ben şuanda üniversite sınavına hazırlanıyorum ama hala meslek seçimi konusunda kafam çok karışık okulumuzun rehberlik hocasınında yanına gitmeme rağmen pek yardımcı olmadı kafamda bir dişçilik var birde doktorluk sizce hangisi daha iyi bir meslek tabi doktorluk diyeceksiniz ama ne bileyim bi kafamda artı eksi listesi oluşturuyorum artıları ve eksileri nelerdir bide doktorlukta okutulan dersler nelerdir?
Cevabın nedir?
Sen anladığım kadarıyla rahat etmek için doktor olmak istiyorsun...
Doktorluk rahat bir meslek değil ve para için yapılamaz insan sevgisi gerektirir, sabır gerektirir, gerektiği zaman doğru kararı alabilme yetisi gerektirir... Belki ilk 5 yıl güzel geçer ilk 10 yıl her gün okula gitmek gibi düşün hastane köşeleri ne kadar konforlu değişir, sonuçta hayatının çoğu orada geçecek... Belki ailenin, teyzelerin takdirini kazanırsın ama kafanda saç kalmaz hızlı yaşlanırsın kazandığın parayı harciyacak vaktin olmayacak :/ (Birazda kariyer işi tabi ki)
bunları göze alman lazım hatta hastaların ölümününden seni sorumlu tutacak insanlar seni öldürmek isteyecekler falan yani öyle kalpatışı dizisindeki gibi bir şey değil doktorluk kariyer lazım sen dişçi seç daha rahat daha kolay ;) insanların canı elinde değil, az müşteri ama o doktorluğa kıyasla çok daha fazla kariyer işi yani kariyer yapamiyacaksan bulaşma derim.02 Yorumla
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 19,2b cevap paylaştı. çok fedakarlık ister bence ve insan sevgisi.çok zor bir meslek.
03 Yorumla
Soran+1 yılzaten ya dişçilik ya doktorluk diye düşünüyorum 2sindede aynı şeyler olacak ama ne bileyim hangisinin önü daha açık para yönünden mesela veya rahatlık yönünden
Gizli Üye(30-35)+1 yılben tip okuyorum şu anda bilgi vermek isterdim ama daha bisi anlamadim dersleri soruyosan sikici ya biyoistatistik diye bi ders var bi b*k anlamiyorum bide tibbi biyoloji lanet olasi kotu bi hucre zarini bi ay gorduk birakmayi dusunuyorum ben ama bilmiyorum gene de
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılemin misin :D
Dişçilik oku derim hem devlette hem de özelde kendi muayenehaneni açabiliyorsun okuması da daha rahat
02 Yorumla
Soran+1 yılokuması çok zor diyolar ama
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
8Cevap
doktorluk derken bu mesleğinde dalları var ne bilim çocuk doktoru,Kadın doğum felan sen hangi branşı düşünüyorsun doktorluk alanında onu bilsem :)
02 Yorumla- +1 yıl
Sence hangi branş daha az yorucudur? Hangisi seçmek için daha uygun 😄 Ben de düşünüyorum da
- +1 yıl
@CadolozX__ hiç bir doktor branşı göründüğü kadar kolay değil zaten yorumlarını okudum ve her yorumuna yazıyorum kardeşim derdin paraysa git şirket kur boşuna 6-10 yıl zamanını harcama
+1 yılDoktorluk kendi içinde onlarca branşa ayrılıyor... Sen hangi branşın doktoru olmak istiyorsan ona göre cevap verebilirim...
04 Yorumla- +1 yıl
Sence en rahat edebileceğim hangi branşı olur? Ben de doktorluk istiyorum da
- +1 yıl
@CadolozX__ rahatlık derken?
- +1 yıl
Mesela bir beyin ameliyatı en az 8 saat sürer. Ama bazı ameliyatlar daha az vakit alabiliyor biliyosun ki. Ben cerrah olmak istiyorum ama ne cerrahı onu bilmiyorum. Rahat derken ameliyatları çok da uzun olmayandan bahsediyorum
- +1 yıl
@CadolozX__ öyle kolay operasyon yok ama süre olarak diyorsan en az 1,5 saat
başka bir insanın hayatını en az kendi hayatın kadar önemsemeyeceksen doktor olma, gitme o fakülteye
00 YorumlaÇooğ acayip bir meslek tavsiye edrim ne ararsan var.
00 Yorumla
+1 yılZor ve sabır isteyen bir meslek. Okumayı sevmen lazım. İyice araştır. Kişiliğine uygun, mutlu olacağın bir meslek seçmelisin..
00 Yorumlababam acilde çalışırken hergün birini hastanelik ederdi doktorluk zor şimdi rahat ama
00 Yorumladokturluk deli meslek kuzen 6000 tl alıyor daha pratisyen
02 Yorumla- +1 yıl
Pretisyen hekimken tusu kazanmak için okuyosan dahi para alabiliyo musun? Pretisyen hekim olarak direkt bir yerde işe mi başladı kuzenin?
- +1 yıl
@CadolozX__ ama doktor mesleği göründüğü kadar kolay değil 6-10 yıl üniversite okuyacaksın
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 8,7b cevap paylaştı.
+1 yılPuanını alabiliyosan seç tabiiki.
03 Yorumla
Soran+1 yılişte ona göre bir ders çalışma planı oturtmam lazım
- +1 yıl
Lise 3 müsün? Diş hekimliği,diyetisyenlik,eczacılık falan da düşünebilirsin bence puanı al da sonra seç mesleğini gizlicim.Kararların çok değişebilir.
çok karizmatik bir meslek
02 Yorumla
Soran+1 yılzaten çeken tarafıda o :D
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bence doktorluğu seç
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği