holladalı biriyle 3 yıldır sevgiliyim evlenmek istiyoruz ama ailem karşı çıkıyo kuranda müslüman bir kadın gayrimüslim erkekle evlenemezmiş. erkek evlenince sorun değil ama biz evlenince ne gibi bi sorun olabilir biri bana bunu açıklasın
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Din değiştirme oluyormuş sanırım. Zaten bu hayatta her b*Ku biz kadınlar çekiyoruz
e kadınlar mı sadece din değiştiriyo evlilikte erkekler değiştiremez sanki anlamıyorum ben bu dnleri
Bende anlamadım mesela erkekler kaç kadınla evlenirken kadınlar öyle değil bilmiyorum ama sanki biz erkeklerin kölesi olarak var olduk.
ben uzun zamandır araştırıyorum dini. dinden çıkma durumuna geldim bakalım sonum ne olacak
Ben hiç o topa girmiyorum girsem bende kesin çıkarım adaletsiz bir dünyada yaşıyoruz sözde iyilerin kazandığı dünya derler ama yok hep kötüler kazanıyor yaşattığını yaşarlar diyorlar beterini yaşıyoruz dualarım bile kabul olduğunu düşünmüyorum o derece
bende dini araştırma evresi hiçbir duamın kabul olmamasıydı. her neyse kanka ya unutma dinden çıkmak istemiyosan araştırma
erkekte evlenemez ateist, deist, budist, pagan, şaman, vs... sadece kitaplı gayrimüslimlerle evlenebilir hristiyan veya musevi ama caiz olsada erkeğe Tahrimen mekruhtur.. kitaplı gayrimüslimde olsa evlenmemesi daha iyidir..
kadınların bütün gayrimüslimlerle evlenmesi caiz değildir eğer buna dikkat etmezse dinder çıkar küfre düşer ve mürted olur... bu Allahın emridir.. buna dilersen uyarsın dilemezsen uymazsın... bu senin kararın senin hayatın... Allaha hesap vereceksin insanlara değil..
bilmiyorum ya karmaşık bi konu bu arada açıklama için teşekkürler
karmaşık olan bir şey yok Allah seni serbet bırakmış dilersen uyarsın dilemezsen uymazsın.. bu senin hayatın sevabı günahı kendine.. din sana karışmaz sen nefsinle savaşırsın... din sadece yapılmasını ve yapılmamasını söyler... gerisi kula kalmıştır... yani bazı kişilerin dediği gibi sana karışan yok.. seçim senin..
istediğim kişiyle evlenip evlenmeme allah karar verdi bana gayrimüslimle evlenmememi allah yasakladı bu da hayata müdahaledir. dini bi köşeye koy biraz sen biriyle evleneceğn zaman sana diyeyim ki hayır evlenmeni istemiyorum senin cevabın ne olur: sanane ak
hiç deme bunlar aynı şeyler değil diye basbaya aynı şeyler
yahu sana ne diyorum... Allah sana yapmanı veya yapmamanı soylemis.. sen dilersen yaparsın dilemezsen yapmazsin... bu sana kalmis.. bugun ceza kanunlarinda bile insanlarin yazdigi madde madde kurallar var ona uymayinca kamu müyyeyidesi uygulanıyor... kimse hapise atılmaz suçu olmadan.. bu da böyle bir şey... ister yap ister yapma.. herkes ne yaptıysa karşılığını alacak ahirette... müminler sadakatlerinin karşılığını... isyankar nefsinin ve şeytanın verdiği kibirle hareket edenler taşkınlığının cezasını... le küm dini küm veliye din... kafirler istemese de Allah nurunu tamamlıyıcıdır... ona zararı olmaz.. ona kimse zarar veremez.. ona bütün insanlar isyan etse şeytana uysa kendine zarar verir.. ona kimsenin gücü yetmez.. Allah herzaman galiptir..
abicim sen niye bi celallendin hepimizin kendi görüşü bu
yo gayet sakinim çünkü ben soruna cevap veriyorum hep dediim gibi ister yap ister yapma bu sana kalmış..
Erkek sizin dininizi kabul ederse oluyo diye biliyorum ben aynı sekilde kadında erkegin dinini kabul edebilir diye biliyorum ama ben söyle düsünüyorum sizin dininize o kişi karısmadıgı sürece siz dönmedikce o saygı duydugu sürece herkesin günahıda sevabıda kendine diyorum ben 🤷🏻♀️ Dinde zorlama yoktur
Türkiye'de kurallara uyuyorsun değil mi? Uymadığın zaman ceza var. Dinde de böyle dinin kuralı zoruna gidiyorsa dinden çıkarsın bitti gitti
Dinen erkek evliliğin velisidir ve kadının hakimidir. Dolayısıyla müslüman biri gayrimüslim birinin himayesi altına girilemez. Dini hükmü budur.
Çok saçma. Seviyorsan evlen mutlu mutlu yaşa
Bayılıyolar kimin kimi sevdiğine karışmaya arkadaş
Kim demiş?
kuranda yazıyo erkeklerin evlenmesi caizmiş ama kadınların evlenmesi caiz değilmiş böyle bişey olabilir mi ya ha kadın ha erkek
kim yazmış
sözde allah yazmış
Şahit kim
ya ben biliyo muyum bunları wejklmasdnlajs
normalde biliyorsun da sen demek istediğimi anladın aslında
tam anlayamadım açıkla yargılamicam seni
yargılamayacak mısın. ah sağol. çok naziksin.. tövbe tövbe
klfdöçfsdşlöçc hadi abicim işine