Uzun ciddili bir ilişkim var her şeyimiz tam ama inanç meselesi beni düşürüyor moralimi bozuyor çevremden gelen yorumlar da kötü.. ama ben bırakamam.
- Ateist, Budist, Hristiyan ve dünyadaki nice diğer dinlerden olan insanlar, şeriat hukukunun geçtiği bir ülkede, bir Müslüman kızı sevdiği ve kız da onu sevdiği taktirde niçin evlenme gibi bir engel var?
- İkisi bir arada yaşarken birbirlerinin dinine yaşamına saygı duyacak iken, neden böyle bir yasak bulunmakta?
- Eğer ki çocuklar babası gibi ateist olacak diyorsanız, ben de size insanlar akılları var ve ihtiyar sahibidirler; kararlarında özgürdüler. Babanın dini dikta etme gibi bir durumu söz konusu değil. Hem böyle bir anne ve babadan olan çocuğun dine bakış açısı daha geniş olur, daha çok ilim sahibi olur.
- Neticede burası imtihan yeri; insan babasının dininde olma gibi bir zorunlulugu yok. Hâl böyle iken neden ateist ve Müslüman birbirlerini sevdikleri takdirde evlenemiyor?
Güncellemeler
+1 yıl
Her iki cinsiyet için de geçerli neden sebep yani
Müslüman bir kadının, neden gayri müslimle evlenmesine izin verilmiyor?
Mevzu şu ki; siz İslâm kaidelerinin bir insanın kendi aklı ve fikrince çıkardığını düşünüyorsunuz..
Oysa İslam'ın kesin hükümlerinde hiçbir insanın (Resulullah (asm)) dahil kendi fikri yer almaz.. Bu hüküm de Allah'ın ayetinin net ölçüsüdür.
Allah bunu emreder, insan bunun hikmetini yaşayarak tecrübe eder..
İster kabul edin ister etmeyin, kadın her zaman kocasının güdümündedir.. Erkek yöneticidir.. Ne kadar bunu kabullenmeseniz de gerçek bu, fıtrat bu..
Bu yüzden müslüman olmayan bir erkek, bir noktadan sonra müslüman bir hanımın yaşayışını, prensiplerini kabullenmeyecektir.. Tarihte bunun yüzlerce emsalleri var..
Bu zamana kadar İslam'ı haksız çıkaran olmadı.. Er ya da geç İslâm haklı çıktı..
Çünkü bir eser, sanatkârından; bir makine, ustasından daha akıllı daha doğru olamaz..
Eğer bir sanatkârın tarifi dışında eseri, bir ustanın kılavuzu dışında makineyi kullanırsanız, ömrü az, faydasız, boşu boşuna kullanmış olursunuz..
Burada başka bir kadın sormuştu o aklıma geldi şimdi. Diyordu ki kardeşimi sünnet olmaya ikna edemiyoruz... babası alman annesi müslüman türk. Tabi dini önemsediklerinden mi bilmiyorum ama çocuğu sünnet olması için ikna etmeye çalışmışlar babası da bırakın çocuk kendi karar versin demiş. Çocuk da madem sünnet olmamı istiyorsunuz o zaman siz de kapanın demiş. Ablasının söyledikleri bunlar. Yani bu gibi nedenler işin hikmeti aslında. İlerde erkek çocuğun olursa sünnet olmak istemeyecek demiyorum ama sen ona dinini ve değerlerini düzgünce aktaramayacaksın. Milli ve manevi değerlerden bahsediyorum. Otorite babada çünkü. Lakin evlenememelerinin asıl nedeni Allah'ın emri olması. Emirlerin yerine getirilme nedeni Allah'ın rızasını kazanmak içindir. Bunu gözetmeyen birinin yaptığı ibadetler de ihlaslı olmaz çünkü kaç farklı kaynakta geçer ibadetlerin sebebinin rıza-i ilahi olduğu. O yüzden ilerde pişman olabileceğini düşünerek böyle bir evlilik yapmamanı öneririm.
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ateist bir erkek müslüman kadınla neden evlenmek istesin o zaman?
Çünkü kadınlar düşük zekalı varlıklardır, çabuk asimile olmaya müsaitlerdir. Karşısındaki erkeğin dünya görüşünü kabul etmekte zorluk çekmezler, dinsizse dinsiz olurlar, bir dine inanıyorsa o dine inanırlar. Fikirleri çabuk değişir ve ikna edilebilirler.
Erkek için aynısı geçerli olmadığından, erkeğin gavurla olması doğalken, kadının gavurla olması yasaktır.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ama ben nasıl bırakayım nasıl ayrılayım ciddi düşünüyoruz evleneceğiz ben 3-4 yıldır beraberim.. Allah affedici değil midir çünkü benim için imkansız bir şey yolları ayıramam allah çaresiz olduğumu bilmiyor mu affetmez mi?
Hayır, affetmez. Evlensen de, gavur biriyle evlendiğin için evlilik sayılmaz, dolayısıyla ilişkin zinadan ibaret olur. Ta ki adam da senin dinine geçene kadar
Bunu savunan islam alimleri, yurtlarda kurslarda çocuklara taciz ve tecavüz etsinler. Sonra milletin dini inanış ve yönelimlerini eleştirmeye devam etsinler. Süper kafalar gerçekten..
İnsanlara bakarak İslami yargılama onlar dinin efendisi değil senin siyasilerinin tepemize kadar çıkardığı kişiler dinden Hz Ebubekir tek bir hırkası ile ölmüş mirası bu anladın mı onların yeri direkt idam seri kurallara göre ama. ne İslam ne medeni hukuk bunun bütününü İslam'a yikamazsin
@miyan_cakir Niye islamiyetin şu an yayıldığı arap yarımadası mı yaşıyor hakiki kuran ahlakını? İstediğimi düşünürüm bu seni alakadar etmez, herkes özgür dini yönelim ve seçimleri konusunda.
Sen inandığın dini iyi araştır Senin dinin Müslüman olmayan herkese kâfir diyor. Ayrıca senin dinin kadının sadece gayri müslim değil Müslüman bir eş seçmesine de izin vermiyor , hatta evlendikten sonra eşini boşama hakkı da yok
İnandığın kitapta " hoşunuza giden kadınlardan iki üç dördünü nikahlayın " diyor, erkeğe sesleniyor Kadına sevdiğin güvendiğin beğendiğin erkekle nikahlan diye bir ayet yok, İslam'a göre kadının eşini babası, babası yoksa abi, amca, dayı gibi aile büyüklerinden bir erkek seçer
İnandığın kitaptaki boşanma ayetlerinin hepsi " kadınları boşayacağınızda " kelimesiyle başlar, hiçbir boşanma ayetinde kocasınızı boşarken " demez, çünkü kadına dayak yese, aldatılsa da, kötü muameleye maruz kalsa bile kocasını boşama hakkı verilmemiştir, aksini idda eden ayet göstersin
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Oha kanka ayrı bir kitap yazdın galiba sen.. boşama hakkı tabi ki var hangi kitapta yazıyor o
Cevap sahibi
+1 yıl
Yukarda boşanma ayetlerinin hepsi " kadınlarınızı boşarken ya da boşahacağınızda " şeklinde başlıyor yazdım
Kadınların erkekleri boşayabileceğine işaret eden bir ayet varsa paylaş
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Nasta kural böyle yani bunu sorgulaman kuralı degistirmez gayri müslim biri nikah şahidi de olamaz dni nikah bahsettigim o ona saygı duysun bu buna saygı duysun Hristiyanlık iyice yayılsın yani dediğine göre böyle olur kendince kural uydumra İslam çerçevesinde evlenmeyeceksen sabote etmeye gerek yok
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ama ben nasıl bırakayım nasıl ayrılayım ciddi düşünüyoruz evleneceğiz ben 3-4 yıldır beraberim.. Allah affedici değil midir çünkü benim için imkansız bir şey yolları ayıramam allah çaresiz olduğumu bilmiyor mu affetmez mi?
Maalesef bunlar kesin hükümlü konualr bizat ilahiyat okudum için yorum yapma yetkisini bulunabilirm kendimde affedicidr ancak dilediği emirleri yerine getirenler için affedicidr imtihan da burada başlıyor isye senin için
Daha çok çocuk hangi dini inançla yetişir meselesi sorun. Ama esas problem erkek müslüman olursa kadını müslüman eder de kadın müslüman olursa erkek onu kendi dinine çeker düşüncesi.
Sebebi tavsiyede edilen evlilik için dininiz icin evlenin derler çünkü mal mülk güzellik soy sop hepsi geçici
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
müslüman olmayan bir erkek müslüman kızla evlenirse örnek zina hayatı olur imam nikahı kıyılmaz kıyılsa dahi kabul olmaz çünkü müslüman başka dine mensup biri helal değildir haram evliliğidir
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl