Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. ani açık konuşayım dobra modundayım bugün:D çalışan ve çalışmayan kız için değişir tabi ama biz geneli düşünelim çalışan bayanlar için.
yemek: illaki yapması gerekir yapmazsa kocasını dısarda yemeğe yönlendirmiş olur. bu doğru değil. evde karısı varken adamlarda yapmaz yani. 1 2 yapar. basit yemekler yapar. ömür böyle geçmez. dısardan söylersende ev arkadası havası olur evlilikte bu iş bana hanımlar kızacak ama kıza aittir. kız yonlendirir planlar. erkek malzemeleri alır yardım eder. beraber yerler. erkek yan unsur yani. cogu kişi bu şekilde. ha kimi kız tabi feminist fikirlere sahip. sorun olur o zaman. şu anda denge bu sekilde oluyor ciftler arasında.
ev işi: yapmak elzem. yapmadan o ev bekar evi olur. ya kadın tutcan o da aile bütcesine zarar. ben kız olsam evime kadın da getirmezdim erkektir gozu kayar vs diye klasık korkunun yanı sıra o evin kadını bensem benden baska girsin istemezdim eve. dağıtıcak düzenimi temizlerken. herseylerimi görücek vs. aman caldımı diye takip etcen arada. ayrıca evler büyük de değil. cok bi zor da değil bence ev işi. yapılır. yine denge su sekilde toplumsal olarak kız düşünür harekete gecer planlar yapar. erkek güc isteyen seyleri kadının yönlendirmesiyle yapar. bi gün bu işe ayırırlar hafta. ya da bi kac saat.
insanlar farklı düşünebilir ama toplumda dolar kuru gibi bi denge var su anda denge bu. geneli icin diyim insanların. soruna cevaben yemek yapmayan kadından eş olur mu olur yani. ama bi sogukluk olur. o yemeği yapacanki bu evlilk pistinde raks edicen kocana. meziyetlerini sergilicen. şov yapcan. ayrıca kocaya yapılan kıyak ise bu iş bence değil de yine bana faydası yok. bu ticaretin karı yine kadına gelicek. erkek mutlu olur. mutlu erkek de evliliğe motive olur.
ev işi icinde : evet olur ama kadın cagırırsın. para oraya gider ve yine iyi para veriliyor temizliğe. yazık bence eli kolu tutan insanlar yapar yani. velhasıl bunları biz niye tartısır olduk ki niye bu iş mevzu. ben kız değilim ama olsaydım kocamla evlenince evin işini yapardım yani ne olcak. ev benim evim. adamda ucundan tutar birlikte hızlıdan yaparız. bana destek olur. yemekde yaparım. beslerim adamı saglıklı temiz yiyeceklerle. guclu kuvvetli olsun saglıklı olsun. bu bana fayda. hem sekste alırım ödülünü:D arada dısarda da yeriz. sipariş de ederiz yani bence bu iş böyle. erkeği de kullanmanın yollarını alırdım. misal bi arkadasım karısını avm ye götür getir yapıyor. oysa kendi kullanabilir kadın ya da otobüs var. bu da kız olmanın artısı. sadece bi ornek.
11 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılKadın çalışmıyorsa ev işlerini kadın yapmak zorunda. Erkek bütün gün dışarıda çalışıp yorulurken, kadınlar evde kafalarına göre takılıyor. Kadınların yediği önünde, yemediği ardında; bir elleri yağda, bir elleri balda yaşıyorlar. Kira, ev alma, fatura, kişisel ihtiyaç, ev ihtiyacı, yeme içme, giyim hepsi kocaları tarafından karşılanıyor. Ev işleri de zaten vakit almayan basit işler. Bu yüzden kadınlar çok rahat yaşadıkları için kocalarından iş isteme hakları yok. Erkeklerin masa başında çalışması, kadınların evde yaptığı ev işlerinden daha zor; tam zamanlı ve yıpratıcı. Yabancılarla uğraşmak, put gibi oturmak zorunda olmak, devamlı bir şeye odaklanıp beyni yıpratmak hiç kolay değil. Ama bu dediklerim ev kadınları, yani ev inekleri için geçerli. Eğer kadın çalışıyorsa, ev hanımı gibi çalışmadığı hâlde çalışıyormuş gibi görünen bir kadın değilse, o zaman evde kocasıyla iş bölümü yapması gerekir. Adil olan bu.
Ev kadınlığı dünyanın en rahat ve en kolay şeyi ama bu rahatlık onları arsızlaştırıyor. Yatmalarının, kendilerine bolca vakit ayırmanın karşılığında; kendileri, kendi evleri ve aileleri için yaptıkları çeyrek zamanlı bile olmayan basit işler için para dileniyorlar. Kocaları zaten her ihtiyaçlarını karşılıyor ve para almalarını gerektirecek bir şey yok. Para dilenmek yetmiyor, bir de yardım dileniyorlar. Ben de buna yuh diyorum.12 Yorumla- 1 yıl
Ne diyeceğimi bilemedim nutkum tutuldu. Helal olsun valla bir kızın bunları görebilmesi beni şaşırttı. Helal olsun 👏👏👏
- 1 yıl
Çok teşekkür ederim
- Aile & Toplum konusunda 764 cevap paylaştı.
1 yılYemek yapmak ev işi yapmak çocuğa bakmak toplumun kadına yüklediği bir şey
İslam'a göre
Kadın erkeği haramlardan koruyacak ve iffetli olacak diyelim ki çocuk doğurdu
Kadın yemek yapmak zorunda değil erkek kadına imkanı dogrultusunda aşçı tutmak zorunda
Kadın o çocuğa süt vermek zorunda değil erkek süt anne bulmak zorunda
Kadın temizlkk yapmak zorunda değil erkek kadına temizlikçi tutmak zorunda
Erkek kadının yemesi için yemeği giymesi gerektiği için kıyafeti kendi ne giyip yiyorsa kadına da almak zorunda
İslam kadına o kadar değer vermiş ki anlatamam keşke İslam gelse de bu prenses erkek devri bitse
Ayrıca kadın annemi görmek istiyorum dese erkek götürmek zorunda
Ayrıca kadın ben senin anana bakmak zorunda değilim dese erkek annesine bakmak zorunda kadına baktirtmak zorunda değil
Diyelim ki kadın çalışıyor erkek kadının parasını alamaz kadının parası kadının erkeğin parası da kadının
Diyelim ki kadingezmek istiyor erkek kadını gezdirmek zorunda yani şu zamanlarda iki üç şey vardı erkeğin yapacağını saolsun kizlarimiz hayat müşterek diyerek kadının haklarını aldı
Ayrıca erkek kafasına göre üç dört kadın getiremezde eşinin izni olmadan yapamaz gizli mi yaptı zinadır zinanın hükmü de İslam'da bellidir
211 Yorumla- 1 yıl
Anne ve baba konusunda eş izin vermek zorunda cahil olmayin
- 1 yıl
- 1 yıl
Çok yanlış şeyler yazmışsın. Asla erkek aşçı ve temizlikçi tutmak zorunda değil. Erkek kendi yeyip içtiğini yedirip içirmek ve kendi giydiğini giydirmek zorunda değil. Eskiyene kadar iki yazlık iki kışlık elbiseden fazlasını vermek zorunda değil. İslam kadından çok erkeğe değer verir. İslam'da erkeklerin ev geçindirmek zorunda olması, çalışıp para kazanması bir üstünlüktür. Bu Nisa 34'te yazıyor. Kadın değil erkek ev geçindirmeye layık görülmüş. Senin kadına üstünlük sandığın şeyler erkeğe verilen üstünlükler aslında. Kadın eski ailesine haftada birden fazla gidemez, haram. Kadın erkeğin parasını asla alamaz. Eğer ondan habersiz ve izinsiz alırsa Allah katında hırsız olur, şer'an elinin kesilmesi gerekir ve öldüğünde cehenneme gider. Kocasından para almak zorunda değil ve istediğinde de kocası vermek zorunda değil, sadece temel nafakasını temin etmek zorunda, başka bir zorunluluğu yok. Kadın gezmek istediğinde erkek gezdirmek zorunda değil. Erkeğin yapmak zorunda olduğu üç şey vardır, onlar da şunlar: Yeme içmesini sağlamak, kalacağı yeri sağlamak, giyimini sağlamak. Diğer her şey lükstür. Bu 3 şeyden daha fazla ve başka bir sorumluluğu yok erkeğin karısına karşı ama kadının çok fazla sorumluluğu var. Erkek izin vermezse kadın aynı binada oturduğu babasına bile, hatta babasının cenazesine bile gidemez. Eve kocasından izinsiz kimseyi alamaz, kocasından izinsiz asla dışarı çıkamaz, evden kocasından izinsiz bir pirinç tanesi bile veremez, kocasına ismiyle hitap edemez, daha neler neler... Erkek karısının dışarı çıkmasına bile müdahale etme hakkına sahipken kadın kocasının üç kadınla evlenmesine bile karışamaz.
- 1 yıl
@Savas_Melegi dedi pembeli erkek
- 1 yıl
Bunları ben değil, Allah diyor. Ayet hadis oku biraz, sen hayal dünyasında yaşıyorsun. Erkek değilim. Cahille sohbeti kestim, bb.
- 1 yıl
@Savas_Melegi göster kanıtla ayet hadisi
- 1 yıl
Nisa 34 buhari Tirmizide ve alimlerin kitaplarında ruhul furkanda yazıyor ama senin dediklerin hiçbirini yerde yazmıyor bol kepçeden sallamışsın
1 yılGayet saygılı bir şekilde açıklamışsın evet çalışan kadınlara destek şart tabi ev hanımı olanlar da ev işlerini yapabilir eşinden yardım beklemeden sonuçta evde olan kadın çalışan erkek elbette ama unutmayalım ev ortaksa sorumluluk da ortaktır kadın-erkek görev değil denge meselesi diye düşünüyorum
16 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle doğru belirttin güzel ifade etmişsin ev hanımlarına duyurulur😂
- 1 yıl
Ben teşekkür ederim iyi geceler 🌸
- 1 yıl
Eig için teşekkür ederim 🌸
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
1 yılToplumun gözünde zaten kadın erkek açısından adil herhangi bir durum yok. Erkek değil mi yapar denilen, şiddetin her tonu her rengi oluyor. Aldatsa bile sesini çıkarmayan bir toplumdan bahsediyoruz. O yüzden topluma değil, dine göre yorum yapıcam.
Dinen kadının -işi olsun olmasın- evdeki hiçbir işi yapması gerekmiyor. Ama yerden kaldırdığı bir çorap bile ona sevap kazandırıyor. Yani ev işi, yemek, ev düzeni vs kadının insiyatifinde. Erkekler de yapmadı diye beynini yesin, bağırsın hatta dövsün. Ne güzel (!) Ama tek yaptığı bağırmak olsun, bir kez işin ucundan tutmasın.
Her şeyden önce severek evlenen iki insan birbirini rakip olarak görmez ve sevgiyle bakar. Yardım etmekten, sofra ya da yemek hazırlamaktan erinmez. Ama gelip de daha başında siz bunları yapacaksın görevin derseniz yapası olan da yapmaz baştan söyliyim.
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
1 yılEv temizliğini genelde eşim yapar ben elimden geldiğince destek olurum.
Yemekler bende. Çamaşır bulaşık (yıkama asma kurutma, makineye yerleştirme ve toplama) bende
Sofra kurma kaldırma günlük alışveriş çocuklarımda
13 Yorumla- 1 yıl
Teşekkürler 😄
Gizli Üye(30-35)1 yılkadın da çalışıyorsa normal bence yapmaması. aynı konumda oluyorsunuz sonuçta. zaman kalmaz falan. ama evde oturup evi temizlemiyorsa veya yemek yapmıyorsa sıkıntı. hayatın yükünü karı koca paylaşmak gerek. bi taraf çalışsın bi taraf yatsın olamaz.
10 Yorumla
1 yılEğer hem kadın hem erkek çalışıyorsa ikiside yorgun oluyorlar iş paylaşımlı olması gerekiyor kadın çalışmıyorsa yapmalı
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
s 1 yılOnu bunu bilmem de asıl ev isi ve yemek yapmayan erkekten eş olmaz
21 Yorumla- 1 yıl
Kadın ne yapacak peki bu durumda
Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Yani bir zahmet iki taraf da bir işin ucundan tutsun. Sürekli yan gelip yatmak olmaz.
11 Yorumla
1 yılO sorumluluğun bilincinde bir kadınla evlen jdjsjdj
12 Yorumla- 1 yıl
Hdhdjdndnnfskx
Gizli Üye(25-29)1 yılErkeklerde temizlik ve ev işi yapabilir kadınlarda erkekler gibi çalışabilir sen ne anlatıyorsun lan kaybol
12 Yorumla
Cevap sahibi1 yılAhahhs
Gizli Üye(30-35)1 yılhep erkeklere mi yükleniyoruz :D abi vajina rengimize kadar şu olsun diye karışıyorsunuz pardon da size ne yüklenmesi
19 Yorumla
Cevap sahibi1 yılne kriteri, bi boyunuz uzun olsun diyoruz demediğiniz kalmıyor ki kadınlar sevince ona da takılmıyor zaten. erkek olarak yapacağınız tek şey çalışıp eve ekmek getirmek ama o bile size ağır geliyor
Cevap sahibi1 yılkadın ve erkek rolleri farklı zaten bi zahmet erkek olarak siz bir kadını severken parası için sevmeyin :D kadının kendisi, doğacak çocukları için maddiyatı düşünmesinde yanlış olan ne? ben diyorum ki saçımızdan tırnağımıza kadar hatta @m rengimize kadar yorum yapıyorsunuz sizin ağzınızda paradan başka bir şey yok. çalışın kazanın ağlayacağınıza. ha merak etmeyin biz onu da yapıyoruz para da kazanıyoruz artık prensesler siz yorulmayın incinmeyin :D
Cevap sahibi1 yılsen de para avcılarından uzak dur o zaman, kezolarla takılıp sonra zırlıyorsunuz kadınlar şöyle kadınlar böyle diye
Gizli Üye(36-45)1 yılNeden kadın yapmak zorunda bunları? Ev işi yemek yapmayan adamdan koca olur mu?
115 Yorumla
Cevap sahibi1 yılYoo canım ister çalışırım ister çalışmam. Erkeğin çalışmayanindan zaten olmaz ama ben tüm bu işlerin yükünü almak zorunda değilim😉
Cevap sahibi1 yılNe yaparsa yapsın adam çözsün konuyu? Ben iş yemek yapamam ama benden alâ da kadın bulunmaz😉
Cevap sahibi1 yılBen dedim sanki kimseye🤣
Cevap sahibi1 yıl
Cevap sahibi1 yılYapacak bir şey yok artık🤣 ev işi yazınca demekki öyle oluyor
Cevap sahibi1 yılUğraşamam kalsın 😅oysa konu aşk ilişkileri olmalı
Cevap sahibi1 yılSeni korkak🤣gelmen için değildi zaten, sadece misilleme
Gizli Üye(25-29)1 yılSevgili Ardacım, kadınları hiçbir memnun edemeyeceğini bir gün sen de anlarsın.
15 Yorumla
Cevap sahibi1 yılDostum ben nikaha ramak kala dönmüş bir adamım. Anla artık
Cevap sahibi1 yılSana bir abi tavsiyesi, hiçbir kadına kendini ezdirme.
beni tarif etmissin. olur niye olmasın? evine hizmetçi almıyorsun ya. yemek yapmayi, yer silmeyi bilmyioruz diye evlenilmicek mi 😢
13 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılOlmaz, böyle kadınlar dan ne eş olur ne de çocuğa ana
10 Yorumla
1 yılKadın çalışmıyorsa ev işleriyle ilgilenmeli. Ama eğer çalışıyorsa ev işleri ortak olmalı
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılKanka bilmiyorum ama benden olur bence ya fjjdjd
12 Yorumla- 1 yıl
Dimi fkfjfj
Kadın erkek farketmez kim çalışmıyorsa o yapsın
11 Yorumla
1 yılYapsın bir zahmet pasaklı olmasın
11 Yorumla
1 yılOlur. öyle bi vaad veya görev tanımı yok
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 11b cevap paylaştı.
1 yılÇalışmayıp yapmıyorsa olmaz
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı.
1 yılErkekten olursa kadından da olur asdfghjk
10 Yorumla Kendi işini görebilmeli hem kadın hem erkek
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Olmaz bence 😅
23 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 414 cevap paylaştı.
6 ayPislik
18 Yorumla- 6 ay
Kgkhlh sen git herkese helal olsun de kgjg
- 6 ay
Pisliiiiiilkkkk
- 6 ay
Yok sana hak mak
Aile & Toplum konusunda 617 cevap paylaştı. Olur. Öğrenir.
13 YorumlaKesinlikle olmaz
10 Yorumla
1 yılHayir
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 727 cevap paylaştı.
1 yılOlur be niye olmasın
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 426 cevap paylaştı.
1 yılHayır olmaz.
10 Yorumla
1 yılNiye kadın aşçi mi ya kendin yap
01 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem