İçli köfte yapacağım arkadaşlar, sizce içli köftenin yanına en iyi ne gider, neler yapmalıyım? İçli köftenin yanında ne olmalı?içli köfte yanında hangi yemek yapılır?
İçli köfteye bayılan biri olarak hemen düşüncelerimi söylemek istiyorum. :)
İçli köftenin yanına ne gider? İçli köftenin yanına ne yapılır?
içli köfte yanına ne gider?
Soğan, kıyma ve daha birçok malzeme ile iç kısmını, bulgurla ise dış kısmını hazırladığımız içli köfte pek çok sofranın da bugün vazgeçilmezi olmuş durumda. Kızartma veya haşlama usulü ile hazırlanmasının yanı sıra yanına başka bir yemek daha yapılması ise içli köftenin lezzetini doruklara çıkarır. İçli köfte hacmi itibari ile şişkin ve lezzetli olduğundan çoğu kişi yanına bir şey yapmaz ancak en azından yanına bir çorba yapılması içli köftenin de lezzetini arttıracaktır. Üstelik içli köfteyi acılı ezme gibi mezelerle de yerseniz sofranızın daha şenleneceği muhtemeldir.
İçli köftenin yanında ne yenir?
içli köfte yanında ne ikram edilir?
Birkaç tane önerim var aslında. Hemen bahsedeyim.
Pirinç ya da bulgur pilavı
Humus
Yeşil salata
Kabak ızgarası
Turşu
Elmalı kereviz salatası
Ayarı tutturulmuş ve güzelce demlenmiş bir pirinç veya bulgur pilavı kesinlikle içli köftenizin yanına harika şekilde uyacaktır. Aynı şekilde içecek olarak ise içli köfte çoğunlukla kebapların yanında verildiğinden ayran tercih edilir ama bu konuda şalgam suyunu da denemenizi tavsiye ediyorum. Ayrıca içli köftenizi baharatlı yaptıysanız yanına bir kase yoğurt yemeniz, içli köftenin hem tadını arttıracak hem de hazmını kolaylaştıracaktır. İçli köfte hazırladıysanız yanına güzelce doğranmış ve içinde domates, tere otu gibi şeylerin olduğu bir salata önermekte fazlasıyla yararınıza olur. :) Ben salata ile birlikte aşırı seviyorum.
İçli köftenin yanına hangi yemek gider?
köftenin yanına meze
İçli köftenin özellikle yakıştığı en iyi yer kebaptan önce meze olarak verilmesidir. Özellikle kebabı beklerken bir parça sıcak içli köfte yemek sizi kebapta nelerin beklediğinin de en güzel habercisidir. Yanında özellikle bir Adana kebap, patlıcanlı kebap ya da lahmacun mükemmel olur.
:D :D Güzel bir salata yapın çorba yapın hiç sen akşam yemeğin de çorba içildiğini duymadın mı :D birde güzel bir çoban salatası boş ver çobanı mis gibi patates salatası yap yanında ov ov birde mercimek çorbası ha ha :D
Corba zaten her aksam olur ondan onu saymadim ben hani normalde yemegin yanina pilav sarma dolma yapilir ama bunun yanina yapamiyon iste onu kastettim🤣🤣🤣
:D Pilav yaparsan çok tıkanırlar içli köftenin yanına güzel bir patates salatası gider yanına birde turşu koyarsın o senin kararın xd hangi turşuyu koyacağın
Karisik tursu yapmistim gecen ay olmustur onu acariz hazir aci biber tursusu da var zaten patates salatasinda cok iyiyimdir sikinti yok mezelere agirlik verip corba kofte yuruyeyim ben en guzeli😊😊😊 tesekkur ederim
Sekerpare cok seviyormus misafirlerin birisi iki tepsi yaparsan birini ben kendi basima yerim dedi onu yaptim😊😊😊 cocuklar da olucak onlara da muzlu mozaik pasta yaptim sabah attim dolaba
Meyve suyu degil de limonata yaptim🙈🙈 evde kendim yapiyorum ben onu mshurdur cocuklar bayiliyor gecen cok sevdiler bes litre bir seferde bitince bu sefer azcik daha fazla yapiyim dedim😊
:D limonata meyve suyu işte :) :D gazsız bir şey olsun da ayran da yapman iyi bir şey ne güzel sağlıklı bir akşam yemeği olacak hem de lezzetli daha ne isteyelim ki :D dur bende geliyorum xd hahahaha
Buyur gel ayran da hazir dolaba attim🙈🙈 ben biraz panik biriyim misafir konusunda annem diyor bu kadar abartma herkes insan ama olmuyor ben rahat edemiyorum illa hersey dusunulmus ve hazir olmak zorunda😊
:D Hazır zaten be takma kafaya sunumu güzel yap :) içli köfteler o büyük tabaklarda olsun felan xd ortada ortada biryerde salata :D çorba için ayrı tabaklar :) xd
Sunum benim icin en onemli kismi zaten hazirlayinca foto cekerim madem🙈🙈🙈 havuc tarator ve mor lahana salatasi yapicam gecen baska bir misafir grubuna yapmistim sehir disindab gelmislerdi bayildilar tursudan daha cok lahana salatam sevilmisti herhalde gorseli cok iyi oldugu icin diye dusunuyorum bakalim ben gidip koftemin icini yapayim bari soganlar bekletilmeyi sevmiyor sanirim🤣🤣🤣
İçecek olarak en iyi şalgamla tüketilir, ayran da tercih edebilirsin.
Yiyecek olarak da eğer haşlanmış şekilde servis edilecekse yanına hiçbir şey yapmaya gerek yok; sarımsaklı yoğurtla servis edilebilir. Yanına da peynirli çıtır bir börek verebilirsin eğer akşam yemeği gibi ağır bir misafir gelmeyecekse. Kızartma olarak servis edeceksen yanında bol limonlu salata ile verebilirsin. Patates kızartabilirsin.
İçli köfte tek başına ana yemektir. Eğer kızartma yapacaksan hazır kızgın yağ da varken patates kızartabilirsin yanında.
Salata ve çorba ile de menüyü tamamlarsın, yeter canım bir de bir ayran yaptın mı ohh😄 Tabii ayran olacaksa çorbanın yoğurtlu olmaması lazım. Önden bir mercimek çorbası iyi gider :)
Dolma, patates kızartması, çiğ köfte, çorba, turşu, yemek olarak lahmacun kebap, ki zaten bu yüzden kebapçıların çoğunun menüsünde vardır, yapanı çok fakat güzel yapanı nadir bulunan yemeklerdendir, benim tercihim bulgur tabakası ince, yağı az, kıyması iyi çekilmiş ve iyi kavrulmuş, malzemesi bol, rengi koyu ve çıtır çıtır olana kadar kızarmış bir içli köfte, fotoğraf ideal görünüyor :)
dayayın bol acılı adanayı şalgamı yüzlerindeki tebessümle kıçlarını tuta tuta çorumun yolunu tutsunlar ne düşünüyon adam adamsa eğer bir soğan bulgur pilavı dünyaya değer; adam adam değilse meğer kaz ciğeri külbastı neye değer
Çorba yap salata yap yeterli bu arada sabah sabah canım çekti ya kahvaltı yapıyorum şu an anneme yapar mısın dedim evlen bahane karın yapsın dedi ben şokkk
Annemin derdi torun gidiyor geliyor torun istiyorum torun deyip duruyor kadın kafayı taktı bana evlen torunum olsun ben bakarım diyor oldu anası da sana verecek diyorum başlıyor saydırmaya sana baktım çocuğuna senden çok bakarım falan filan 😊muhabbet nereye gitti öyle ya 😊😊
Aman niye vermesin yaa verir verir belki ilk aylar kiskanir accuk ama sonra uykusuzluk bilmem ne falan al ana bak toruna der herkesin kafa rahat sende istersin yemekleri gelsin kofteler gitsin sarmalar ohh keyfe bak🤣🤣🤣🤣
ne yapsan yer onlar bacım ben çorumda kaldım ve adanalıyım aslen onlarda çok yemek kültürü yok nohutlu şeyler dışında ne yaaprsan yap içliköfte analıkızlı adanamızın kebabındanda söyle doysunlar şalgam ikram et içecek olarak
En İyi Cevaplar