Yaşım 18 6 ay sonra 19 olacağım, 12 sonra gidebilirim ama askerli̇k zor geli̇yor.
Cevabın nedir?
Tabi ki zor kolay olsaydı Askerlik olurmuydu adı. Kendini fazla kasma ve insanlara fazla güven me. Kimsenin kalbini kırmamaya çalış.
Eğer sınıfın geri hizmet olursa ( acemilikten sonra) ve de güzel bir yere düşersen sorun yok aslında. Evet bir zaman sana fazla ağır gelecek hele ki ilk 4 ay sonrasında merak etme zevk almasını öğrenecksin istesen de istemesen de.
Sana sunu söyleyebilirim sayılı gün geçiyor gidiyor yeter ki sabırlı ol.
Kendine iyi bak ve gereksiz risk alıp ucuz kahramanlık yapma.
Ayrıca senin " eywaallah teröre söyle vatan hesapı ben öderim " dediğini ben Şırnak'ta 12 ay ödedim. Konuşurken düşünerek konuş, bu görev ve ödev sadece sana özgü değil.
Vatanı korumak hepimizin ilk mecburiyeti.01 Yorumla- +1 yıl
ölümse ölüm vatana feda olsun ne zoru abi ben bu zoru kolay benim için
Hayır zor değil,-28 dereceyi görürsün gece 3'ten sonra ve kirpiklerine buz atmaya başlar. Bot içinde parmaklarını hissetmez hale gelirsin.20 mt önün sislerle kaplıdır kurşunun nereden geleceğini bilemezsin. Ay çıkmadığı gece aydınlatmalar yetersiz kaldığında elin tetikte beklersin. Bazen yat komutu ile sürünmeye başlar, kolların dirseklerin ve dizlerin parçalanıp kamuflajın kan lekesine bulanana kadar sürünürsün. Su olmadığı günler olur, bırak tıraş olmayı içecek su bulamazsın belki de...
Tüfek eline yapışır soğuktan, sıcaktan kulak derilerin yanıp dökülmeye başlar...
İşte bu kadar kolaydır askerlik.35 Yorumla- +1 yıl
ne moral verdin be :D :D
- +1 yıl
@AltınYaprakS :D gercekler...
- +1 yıl
kardeş ister kıyamet kopsa bile ben ölüme 1. giderim yeterki bu milet gözümde ölmesin
- +1 yıl
saol
+1 yılHeyyy zor mu gelioo
Duymamis olimm
Yaa bn bnide askere alsinlar die 2 gun kışla kapisinda agladiimmm bilio musun
Ama almadilarr bnde gittim onlara enerji yapacak yiyecek bisiler almistim
Bu yıl kppseseye girecem kabul ederlerse
Polis olacam ingilizceden vazgectim
Neseee bak git sagsalim geri gel tm mi?
NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE !05 Yorumla- +1 yıl
helal olsun dostum bu vatan bizim ama polis paradan ya iyi deyil
- +1 yıl
Tsk edrm
Şu ruslarii varya gebertesim geliooo
Aisshh 😡😠 - +1 yıl
yo bu işler sana değil bana göre şehit ölmek en iyi kabrimi kaz gelecem oraya
- +1 yıl
Savas cikarsa bnde giderimmm bnaneee
- +1 yıl
seni f16 uçağına koyalım o zaman
Her yasını almıs bireyin mutlaka yerine getirmesi gerekir ve simdi tatil gidip gelmek gibi birsey ileri zamana bırakırsan dahada güc olur derim...
01 Yorumla- +1 yıl
aynen
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
17Cevap
+1 yılkardeşim herkes birşey söyler kafan allak bullak olur bazı şeylerin nasıl olduğunu öğrenmek için yaşanması gerek zor zamanlarda var güzel anılarıda askerlik bambaşka... insan hem ruhen olgunlaşıyo hem sorumluluğun ne demek olduğunu anlıyor hem kardeşten öte arkadaşlıklar kuruyor... şimdiden hayırlı teskereler diliyorum ALLAH yardımcın olsun...
011 Yorumla- +1 yıl
abi kan alacaklarmı
- +1 yıl
Acemi birliğine katılırken iğne yapıyorlar kolundan sağlık açısından... onun dışında herhangi birşey yok... iğneden mi korkuyosun?
- +1 yıl
yok abi popuma iğne vurmasınlar korkuyom ben mermidenkorkmuyorum iğnedenmi korkuyacam
- +1 yıl
Popona iğne vurmazlar 😉 askere giderken bazı şeyler var onları almayı unutma boyun cüzdanı yeşil atlet yeşil iç çamaşırı falan ... zaten askeri malzeme satan bir dükkana gitsen sana hazırlar...
- +1 yıl
abi boyun cuzdanı ne
- +1 yıl
Uyurken paranı çalmasınlar diye iple boynuna asacağın bir cüzdan... kesin al bu cüzdanı askerde hırsızlık diğer tabiriyle yer değiştirme çok olur birde küçük asma kilitler al 2-3 tane... bot ve terliklerini kilitlemek için onlarıda çalarlar 😊
- +1 yıl
abi sakın kilotumu çalmasınlar bu ne askerlikmi ne
- +1 yıl
Kardeşim biliyorum şaka gibi ama gerçek bu sen dediklerimi aklında tut sonra o kadar kalabalığın içinde bişey kaybolursa bulamazsın... aslında konu askerde çalınan eşyalar değil ama laf lafı açıyor... sen askeri malzeme satan bir dükkana git ben askere gidicem bana almam gerekenleri hazırla de ordakiler sana bir çanta hazırlar aklıma geldikce bende ilave etmeye çalışacam...
- +1 yıl
abi saolasın abi orda pişman olacağım bişey var mı keşke böyle yapsam öyle yapsam
- +1 yıl
Acemi birliği okul gibidir eğitim çavuşları hariç herkes yeni sayılır ama usta birliğine gidince üst tertiplerine bulaşma tertipçilik varsa ezerler seni usta birliğinde bölüğünde üst tertiplerde hemşerin ya da oturduğun muhite yakın birisiyle arkadaş ol yardımı dokunur bir mesleğin varsa usta birliğine gidince söyle hatta mesleki sertifika belgesi falan varsa fotokopisini götür yanında... komutan postası olabilirsen ya da bölük yazıcısı rahat edersin...
- +1 yıl
abi acemide çokmu cekecem banyo yapma kaç dakika
+1 yılAskerlik artık zor değil. Bak bunu sana askerliğini hakkari komando taburunda yapmış olan bir ağabeyin söylüyor. Artık her yerde çok yüksek korumalı kalekollar var. Operasyona ise şu anda göreve aldıkları uzmanları gönderiyorlar genelde.
01 Yorumla- +1 yıl
yo giderim nasıl olsa ölcez bari şahit ölem
+1 yılben kendi adıma iyi ki yapmışım diyorum. Hem şimdikinden çok daha uzun sürelerde yaptım. Ama askerlikte edindiğim hayat tecrübeleri bugün için bile hayatıma yön veriyor. Bana göre her erkek mutlaka askerlik yapmalı ve bazı şeylerin farkına varmalıdır
01 Yorumla- +1 yıl
aynen
+1 yılOkulunu oku , mühim bir iş değil 20 yaşında askere gitmek
01 Yorumla- +1 yıl
us la gitcem komutanla halay çekecez daha
Gizli Üye(30-35)+1 yılTakma kafana vatanı görev bu kader kısmet başlarsınız ve bitirirsin. başlamak bitirmenin yarısıdır.
01 Yorumla- +1 yıl
şehit ölmek iyi
adamın götünden kan alırlar yigen adam gibi yüregin varsa yaparsın askerligini yigen
12 Yorumla- +1 yıl
korkarım ben
- +1 yıl
almasınlar kan götümden
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 461 cevap paylaştı. Kardesm zor tabi kolayi yok ama yapicaksin aslanlar gibi takma fazla bu arada safak 150 :) :)
05 Yorumla- +1 yıl
şafak 150 ne
- +1 yıl
darısı başıma
- +1 yıl
aynen abi şu an günlerimi leptopa kaçırıyom yarın askerde pişman olacakmıyım
+1 yılen güzel arkadaşlık ortamı en kötü rütbe sistemi...
01 Yorumla- +1 yıl
en sıkıcı nöbet
+1 yılBedelli yapicam herşey parayla
07 Yorumla- +1 yıl
yoğ ya
- +1 yıl
benim için ücretsiz canım feda
- +1 yıl
Cumhurbaşkanin oğlu gitsin bende gidem :D
- +1 yıl
niye biz ona mı bağlıyız yarın bugün rte düşecek nasıl olsa yarında bize sorurlar askerini yaptınmı diye ne diyecez
- +1 yıl
Yapmadım derim umrumda olmaz sana kolay gele
- +1 yıl
saol
- +1 yıl
Sen sağol
+1 yılvatan borcu zor gelmesin yaparım de yap
01 Yorumla- +1 yıl
tamam
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılaskerlik tamamen şans işi...
01 Yorumla- +1 yıl
iyi şağlıklıyım
Bizde askeriz mezar taşım $149
01 Yorumla- +1 yıl
mzarımı kaz gelecem abi
Gideceğin yere bağlı.
01 Yorumla- +1 yıl
hakkari mesela en zor yeri
+1 yılValla bodrumda sahil koruyanda var. Şansına bağlı.
01 Yorumla- +1 yıl
jahcdjasfhaj hey
+1 yılAllah yardımcın olsun
01 Yorumla- +1 yıl
eywallah
düşeeğin yere göre değişir zorluğu çarşı önemli
01 Yorumla- +1 yıl
terörle bir çay içeriz ne yapak ALLAH büyük
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılAllah yardımcın olsun
01 Yorumla- +1 yıl
eywaallah teröre söyle vatan hesapı ben öderim
+1 yılYani elbette zordur
01 Yorumla- +1 yıl
zoru aşacağız
Vicdani retçi ol
04 Yorumla- +1 yıl
ölcem ben şahit ölmesem cehenemi dibine giderim sonra sen niye askere gitmedin diye
- +1 yıl
ya benim kafam gitmeyeceki ben gidecem neyse :) askerde boy önemli mi
Gizli Üye(30-35)+1 yılZor tabi
01 Yorumla- +1 yıl
zoru başaracaz
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği