Türkiye'de yaşamaktan korkuyorum, ne yapmalıyım?

Ben Almanya'da doğdum büyüdüm, haliyle senede bir iki sefer Türkiye'ye gittiğim oldu ailemle. Türkçem de düzgün yurt dışından geldiğim konuşurken pek belli olmuyor. Sadece beyaz tenli ve çok uzun boylu olduğum insanları şüphelendiriyor bazen.

Sorun şurda: Genelde hep Türkiye'den erkek arkadaşım oldu. Şu an ciddiye giden bir kişiyle tanıştım fakat ben eğer ileri dönük düşüncelerimiz olursa Almanya'ya asla 'İthal' damat getirmek istemiyorum. Türkiye'ye dönüceğim o zaman.

Korkum Türkiye'de yapamayacagim, yani İzmirde kalıyorum büyük şehirler beni boğuyor. İnsanlar suratsız, terbiyesiz, düşüncesiz olmuş. Yolda üstüne geliyorlar birde laf atıyorlar, yardım eden kimse kalmamış, herkes bir çıkar peşinde olmuş, sahtekarlıklar diz boyu. Ben bunlara alışabilcekmiyim bilemiyorum ve korkuyorum.

Tabiki Almanya cennet demiyorum lütfen şimdi sözlerimi kafanıza göre parçalmayın. Fakat ben düzenli, bürokratik ve organizeli hayata alışmışım. Sizce alışabilir miyim? Not olarak evleneceğim kişiyi ASLA Almanya'ya getirmek söz konusu değil ve olamaz!
Güncellemeler
+1 yıl
Ben genelleme yapmak istemedim ben bu tecrübeyi yasadım. Ama yinede sözleri istediği gibi anlayıp yorum yapanların canı sag olsun.
Türkiye'de yaşamaktan korkuyorum, ne yapmalıyım?