Merhaba, Ben akşama sulu köfte yaptım. Şimdi kara kara düşünüyorum yanına ne yapacağım diye. Kesin yanına bir şey olacak, eşim kabul etmiyor, ama ne yapsam yakışır bilemiyorum. Yardımcı olur musunuz, sizce sulu köftenin yanına ne gider? sulu köftenin yanına ne yapılır?.
Sulu köfte protein içeriği zengin bir yiyecek olduğu için genellikle yanına tamamlayıcı olarak pilav konulur. Zaten başlı başına doyurucu bir yemek olan sulu köfte sıcak havalarda yapılıyorsa yanına sadece yoğurt konularak da ikram edilebilir.
Sulu köftenin yanına ne gider?
1-) Bulgur Pilavı
Sulu köfte yanına ne gider? Bulgur pilavı...
İçerisinde genellikle patates de olduğu için yaz aylarında bu yemeği pirinç pilavıyla yemek tıkayabilir. Beyaz pirincin daha sağlıklı bir alternatifi olan bulgur pilavı bu noktada imdadınıza koşacaktır. Salça ya da domates sosuyla yapılan bulgur pilavına yarım bulyon ekleyebilirsiniz. Şöyle güzel bir bulgur pilavı tarifi olsa da yapsak diyenler için gelsin Tık
2-) Rus salatası
Sulu köfte yanına ne yapılır? Rus salatası...
Bezelye, havuç, kornişon turşu, patates, süzme yoğurt, mayonez ve az miktar tuzun karışımıyla yapılan bu meze de sulu köftenin yanına çok yakışır.
3-) Erişte
Ekşili köftenin yanına ne gider? Erişte...
Fesleğen kokulu, domates soslu erişte de ekşili köftenin yanına yakışacak tamamlayıcı lezzetlerden biridir. Proteinin yanına gereken karbonhidrat eksiğini erişte dolduracaktır. Burada erişte tarifi arayanlar için de güzel bir öneri olacağını düşünüyorum. Ev yapımı erişte tarifi arıyorum diyenler için gelsin Tık
4-) Fırın sütlaç
Sulu köftenin yanına ne yapılır? Fırın sütlaç...
Eğer menüde çorba varsa ve yeterli miktarda karbonhidrat sağlayacağını düşündüğünüz bir şey yoksa fırın sütlaç harika bir bitirici olacaktır. İçindeki pirinç ve süt ve şeker takviyesiyle müthiş bir tokluk sağlayan fırın sütlaç hafif tadıyla en çok tercih edilen lezzetlerden bir tanesidir. Var mı şöyle güzel bir tarif diyenler için gelsin Tık
Bir köfte hayranı olarak evimde her türlü köfteyi haftada en az iki kere yaptığımı itiraf edeyim. Hele ki sulu köfte bereketli olduğundan daha da çok sık yaparım. Şöyle taze ekmeği o güzelim domates soslu suyuna batırıp tabağın dibini sıyırmak dünyanın en güzel şeylerinden biri olsa gerek :P
Ben patatesle pişirdiğim sulu köfte, içinde karbonhidrat da bulunduğundan bir ana yemek kabul ederim ve bu yüzden yanında genelde sadece garnitür servis ederim. Özellikle bol yeşillikli salata ve yoğurt ya da cacık , hatta biraz turşu, bence hem tamamlayıcı, hem de sağlıklı bir öğün olur.
Sulu köfte en sevdiğim yemeklerden bir tanesi. Özellikle geniş ailelerin tercih edebileceği çok kişiyi doyurabilecek bir yemek. Sulu köfte gibi yemeklerin yanına en çok yakışan alternatif arpa şehriyeli pirinç pilavı. İkinci tercih ise tereyağlı erişte. Ben sulu yemeklerin yanında en çok bu ikiliyi pişiyorum. Sulu yemeklerin yanına mercimekli bulgur pilavı da enfes oluyor ancak sulu köfte ile pek gitmez sanırım. Sulu köfte, pilav ve salata vazgeçilmez bir üçlü :)
Sulu köfteyi de çok severim ama uzun zamandır yemediğimi farkettim. Sulu köftenin yanına öncelikle çorbalarla başlangıç yapabilirsiniz. Mercimek, yoğurt çorbası olabilir. Patates salatası pirinç ya da bulgur pilavı, Turşu çeşitleri, bezelye gibi lezzetler ekleyebilirsiniz afiyet olsun