A 101 de çalışmak için başvuru yaptım ve yarın başlıyorum. Ammavelaakin bu kasa işi kafamı karıştırıyor. Daha önce tecrübem yok. Nedir ne değildir bilgisi olan var mı?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende a101de calistim bundan 2 ay once cok rahat biyer calisanin hakkini veriyolar 1 sene calistim ise basladiktan 1 ay sonra msy oldum dahada rahat oldu yani skinti yapma sadece musteriler skinti baska bir arkadas yorumda soylemisti 5 lira verim 50 lira vermistim diyen oluyo ona dikkat etmen lazim bide tabiki marketlerin vazgecilmezi sahte para..
12 Yorumla- +1 yıl
Msy ne demek?
- +1 yıl
@nurswallow Mağaza sorumlu yardımcısı diye biliyorum müdür yardımcısı gibi
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 875 cevap paylaştı.
+1 yılHiiiç stres yapma, kasa otomatik zaten. Kendisi yönlendiriyo seni, kasiyerlikte asıl dert kasa kapatma olayı. Raporları güncelle, slipleri ayır, nakiti otur 5 kez say, herkes işini bitirsin geçip karşına seni beklesinler falan, o kısım azcık gerici gerisi basit. 👍
11 Yorumla
Soran+1 yılEh hadi bakalım. Yarın gorucez orda çalışan bile kolay dedi ki çabuk öğreniyorum allahtan :)
+1 yılKasayı öğrendikten sonra kolay senin işin sadece barkod okutup parayı alıp nakit giriş yapmak yalnız parayı aldığında kaç tl aldığını kasaya yazıp nakit giriş yap yoksa ben 50 lira verdim diyenlerle uğraşırsın birde kasada dururken kafan hep kasada olsun başka birşey düşünürken yanlış para alırsan akşam açığı da fazlayıda hesabından keserler :)
03 Yorumla
Soran+1 yılHeh işte bu açık çıkma muhabbeti sorun yahu..
- +1 yıl
Kafan kasada olursa sıkıntı olmaz zaten 1,5-3 tl arası 1 kuruşlardan çıkacağı için bir limit koyarlar bu tatara kadar kesmiyoruz diye.
- +1 yıl
Bizim marketlerimiz vardı kasayla ilgili herşeyi gördüm ben kasiyer fişi iptal eder parayı cebe atardı o yüzden a101 gibi marketlerde kasa anahtar ile çalışır senin yetkilerin sınırlıdır anahtar mağaza sorumlusunda bulunur. anahtar olmadan fiş iptali yapamazsın z raporu alamazsın. İşlemler :fiş fatura vb işlem menüsünde bulunur. raporlar z raporu x raporu rapor menüsünde bulunur. Akşam kasadaki parayı alırsın kasaya 100 veya 200 lira para bırakırsın diğer gün sabah için bunu mağaza belirlemiştir zaten kasayı sayarsın o tutarın fazlasını alırsın pos makinelerinden günsonu menüsünden günsonu alırsın rapor menüsünden z raporu alırsın. Herşeyi toplayıp muhasebeye gidersin elindeliler bilgisayara girilir veya kağıda yazılır raporlar ve para karşılaştırılır açık fazlan ortaya çıkar. Bu kadar karışık değil ama yazarak anlatınca karışık görünmüş olabilir :)
+1 yılÖnemli olan severek yapman. Zor da olsa severek yapıyorsan kolaydır.
12 Yorumla
Soran+1 yılLcw de çalıştım daha önce. Beni çalışmaktan soğuttu ya orası. :) o yüzden biraz ön yargılı bakıyorum su an ama inşallah sorun olmaz
- +1 yıl
Neden Lcw dan soğudun anlatabilirmisin bende iş arıyorum da
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
13Cevap
En basit is kasa iki gunde ogreniyorsun sadece sakin ve adim adim yap. Para ustunu ilk zamanlar iyi kontrol et ben bayran harcligi gibi cok dagittim :D
50 Yorumla
+1 yılmc donaldsda kasiyerlik yapmisdim ayni degildir fakat yapilmicak birsey degil yaparsin
20 Yorumla
+1 yılBen 9 ay kasiyerlik yaptım. Sadece nakitlere dikkat edeceksin. Onlar sana gün sonunda saymayı ve kasanı düzenlemeyi öğretecek sen merak etme.
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılkısa zamanda öğrenirsin hevesliysen. İnşallah çalışma arkadaşların iydir.
10 Yorumla
+1 yılCok üzülüyorum onlara yaa. Kapitalist sistemin somurdugu insanlar.. verin kardesim iki bin lira. Asgari ücret adi ustunde asgati ucret. Daha fazla verilmicek diye bir sart yok * . Kizdim bak yine..
42 Yorumla- +1 yıl
O kadar kolaydı işveren olmak bir mağazasında 3 kişi çalıştırıyor o mağazalar günlük cirosu 3 ila 4 arası ortalama 3,500 liradan hesapla ayda 105 bin lira yapar marketlerde gider+elektrik+su-kira vb giderleri düştükten sonra yüzde 7-9 arası bir kar marjın kalır o da 9450 lira eder üç elemana da ver dediğin gibi 2000 er den 6000 lira kalır 3450 lira yaparmısın kardeşim sen bu işi bu parayla? ulusal marketlerde zaten ciroyu arttır primi al mantığıyla çalışır çalışırsan alırsın 2000 i de 3000 i de
- +1 yıl
Mahalle marketi degilki kardesim bunlar. bim a101 migros, karfur. az kar etsinler, orta gelir seviyesindek insanların sayısı artsin. Patronlar porshlara binmesin milyon dolarlik evde oturmasinlar.
+1 yılYarın telefoncu da kasiyerlik yapcam tanıdık yardımıyla girdim hiç tecrübem yok barkod ile mi çalışıyor kasiyer işleri ben anlamıyorum matematiğim hesap yapacak kadar iyi değil beni bı aydınlatır mısınız?
01 Yorumla- 1 yıl
Oha benim gibi birisi😂
zorlanırsın ama alışırsın.. çünkü aynı işi sürekli yapıcan.. bir iki takılma olursada sakin ve sabırlı ol.. hayırlı olsun
00 Yorumla
+1 yılFiyati giriyorsun kaç para vereceğin yazıyor bu kadar
02 Yorumla
Soran+1 yılDile kolay :) inşallah alisirim yahu
- +1 yıl
Alışırsın alışırsın birşey olmaz
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 6,9b cevap paylaştı. alışırsın zor değildir diye düşünüyorum allah yardımcın olsun
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılbende 5 dk önce yaptım valla inş hemen dönerler a 101 çok yorucu degil ve maaşıda iyymiş
06 Yorumla
Soran+1 yılEvet rahat görünüyor inşallah kabul görür.
- +1 yıl
ne kadar sürede döndüler sana bide çalışma saatleri nasıl tam bilgn var mı
Soran+1 yılBen cv bırakmak için gittim hemen görüşmeye aldılar. (Normalde şanslı değilimdir ama) sonra belge topla imza at derken 3. günde başlamak için çağırdılar. Yarın gidiyorum işte
- +1 yıl
hadi ya ben intden basvuru yaptım int yapılıyor dediler bana
Soran+1 yılİnternet yalan ya. Birebir cv bırak daha iyi
- +1 yıl
teşekkür ben yarın öyle yapıym tşkler
tabi ki çok zor. nasada çalış sen
10 YorumlaKapalıysan işin çok kolay.
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 845 cevap paylaştı.
+1 yılNe kafanı Karıstıriyorki
01 Yorumla
Soran+1 yılYani para bu benim dukkanim da değil sonuçta. Çok fazla tuş var 😊 hangisi ne işe yarar?
zor değil
ama matematiğinin iyi olması lazım00 Yorumla
+1 yılsabırlı olmak lazım heraldee
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılevet kolay inşallah askıntı olmazlar sana
00 Yorumla
+1 yılKaç sâat çalışcan?
02 Yorumla
Soran+1 yıl2den 10a kadar
- +1 yıl
Değişmeli deme
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 6,7b cevap paylaştı. Yorucudur