Üstüme kuma getirse ayrilamayacak mışım ya çok saçma evlenmek istemediğim bir adamla neden evli kalıyım? Ben islamiyetin kadına değer verdiğine inanmıyorum.
Cevabın nedir?
Valla o konuda herkes işine geldiğini söyler yok efendim rızası istenirmiş böyle bir şeye rıza gösteren kadının da aklına şaşarım ben:) aklı yoktur zaten o tip bir kadının ya neyse eğer eşin başka evlilik yapmak isterse ayrılırsın normali budur, İslam kötü bir şey dememiş cahil insanların bulunduğu 4 değil aynı anda 30 kadınla evlenen erkeklerin olduğu zamanda yani insanlığın çığırından çıktığı bir dönemde onları düzene koymak için yazılmış bir kitaptır kanun kitabı gibi düşün çünkü o tip bir topluluğu cennet ve cehennemle ya da bakın şunu yaparsanız günahı budur demeden düzene sokamazsın Allah vardır ama din konusunda tam kesinlik yok bence işte kuma olayını da erkekler kendi cinsel isteklerine göre yönetiyor hatta olan ayetleri değiştiriyorlar kendileri bişeyler uydurup yazıyorlar işte evet o zamanlar kadınlar buna rıza gösteriyormuş ama günümüzde hala rıza gösterenler varsa yazık demekten başka çare yok
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kadina bosanma hakki var ayrica o cok esliliginde sartlari var islam kadinlara deger veriyo da siz islama nekadr deger veriyorsunuz?
511 Yorumla
SoranBosanma hakkini erkekten aliyor.
Hatta cogu zaman yok
Ustume kuma getirebilir rizam olmadan ama?
Soran+1 yılKeske boyle olsa ben arastirmadigim hoca kalmadi
Soran+1 yılMesela cok eslilik nden var hic istemiyorum. hocalar diyorki sorma hakki yok
Soran+1 yılHa peki gizli yapiyirlar o gunah dimi
Soran+1 yılRahatladi. simdi hocalar anlatiyor icim kararmisti tesekkurler
- +1 yıl
Peki kadin esit davranacaksa neden istedigi kadar erkekle evlenemiyor? Where is the adalet?
+1 yılÇok cahilsin. Bilmeden konuşuyorsun. İslam gelmeden kadına miras hakkı bile yoktu, diri diri gömülürlerdi utanmadan kadına değer yok diyorsun.
https://m.youtube.com/watch?v=5GMFX9SMF-8
İslam'da evliyken zina edenin cezası (gerekli şekilde tespit edildiyse) devletin yapacağı uygulamayla ÖLÜMDÜR. Kadın bazı hallerde kadıya yani İslam mahkemesine başvurup boşanmak isteyebilir. Erkeğin direk boşanması ayrı, kadının boşanma davası açması ayrı olaylardır. Baştan sona izle şunu
Bilmeden CAHİLCE yorumlar yapıyorsunuz013 Yorumla
Soran+1 yılNeden erkek direkt bosuyor kadin basvuruyor
Hayir yani neden ustume kuma getirince bosayamiyorum
Onlar araplardi islamiyetten once turkler kadina deger verirdi- +1 yıl
Erkeğin de keyfi boşamaya hakkı yok. Ayrıca kadın nikah esnasında boşanma hakkını kocasını ikna ederse alabilir. Kadına boşama hakkı direk verilmez çünkü siz duygularınızla hareket ediyorsunuz. En ufak seyleri bile kafanıza takıp koca evliliği yıkacak güçtesiniz. Tripleriniz, isyanınız yüksektir. Tüm kadınlarda var bu
Soran+1 yılboşanma hakkını kocasını ikna ederse alabilir.
Abi bu ne ahaha saka gibi ya
Her seyimizle eziliyoruz ya
Adam kuma alsa bosayamiyorum ahaha- +1 yıl
Kadın boşama talebini kocasından izin almadan da mahkemeye sunabilir. Ayrıca evlenmeden önce kuma sözü alabilirsin!!!
Soran+1 yılHadi ya o zaman benden gizlide uapamaz dimi
- +1 yıl
Bak şunu dikkatli oku
www.sorularlaislamiyet.com/.../...asi-sart-mi.html
Gizli nikah her zaman İslamda yasaktır. Gizli nikah geçerli değildir
Soran+1 yılNikah akti yapcam
Yinede kuma alirsa bosuycam olur dimi- +1 yıl
Evlenmeden söz alacaksın. Benim üzerime kuma getirirsen boşanırım senden, söz ver diye. Bunu bilgili bir hocayla yapacaksın o yol gösterir nikah anında. Sana kuma getirmemeye ve boşama hakkına dair söz verecek
- +1 yıl
ayrıca tövbe et, İslamda adalet, kadına değer yok dersen dinden çıkarsın Allah korusun. Çoğu CAHİLCE yargılar bunlar
Soran+1 yılTamam gizlide yapamaz o zaman
- +1 yıl
Kadını diri diri gömen , adet olduğunda evden dışarı atan bir toplumdan Cennet anaların ayakları altındadır diyen bir dine davet eden bir peygamber ümmetiyiz.. cahillere kanma, İslamda her şeyin hikmeti vardır, asla zulüm yoktur
Soran+1 yılCok evlilik zulum ahah
- +1 yıl
İslam çok evliliği getirmedi, mevcut olan sınırsız evliliği dörde indirdi. Asla tavsiye de etmiyor İslam asla. Çünkü tek evlilik bile eşine davranışınla Cennet ya da Cehennemine sebep olurken ikinci evlilik köle olmaktır. Mutlaka adalet gerekir. Bak ayete:
'Haksızlık yapmaktan korkarsanız bir tane alın; yahut da sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır." (Nisa, 4/3)
Hepsiyle aynı oranda ilgilenmek, aynı oranda kalmak, aynı oranda istediklerini yapmak ve saire çok çok zor. En ufak ihmal, adaletsizlik bile cehenneme götürür. Bundan dolayı İslam tavsiye etmiyor
İslamiyette nerede yazıyor eşinizin üzerine kuma getirebilirsiniz erkekler diye Allah aşkına nereden okudun?
15 Yorumla
Soran+1 yılDört kadın?
Soran+1 yılKuranda yaziyor
- +1 yıl
Bilmeden uydurma diyor ya. Buyur oku
www.sorularlaislamiyet.com/.../...asi-sart-mi.html - +1 yıl
@SeyyahAdam arkadasin sordugu soruyu belgelemissin, erkek adaletli davranacaksa istedigi kadar evlenebilir diyor ozetle, peki kadin adaletli olacaksa neden istdigi kadar erkekler evlenemiyor? Islam kadina deger veriyorsa madem.
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
22Cevap
+1 yılBu insanların dini keyfine göre yorumlamasından kaynaklanan bir olay... başka bir anlamı yok... bakın Allah Resul’ünün evlatlığı evlendi ve kadın onu istememişti. Ve ayetle o kadın boşandı... bu şu anlama gelir... kadın sevmiyorsa boşanabilir... ama erkeklerin işine gelmediği için o ayeti kullanmıyor... bekarken başkasını sevdiği halde başkasında gönlü olduğu ortaya çıkınca ya da başka birini sevmişse evli bir kadın boşanma hakkına sahip o ayet gereği... ama bu olayı sadece Allah Resul’ünün hakkı imiş gibi görüp başkasına kalbi kayanı ahlaksız ilan ediyor... zina değil bakın kimse yanlış anlamasın... sevebilir ve bu sevmeden dolayı boşanma hakkına sahiptir ama zina yapamaz... zinanın hükmü başkadır... bu ayeti görmezden gelenler beni kafir ilan edecek şimdi
00 Yorumla- Diğer konusunda 995 cevap paylaştı.
+1 yılİslamda kadına boşanma hakkı veriliyor. Kadıya gidip (çok afedersiniz) bu adam bana cinsel olarak yetmiyor desen bile boşanabilirsin. Burada bile İslam sana hakkı vermiş. Kuma getirirken sormak zorunda değil ama boşanabilirsin. Benim bildiğim bu şekilde. Yine de kuma'dan sonra boşanmayı fıkıh hocalarına sorup yazacağım buraya tekrar vaktim olursa.
215 Yorumla
Soran+1 yılHayır kumadan sonra bosanma hakkin yok. Bana sormakta zorunda degil. Hatta hizli bile yapabilir. Neden bizim hislerimiz dikkate alinmiyor? Allah benim duygusal oldugumu biliyor?
- +1 yıl
l*n olum ben yıllarca okudum. Sen kulaktan duyduğunu söylüyorsun. Ben hala temkinli yaklaşıp yine de soracağım derken sen yok hayır bu şekilde diyorsun. Yakışıyor mu? Senin dediğin doğru benimki yanlış ve sen buna kulaktan duyduğuna göre mi karar verdin. Hangi kitapta gördün sen onu? En basiti Mülteka. Her yerde bulursun aç bak bakalım öyle bir şey var mı..
Cinsel konuda 100% eminim sen onu boşayabilirsin bu adam yetersiz diye. Bu kadar emin konuşman çok sinir bozucu. Emin konuşacaksan getir kitabı görelim.
Soran+1 yılNeden bana sormadan kuma getirebiliyor? O zaman bosanma hakkim yok?
- +1 yıl
Saçmalama yav. Neden getiribiliyor, çünkü Allah 4 hak vermiş erkeğe. Bunu inkar eden kafir olur. Giter 4'üne de basar nikahı. Ama o adamla evlenip evlenmeme özgürlüğü senden. Memnun kalmadığında boşanma özgürlüğü de sende.
Boşanma konusunda bir mazeretin olması gerekir. Bunun sebebi de yuvaların yıkılmasını önlemek. Kocam içki içiyor dersen anında İslam sana boşanma hakkını tanır mesela.
Boşanma hakkının olup olmadığını kendin mantığınla çıkarmaya uğraşıyorsun. Bu mümkün değil. Abdestin farzlarını mantıkla bulabilir misin? Yapman gereken oturup kitaba bakmak. Herşey orada.
Soran+1 yılNeden verilmis 4 hakki..
- +1 yıl
Dünya üzerindeki kadınların nüfusu geçmişte ve günümüzde, her zaman çok fazla oldu erkeklere göre. Allah bunu böyle yaratmış ve kadınların da ihtiyacını gidermesi, ekonomik olarak rahat yaşaması, savaşlarda ölen erkekler ile beraber kadınların mağdur olmaması gibi hikmetleri var bunun. Ama bir köyde hiç savaş olmasa, kadınlar az olsa yine adamın teki gidip 4'ü alır. O yüzden bizim bilmediğimiz hikmetleri var demek ki bu işin. Onu da yarın ahirette kendisine sorabilirsin.
Soran+1 yılBen almasını istemiyorsam ne yapicam
- +1 yıl
Boşan gitsin istemiyorsan. İki kadın istiyorsa bir adam, ilk eşinde büyük ihtimal ona yetmeyen bir şeyler vardır. Yani seni eksik görüyor demek ki..
Soran+1 yılAa bosanabiliyor muyum
Peki nikahta sart kosma olayi nasil yani
Ne gizli ne acik kuma getirmiceksin nikah akti ki ne dogru mu o
Ayrica ne esitsizlik ua- +1 yıl
Sen ona kuma getirmeyeceksin diye şart mı koştun?
Soran+1 yılNikah aktinde kosucam o nedenmis
- +1 yıl
l*n bir şey anlamadım. Sen evli değil misin hanım abla. Evlenmedin ama evleneceğim zaman böyle şart koşacağım mı diyorsun?
Soran+1 yılYakında evlenicem sart kosucam diyorum
- +1 yıl
Of, çok özele girdik. Mümkünse mesaj atar mısın? Yanımda kitaplarım yok ama kitaplara bir şekilde ulaşırsam sana kitabından, sayfasından hem "evlilik öncesi böyle bir şart koşulabilir mi", hem de "bir adam kuma getirirse karısı boşanabilir mi" sorularının cevaplarını yazarım bir kaç gün sonra.
Soran+1 yılTamam buraya atamaz misin
+1 yılİslam Dini Arabistan Yarımadasına Yayılmadan Önce Cahiliye Dönemi Sırasında İnsanlar Sayı Tahdidi Olmaksızın 4'den Dahada Fazla Kadınla Evlenebiliyorlardı.
Kur'an-ı Kerim Bu Cahiliye Adetine Bir Sınırlama Getirerek Azami 4 Kadınla Evlenebileceğini Açıkladı.
ALLAH (C. C.) Buyuruyor; Eğer Hanımlarınız Arasında Adaleti Yerine Getiremeyeceğinizden Korkarsanız Sdece Bir Tane İle Evlenin!
Buna Göre Birden Fazla Evliliği Kur'an-ı Kerim Tesis Etmedi.11 Yorumla- +1 yıl
Bazı Sapkın Şerefsiz Kendisini Müslüman Diye Tanımlayıp Saçma Sapan Ahlaka ve İnsanlığa Yakışmayacak Şekilde Şeyler Söyleyen Kendine Din Görevlisi Hoca Diyen ve Malesef Bir Çok İnsan Tarafından Söyledikleri Değer Gören Sapıklar Var Sen Onları Dikkate Almayın Lütfen.
İslamiyet bir erkegin 4 eşe kadar evlenmesine izin verir ama nasıl?
eşler arasındaki eşitliği sağlamak kosuluyla.
mesela senin kocan senin üzerine bir eş daha getirdiğinde sen bu durumdan razı olmalısın, sen razı degilsen getiremez.
sonuc olarak kimse eşinin rızasını almadan extra bir eş ile evlenemez.13 Yorumla
Soran+1 yılGerek yok rizaya diyorlar
- +1 yıl
Peki kadin kocasinin rizasi varsave esit davranacaksa 3 erkekle evlenebilir mi?
Ilk once dinledigin hocalar reddiye almismi onu arastir islama hakaret etme islamda kadin bosayamaz diye bir sey yok kuma da getiremez senin rizan olmadan zina yaparsa zaten nikahiniz duser zinayi gectim 3 sefer ust uste cuma namazina gitmeyenin bile nikahi duser
02 Yorumla- +1 yıl
Ulan herkes kendi kafasindan islamiyet uyduruyor, cuma gitmeyenin nikahi dusermis, nerenizden salliyonuz anlamiyorum, ozellikle arastirdim farkli dini sitelerden hicbirinde nikah duser demiyor, bilginiz yok milletin aklini bulandirmayin bari. Al bu da hocalarini cevabi, sen bizkmkileri takmazsin simdi
Değerli kardeşimiz,
Cuma namazını kılmamak büyük günahlardandır. Ancak büyük günahları işleyen kişi kâfir olmaz, ama günahkâr olur.
Ayrıca cuma namazını kılmayanın nikâhı düşmez.
Cuma namazını kılmayanın nikâhı düşeceğine dair bir hadis bilmiyoruz. - +1 yıl
Özürsüz olarak Cuma namazını terk eden bir Müslüman büyük günah işlemiş olur. Fakat farziyetini inkâr etmedikçe ve hafife almadıkça; cumayı üç kez terk etmekle nikahı düşmez. Cuma namazını terk edenlere yönelik ağır ifadeler taşıyan hadisler, Cumanın önemini vurgulamak ve mazeretsiz terk edenlerin cezayı hak edeceklerini bildirmek amacını taşırlar. Bu hadislerden bir kısmında Rasülüllah (s. a. s.) şöyle buyurmuştur: “Birtakım insanlar ya Cuma namazını terk etmeyi bırakırlar, yahut ta Allah onların kalplerini mühürler, artık gafillerden olurlar.” (Müslim, Cuma, 40); “Her kim önemsemediği için üç Cumayı terk ederse, Allah onun kalbini mühürler.” (Ebû Davûd, Salât, 212). Bilindiği gibi Cuma namazı, akıllı, ergenlik çağına erişmiş, sağlıklı, hür ve misafir olmayan Müslüman erkeklere farz kılınmıştır. Kadınlar, hürriyeti kısıtlı olanlar, yolcular ve cemaate gelemeyecek kadar mazereti olanlar Cuma namazı kılmakla yükümlü değildirler.
l*n antilop çıldırıyorum böyle cahilleri görünce günümüz rezil laik türkiyesin de kaç tane kadın kocasından dayak yiyor bıçaklanıyor öldürülüyor boşanmak istiyor olmuyor bir sürü hayat sönüyor onu niye kötülemiyorsun? İslamda kadın evlenirken sözler alınırken kadın boşanma hakkı ister islam hukukunda artık boşanabilir hiç bir şeye gerek yoktur boşamak istediği an boşar öyle şerefsizin biriyle zor aynı yatağa sokmaz seni
00 YorumlaDiğer konusunda 8,4b cevap paylaştı. Var.. dini nikah sırasında talak hakkı istersin. Bu kadar.. sende adami bosayabilirsin... Ve İslam kuma vs demiyor. bilmeden etmeden ıslama iftira atmayin. Küfre girersiniz..
27 Yorumla- +1 yıl
Adamım , işte dediğin gibi kulaktan dolma şeyler çok tehlikeli.. araştırıp doğruyu bulayim olayı yok.. ogreneyim yok.. hangi bilgi doğrudur, açıklaması hikmeti nedir , yine yok.. Ben de kahroluyorum.. Kızların yüzde 99 u talak hakkını bile bilmiyor.. Şart olarak nikahta, talak hakkı istiyorum demek yeterli oysa ki..
Soran+1 yılAma benden baska kadin alabiliyor gizli nikah bile kiyabilir
Soran+1 yılolmaz dımı
- +1 yıl
Nikah yapıyorsanız hakların var.. hocalar sormuyor anlatmıyor genelde.. haklarını kullan.. talakhakki iste.. bu senin de adamı bosayabilmeni sağlar.. Ve üzerime başka kimseyi getirmeyeceksinve nikahlamayacakdin diye şart koş.. Asla yapamaz... Dini nikah çok kapsamlı konudur , tuğla gibi fıkıh kitapları var sırf bu konuda.. Hakların var.. Allah sunmuş.. kullan.. Dört kadinvs, günümüzde geçerliliği kalmış bir olay değil, obile cokeskidendi ve çok hassas dengeler ve şartlar içeriyordu.. savaşlarda tüm erkekler ölünce kadınlar sahipsiz ve AC kalıyor, kötü niyetli zengin ve zorbalarca satilmayakalkiliyordu vs, bu yüzden bu kadınlara sshipcikma anlamında bu hak veriliyordu.. dünya çok farklıydı.. dört kadın meselesi kafanda haksızlık olarak yer etmesin.. günümüzde geçerliliği yok aslında , kolelikdevam eden arap ülkelerinde uygulanıyor esasen.. burada uygulananlarsa çok farklı.. Dır kadın alan adamın eşlerinden birisi haksızlık gorse ya da mutlu edilmese, ilgisiz kalsa, ezilse vs, Allah..
- +1 yıl
.. o adama lanet eder.. ama bu tip adamlar bunun farkında bile değil.. birden çok kadınla evlenmek çok büyük bir risktir.. O kadınlar offdeseo adamcehennrmindibini boylar.. O yüzden insanların AC gözlüğü ve cajilligine bakma.. savaş döneminde değiliz.. edi ölen kadınlar satılmaya kalkilmiyor.. Yanı bu dört kadın meselesine de takılı kalma.. Senhaklarini bil ve kullan..
Hz İbrahimin ilk eşinden çocuğu olmuyomuş ve karısından izin alarak hatta karısının desteklemesiyle ikinci evliliğini ğerçekleştirmiş kim diyo hangi ayet karının üstüne kuma getir diye o çok eşlilik efendimiz zamanında yetime zor durumda olana yardım etmek için evlenmiş evlenmeden yardım etse herkes onun kötü niyetli olucağını düşünecekmiş islamı bilmeyenler yokmuş gibi davransın çamur atmasın ki o çamurda boğulmasınlar
10 Yorumla
+1 yılherşey uydurmasyon
araplara göre din yaşıyoruz ülkede!72 Yorumla- +1 yıl
@Leomonade hahhahahaaaaaaaaa
Gizli Üye(25-29)+1 yılyav kardeşim ne kuması ne dört karısı ne boşanması kafanızı olmayacak şeylere ne yoruyosunuz hangi devirdeyiz orta çağda yaşıyoruz sanki dert ettiğin şeylere bak. şu an 4 eşlilik kuralı varmı? şu an boşanmak istesen gidip boşanamazmısın? ee ne dert ediyon hey allahım
10 Yorumla
+1 yılVermiyor zaten miras konusunda 1e 2 oran vermesi de eşitsizlik veya "eşiniz size yanaşmıyosa onları dövebilirsiniz" ayeti
45 Yorumla- +1 yıl
Yanaşmıyorsa dövün diye ayet yok! Uydurma bir yerinden!!!
İslam'da kadının miras hakkı adalete göre ayarlanmıştır, eşitlik ve adalet ayrı. Erkek daha fazla harcama yapacağı ve kadın mehir hakkı gibi şeylere Sahip olduğu için erkeğin daha fazla mala ihtiyacı vardır. Detaylar şurada mevcut
m.sorularlaislamiyet.com/index.php?oku=171423 - +1 yıl
kadını dövme konusu da budur
https://m.sorularlaislamiyet.com/index.php?oku=1507 - +1 yıl
Dostum inkar etme gayet de eşiniz size yanaşmıyorsa önce konuşun sonra devam ettiriyorsa dövün yazıyo o yüzden kıvırma hiç
- +1 yıl
Yanaşmıyorsa demiyor isyankarlık, terbiyesizlik yapıyorsa nasihat edin, yatakları ayırın, hafifçe dövün diyor. Dövmenin de sınırları var, bir iki hafif vurma bu. Sakat bırakma, hayvanca vurma filân değil. Hafif ölçüde rahatsız etme.
Soran+1 yılDovme yok ya mehmet okuyan dinle
Al işte
Sen istemezsen o kumayı getiremez
İslam şöyle boyle diyip ne olduğunu bile bilmiyorsunuz26 Yorumla
SoranÖyle bir sey yok
Soran+1 yılHocalar oyle demiyor ama hatta coguneekek gizli yapiyor
Soran+1 yılNikah akti alcam kuma icin
Alirsada bosuycam
Benden gizlide yapmasin diye
Bunlar okurmu
Üstüne kumayı getiremez sen istemez sen şartları var
26 Yorumla
SoranAldatsa ayrılamıyorum ama.
Soran+1 yılAyrıca kadının rızasını almak zorunda değil.
Soran+1 yılHayır işte araştır tüm hocalari
Soran+1 yılErkekten alıyor o hakkı ama
- Diğer konusunda 8,6b cevap paylaştı.
+1 yılİslamiyette insan Allah için vardır yani temelde de bir değeri yok erkek kadın ayırmaksızın tabi özele inince Binlerce yıllık arap geleneklerini görüyoruz. Neyse ki bu şekilde yetişmedim.
10 Yorumla hayır o öyle değil isterse kadın ni, kah yapılırken o hakkı alır. ikincisi islam hukukuna göre şikayetci olursan hakim seni başar
08 Yorumla
SoranKadın o hakkı erkekten izinle alıyor ama
Soran+1 yılYa aldatsa üstüme kuma getirse bile bosayamiyorum
Soran+1 yılYalan mı
Soran+1 yılHocalardan dinledim
+1 yılhangi kaynakta yazıyo kadının boşanma hakkı olmadığı peki
029 Yorumla
SoranArastır hocaları
- +1 yıl
yok merak ettim sen nerden okudun ve nerde yazıyo
ben 7 24 hocaların içindeyim böyle bişey duymadım kadınında boşanma hakkı vardır erkeğin olduğu gibi - +1 yıl
1 — Erkek, karısına boşama yetkisi verebilir. "Tefviz-i talâk" denilen bu müessese, fıkıh kitaplarında uzun uzadıya anlatılmıştır.(2)
2 — Kadın, evlenme akdi yapılırken, boşama hakkının kendisine de tanınmasını şart koşabilir. Hukuk-ı Aile Kararnamesi, bu görüşü kanunlaştırmıştır. (3)
3 — Kocanın cinsi iktidarsızlığı, akıl hastası olması veya bulaşıcı hastalıkları bulunması gibi evlilik hayatını çekilmez hale getiren sebeplerin varlığı halinde, kadın, evliliğin sona erdirilmesi için hâkime başvurabilir. Hâkim de karı—kocayı ayırır. Buna "tefrik" adı verilir. (4)
4 — En önemlisi ve hukuk tarihimiz boyunca en çok tatbik edilen bir usul de karı-koca'nın karşılıklı rızâ ile ayrılmalarıdır. Boşanma teklifi kadından geldiği gibi erkekten de gelebilir. Buna "muhâla'a" adı verilir. Karı ile koca arasında eski tabir ile "hüsn-i muâşeret" bulunmadığı ve evlilik hayatı çekilmez hale geldiği zaman, Kur'ân'ın tavsiye ettiği "muhâla'a" yoluna başvurulur. (5). Osmanlı Devleti zamanında tutulan Şer'i
Soran+1 yılHocalardan arastir
Ayrica ustume kuma getirse bile ayrilamiyorun
Soran+1 yılO hakkida erkekten aliyoruz ama
- +1 yıl
islam akıl ve günümüz şartlarına kolaylıkla cevap verecek yapıdadır dini başkasından değilde azcık bizde kaynağından okuyalım
- +1 yıl
anlıyorum siz devam edin bu şekilde
Soran+1 yılYa abi isinamiyorum deniyorum ama bu adaletsizlik yuzunden dine yakladamiyorum ben nefretim geliyor elimde degil yani bu kacinci kendimi abutmaya calisiyorum resnen
- +1 yıl
sen bulunduğun ordan itibari ile sorguluyosun
- +1 yıl
ortam itibari ile
- +1 yıl
şu an kandınlarımız başına gelenler ve sistemdeki çarpıklıklar dinimizi bilmediğimizden
- +1 yıl
islam allah için değil bizim için var bizim islama ve dine ihtiyacımız var canım kardeşim
önemli olan bizim dinimizi ne kadar bildiğimiz
Soran+1 yılErkege neden 4 hakki verilmis
- +1 yıl
4 hak ne için ve hangi şarlar için verilmiş biliyomusun peki
Soran+1 yılAdalet bazilarida es rizasi diyor ama es rizasi yok
- +1 yıl
eş rızası var sonra eşin bakım zorunluluğu var
Soran+1 yılEş rizasi yok iste hocalar reddediyor
- +1 yıl
zaten memlekette herkez kendine bir hoca takımı oluşturuyo çıkarları doğrultusunda
Soran+1 yılUmarim dedigin gibidir cunku kadin erkek esitsizligi cok zoruma gidiyor
- +1 yıl
canım kardeşim kadın ve erkek eşitliğinin olmadığı tek konu vardır oda fiziksel özellikler
- +1 yıl
hatınlarımız bizim hayat ve yaşama sevincimiz
hayatımıza renk katan varlıklar
Soran+1 yılAdam benden oncede gizliden nikah kiyabilir ya kafama cok taktim
Neyse biz sizi bir disi ve bir erkekten ettik diye bir ayet var.
Ama cok eslilik kadini cok yaralar keske adalet disinda baska kriterlerde olsa- +1 yıl
canım o işi gizli filandi yapalım diyenler günümüzün en sapık insanları dibi kendine göre uydurmaya çalışan insanlar
- +1 yıl
Ey insanlar! Doğrusu biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık..” [1]
“Düşünüp ibret alasınız diye her şeyden (erkekli- dişili) iki eş yarattık.”[2]
Kur’an, insan olması bakımında kadını erkekle eşit bir varlık olarak yaratmıştır. Allah (cc) insanları daha huzurlu ve mutlu bir hayat sürmeleri için çift yaratmıştır.
Soran+1 yılYasak dimi
- +1 yıl
yasak tabiki fuhşa kılıf bildiğin
bide muta nikahı var :) :)
Soran+1 yılEngelleyebilirim yani bende korkuyordum
- +1 yıl
sen neden korkuyosun
Soran+1 yılGizliden kuma almasin diye zeki cocuk diye ni cocuk var yorumlarda cidden agzima etti tabiri caizse
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe tuhaf. Ablam eşinden, o kabul etmediği halde, boşanabiliyo. Üstelik eşi arap ve boşayan hocada arap. Sen işine nasıl geliyosa öyle anlıyosun.
113 Yorumla
Soran+1 yılUstune kuma getirse bosanamiyir
Cevap sahibi+1 yılhıhı tamam
Soran+1 yılSoru soruyorum artist misin
Cevap sahibi+1 yılBakıyorumda herkese aynısını sorup hiçbir cevabı kabul etmiyosun. Bu yüzden bende uğraşmicam.
Soran+1 yılCunku hocalar oyle demiyor
Cevap sahibi+1 yılOzmn bizede sorma :)
Cevap sahibi+1 yılSen fikir isteseydin soru biçimin bambaşka olurdu ama senin niyetin bozuk kusura bakma
Soran+1 yılDegil dine isinmaya calisiyorum aslinda
Cevap sahibi+1 yılAma beceremiyosun çünkü nefretle yaklaşıyosun.
Soran+1 yılÇünkü kafam almıyor
Cevap sahibi+1 yılAlmak istemiyor
Soran+1 yılYa almiyor diyorum
Cevap sahibi+1 yıl:) kuranı okudunmu?
Gizli Üye(25-29)+1 yılDefol git ya araştırmamışsın beyinsiz burada kıçındırık şeyler yazıp durma. Allah duygusal olduğunu bilmiyor muymuşmuş...
Küçük aptal seni.32 Yorumla
Soran+1 yılKes l*n salak çok biliyorsan açıkla
Cevap sahibi+1 yılgereken açıklamalar yapılmış zaten g. tünle okuma yorumları. Cevapllarına bak ya 5 yaşında mısın mal
Gizli Üye(36-45)+1 yılİslam da kadına boşana hakkı var?
Çareler tukendiyse..02 Yorumla
Soran+1 yılAnlamadım
Cevap sahibi+1 yılNesini anlamadin, boşanma hakkı var diyorum
- Diğer konusunda 21,4b cevap paylaştı.
+1 yılÇünkü kadına değer vermiyor.
31 Yorumla Amsterdam'a git o zaman.
00 YorumlaEğer sen tamam dersen getirebilir
20 Yorumla
+1 yıldinimizislam. com buraya bir bakarmısın
00 Yorumla- Diğer konusunda 14b cevap paylaştı.
+1 yılevlilik öncesi bu hakkı isteyebiliyorsun.
00 Yorumla bir tane bosol hakkı benim kimselere vermem 😆
00 Yorumla
+1 yılSen önce İslamı anla sonra çamur at
00 Yorumla
+1 yılvar mı öyle bir durum kutsalda
00 YorumlaTabii ki de var...
00 YorumlaAynen yaa
00 YorumlaOnu bilmiyorum
00 Yorumla
Devamını Gör(15)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz