlemesi ve yemekleri yapması için farklı alternatifler bulmamız gerekecek, ya erkek yapacak ya da bu işleri yapacak birisi bulunacak. Şahsen ben evime hiç tanımadığım 3. bir şahsın girmesine karşıyım. - +1 yıl
Boyle şeylere çok takılıyorsunuz her zeki bayan 1saatte bile öğrenebilir dediğimi amlamıyorsunuz ...
- +1 yıl
Benim için bu yeterli daha ne diyebilirim ki?
Dağınık adamın tekiyim, evi temizlemese, düzenlemese de benim için sorun yok. Yemek dersen en kötü ben yaparım, iyi de yemek yaparım onu da dert etmiyorum sorun ne şimdi?
Yalnız, anlamıyorsunuz demen yok mu?
Gerçekten bana anlatılan hemen hemen her şeyi eksiksiz anlayabilen bir insanım, yeterki anlatsın. - +1 yıl
Şimdi anlaştık benim demek istediğim kadınlar yemek yapabilen temizlik yapabilen robot fozuyle bakmamanız
Diğer konusunda 8,4b cevap paylaştı. Çalışıyorsa bilmemesini hoş görürüm.. İkimiz de çalışırız, ikimiz de dışarıda yeriz..
Ama detaydaki yaklaşımın çok yanlış.. İnsan kendini evliliğe hazırlamamışsa sorumsuzun tekidir, ve karşısındakini enayi yerine koyuyordur..
Kadın hem çalışmıyor hem de yemek yapmayı bilmiyorsa erkek de çalışmasın o zaman..110 Yorumla- +1 yıl
Nie ilerde yavaş yavaş oğrenemez mi nie kadına değer vermiyorsunuz?
- +1 yıl
İlgisi yoktu yapmak istemedi vs vs kadınlar sizin kolenizmi yahu?
- +1 yıl
Ne alaka ezberlenmiş? İşinize helmeyince oyle oluyor zaten feminst falanda değilim.
- +1 yıl
Yemek temizlik oğrenilit bilmiyorsam netten bakar video izler yaparım hertürlü düşünce yapınızda sorun var diz erkeklerin kadınlara iş ve yemek yapmayı bile robot gozuyle bakmayın diyorum
- +1 yıl
Ya bak anlamıyorsun, mesele temizlik veya yemek değil..
Mesele erkekten her şeyi bekleyen kadınların o yaşa kadar kendisini geliştirmemesi..
Evlenirken erkekten ev ve araba isteniyor.. bir araba için erkeğin 10 yıl önceden para biriktirmeye başlaması gerek, ev için ise ömrü yetmez..
Kız ise evlenmeden 1 yıl önce yemek yapmayı öğrenmeye başlasa evlendiğinde gayet güzel yemekler yapar.. Anlıyor musun?
Denize düştükten sonra yüzme öğrenilmez.. Birazcık SORUMLULUK duygunuz olsa zaten bu tür şeyleri zamanında örenirdiniz.. Ama gezip tozup vaktinizi SERSERİLİK yaparak harcamak daha çok işinize geliyor.. Nasıl olsa kız olarak doğmuşsunuz ya o yeter..
Nasıl olsa "fındık kadar olsun yeter" diyen bir "şey budalası" bulup evlenerek istediğinizi yaptırırsınız.. - +1 yıl
Düşünce yapın iğrenç. Bir düzgün konuşmasını öğren kaç yaşına gelmissin😒 ben ne dışarda milletle geziyorum nede serserilik yapıyorum hakkımda genelleme yetisine sahip değilisin dahada cevap verme amca!
+1 yılgönlümden geçen az da olsa bilmesi. benim çok sevdiğim 1-2 yemek var en azından onları yapabilmesi. sevdiğim kadının benim için yemek yapması beni çok mutlu ederdi. bulaşıkları yıkamasına da yardım ederdim. bazen etmezdin bulaşık yıkarken arkadan beline sarılıp öperdim ona köstek olurdum. hayale daldım. :D olay şu ki bilmiyorsa da sorun olmaz yine de evlenirdim.
10 Yorumla
+1 yılSoruda cümle sorunsalı var öncelikle..
Cevaben : eşim çalışıyor hemde bayağı yoğun. Üstüne üstlük yemek yapmayıda bilmiyor. Bense tam tersi annem kadar iyi yaparım. Eşime de öğretiyorum. Bikaç şey kaptı şimdiden :)
Kadın yemek yapıcak illa bilicek diye birşey yok.
Hayat müşterek kaldıki bilinen tüm aşçılar erkek ;)
Bitirecek olursam tatlm eşimi yemek yapamasada seviyorum ❤️10 Yorumla- Diğer konusunda 395 cevap paylaştı.
+1 yılCanım erkekler zaten düzenli seks hayatı ve arkasını toplayacak biri için evleniyor yemek ev işleri vesaire olmazsa olmazları
12 Yorumla- +1 yıl
Oyle erkek aklı olmaz olsun
- +1 yıl
Malesef tüm Türk erkekleri bu düşünceye sahip
+1 yıl6 yillik bir iliskiden sonra 1 yildir da evliyim, esim temizlik yapmaktan nefret ediyor ve daginik. Ben ise duzenli, titiz ve hijyene onem veren bir adamim. Yine de hicbir seyi sorun etmiyorum. Kirli camasir sepetinin dolup tasmasi, evde tozlarin ucusmasi ve bikac gundur bekleyen bulasiklar umrumda degil cunku sevdigim kisi yanimda. O yokken ben yapiyorum hepsini. Yemek de yapiyorum sknti degil kadin yapar diye kurallarim yok benim
00 Yorumla- Diğer konusunda 8,6b cevap paylaştı.
+1 yılYoo birlikte ogreniriz hatta kizimla ben annemize yemek yapariz ☺ Tabi yapabilirsek 😒
34 Yorumla- +1 yıl
Çok şirinnn be😊☺🙈
- +1 yıl
Ama igrenc olursa 😂
- +1 yıl
Olsunn😊
- +1 yıl
☺☺☺
+1 yılKadın, herhangi bir küçük ev aleti, bir beyaz eşya ya da hizmetçi değildir.
Evlenirsem, hayatı paylaşmak için evlenirim.
Kadınıma her konuda yardım eder, destek olurum.10 Yorumla
+1 yılev işi cokta onemlı degıl ıkı kısının ısı cok olmaz zaten ama yemek bılmelı ... ben hergece aynı yemegı yemek ya da sureklı dısardan soleyelım askım dıyen bırıyle evlenmem... ınsana sorarlar annen sana hıcmı bısey ogretmedı dıye ben bu erkek halımle 30 a yakın yemek bılıyorum hıc kusura bakmasınlar kız dedıgın yemek ogrenecek
00 Yorumlaşu an çoğu kız bu kavramlara uzak çünkü pek vakitleri olmuyor buna zaman ayıracak. Ama pek önemi yok aç kala kala öğreniriz beraber 😂
12 Yorumla- +1 yıl
Guzel duşunce👏
Diğer konusunda 447 cevap paylaştı. Şöylede bir durum var Türk kızları genelde yemek yapmakta iyidir ama şu çağda bu sayı azalıyor empati kurmak lazım onlar sevdiği insanın ona güzel yemekler yapmasını bekler şahsen ben yaparım bu beni çok mutlu eder
01 Yorumla- +1 yıl
Bende yaparım hatta sevdiği yemeği bilmiyorsa öğrenirim iyi yapmaya çalışırım fakat bizim oğlanlar eşini yemek iş makinası olarak gormeleri sinir bozucu
+1 yılne alakası var ben güveneyim de başka bir şey istemiyorum... yemek dışarda yeriz her gün kadın gelir temizler güven olsun sevgi olsun yeter...
10 YorumlaDiğer konusunda 4b cevap paylaştı. yapmasına gerek yok ben genellikle dışarıda yiyorum zaten ama öğrenmesini de isterim tabi
10 YorumlaOnlar eş değil temizlik ve yemek görevini üstlenecek görevli arıyor bence.
20 YorumlaDiğer konusunda 907 cevap paylaştı. Evet öyle olanlar kendilerine hizmetçi tutsunlar o zamannn başkada birşey demiyorum 🙈🙈
10 Yorumla
+1 yılNisanlim pek yemek yapamam bunu biliyor ama takmiyor sıkıntı degil yani evlilige ama ev isi biliyorum
11 Yorumla- 1 yıl
ACABA EV İŞİNE ELİN YAKIŞIYORMU BAKALIMMM KIYAFET ÜTÜLEME , KIYAFET ASMA, KIYAFETLERİ MAKİNADA HANGİ PROGRAMDA VE HANGI DETERJANLA YIKIYORSUN LEKERIM ÇIKIYORMU PIRIL PIRIL CAPCANLI RENKLER KAR BEYAZI GİBİ BEYAZ ÇAMAŞIRLARIN OLUYOR MU SÖKÜK DİKEBİLİ YORMUSUN BUNLARDA İYİ MİSİN ELİN. YAKIŞIYOR MU
GERÇEKTENDEE KAYINVALIDENİN EVİNDE YAPSAN MESELA BELKİ SENİN YAPTIKLARINI BEGENMICEK BELKİDE KENDİ DÜZENİNE GÖRE YAPTIRCAK ÖYLE SERME BÖYLE. SER ÖYLE YIKAMA DİCEK SANA ACABA TEMİZLİKTENDE ANLAYABILIYOR MUSUN MUAMMA BİR DURUM GERÇEKTEN KENDİNE ÖZGÜVENİN OLABİLİR AMA BELKIDE BEGENMEYENLER OLCAKTI EŞİNİN TARAFINDA O ZAMAN NE YAPARDIN
+1 yıltek kadına yüklenmez ki bu işler benim eski eşim çamaşırları yıkar asardı yemek yapardı cam bile silerdi hayat müşterek :D
14 Yorumla- +1 yıl
Böyle adam kaçırılırmı... :)
- +1 yıl
bu mezihetler tek başına yetmiyor işte :) @birucanbirdekacan
- +1 yıl
Sen böyle yazınca takılayım dedim, eski kocanda karadenizlimiydi, genelde bu yörede karısına yardımcı olan erkek çok azdır.
- +1 yıl
@birucanbirdekacan yok hayır izmirliydi
Diğer konusunda 10,3b cevap paylaştı. Hayırdır hizmetçi falan mı arıyor bu erkekler?
Yemek yapıp yapmaması umurumda olmaz.20 Yorumla
+1 yılÇok ince işler bunlar.
İyi niyetli ve anlayışlı biriyse neden olmasın.
Hayat paylaşmaktır.
İşi, sevgiyi, acıyı.
Çok zengin olan için zaten bunlar sorun değil.
Sizin soruyu yönelttiğiniz kitleye bağlı bir soru gibi.
Yazsam roman olur.10 YorumlaDiğer konusunda 10,5b cevap paylaştı. Evlilik tabikide bu ikisinden ibaret değildir fakat eşini çocuğunu doyurma güdüsü olmamış ve bu konuda hiçbirşeye el atmamış bir insana da pek sıcak bakmam.
04 Yorumla- +1 yıl
Hayatı boyunca bilmeyecek demedim ki fakat bizim ulkedeki erkekler kendilerine eş çi alıyor yoksa yemek ev işi yapmayı bile kole mi alıyor belli değil ki açıkçası bir kadını yemek ve eb işi yapıp yapmasına göre alıyorsa o kadına değer vereceğini hiç sanmıyorum olay bu
- +1 yıl
Benim boyle duşunmeme vesile olan sensin bir kadına yemek ve iş yapmasını bilmiyor die almam diyen birine kole alıyor die duşunurum açıkçası ama oburkulerimde ciddiyim boyle bir erkek eşine değer veteceğimi sanmıyorum
Yemek yapmayı bilmiyosa mantıyı kim yapacak bana arkadaş :D bilmesede öğrenecek. ben denedim ama yapamıyorum. Mantı yapabiliyosa bu iş olur :D
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNe alakası var herşey zamanla karşılıklı öğrenilir.. O andavllar herkesi anası sanıyor
12 Yorumla- +1 yıl
Hayır anasını geçtim bir kadına yemek ve ev işi yapması gerek yoksa almam mantığı nedir bir kere kadına değer vermiyor ki bencede andavallar
Cevap sahibi+1 yılAlmam ne yahu? Almasın zorla veren yok zaten..
Tanıdığım en pratik yemek yapan kız @Herhangibiriişte :P o benimle evlenmek isterse ileride dünyanın en şanslısı ben olurum çünküüü :P o çok pratik ve becerikli yemekler yapabiliyor :P
12 Yorumla- +1 yıl
Ahh evlenecek olursam haberleselim o halde bayım senin kadar güzel yemek yapan birini kaçıramammm 😛
+1 yılEvlenirim annem öğretir ama onunda birşeyleri öğrenmesi lazım
10 Yorumlaev işi ve yemek gibi basit işleri yapamayan gitsin intihar etsin. ben bile şu halimle 10 numara yemek, iş yapıyorum :D
00 YorumlaDiğer konusunda 3,9b cevap paylaştı. Mesele bilmemesi değil öğrenmemesi olurdu.
Aç kalan erkek yol verir er geç.00 Yorumla
+1 yılOgrenmesi gerekiyor hazir seven insanlari hic sevmem
00 YorumlaBeraber öğreniriz yaa :) eglenceli mutfak vakitleri gecirirz :) yemekle pek aram yok zaten o olsun da yanımda.
00 Yorumla
+1 yıle zaten ben temizlikçiye 1400 maaş balamışım +ssk yapsın 2 katını vereyım ona ama 4 luk yapacak :D
02 Yorumla- +1 yıl
Sen evlenme o kıza yazık ciddiym
- +1 yıl
umurumda değilki evlılık :D ahahaha olduğu kadar olmadığı kader :D
+1 yılYemek Neyse de Temizlik Sonradan Öğrenilmez Dolayısıyla...
11 Yorumla- +1 yıl
Nie oğrenilmesin?
+1 yılev işi ve yemek için biriyle evleniyosanız gerek yok. kendinize bir hizmetçi tutun.
10 Yorumla
+1 yılvalla evlenirsem ev işinde filan yardım ederim eşime.
10 YorumlaDiğer konusunda 448 cevap paylaştı. sen çalışamayan parası olmayan sana bakamayan bir erkekle evlenir miydin?
01 Yorumla- +1 yıl
Ne alaka gunumuzde kadınlarda çalışıyor zaten
Evlenirim seviyosan evlenirsin yemek icinmi evleniyon
10 Yorumla
+1 yılBen yapamam diyorsa evlenmezdim erkek olsam. .
bilmiyorum ama ogretirim diyorsa olur :)00 YorumlaDiğer konusunda 5,1b cevap paylaştı. Gitsin öğrensin 2 yıl garnitürlü makarna yemekten gına gelmişti bana
10 YorumlaBende bilmiyorum sıkıntı yok çöp evde birbirimizi yeriz 😊
00 YorumlaValal bilmiyor ama alıyorum yaza akdar ne öğrenirse artık yoksa makarna yicez hergün :D
00 Yorumla
+1 yılYemek yapmayı ben bile biliyorum kız nasıl bilemez ya?
02 Yorumla- +1 yıl
İlgisi yoksa bilemeyebilir
- +1 yıl
Ne demek ilgisi yok! Bu kız yemek yemiyor mu? Bence tembellikten başka bişe değil.
+1 yılsıkıntı yok ayarlarız bişiler demin tavuklu nohut pişirdim yanınada bir pilav
ister ye ister yanında yat00 YorumlaDiğer konusunda 477 cevap paylaştı. biz ne evlerde yaşadık öğrenciyken ne evler gördük ... seversem evlenirim
00 Yorumlaöğrenmek istiyorsa sorun yok ilk başlarda pizza yerim ama pis ev olmaz kısa zamanda çözmesii lazım
00 Yorumla
+1 yılben biliyorum zaten güzel yemek yaparım eşimede öğretirim arada tezgah fantazisi falan 😂😂
00 Yorumladeğil tabiki ama aç kalmakta olmaz değil mi en azından bir makarna yapsın bari
00 Yorumlanişanlanana kadar isterse yumurta kıramasın ondan sonra eğer yemek temizlik öğrenmediyse ailemden yediğim tepkiler çok fena olur
00 Yorumla- Diğer konusunda 58b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmem. Yemek yapamıyorsa neden evleneyim. Kendim de yapabiliyorum herşeyi?
00 Yorumla
+1 yılTamam l*n lanet gitsin yemegide temizliğide ben yapicam
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılaçıkçası önemli kriterlerden biri, hayat boyu makarnaya mahkum olmaktansa doğru seçim yapmak lazım annenizden bişeyler öğrenin azcık öyle resim paylaşmayla olmuyor herşey
00 Yorumla
+1 yılbenim eşim bilmesede olur ben yaparım gerçi bilsede yine yapacagım :) ev işleri bende :)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılValla ben yemek ve temizlik yapmasını biliyorum fakat uygulamıyorum..
Bilmesini isterim açıkçası..00 Yorumla
+1 yılYemek yapmayı bilmiyorum desene evde kaldım. S
11 Yorumla- +1 yıl
Kime göre canım seven alır oğretir beraber oğrenirsiniz yaparsınız ki 😊
Diğer konusunda 7,6b cevap paylaştı. Yemek yapmayı öğrenmek cok da zor değil
10 YorumlaKriterlerim arasında yemek yapmayı bilmesi yok 😊
10 Yorumlaevlenmek mantıklı olmaz ömür boyu çekilmez ne işe yarıcak baska :)
00 YorumlaBu devirde yemek yapamayan bir erkekle bn evlenmem
00 Yorumla
+1 yılbirlikte öğreniriz sorun olmaz :)
10 Yorumla- Diğer konusunda 20,5b cevap paylaştı.
+1 yılYapmayı istemesi, uğraşması yeterli. Zamanla olur.
10 Yorumla Diğer konusunda 11,7b cevap paylaştı. Bilmemek sorun olmaz öğrenmemek sorun olur.
00 YorumlaProblem değil bence bunlar.
10 Yorumlasaçma , evlendiği zaman öğrenebilir
10 Yorumla- Devamını Gör (31)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler